Προς το περιεχόμενο

Eurobank e-banking και Macbook

sellsoap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους. Επεσα στο ακολουθο προβλημα χθες το απογευμα και εχω εκνευριστει απιστευτα.

Λοιπον εχω Eurobank e-banking αρκετα χρονια. Το Macbook το πηρα πριν 2 μηνες. Χθες λοιπον εληξε καποιο certificate που "μπαινει" στον καθε υπολογιστη ώστε να μπορεις να κανεις συναλλαγες. Παω λοιπον να κανω εκδοση νεου certificate (με τη Eurobank help στο τηλεφωνο) και μου βγαζει το μηνυμα¨

"JVM architectonic is not supported". Το λεω λοιπον επιτοπου στην κυρια και μου λει "εαν εχετε Mac δε μπορειτε να δουλεψετε το e-banking.

Μετα προσπαθησα κε με Firefox (εκτοσ απο Safari), αλλα τιποτα.

Ολα τα updates ειναι τουμπανο!

Τι κανω??? Πεταω το Mac???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Αν τρεξεις τον firefox για τα windows με simulator μπορει να δουλεψει. Μην πετας το mac. Βαλε το στην ανακυκλωση. xD

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Γεια σε ολους. Επεσα στο ακολουθο προβλημα χθες το απογευμα και εχω εκνευριστει απιστευτα.

Λοιπον εχω Eurobank e-banking αρκετα χρονια. Το Macbook το πηρα πριν 2 μηνες. Χθες λοιπον εληξε καποιο certificate που "μπαινει" στον καθε υπολογιστη ώστε να μπορεις να κανεις συναλλαγες. Παω λοιπον να κανω εκδοση νεου certificate (με τη Eurobank help στο τηλεφωνο) και μου βγαζει το μηνυμα¨

"JVM architectonic is not supported". Το λεω λοιπον επιτοπου στην κυρια και μου λει "εαν εχετε Mac δε μπορειτε να δουλεψετε το e-banking.

Μετα προσπαθησα κε με Firefox (εκτοσ απο Safari), αλλα τιποτα.

Ολα τα updates ειναι τουμπανο!

Τι κανω??? Πεταω το Mac???

Δηλαδή, το παλιό certificate, πριν λήξει έπαιζε στο Mac ?

Επισκέπτης

@georgeadams

όχι, αυτό που είχε κάνει το παιδί είναι να το εκδώσει μέσω windows..

Από την στιγμή που είχε εκδοθεί, ήταν/ είναι platform agnostic...

Για να το εκδόσεις όμως πρέπει να έχεις Windows!

Eχω το ιδιο προβλημα με e-banking εθνικης τραπεζας δεν υποστηριζει μου λεει safari..

εμενα δε μου λει για τον Σαφαρι. Λει JVM.

χι, αυτό που είχε κάνει το παιδί είναι να το εκδώσει μέσω windows..

Από την στιγμή που είχε εκδοθεί, ήταν/ είναι platform agnostic...

Για να το εκδόσεις όμως πρέπει να έχεις Windows!

σωστα!

Ναι καιγώ οταν πηγα να εκδόσω certificates της eurobank, μου είπαν τηλεφωνικώς οτι πρέπει να γίνει απο windows(και κάθισα κ έβαλα parallels/bootcamp δν θυμάμαι, γι αυτο το λόγο. Έλεος)

Η Eurobank υποστηρίζει κι την αποστολή κωδικών μιας χρήσης με sms.

Πιστεύω είναι πιο βολικό από τα certificates κι δεν μπλέκει με το λειτουργικό....

Δν το ήξερα αυτό, αν έχεις πρόχειρο link με πληροφορίες θα βοηθούσε πολύ γιατί μου λήξαν τα certificates πριν λίγο καιρό ;)

Η Eurobank υποστηρίζει κι την αποστολή κωδικών μιας χρήσης με sms.

Πιστεύω είναι πιο βολικό από τα certificates κι δεν μπλέκει με το λειτουργικό....

Το οποίο για να το ενεργοποιήσεις πρέπει να μπείς από windows. :-)

Ναι καιγώ οταν πηγα να εκδόσω certificates της eurobank, μου είπαν τηλεφωνικώς οτι πρέπει να γίνει απο windows(και κάθισα κ έβαλα parallels/bootcamp δν θυμάμαι, γι αυτο το λόγο. Έλεος)

Δν το ήξερα αυτό, αν έχεις πρόχειρο link με πληροφορίες θα βοηθούσε πολύ γιατί μου λήξαν τα certificates πριν λίγο καιρό ;)

Γίνεται και με αποστολή κωδικού σε email.

Η Alphabank πάντως δουλεύει μια χαρά στον Mac (και στο linux δούλευε παλιότερα που είχα Linux για κυρίαρχο λειτουργικό).

Η Alphabank δίνει ένα μικρό μπρελόκ που πατάς ένα κουμπάκι και παράγει κωδικούς μίας χρήσης.

Στο e-Banking της στο Site της (που τρέχει απροβλημάτιστα σε Firefox/Mac OS X αλλά έχω κάνει και συναλλαγές μέχρι και με τον Safari του iPhone...!!!), για να κάνεις login και να μπορείς να κάνεις κινήσεις πληρωμών, πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μπρελόκ για να παράγεις τον ειδικό κωδικό. Αν δεν τον βάλεις τον ειδικό κωδικό του μπρελόκ, μπορείς να κάνεις ναι μεν Login, αλλά μόνο βλέπεις "πληροφορίες" του λογαριασμού σου και κάνεις ερωτήματα. Δεν μπορείς να κάνεις πληρωμές.

Δηλαδή ουσιαστικά στης AlphaBank το Site, μπορείς να δουλέψεις απροβλημάτιστα και στα 3 OS (Windows, Linux, Mac OS X).

Το ίδιο συμβαίνει και με το e-banking της Marfin. Μόνο που εκεί, αν δε βάλεις τον κωδικό από το "μπρελόκ", δεν μπορείς να κάνεις ούτε login.

• 4 χρόνια αργότερα...

Λοιπον, ο τρόπος είναι ένας: ΠΕΤΑΣ το ανοητο και άχρηστο e-banking της Eurobank, ανοίγεις λογαριασμό στην Πειραιώς που όλα δουλεύουν καλα και απλά χωρίς να παίρνεις χάπια για να μη σπάσεις το PC, καί πας όλα τα λεφτά σου στήν Πειραιώς. Ούτε το Mac φταίει, ούτε κανένα PC, ούτε τα λειτουργικά ούτε τίποτα.

Φταίει το ότι μετα απο καποια παλαιότερη χαζομάρα στο e-banking τους, όπου άν έκανες login μετά υπήρχε τρόπος να δείς λογαριασμους άλλων το κάνανε έτσι χάλια όπως είναι τώρα.

Sorry για το ύφος, τα έχω πάρει με ta certificates και τίς απαιτήσεις για Windows σώνει και καλά, και συγκεκριμένους broswser (όπου μετα σου λέει ότι certificate μπαίνει μονο σε IE kai Firefox!!!) και ενεργοποίηση java στον browser πού ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΞΕΡΕΙ ότι πάσχει απο ασφάλεια σε σημείο όλοι οι σωστοί browsers να το έχουν απενεργοποιημένο.

Αυτα...

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...