red_adder Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Γεια σας, Θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια διευκρίνιση ή ιδέα για το πώς μπορώ να υλοποιήσω 2 πράγματα στην mysql. 1) 'Εχω ένα πεδίο που παίρνει 3 τιμές. Όμως για την μια μονο τιμή είναι Υποχρεωτικό (NOT NULL), ενώ για τις άλλες 2 όχι 2) Σε ένα πίνακα 2 απο τα πεδία του αλληλεπιδρούν. Πχ το ένα παίρνει τιμές "καρέκλα" και "τραπέζι". Το άλλο που είναι ΙΝΤ, όταν το πρώτο πεδίο είναι "καρέκλα" , αυτό είναι αύξων αριθμός, ενώ όταν το πρώτο πεδίο αλλάζει σε "τραπέζι"παίρνει την τιμή 0 (μηδέν). Για το πρώτο ερώτημα δεν έχω ιδέα πως μπορεί να γίνει, για το δεύτερο προσπαθώ να το υλοποιήσω με trigger αλλα ακόμα δεν το κατάφερα και δεξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος Το εργαλείο που χρησιμοποιώ είναι το workbench. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
pinkFloyd Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 1) Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να κάνεις..; Μιλάς για κάποιο enum; 2) Λογικά κάποιο trigger θέλεις εδώ. Ίσως μπορείς να βάλεις την τιμή του int πεδίου auto increment και με κάποιο trigger πχ (after insert ή after update) να τσεκάρεις την τιμή του πρώτου πεδίου. Αν είναι "τραπέζι" κάνεις την τιμή του int μηδέν, αλλιώς την αφήνεις όπως είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.