Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Visual Basic σε σχεδίαση φόρμας

Lost_Horizon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν θα μπορέσω να είμαι όσο πιο περιεκτικός γίνεται. Κάνω ένα πρόγραμμα στη Visual Basic ωστόσο τα buttons δεν θέλω να είναι αυτά τα κλασσικά, οπότε και σχεδίασα δικά μου με photoshop. Σκέφτηκα λοιπόν να βάλω τα δικά μου να φένοντε και από κάτω κρυμμένα τα buttons της visual και ο χρήστης να πατάει το δικό μου,αλλά να πατιέτε της visual. Ρώτησα άτομο που έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο την visual και μ λέει γίνεται. Πάω να το κάνω λοιπόν, βάζω το button της visual, φορτώνω ως resources το δικού μου, κάνω ένα Picturebox, ρίχνω το δικού μου και το τοποθετώ πάνω απο το button της visual και όπως είναι φυσικό δεν γίνεται! Θα μου πείτε, γιατι δεν βάζω ένα button της visual και να βάλω ως BackgroundImage το δικό μου απτο photoshop? Διότι γύρω γύρω θα έχει ένα πλαίσιο μικρό κάποιου χρώματος το κουμπί και εγώ δε το θέλω αυτό (υπόψιν τα κουμπιά που έφτιαξα εγώ δεν έχουν σχήμα τετράγωνο ή ορθογώνιο όπως της VB). Η ερώτησή μου λοιπόν:

Πώς μπορώ να βάλω μία εικόνα να φένετε και όταν πατιέται από πίσω να υπάρχει το button και να πατιέται ουσιαστικά το button. να μην φένεται δηλαδή το Button της Visual Basic. Ευχαριστώ εκ των προτερων, περιμένω τις απαντήσεις σας.

---------- Προσθήκη στις 19:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:25 ----------

άκυρο παιδιά το βρήκα! Δεν χρειάζομαι κουμπί της visual basic. απλά βάζω το picturebox μου και του γράφω στον κώδικα .click και ότι θέλω και γίνεται. τώρα κάτι άλλο όμως.

Πως μπορώ αν έχω φορτώσει κάτι από το photoshop πάλι ως picturebox να εκτελείτε κάτι όταν πατάω το κάτω μέρος του πχ, και κάτι άλλο όταν πατάω σε άλλο σημείο?? Υπάρχει κάποιος τρόπος δηλαδή να φορτώσεις το picturebox και να το ''κόψεις'' μέσα στην VB?

Δημοσ.

Κάνε έλεγχο τις συντεταγμένες του mouse pointer κατά το click. Έτσι μπορείς να ορίσεις για παράδειγμα όταν είναι στο τετράγωνο 0,0,10,10 (πάνω αριστερά 10 pixel) κάνε αυτό... για ένα άλλο κάνε κάτι άλλο.

Δημοσ.

Μα ετσι που το λες αφου δεν ειναι ορθογωνιες οι εικονες σου και button να βαλεις απο πισω δε θα πατιεται ολο το κουμπι. Ειναι εντελως μπακαλιστικη λυση. Γιατι δε βαζεις απλα την εικονα και να βαλεις ενα event onclick πανω της (δεν ξερω αν το υποστηριζει αυτο η vb)

Δημοσ.

macabre_sunsets μήπως μπορείς να με βοηθήσεις λίγο με αυτό που είπες. Αυτό που θέλω είναι, αλλά δεν γνωρίζω πως να το κάνω

---------- Προσθήκη στις 21:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:49 ----------

τελικά τα κατάφερα, αλλά έχω άλλο πρόβλημα..

το βάζω μόλις το ποντίκι κάνει κλικ στις τάδε διαστάσεις να γίνεται αυτό και μόλις το τρέχω το πρόγραμμα αλλάζουν οι διαστάσεις!! δηλαδή το βάζω πχ στο χ απο 177-265

και στο υ απο 677-761 να βγαίνει ενα msgbox και μόλις το τρέχω κάνω κλικ και αυτές οι διαστάσεις ενώ πριν υπήρχαν, τώρα που το τρέχω είναι εκτός του picturebox και ότι και να κάνω είναι πάντα εκτός του picturebox!!!

Δημοσ.

Ζητώ συγνώμη για την παρεξήγηση τότε.

Δεν γράφεις ποια VB και κατά 99% αν δεν αναφέρουν .ΝΕΤ εδώ στο φόρουμ εννοούν 6.

Προσπάθησε να μάθεις WPF μέσω Blend. Θα σου λύσει τα χέρια στην σχεδίαση φορμών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...