Oscar_Mike Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα τραγούδι σε μορφή audio του οποιου η ένταση είναι πολύ χαμηλή (χρειάζεται να ανεβάσω τα ηχεία στο διπλάσιο για να ακουστεί ικανοποιητικά σε σχέση με αλλα τραγούδια). Θέλω λοιπόν τα φώτα σας, ψάχνω κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ώστε να το "δυναμώσω"! Υπάρχει περίπτωση να χάσει από την ποιότητα ο ήχος? Ευχαριστώ!
umaga Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 formatfactory ---------- Προσθήκη στις 20:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:26 ---------- θα πας ηχος >mp3> θα φορτωσεις το mp3 και θα πατησεις πανω στο ρυθμιση εξαγωγης και θα κανεις την ενταση 200%
Nikosgiann Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα παιδιά,έχω ένα τραγούδι σε μορφή audio του οποιου η ένταση είναι πολύ χαμηλή (χρειάζεται να ανεβάσω τα ηχεία στο διπλάσιο για να ακουστεί ικανοποιητικά σε σχέση με αλλα τραγούδια). Θέλω λοιπόν τα φώτα σας, ψάχνω κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ώστε να το "δυναμώσω"! Υπάρχει περίπτωση να χάσει από την ποιότητα ο ήχος? Ευχαριστώ! δεν φανταζεσαι ποσο σε νιωθω..... formatfactory ---------- Προσθήκη στις 20:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:26 ---------- θα πας ηχος >mp3> θα φορτωσεις το mp3 και θα πατησεις πανω στο ρυθμιση εξαγωγης και θα κανεις την ενταση 200% να σαι καλα
parsifal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 έχω ένα τραγούδι σε μορφή audio... Τί μορφή είναι αυτή; Αν τα αρχείο έχει κατάληξη .mp3 πάντως, το καλύτερο πρόγραμμα γι' αυτό που ζητάς είναι το MP3Gain, καθώς σε γλυτώνει από το reencoding, άρα και από την απώλεια χρόνου (για ένα αρχείο μόνο, δεν είναι τόσο σημαντικό. Για πολλά, ίσως είναι) και ακουστικής ποιότητας (μιας που το ανέφερες) που το reencoding συνεπάγεται.
Oscar_Mike Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 formatfactory ---------- Προσθήκη στις 20:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:26 ---------- θα πας ηχος >mp3> θα φορτωσεις το mp3 και θα πατησεις πανω στο ρυθμιση εξαγωγης και θα κανεις την ενταση 200% Καταρχήν umaga να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση σου! Δεν βρήκα ακόμα χρόνο να πειραματιστώ με το formatfactory αλλα θα το δοκιμάσω! Τί μορφή είναι αυτή; Αν τα αρχείο έχει κατάληξη .mp3 πάντως, το καλύτερο πρόγραμμα γι' αυτό που ζητάς είναι το MP3Gain, καθώς σε γλυτώνει από το reencoding, άρα και από την απώλεια χρόνου (για ένα αρχείο μόνο, δεν είναι τόσο σημαντικό. Για πολλά, ίσως είναι) και ακουστικής ποιότητας (μιας που το ανέφερες) που το reencoding συνεπάγεται. parsifal έχεις δίκιο, παρέλειψα να το αναφέρω, είναι από Cd, είναι .cda, και μόλις ανακάλυψα ότι δεν μπορώ να το μεταφέρω και να το ακούσω από τον σκληρό... Σε αυτή την περίπτωση πια είναι η καλύτερη λύση? cda->mp3->επεξεργασία με MP3Gain??? (και απο .cda σε .mp3 πως?) σε γλυτώνει από το reencoding, άρα και από την απώλεια χρόνου (για ένα αρχείο μόνο, δεν είναι τόσο σημαντικό. Για πολλά, ίσως είναι) Ένα είναι το αρχείο αλλα είναι περίπου... 70min! (dj set από το Hard Rock Cafe!) Ευχαριστώ εκ των προτερων!
parsifal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Υπάρχουν AudioCD rippers που παράλληλα με την κωδικοποίηση σε MP3, κάνουν και normalization. Το CDex που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το κάνει. Φαντάζομαι και άλλοι rippers θα το υποστηρίζουν. Οπότε, δε θα χρειαστείς καν έξτρα πρόγραμμα όπως το MP3Gain αφού τα MP3 σου θα έχουν αποδεκτά επίπεδα έντασης.
