Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σύνδεση ethernet

parazitu360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω το εξης προβλημα: οταν συνδεω το καλώδιο ethenet στην onboard καρτα δικτυου μου εμφανίζει κατω δεξια(wιν 7) πως εχει συνδεθεί μονο local και γραφει no internet access.σκέφτηκα μηπως ειναι προβλημα της motherboard(gigabyte) και ετσι αγόρασα μια καρτα pci ethernet.μολις βαζω το καλώδιο μου εμφανίζει ακριβως το ιδιο!! εχω βαλει εναν ανταπτορα wifi και μπαινω μ αυτο αλλα δεν ειναι δικο μου και πρεπει να το επιστρεψω..παρακαλω βοηθηστε με!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

ποιο router έχεις? είναι ενεργοποιημένο το DHCP? αν όχι έχεις θέσει manually στην κάρτα δικτύου ip/subnet/default gateway?

μπες και στο webconfig του router να ρίξεις μια ματιά για τα internet settings, username/passwords κτλπ

Δημοσ.

εχω το thomson που δινει η forthnet. το dhcp αυτο που το βρισκω?

---------- Προσθήκη στις 19:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:23 ----------

μπορεις να μου τα εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικα?

Δημοσ.

To dhcp είναι service του router σου, και τις σχετικές επιλογές θα τις βρεις στην "σελίδα" του rooter σου (κάτι σαν 192.168.2.1)

:-)

Δημοσ.

Βεβαιώσου ότι ο dhcp είναι enabled και δίνει διευθύνσεις σε κάποιο IP range - οι ρυθμίσεις ADSL λογικά είναι σωστές αφού μας λες ότι wireless έχεις www από αυτό το router...

Δημοσ.

Αν το DHCP είναι enabled και μοιράζει κανονικά διευθύνσεις - τότε το "θέμα" είναι στην κάρτα δικτύου που μάλλον κοιτάει κάποια συγκεκριμένη fixed IP - γύρνα το σε obtain IP automatically και θα είσαι ΟΚ.

( Control Panel\Network and Internet\Network Connections δεξί και properties στην κάρτα δικτύου, Internet Protocol Version 4 properties, γυρνάς και τα δύο στα αυτόματα, save και κάνε ένα enable/disable ;) )

• Super Moderators
Δημοσ.

στο webconfig μπαίνεις με wireless ή με ethernet? δοκίμασε και άλλη port στο switch του router...

• Super Moderators
Δημοσ.

ή το καλώδιο ή το port του router, δοκίμασε άλλο και στις 2 περιπτώσεις

Δημοσ.

Σπάνιο - αλλά παίζει... πάντως το κόκκινο Χ είναι hardware θέμα - όταν δεν παίρνει IP βγάζει κίτρινο θαυμαστικό :/

Δημοσ.

εντωμεταξυ στην καθε μια συνδεση μου γραφει identyfiing-no internet acess και οταν βαζω το καλωδιο σε μια εμφανιζει κοκκινο Χ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...