voulaji Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για την πιο κάτω άσκηση, πώς προκύπτει ότι η απάντηση είναι 2^20? "Θεωρείστε μία λογική διεύθυνση των 24 bits σε ένα σύστημα διαχείρισης μνήμης με Σελιδοποιημένη Τμηματοποίηση (paged segmentation). Σε αυτή τη διεύθυνση, τα 4 πιο αριστερά bits σηματοδοτούν τον αριθμό του τμήματος, τα επόμενα 8 σηματοδοτούν τη σελίδα και τα υπόλοιπα 12 προσδιορίζουν τη λέξη μέσα στη σελίδα"
bxenos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για την πιο κάτω άσκηση, πώς προκύπτει ότι η απάντηση είναι 2^20? "Θεωρείστε μία λογική διεύθυνση των 24 bits σε ένα σύστημα διαχείρισης μνήμης με Σελιδοποιημένη Τμηματοποίηση (paged segmentation). Σε αυτή τη διεύθυνση, τα 4 πιο αριστερά bits σηματοδοτούν τον αριθμό του τμήματος, τα επόμενα 8 σηματοδοτούν τη σελίδα και τα υπόλοιπα 12 προσδιορίζουν τη λέξη μέσα στη σελίδα" για να υπάρχει απάντηση, πρέπει να υπάρχει ερώτηση
voulaji Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Ναι, παράληψή μου.... Ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος τμήματος του συστήματος σε λέξεις;
tespa_2002 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μπορείς να σκεφτείς τη διεύθυνση σαν μια ακολουθία απο bits που χωρίζεται σε 2 κομμάτια: α) Τον αριθμό τμήματος και β) Τον αριθμό μιας συγκεκριμένης λέξης μέσα στο τμήμα Αφού από τα 24 bits χρησιμοποιείς 4 για το (α), σου μένουν 20 για το (β). Με 20 bits μπορείς να σχηματίσεις 2^20 διαφορετικούς αριθμούς, άρα και το τμήμα μπορεί να έχει 2^20 διαφορετικές λέξεις.
voulaji Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Επιτέλους μια σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση. tespa_2002 σε ευχαριστώ πολύ!! Μπορείς να σκεφτείς τη διεύθυνση σαν μια ακολουθία απο bits που χωρίζεται σε 2 κομμάτια: α) Τον αριθμό τμήματος και β) Τον αριθμό μιας συγκεκριμένης λέξης μέσα στο τμήμα Αφού από τα 24 bits χρησιμοποιείς 4 για το (α), σου μένουν 20 για το (β). Με 20 bits μπορείς να σχηματίσεις 2^20 διαφορετικούς αριθμούς, άρα και το τμήμα μπορεί να έχει 2^20 διαφορετικές λέξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.