Oscar_Mike Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Με το normalization όμως δεν θα χάσω σε ποιότητα? Θέλω να πω, μήπως είναι καλύτερα να γίνει πρώτα mp3 με μεγάλο bitrate και μετά αύξηση της έντασης με το MP3Gain? 'Η οι απώλειες απο το normalize = με απώλειες από την μετατροπή .cda->.mp3, οποτε είναι ενα και το αυτό? Σορρυ αν είναι λίγο άκυρες οι απορίες μου, αλλα δεν τα έχω πολύ ξεκάθαρα στο μυαλό μου! (συν του ότι θέλω να κρατήσω και την ποιότητα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο επίπεδο και ας χρειαστεί να κάνω και μερικά πράγματα παραπάνω αν τελικά αξίζει!) --------edit------- μάλλον μπέρδεψα το reencoding με το normalization απ ότι κατάλαβα και το MP3Gain θα κάνει normalization για να ανεβάσει την ένταση ε? οποτε τις απώλειες από εκεί δεν τις γλιτώνω, σωστά?
parsifal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Απαντώ λίγο χύμα: Το normalization, όταν γίνεται σε επίπεδα έντασης που δεν προκαλούν clipping, δε ρίχνει την ποιότητα. Το MP3Gain δεν κάνει ακριβώς normalization, με την έννοια της επέμβασης στην κυματομορφή όπως κάνει ένας AudioCD ripper κατά το στάδιο του ripping ή ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου. Πειράζει ορισμένες τιμές στα frames του MP3 αρχείου και η παρέμβαση αυτή είναι πλήρως αναστρέψιμη. Το reencoding είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το normalization. Reencoding στην περίπτωση ενός MP3 σημαίνει: περνάει το MP3 από στάδιο αποκωδικοποίησης, δηλαδή γίνεται πάλι WAV (όχι το αρχικό WAV από το οποίο δημιουργήθηκε βέβαια, υπάρχει ποσοστό πληροφορίας=ποιότητας που έχει χαθεί μόνιμα αφού ο αλγόριθμος MP3 είναι απωλεστικός), και αυτό το WAV περνάει από στάδιο κωδικοποίησης κατά MP3 (οπότε αφαιρείται ανεπιστρεπτί ένα ακόμη ποσοστό πληροφορίας από τον ήχο). Σκέψου το σαν το παιχνίδι «Σπασμένο τηλέφωνο» που παίζαμε μικροί... Τέλος: Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η ποιότητα, καλύτερα θα είναι να στραφείς σε κάποιο format διαφορετικό του MP3. Το FLAC είναι καλή επιλογή, ως μη απωλεστικό. Υπάρχει κι ένα ακόμη format που κάνει το εξής ωραίο κόλπο: δημιουργεί δύο αρχεία, το ένα είναι lossy, μπορεί να αναπαραχθεί από μόνο του και έχει μικρό σχετικά μέγεθος (κάπου στα επίπεδα των MP3, 160τόσα Kbps). Όταν συνδυαστεί με το άλλο αρχείο, έχεις lossless αναπαραγωγή. Νομίζω είναι το MPC (MusePack) format, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το μειονέκτημα με αυτά τα formats είναι η συμβατότητα με διάφορες φορητές και μη συσκευές. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, τότε MP3 ή AAC all the way...
weathor Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Απαντώ λίγο χύμα: Το normalization, όταν γίνεται σε επίπεδα έντασης που δεν προκαλούν clipping, δε ρίχνει την ποιότητα. Το MP3Gain δεν κάνει ακριβώς normalization, με την έννοια της επέμβασης στην κυματομορφή όπως κάνει ένας AudioCD ripper κατά το στάδιο του ripping ή ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου. Πειράζει ορισμένες τιμές στα frames του MP3 αρχείου και η παρέμβαση αυτή είναι πλήρως αναστρέψιμη. Το reencoding είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το normalization. Reencoding στην περίπτωση ενός MP3 σημαίνει: περνάει το MP3 από στάδιο αποκωδικοποίησης, δηλαδή γίνεται πάλι WAV (όχι το αρχικό WAV από το οποίο δημιουργήθηκε βέβαια, υπάρχει ποσοστό πληροφορίας=ποιότητας που έχει χαθεί μόνιμα αφού ο αλγόριθμος MP3 είναι απωλεστικός), και αυτό το WAV περνάει από στάδιο κωδικοποίησης κατά MP3 (οπότε αφαιρείται ανεπιστρεπτί ένα ακόμη ποσοστό πληροφορίας από τον ήχο). Σκέψου το σαν το παιχνίδι «Σπασμένο τηλέφωνο» που παίζαμε μικροί... Τέλος: Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η ποιότητα, καλύτερα θα είναι να στραφείς σε κάποιο format διαφορετικό του MP3. Το FLAC είναι καλή επιλογή, ως μη απωλεστικό. Υπάρχει κι ένα ακόμη format που κάνει το εξής ωραίο κόλπο: δημιουργεί δύο αρχεία, το ένα είναι lossy, μπορεί να αναπαραχθεί από μόνο του και έχει μικρό σχετικά μέγεθος (κάπου στα επίπεδα των MP3, 160τόσα Kbps). Όταν συνδυαστεί με το άλλο αρχείο, έχεις lossless αναπαραγωγή. Νομίζω είναι το MPC (MusePack) format, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το μειονέκτημα με αυτά τα formats είναι η συμβατότητα με διάφορες φορητές και μη συσκευές. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, τότε MP3 ή AAC all the way... Εξωγηινο αυτι εχεις για να θες ποιοτητα wav? Eγω ειμαι υπερευχαριστημενος με τα 160kbps, αλλα γουστα ειναι αυτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.