marantonis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 The autobiography of a Somalian nomad circumcised at 3, sold in marriage at 13, fled from Africa a while later to become finally an American supermodel and is now at the age of 38, the UN spokeswoman against circumcision. (IMDB.com) http://www.imdb.com/title/tt1054580/ Την ειδα χθες, κι ειπα να φτιαξω ενα τοπικ καθως ειδα οτι δεν υπηρχε. Διχως αμφιβολια ενδιαφερουσα ταινια. Ειχα πετυχει πριν απο καποιο καιρο μια συνεντευξη της (αληθινης) πρωταγωνιστριας στο περιοδικο καποιας εφημεριδες, κι ετσι ηξερα τι επαιζε με την ταινια. Αρκετα ικανοποιητικη απο καθε αποψη. Σοκαριστικη η σκηνη της περιτομης (πιο ευκολα παρακολουθησα το Men Behind the sun απο αυτη τη σκηνη).
Timour21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Σοκαριστικη η σκηνη της περιτομης (πιο ευκολα παρακολουθησα το Men Behind the sun απο αυτη τη σκηνη). Περιτομής??? Δεν ξέρω αν έτσι λέγεται επίσημα, πάντως το ακρωτηριασμός μου ακούγεται ποιο σωστό.... Ενδιαφέρουσα ταινία φαίνεται πάντως...
disqualified Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Περιτομής??? Δεν ξέρω αν έτσι λέγεται επίσημα, πάντως το ακρωτηριασμός μου ακούγεται ποιο σωστό....Ενδιαφέρουσα ταινία φαίνεται πάντως... κλειτοριδεκτομη λεγεται. Υπαρχει αναλογο ντοκιμαντερ του ΕΞΑΝΤΑ για οποιον επιθυμει
marantonis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Ακρωτηριασμός ειναι γιατι κοβεις ενα κομματι του ανθρωπινου σωματος. Απο κει και περα νομιζω οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις τις φρασεις "ανδρικη περιτομη", "γυναικεια περιτομη", και φυσικα, πιο σωστα μαλλον, περιγραφεται μονολεκτικα (το 2ο) με την λεξη "κλειτορειδεκτομη" (καθως ακρωτηριαζεται η κλειτοριδα- εξωτερικο μερος των γυναικειων γεννητικων οργανων). Παντως αυτο που ειπε με το ραψιμο και το σχισιμο κατα την πρωτη νυχτα του γαμου με ξυραφι/μαχαιρι -παροτι γνωριζα απο πριν για την κλειτορειδεκτομη καποια πραγματα- δε το ηξερα. Ειναι κατι παραπανω απο εγκληματικο. Θα τσεκαρω και το ντοκυμαντερ του εξαντα. Thnx.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.