profitis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα σε όλους Ψάχνω μητρική για τον συγκεκριμένο CPU. Σίγουρα το 1156 δεν ειναι και η βέλτιστη επιλογή socket αλλα την ΑΜD την φοβάμαι λιγο σε θέματα θερμοκρασιών (αρα και θορύβου για ψύξη) και αξιοπιστίας οπότε επέλεξα τον 860 που παρόλο 4πύρηνος έχει καλυτερες επιδόσεις γενικά. Καταρχάς νομιζω οτι το θέμα του chipset ειναι στανταρ οτι θα πάω στο P55. Απο παντού εχω ακουσει οτι ειναι η καλύτερη λύση στην Ιntel αυτό το καιρό. Σε θέμα εξοπλισμου τώρα, USB3 και sata 3 αξιζει να εχει η μητρικη; Χρειάζονται τόσο αμεσα στην αγορα; Δηλαδή υπάρχει κάποιος Sata 3 δισκος ή εχουν βγει συσκευες με USB 3 ; Το ρωτάω γιατι τα ανεξάρτητα chips που μπαίνουν στις μητρικες αν έχει συνδεθεί είτε το Sata 3 είτε το USB 3 πιάνουν κάποια απο τα Lanes του επεξεργαστή και τα στερούν απο τη κάρτα γραφικών. Προς Gigabyte έχω καταλήξει απλα δεν ξέρω ακριβώς πιο μοντέλο (UD3 vs UD4 κτλ). Καλό είναι να έχει οσο το δυνατον περισσότερες θέσεις για δισκους. Το hardware raid που έχουν οι Gigabyte αξιζει; Ειναι καλη υλοποίηση; Οποιαδήποτε πρόταση και παρατήρηση είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
JIMBOAthens Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Gigabyte GA-P55A-UD3R. Kαλύπτει όλα όσα αναφέρεις...
bilythekid Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα σε όλους Ψάχνω μητρική για τον συγκεκριμένο CPU. Σίγουρα το 1156 δεν ειναι και η βέλτιστη επιλογή socket αλλα την ΑΜD την φοβάμαι λιγο σε θέματα θερμοκρασιών (αρα και θορύβου για ψύξη) και αξιοπιστίας οπότε επέλεξα τον 860 που παρόλο 4πύρηνος έχει καλυτερες επιδόσεις γενικά. Καταρχάς νομιζω οτι το θέμα του chipset ειναι στανταρ οτι θα πάω στο P55. Απο παντού εχω ακουσει οτι ειναι η καλύτερη λύση στην Ιntel αυτό το καιρό. Σε θέμα εξοπλισμου τώρα, USB3 και sata 3 αξιζει να εχει η μητρικη; Χρειάζονται τόσο αμεσα στην αγορα; Δηλαδή υπάρχει κάποιος Sata 3 δισκος ή εχουν βγει συσκευες με USB 3 ; Το ρωτάω γιατι τα ανεξάρτητα chips που μπαίνουν στις μητρικες αν έχει συνδεθεί είτε το Sata 3 είτε το USB 3 πιάνουν κάποια απο τα Lanes του επεξεργαστή και τα στερούν απο τη κάρτα γραφικών. Προς Gigabyte έχω καταλήξει απλα δεν ξέρω ακριβώς πιο μοντέλο (UD3 vs UD4 κτλ). Καλό είναι να έχει οσο το δυνατον περισσότερες θέσεις για δισκους. Το hardware raid που έχουν οι Gigabyte αξιζει; Ειναι καλη υλοποίηση; Οποιαδήποτε πρόταση και παρατήρηση είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας φυσικα εχουν αρχισει να κυκλοφορουν sata 3 δισκοι,αλλα απο οτι ακουγεται ειναι marketing οσο αναφορα τους μηχανικους δισκους,δηλαδη δεν υπαρχει μηχανικος που να τερματιζει τα 6 gb/s του sata 3.καποια στιγμη ολοι θα παμε σε sata 3,και οι εταιρειες σε λιγο καιρο θα βγαζουν μονο μητρικες με sata 3.εγω παντως με τον core i5 750,ειμαι πολυ ευχαριστημενος(180 ευρω).τωρα για μητρικη,φυσικα και ειναι καλες οι gigabyte,αν τελικα αποφασισεις και παρεις gigabyte με sata 3/usb 3(ειναι το μονο που αξιζει,αλλα ακομα στα σπαργανα)να κοιταξεις για τον περιορισμο οταν δουλευει sata3-usb3 σε περιπτωση crossfire.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Gigabyte GA-P55A-UD3R. Kαλύπτει όλα όσα αναφέρεις... Υποψην αν παρεις το rev 1.0 εχει προβλημα και σου κανει το κερσορα τεράστιο Αλλα με Bios update φτιάχνεται...
