Προς το περιεχόμενο

Δυστυχημα με νεκρο ποδηλατη

liakjim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Τελευταια παντως παρατηρω κατακορυφη αυξηση των ποδηλατιστων, οι οποιοι μαλιστα ειναι συνειδητοποιημενοι στη μεγαλη πλειοψηφια τους!

Εγω οταν κινουμαι με ποδηλατο, σεβομαι τα Στοπ οσο τιποτε αλλο, γνωριζοντας οτι αν περασω απο καπου οπου εχω στοπ, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να με πατησει ενα αυτοκινητο, και πολυ καλα θα κανει.

Ομως δεν καταλαβαινω γιατι δεν θα πρεπει να κινουμαι αντιθετα σε μονοδρομο (ως ποδηλατης παντα).

Θα ειναι πιο ευκολο για ενα αυτοκινητο να με προσπερασει ενω το εχω απο πισω μου κινουμενος ορθα σε μονοδρομο;

Ισα ισα θα ειναι πιο δυσκολο, γιατι για να τον δω θα πρεπει να γυρισω το κεφαλι μου και αρα να διακινδυνεω πιθανη αποσταθεροποιηση της πορειας μου με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

Ενω αν τον εχω μπροστα μου, ολα θα κυλησουν ομαλα πολυ ευκολοτερα.

Και μην μου πειτε οτι δεν θα με προσπερασει ετσι κι αλλιως οταν κινουμαι σωστα σε μονοδρομο, αυτα ειναι σεναρια επιστημονικης σαπουνοπερας :P

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ομως δεν καταλαβαινω γιατι δεν θα πρεπει να κινουμαι αντιθετα σε μονοδρομο (ως ποδηλατης παντα).

Θα ειναι πιο ευκολο για ενα αυτοκινητο να με προσπερασει ενω το εχω απο πισω μου κινουμενος ορθα σε μονοδρομο;

Επειδη το λεει ο ΚΟΚ, και οι νομοι δεν τηρουνται επιλεκτικα.

Δημοσ.

Το γεγονός πως ζούμε σε μία παλιόπολη του κερατά με κίνδυνο να φας τα μούτρα σου ακόμα και περπατώντας σε πεζοδρόμιο, δε σημαίνει πως μας φταίνε σε κάτι οι ποδηλάτες κτλ κτλ.

Πάντως οι οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων έχουν ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη ευθύνη και ο λόγος είναι πως όταν οδηγούμε δίνουμε ορμή σε μάζες 1-1,5 τόνου βάρους. Αν πχ σκοτώσεις πεζό που του ήρθε να περάσει εκτός διάβασης, λάδι τελείως δε βγαίνεις, όσο και να μη φταις. Ούτε θα έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη πιστεύω επειδή ξέρεις πως δεν έφταιγες. Πάντα πρέπει να προσέχουμε.

Επίσης, μια σημείωση, οι ποδηλάτες ΔΕΝ είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, ΔΕΝ είναι αυτοί που γράφουν στο τάδε forum ή αυτοί που συμμετέχουν σε μια πορεία με κουτά συνθήματα. Ποδηλάτης είναι οποιοσδήποτε καβαλήσει ένα ποδήλατο, σε οποιαδήποτε ηλικία και για οποιοδήποτε λόγο, δηλαδή εν δυνάμει όλοι μας. Με το να δεις κάποιον να κάνει ελαφρό τρέξιμο, δε σημαίνει πως είναι αθλητής και αμέσως λες "οι αθλητές", μπορεί απλά να θέλει να βελτιώσει λίγο την υγεία του. Εγώ και οδηγώ και ποδήλατο καβαλάω και τα ΜΜΜ και όλα. Δεν είμαι ούτε ΙΧιτζής, ούτε ποδηλάτης, ούτε κάποια άλλη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπου, είμαι αυτό που κάνω εκείνη τη στιγμή.

