Προς το περιεχόμενο

Μέγεθος αρχείου και γνήσια windows

Giannis_pavlou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο ερωτήσεις.Πρώτον,γιατί διαφέρει το μέγεθος ενός αρχείου και το μέγεθος του στο δίσκο και δεύτερον πως καταλαβαίνει κάποιος αν τα windows του είναι γνήσια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
δεύτερον πως καταλαβαίνει κάποιος αν τα windows του είναι γνήσια.

Αν τα εχεις κανει εγκατασταση και τα εχεις ενεργοποιησει με το key που ειχε το πακετο που τα αγορασες και οταν στο εικονιδιο ο υπολογιστης μου κανεις δεξι κλικ ιδιοτητες σου βγαζει το σηματακι αυθεντικοτητας εισαι ΟΚ. Το σηματακι μονο του δεν φτανει γιατι και με σπασμενα windows με crack μπορει να εμφανιστει οπως σου ειπα.

post-2288-129063095092_thumb.jpg

Δημοσ.
Έχω δύο ερωτήσεις.Πρώτον,γιατί διαφέρει το μέγεθος ενός αρχείου και το μέγεθος του στο δίσκο και δεύτερον πως καταλαβαίνει κάποιος αν τα windows του είναι γνήσια.

Θυματε το ποσο που πληρωσε......... οταν τα αγορασε....... το οποιο ειναι ευκαταφρονητο

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Software. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.
Πρώτον,γιατί διαφέρει το μέγεθος ενός αρχείου και το μέγεθος του στο δίσκο

Αυτό οφείλεται σε ένα φαινόμενο που λέγεται «εσωτερικός κατακερματισμός». Με λίγα λόγια, στα πιο δημοφιλή συστήματα αρχείων και για λόγους πιο αποδοτικής λειτουργίας, τα αρχεία αποθηκεύονται ως τμήματα με fixed μέγεθος bytes. Τα κομμάτια αυτά λέγονται blocks/clusters/sectors και το (κοινό) μέγεθός τους αποφασίζεται κατά τη δημιουργία του συστήματος αρχείων.

Έστω τώρα NTFS volume με cluster size 4096 bytes. Αν πας να αποθηκεύσεις σε αυτό το volume ένα αρχείο με μέγεθος 4097 bytes, θα χρειαστούν 2 clusters, άρα 8192 bytes. Ορίστε λοιπόν πως γίνεται να διαφέρει το μέγεθος του αρχείου από το μέγεθος που καταλαμβάνει στο δίσκο!

και δεύτερον πως καταλαβαίνει κάποιος αν τα windows του είναι γνήσια.

http://www.microsoft.com/howtotell

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...