JIMBOAthens Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Rev 1.0 έχω και ουδέποτε παρατήρησα αυτ'ο που λες...
pano Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Υποψην αν παρεις το rev 1.0 εχει προβλημα και σου κανει το κερσορα τεράστιοΑλλα με Bios update φτιάχνεται... Πάρη αυτό μου θυμίζει πρόβλημα κάρτας γραφικών της σειράς 5χχχ ΑΤΙ το οποίο παρεπιμπντόντως διορθώθηκε.
profitis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 φυσικα εχουν αρχισει να κυκλοφορουν sata 3 δισκοι,αλλα απο οτι ακουγεται ειναι marketing οσο αναφορα τους μηχανικους δισκους,δηλαδη δεν υπαρχει μηχανικος που να τερματιζει τα 6 gb/s του sata 3.καποια στιγμη ολοι θα παμε σε sata 3,και οι εταιρειες σε λιγο καιρο θα βγαζουν μονο μητρικες με sata 3.εγω παντως με τον core i5 750,ειμαι πολυ ευχαριστημενος(180 ευρω).τωρα για μητρικη,φυσικα και ειναι καλες οι gigabyte,αν τελικα αποφασισεις και παρεις gigabyte με sata 3/usb 3(ειναι το μονο που αξιζει,αλλα ακομα στα σπαργανα)να κοιταξεις για τον περιορισμο οταν δουλευει sata3-usb3 σε περιπτωση crossfire. Εννοεις ότι το usb3 αξιζει εναντι των προηγούμενων υλοποιήσεων του usb; Η το usb3 αξιζει εναντι του Sata 3...Ή κάτι άλλο; Σε εχασα Aυτο είναι κάτι που ψάχνω και δεν ξερω τι παιζει ακριβώς με τα Lanes του επεξεργαστή. Οποιος μπορει να με διαφωτισει στο συγκεκριμένο θα του ειμαι ευγνώμων. Οι υλοποιήσεις των raids των Gigabyte ειναι καλες; Συγκρίνονται με αυτες ενος ανεξάρτητου controller;
bilythekid Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εννοεις ότι το usb3 αξιζει εναντι των προηγούμενων υλοποιήσεων του usb; Η το usb3 αξιζει εναντι του Sata 3...Ή κάτι άλλο; Σε εχασα Aυτο είναι κάτι που ψάχνω και δεν ξερω τι παιζει ακριβώς με τα Lanes του επεξεργαστή. Οποιος μπορει να με διαφωτισει στο συγκεκριμένο θα του ειμαι ευγνώμων. Οι υλοποιήσεις των raids των Gigabyte ειναι καλες; Συγκρίνονται με αυτες ενος ανεξάρτητου controller; εννοω οτι το usb3.0 αξιζει εναντι των προηγουμενων εκδοσεων,μιας και ειναι ταχυτερο εως 10 φορες.
