ditsikts Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Έχω hol και μου δώσανε netfaster iad 2. Επειδή είμαι πάνω από 3 χμ απόσταση από το dslam σκέφτομαι την αγορά ενός καλού modem router μήπως γίνουν καλύτερα τα noise margin, attenuation κ.τ.λ. Αξίζει η αγορά ενός καλύτερου modem router; Έχω σταμπάρει το drytek vigor 2710Vn. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο είμαι ανοιχτός, αλλά να υποστηρίζει voip. Έχω 6Mbps γραμμή -------------------up---------down noise margiν----11.0-------12.0 Attenuation-----28.4-------52.1
giorgoslouk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Έχω hol και μου δώσανε netfaster iad 2. Επειδή είμαι πάνω από 3 χμ απόσταση από το dslam σκέφτομαι την αγορά ενός καλού modem router μήπως γίνουν καλύτερα τα noise margin, attenuation κ.τ.λ.Αξίζει η αγορά ενός καλύτερου modem router; Έχω σταμπάρει το drytek vigor 2710Vn. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο είμαι ανοιχτός, αλλά να υποστηρίζει voip. Έχω 6Mbps γραμμή -------------------up---------down noise margiν----11.0-------12.0 Attenuation-----28.4-------52.1 H τηλεφωνία σου είναι Voip ή POTS;
_Anonymous_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Με τετοιο attenuation............... ξεχνα τα καλα ρουτερς. Βολεψου με κανα τομσον 784
ditsikts Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Έχω ένα linksys wag200 και όταν συνδεόμουν με αυτό το attenuetion έπεφτε σε 15 up και 48 down αλλά δεν έχει voip. Αν πάρω κάποιο με voip θα βελτιωθούν καθόλου;
_Anonymous_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 αποσυνδεσεις ειχες με το wag200? ποιο firmware? oxi δε βελτιωνονται τα στοιχεια αλλαζοντας μηχανακι, απλα εχουν μεταξυ τους αποκλεισεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 σκέφτομαι την αγορά ενός καλού modem router μήπως γίνουν καλύτερα τα noise margin, attenuation κ.τ.λ. τι ακριβώς εννοείς λέγοντας καλύτερα? να μειωθεί πχ το attenuation ώστε να έχεις καλύτερο συγχρονισμό? να συγχρονίζεις παραπάνω με το ίδιο attenuation? να μην έχεις disconnects?
giorgoslouk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 voip είναι. Μένεις αναγκαστικά στο Netfaster.Το Voip της HOL ΔΕΝ παίζει με άλλο router εκτός από Netfaster και Fritz 7140.
ditsikts Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 αποσυνδεσεις ειχες με το wag200? ποιο firmware? oxi δε βελτιωνονται τα στοιχεια αλλαζοντας μηχανακι, απλα εχουν μεταξυ τους αποκλεισεις Δε το έχω δοκιμάσει για αρκετό καιρό συνεχόμενα για να σοθ πω αν είχα αποσυνδέσεις. το firmware ειναι το 1.01.09 τι ακριβώς εννοείς λέγοντας καλύτερα? να μειωθεί πχ το attenuation ώστε να έχεις καλύτερο συγχρονισμό? να συγχρονίζεις παραπάνω με το ίδιο attenuation? να μην έχεις disconnects? Ένα πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές το απόγευμα προς βράδυ ενώ δείχνει ότι είναι συνδεδεμένο δεν έχει internet ή είναι πολύ αργό και θέλει reboot για να στρώσει, και ίσως να στεθεροποιειθεί το ping για να μην έχω spikes.
