soiramk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Ρε παιδιά μια πληροφορία σχετικά με τις κάρτες. Έκλεισα με τη CitiBank Visa δύο ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη κ ενώ μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει κάποια προμήθεια, μου κράτησαν 2,5% στην κάθε συναλλαγή(με τίτλο "Έξοδα MasterCard/Visa"). Στην τράπεζα δεν έβγαλα άκρη κ το μόνο που κατάφερα ήταν να τσακωθώ(σκηνές απείρου κάλους, με μια υπάλληλο που προσπαθούσε να με πείσει πως τα γράφει απλά αναλυτικά). Σε τηλέφωνο στο τμήμα των κρατών μου είπαν ότι για χώρες εκτός ευρωζώνης υπάρχει όντως 2,5% προμήθεια. Σε παλιότερες αγορές μου από eBay μέσω PayPal για μικροποσά κ χρησιμοποιώντας την American Express της Alpha Bank, δεν είχα ποτέ κάποια κράτηση πέραν της ισοτιμίας(είτε σε $, £ ή και ¥, εκτός ευρωζώνης δλδ). Και στο τηλέφωνο μου είπαν ότι δεν υπάρχει προμήθεια για τη συγκεκριμένη κάρτα. Μπορώ όμως να τους πιστέψω.... Τέλος Ιουλίου πάω για 10-12 μέρες ΝΥ κ θέλω να ξέρω πως θα κινηθώ. Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία ή συμβουλή?
kfyros Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 απ' ότι ξέρω σε όλες τις κάρτες χρεώνουν για συναλλαγές σε νόμισμα άλλο από το νόμισμα έκδοσης της κάρτας. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, πιθανότατα είναι αλήτικο νταβατζιλίκι των τραπεζών όπως και ένα σωρό άλλες χρεώσεις για "τραπεζικές εργασίες" αγνώστου ταυτότητας.. Ή μπορεί να είναι προμήθεια των εταιριών clearance..
dreamercon Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 2.5% προμήθεια είναι χαμηλό και εύλογο για συναλλαγές σε ξένα νομίσματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στην ΝΥ είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα σου ώστα να απολαμβάνεις την χαμηλή προμήθεια των 2.5% αντί τις υψηλές προμήθειες σε μετατροπή συναλλάγματος. Ρε παιδιά μια πληροφορία σχετικά με τις κάρτες. Έκλεισα με τη CitiBank Visa δύο ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη κ ενώ μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει κάποια προμήθεια, μου κράτησαν 2,5% στην κάθε συναλλαγή(με τίτλο "Έξοδα MasterCard/Visa"). Στην τράπεζα δεν έβγαλα άκρη κ το μόνο που κατάφερα ήταν να τσακωθώ(σκηνές απείρου κάλους, με μια υπάλληλο που προσπαθούσε να με πείσει πως τα γράφει απλά αναλυτικά). Σε τηλέφωνο στο τμήμα των κρατών μου είπαν ότι για χώρες εκτός ευρωζώνης υπάρχει όντως 2,5% προμήθεια. Σε παλιότερες αγορές μου από eBay μέσω PayPal για μικροποσά κ χρησιμοποιώντας την American Express της Alpha Bank, δεν είχα ποτέ κάποια κράτηση πέραν της ισοτιμίας(είτε σε $, £ ή και ¥, εκτός ευρωζώνης δλδ). Και στο τηλέφωνο μου είπαν ότι δεν υπάρχει προμήθεια για τη συγκεκριμένη κάρτα. Μπορώ όμως να τους πιστέψω.... Τέλος Ιουλίου πάω για 10-12 μέρες ΝΥ κ θέλω να ξέρω πως θα κινηθώ. Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία ή συμβουλή?
Cue Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Προσωπικά με Πειραιώς σε Αμερική και Αγγλία δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους "προμήθειες".
dreamercon Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ορισμένες τράπεζες ενσωματώνουν μια μικρή προμήθεια στην ισοτιμία του συναλλάγματος. Προσωπικά με Πειραιώς σε Αμερική και Αγγλία δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους "προμήθειες".