profitis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Γεια χαρα Μετά απο ένα μεγάλο κενο διάστημα ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την αγορά μου Είμαι πραγματικά σε μεγάλο δίλλημα καθώς φίλος μου μου πρότεινε και την http://www.skroutz.gr/s/89542/Asus-P7P55D-Evo.html η οποία ανεβαίνει λίγο αλλα διάβασα πολυ καλα λόγια και προβληματιστικα....Αξιζει ή να παω στις στανταρ λύσεις της gigabyte; Αυτή η Asus επίσης δεν εχει το πρόβλημα με τα πετσοκομενα lanes; Ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης η Gigabyte έχει πάρα πολλα μοντέλα με P55...Ποιο απ αυτα νομίζεται οτι αξιζει περισσότερο; Κάτι σε ποιο φθηνό (π.χ. UD2 ) ή σε ποιο ακριβα μοντέλα, UD3-R ; Για chipset για τον core i7 860, η καλύτερη επιλογή δεν είναι το P55; Τα H57, Q57 είναι καλύτερα ή χειρότερα;
profitis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Γεια χαρα Μετά απο ένα μεγάλο κενο διάστημα ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την αγορά μου Είμαι πραγματικά σε μεγάλο δίλλημα καθώς φίλος μου μου πρότεινε και την http://www.skroutz.gr/s/89542/Asus-P7P55D-Evo.html η οποία ανεβαίνει λίγο αλλα διάβασα πολυ καλα λόγια και προβληματιστικα....Αξιζει ή να παω στις στανταρ λύσεις της gigabyte; Αυτή η Asus επίσης δεν εχει το πρόβλημα με τα πετσοκομενα lanes; Ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης η Gigabyte έχει πάρα πολλα μοντέλα με P55...Ποιο απ αυτα νομίζεται οτι αξιζει περισσότερο; Κάτι σε ποιο φθηνό (π.χ. UD2 ) ή σε ποιο ακριβα μοντέλα, UD3-R ; Για chipset για τον core i7 860, η καλύτερη επιλογή δεν είναι το P55; Τα H57, Q57 είναι καλύτερα ή χειρότερα;
profitis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Οι μητρικες asus που εχουν το bridge ειναι : P7P55D-E Premium http://www.asus.com/product.aspx?P_I...I52&templete=2 P7P55D-E EVO http://www.asus.com/product.aspx?P_I...VGz&templete=2 P7P55D-E Deluxe http://www.asus.com/product.aspx?P_I...VWf&templete=2 P7P55D-E LX http://www.asus.com/product.aspx?P_I...u8f&templete=2 P7P55D-E http://www.asus.com/product.aspx?P_I...8bS&templete=2 P7P55D Premium http://www.asus.com/product.aspx?P_I...z8M&templete=2 Η Deluxe, Evo και E-Premium έχουν απαγορευτικές τιμές... Για τον εξής συνδυασμό τι λέτε. Nα τσιμπήσω την P7P55D Premium (http://www.e-gate.gr/index.php?dispa...id=8884)που έχει πλούσιο εξοπλισμό (dual gigabit, υποστήριξη χfire και SLI κτλ) σε σχετικά normal τιμή αλλά από όσο βλέπω έχει υποστήριξη μόνο για Sata 3. τσιμπάω και έναν extra controller απο την Asus και καθάρισα με περιπου 150-160 ευρώ. τι λετε; Ο extra controller της Αsus αν θυμάμαι καλα έχει υλοποιήση με το plx bridge...
grimpr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Με τόσα λεφτά πήγαινε σε X58/1366 καλύτερα. Μην σπαταλάς τα λεφτά σου σε ακριβές μητρικές και στο τελειωμένο ήδη Socket 1156.
profitis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πλέον ειναι Fixed οτι θα πάω στο σ1156, με τα καλά του και τα θετικά του Oπότε γενικά το τελικο δίλλημα είναι είτε την P7P55D Premium μαζί με αυτόν τον controller πάλι της ASUS που θα βγει σύνολο περίπου 160 ευρώ ή να πάω απευθείας στην P7P55-E PRO που ανεβαίνει στα 180 ευρώ περίπου. Με τη πρώτη λύση δεν ειναι ανάγκη να σκάσω αμέσως τα 30€ του controller. Μολις τον χρειαστώ θα τον τσιμπήσω... Η E-Pro αν και πιο ακριβή έχει μόνο ενα gigabit lan και μάλλον θα μου χρειατεί. Η σκετη Premium δεν έχει eSata απο την άλλη. Γενικά σαν εξοπλισμός τι ειναι προτιμότερος; Προσωπικά ποτέ δεν έχω σκεφτει να χρειαστω eSata. Γενικά καλό ειναι να υπάρχει; Χρησιμευει; Παιζει να βγαινει π.χ. απο κάποιο sata σε έναν βύσμα του κουτιου αν έχει και να καθαρίζεις έτσι; Eπίσης η E-Pro έχει και δύο παραπάνω PCIe: 2 x PCIe 2.0 x 1(5GT/s, blue slots) μαζί με ταυτόχρονα τις 2 x PCIe 2.0 x1 (2.5GT/s). Τι παραπάνω έχει το 5.0GT/s ; Μήπως την παραπάνω κάρτα της Asus δεν θα καταφέρω να την βάλω σε μία θύρα PCIe 2.0 x1 (2.5GT/s) ;
qsis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 γιατι να μην παρεις μια φθηνη gigabyte (πχ ) με sata 3 και να δωσεις 160 ευρω για μητρικη σε 1156?
grimpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 As you wish, ελπίζω να μην το μετανιώσεις όμως αργότερα. X58 η AMD είναι οι καλύτερες επιλογές πάντως από αυτήν την περίοδο και μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.