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Έχω hol και μου δώσανε netfaster iad 2. Επειδή είμαι πάνω από 3 χμ απόσταση από το dslam σκέφτομαι την αγορά ενός καλού modem router μήπως γίνουν καλύτερα τα noise margin, attenuation κ.τ.λ.Αξίζει η αγορά ενός καλύτερου modem router; Έχω σταμπάρει το drytek vigor 2710Vn. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο είμαι ανοιχτός, αλλά να υποστηρίζει voip. Έχω 6Mbps γραμμή -------------------up---------down noise margiν----11.0-------12.0 Attenuation-----28.4-------52.1 οπως ειπαν με τετοια χαλια γραμμη 784 η κρατας αυτο που εχεις.το να παρεις ενα vigor και να μην ξερεις αμα αξιζει και αν θα αντεξει ειναι λιγο ρισκο.εκτος αν εχεις κανεναν να στο δανεισει να το δεις.πολυ ακριβο ρουτερ για να πεις οτι το αγοραζεις για δοκιμη.και δευτερον πρεπει να δεις για το voip.δεν ξερω αν η Hol θα σου δωσει τα στοιχεια για to voip η αν θα καταφερεις να τα παρεις με αλλο τροπο μεσα απο το ρουτερ σου.καπως θα γινεται λογικα.οπως ειπαν τα χαρακτηριστικα δεν φτιαχνουν.απλα στην ουσια διαφερουν απο ρουτερ σε ρουτερ.απλα να εισαι σιγουρος οτι εχεις βαλει φιλτρα παντου οτι η καλωδιωση σου ειναι ενταξει και φιλτρο και σε συναγερμο αμα υπαρχει.το 52 attenuation ειναι πανω απο 3 Km Μένεις αναγκαστικά στο Netfaster.Το Voip της HOL ΔΕΝ παίζει με άλλο router εκτός από Netfaster και Fritz 7140. kanoνικα αμα εχεις τα στοιχεια μπορεις να σεταρεις οποιοδηποτε voip σε οποιοδηποτε ρουτερ πιστευω.δεν νομιζω αυτα τα 2 ρουτερ να εχουν κατι που δεν εχει καποιο αλλο.συνηθως servers ειναι κτλ κτλ.απο εκει και περα ρυθμιζεις codecs. Δε το έχω δοκιμάσει για αρκετό καιρό συνεχόμενα για να σοθ πω αν είχα αποσυνδέσεις.το firmware ειναι το 1.01.09 Ένα πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές το απόγευμα προς βράδυ ενώ δείχνει ότι είναι συνδεδεμένο δεν έχει internet ή είναι πολύ αργό και θέλει reboot για να στρώσει, και ίσως να στεθεροποιειθεί το ping για να μην έχω spikes. υπαρχει και custom firmware.μηπως το βραδι πεφτει το snr ?για προσεξε το.η αλλη λυση θα ηταν να σου αυξαναν το snr αλλα θα σου μειωθει η ταχυτητα εννοειται αλλα ισως ετσι να παιξεις καλυτερα.
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Έχω ένα linksys wag200 και όταν συνδεόμουν με αυτό το attenuetion έπεφτε σε 15 up και 48 down αλλά δεν έχει voip. Αν πάρω κάποιο με voip θα βελτιωθούν καθόλου; μπορεις στο Linksys Να παρεις εξτρα συσκευη που θα συνδεθει πανω σε αυτο για να εχει voip.δεν ειναι add on της συσκευης απλα θα συνδεθει ethernet με αυτην που εχεις. τι ακριβώς εννοείς λέγοντας καλύτερα? να μειωθεί πχ το attenuation ώστε να έχεις καλύτερο συγχρονισμό? να συγχρονίζεις παραπάνω με το ίδιο attenuation? να μην έχεις disconnects? και παραπανω να κλειδωσει μαλλον θα εχει προβληματα μετα.
giorgoslouk Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 kanoνικα αμα εχεις τα στοιχεια μπορεις να σεταρεις οποιοδηποτε voip σε οποιοδηποτε ρουτερ πιστευω.δεν νομιζω αυτα τα 2 ρουτερ να εχουν κατι που δεν εχει καποιο αλλο.συνηθως servers ειναι κτλ κτλ.απο εκει και περα ρυθμιζεις codecs. Είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει με άλλο ρούτερ.Η HOL δουλεύει την Voip τηλεφωνία με Mac Encapsulated Routing στο VC2 (VPI=8,VCI=36).Είχα κι εγώ παλαιότερα τηλεφωνία Voip από HOL.Έτσι το έψαξα λίγο.Ρούτερ του εμπορίου που να υποστηρίζει Mac Encapsulated Routing δεν βρήκα.Ακόμα και το Vigor 2700VG που υποστηρίζει Multi-PVC's και μπορείς το VC2 να το ρίξεις σε συγκεκριμένη θύρα Ethernet αν υποστήριζε Mac Encapsulated Routing ίσως δούλευε.Θα μπορούσε λοιπόν να μπει στην Ethernet που στείλαμε το VC2 ένα ΑΤΑ και να δουλέψει με τα User/Pass της HOL.Δεν το υποστηρίζει όμως οπότε τζίφος........ @ditsiks: Μην σκοτώνεσαι και μην πετάς λεφτά.Αν θέλεις να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε ρούτερ ζήτησε να σε γυρίσουν σε POTS.
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 οκ .γιατι θυμαμαι οτι και η forthnet παιζει 8,36 νομιζω αλλα δεν ειχα προβλημα να το σεταρω σε αλλο thomson manually .gia hol δεν ξερω.
giorgoslouk Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 οκ .γιατι θυμαμαι οτι και η forthnet παιζει 8,36 νομιζω αλλα δεν ειχα προβλημα να το σεταρω σε αλλο thomson manually .gia hol δεν ξερω. Πίστεψέ με δεν γίνεται. Ξέρω τι λέω.
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 ναι δεν αμφιβαλλω.απλα μου φανηκε παραξενο και ειναι κριμα να μην μπορεις να το βαλεις παντου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.