Cue Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ε ντάξει πρέπει να είναι πολύ μικρή τότε γιατί δε την έχω πάρει ποτέ είδηση. Η ισοτιμία "παίζει" ούτως ή άλλως.
soiramk Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 2.5% προμήθεια είναι χαμηλό και εύλογο για συναλλαγές σε ξένα νομίσματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στην ΝΥ είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα σου ώστα να απολαμβάνεις την χαμηλή προμήθεια των 2.5% αντί τις υψηλές προμήθειες σε μετατροπή συναλλάγματος. 2,5% δε νομίζω ότι είναι χαμηλή προμήθεια ρε παιδιά. Δηλαδή για με μετατροπή συναλλάγματος πόσο είναι? Σκεφτείτε ότι ο ταμίας την ημέρα που "τσακώθηκα", μου έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με τα δάχτυλα να την κόψω την κάρτα, γιατί 2,5% είναι πολύ όπως μου είπε! Προσωπικά με Πειραιώς σε Αμερική και Αγγλία δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους "προμήθειες". Αυτό πάντως για την Πειραιώς το έχω ακούσει κ απ' αλλού! Γνωστή μου όμως που δουλεύει σαν γραμματέας(στα κεντρικά) μου είπε ότι χρεώνει 1% κ μάλιστα αυτό είναι προμήθεια/χρέωση της Visa(ανεξάρτητος οργανισμός) κ όχι της Πειραιώς. Για την Amercan Express πάλι δε μπορώ να είμαι σίγουρος, γιατί η αγορά που έκανα προχθές πάλι για να τσεκάρω, είναι μικρή κ δε βγάζω συμπέρασμα... Αν έχω καταλάβει σωστά πάντως, χρησιμοποιώντας την κάρτα (εκτός από τις τυχούσες προμήθειες, όπου υπάρχουν) γλυτώνεις από την διαφορά της ισοτιμίας στη "αγορά" συναλλάγματος από τράπεζα. Θέλω να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου κ για λόγους ασφάλειας, να μην κυκλοφορώ με πολλά μετρητά πάνω μου. Όπως κ για αγορά κάποιου laptop που σε αυτή την περίπτωση το 2,5% είναι σεβαστό ποσό.
dreamercon Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εγώ δεν έχω βρει ποτέ τράπεζα που να σου δίνει συνάλλαγμα με προμήθεια μόνο 2.5% για χαμηλά ποσά. Σχεδόν πάντα το spread στην τιμή αγοράς/πώλησης δολαρίων είναι πάνω από 10 cents, που είναι ισοδύναμο με προμήθεια περισσότερο από 2.5%. Σωστά λες ότι η Visa χρεώνει 1% και το υπόλοιπο ο εκδότης της κάρτας. Στις ΗΠΑ υπάρχουν κάρτες με 0% προμήθεια όμως, όπου ο εκδότης επιβαρύνεται το 1%. 2,5% δε νομίζω ότι είναι χαμηλή προμήθεια ρε παιδιά. Δηλαδή για με μετατροπή συναλλάγματος πόσο είναι? Σκεφτείτε ότι ο ταμίας την ημέρα που "τσακώθηκα", μου έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με τα δάχτυλα να την κόψω την κάρτα, γιατί 2,5% είναι πολύ όπως μου είπε! Αυτό πάντως για την Πειραιώς το έχω ακούσει κ απ' αλλού! Γνωστή μου όμως που δουλεύει σαν γραμματέας(στα κεντρικά) μου είπε ότι χρεώνει 1% κ μάλιστα αυτό είναι προμήθεια/χρέωση της Visa(ανεξάρτητος οργανισμός) κ όχι της Πειραιώς. Για την Amercan Express πάλι δε μπορώ να είμαι σίγουρος, γιατί η αγορά που έκανα προχθές πάλι για να τσεκάρω, είναι μικρή κ δε βγάζω συμπέρασμα... Αν έχω καταλάβει σωστά πάντως, χρησιμοποιώντας την κάρτα (εκτός από τις τυχούσες προμήθειες, όπου υπάρχουν) γλυτώνεις από την διαφορά της ισοτιμίας στη "αγορά" συναλλάγματος από τράπεζα. Θέλω να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου κ για λόγους ασφάλειας, να μην κυκλοφορώ με πολλά μετρητά πάνω μου. Όπως κ για αγορά κάποιου laptop που σε αυτή την περίπτωση το 2,5% είναι σεβαστό ποσό.
Ather Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ήδη κρατάνε προμήθεια για τη μετατροπή του νομίσματος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.