• Moderators
Δημοσ.
Επειδη το λεει ο ΚΟΚ, και οι νομοι δεν τηρουνται επιλεκτικα.

Σωστα, αλλα γιατι τηρουνται επιλεκτικα στην περιπτωση π.χ. αδειας ή διπλωματος χρησης? Το ποδηλατο δεν απαιτει εκμαθηση δηλαδη?

Επισης, επειδη το λεει ο ΚΟΚ σημαινει οτι ειναι και σωστο?

Δεν αμφισβητησα οτι ισχυει, και φυσικα το τηρω και εγω ο ιδιος εφοσον ισχυει, απλα το οτι ισχυει δε σημαινει οτι καλως ισχυει. Οχι μονο στη συγκεκριμενη περιπτωση, αλλα γενικοτερα...

Δημοσ.
Επισης, επειδη το λεει ο ΚΟΚ σημαινει οτι ειναι και σωστο?

Ναι, γιατι οταν κινεισαι με οχημα μεγιστου πλατους (2.4μ) σε στενο δρομο, και βλεπεις τον ποδηλατη που ερχεται αντιθετα με χιλια να προσπαθει να σου χωθει απ' οπου μπορει, με κινδυνο να συνθλιβει απο ενα οχημα 40 τοννων, τρως τον καθρεπτη παρκαρισμενου απ την αλλη πλευρα.

Η τον συνθλιβεις.

• Moderators
Δημοσ.

Ποια η πιθανοτητα να σου ερθει "ξαφνικα" απο μπροστα αν κινειται αναποδα και ποια να κανει στραβοτιμονια την ωρα που προσπαθει να υπολογισει πού θα πάει, πότε να στριψει ελαφρα το τιμονι και σε ποση αποσταση βρισκεται και θα περασει το αυτοκινητο, αν κινειται σωστα...?

Εχω κανει 6 χρονια ποδηλατης σε καθημερινη βαση και σου λεω οτι το δευτερο ειναι πιο πιθανον, ειδικα οταν εχεις να κανεις με ποδηλατες μεγαλυτερης ηλικιας (30+) που κατα βαση πανε αργα και δεν μπορουν να κρατησουν απολυτα σταθερη πορεια.

Δημοσ.

GeorgeMan, οι «οδηγίες» του ΚΟΚ υπάρχουν για κάποιο λόγο.

Με το να δει ένας οδηγός κάποιον ποδηλάτη να έρχεται αντίθετα καταπάνω του το πιο πιθανό είναι να σαστίσει. Με συνήθως άσχημα αποτελέσματα. Δε περιμένεις να δεις όχημα να έρχεται καταπάνω σου σε τέτοια περίπτωση και αντιδράς αψυχολόγητα.

Θα γλυτώσουμε τους θανάτους δικυκλιστών (είτε μιλάμε για ποδηλάτες είτε για οδηγούς μοτοσυκλετών) σ' αυτή τη χώρα όταν (1) οι πρώτοι καταλάβουν ότι είναι ευάλωτοι (και συνεπώς κάθε «καφρίλα» είναι εις βάρος τους) και (2) όταν οι δεύτεροι καταλάβουν ότι χειρίζονται ένα εν δυνάμει φονικό μηχάνημα. Η λύση είναι είναι η σύνεση και η ωριμότητα στην άσφαλτο, κοινώς.

ΥΓ: Είμαι ποδηλάτης. Χρησιμοποιώ και ΙΧ. :P

Δημοσ.
Ναι, γιατι οταν κινεισαι με οχημα μεγιστου πλατους (2.4μ) σε στενο δρομο

Γιατί συνήθως είναι στενός ο δρόμος, μήπως επειδή μια ντουζίνα οδηγοί έχουν παραβιάσει νωρίτερα τον ΚΟΚ παρκάροντας όπως γουστάρουν και όπου νά 'ναι; :lol:

Επίσης αν σας ενοχλούν τα δίτροχα, να σας θυμίσω και τους αναβάτες δικύκλων που πίσω γράφει "pizza" (ή παρόμοιο) και γι αυτούς δεν ισχύει ΠΟΤΕ η κατεύθυνση κυκλοφορίας των δρόμων... :lol:

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ο ποδηλάτης να γυρνάει το κεφάλι.Υπάρχουν οι καθρέπτες.

Επίσης, η δήλωση <<οι οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων έχουν ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη ευθύνη>> μου θυμίζει τη δήλωση <<είμαι κατά της βίας>>.

Δημοσ.
Επίσης, η δήλωση <<οι οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων έχουν ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη ευθύνη>> μου θυμίζει τη δήλωση <<είμαι κατά της βίας>>.

Μην κόβεις τη φράση όπως γουστάρεις, μίλησα συγκεκριμένα με παράδειγμα. Αν σκοτώσεις πεζό και πας σε δίκη θα καταλάβεις τί εννοώ...

(είμαι κι εγώ οδηγός, το είπα)

Δημοσ.

Επίσης αν σας ενοχλούν τα δίτροχα, να σας θυμίσω και τους αναβάτες δικύκλων που πίσω γράφει "pizza" (ή παρόμοιο) και γι αυτούς δεν ισχύει ΠΟΤΕ η κατεύθυνση κυκλοφορίας των δρόμων... :lol:

Eπίσης, αν σας ενοχλούν τα δίκυκλα που πίσω γράφει pizza και πάνε ανάποδα, να σας υπενθυμίσω πως τα μισά σπίτια δεν έχουν νούμερα απ'έξω και αναγκάζονται να πηγαίνουν πάνω-κάτω μέχρι να πετύχουν (μετρήσουν) το σωστό.

:P

Επί του θέματος, αν δεν ήταν ποδήλατο στην προκειμένη και ήταν παπί ας πούμε, υπήρχε πιθανότητα να είχε διαφορετική κατάληξη το περιστατικό;

Δημοσ.

Ποια η πιθανοτητα να σου ερθει "ξαφνικα" απο μπροστα αν κινειται αναποδα και ποια να κανει στραβοτιμονια την ωρα που προσπαθει να υπολογισει πού θα πάει, πότε να στριψει ελαφρα το τιμονι και σε ποση αποσταση βρισκεται και θα περασει το αυτοκινητο, αν κινειται σωστα...?

Δεν προσπερνας ποδηλατη αν δεν μπορεις να αφησεις 1 μετρο αποσταση τουλαχιστον. Το λεει και ο ΚΟΚ.

Και θα ηθελα περισσοτεροι ποδηλατες να φορανε αριστερο καθρεπτη και να κινουνται αποκλειστικα δεξια.

• Moderators
Δημοσ.
Φτιαχνονται σε λιγο, με τα λεφτα απο τα τελη που πληρωνουν οι ποδηλατες. Oh wait...

Σωστη σκεψη.Δεν χτυπαμε και τιποτα τελη σε οποιον κυκλοφορει με αναπηρικο καροτσακι για να αποκτησουμε επιτελους σε καθε πολη υποδομη της προκοπης για ατομα με ειδικες αναγκες?Oh,wait.

Δημοσ.

να πληρωσουν και οι τυφλοι τελη για να μπουνε ηχητικα σηματα στα φαναρια... Oh wait

Δημοσ.

Δεν κόβω καμία φράση όπως γουστάρω.

Μίλησες για <<μεγαλύτερη ευθύνη>> και <<ΠΑΝΤΑ>>.

Αν ο πεζός σκοτωθεί στη Συγγρού π.χ, θα έχει μεγαλύτερη ευθύνη ο οδηγός του οχήματος;

Επίσης, τα τέλη των αναπηρικών αμαξιδίων θα είναι ελάχιστα, αφού και ελάχιστα κυκλοφορούν..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...