SALIN Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας... Στο γραφείο έχω ένα πολύ παλιό pc (Pentium III με xp sp2) Σε αυτό το "αντίκα" pc δουλεύω μια εφαρμογή η οποία τρέχει σε oracle. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει περίπτωση να πάρω Image με το acronis true image 11 , που έχω, μόνο το program files και να το εγκαταστήσω σε ένα νέο pc που έχουν και αυτά φυσικά xp πάνω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η εφαρμογή ουσιαστικά και βέβαια η oracle ώστε να μπορέσω να την τρέχω από ένα πιο σύγχρονο επιτέλους μηχάνημα. Δοκίμασα να πάρω image όλο το σκληρό αλλά τελικά κατάλαβα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ένα νεο pc να μπορέσει να τρέξει image από έναν τόσο παλιό δίσκο. Προφανώς απ οτι διάβασα ψάχνοντας κυρίως λόγω ασυμβατότητας hardware. Επομένως το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ είναι αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορέσω να δουλέψω σαν άνθρωπος επιτέλους... Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο....
Xdanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 και να πάρεις τα Program files πάλι δεν θα τρέχει γιατι η oracle συγουρα θα έχει γραψει αρχεία και στον φάκελο των windows και στην registry δοκίμασε να κάνεις όλο τον δισκο Image και αν δεν παίξει στο καινουργιο μηχάνημα δοκίμασε να του κάνεις recovery (με το cd των windows) το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να εγκαταστήσεις ξανά το πρόγραμμα στον άλλο υπολογιστή μαζί με την oracle και να μεταφέρεις την βάση
SALIN Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 xdanger, μακάρι να ήταν τόσο απλό. Αλλά δεν υπάρχει ούτε το πρόγραμμα ούτε η υποστήριξη για να γίνει κάτι τέτοιο.. Είναι ολόκληρη ιστορία..Η εφαρμογή είναι απλά εγκατεστημένη στο κονσερβοκούτι και αυτό είναι όλο. Δν υπάρχει το cd! Αυτό με το recovery τι ακριβώς εννοείς? Απογοητεύτηκα τωρα.... ---------- Προσθήκη στις 16:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:40 ---------- Ψάχνοντας επίσης είδα ότι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ το acronis true image echo workstation να κάνει αυτή την δουλειά. Το έχει δουλέψει κανείς?
tsakonas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Με το Acronis Universal Deploy, μπορείς να πάρεις universal image, ανεξαρτήτως hardware. Acronis Universal Deploy
SALIN Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Με το Acronis Universal Deploy, μπορείς να πάρεις universal image, ανεξαρτήτως hardware.Acronis Universal Deploy Ευχαριστώ, δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω...αν καταφέρω και το βρω φυσικα...
SALIN Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Τελικά κατάφερα να πάρω image με το acronis true image workstation with acronis universal restore, από παμπάλαιο pc και να το εγκαταστήσω σε νέο, τελευταίας τεχνολογίας με sata δίσκους κ.λπ. Τα πάντα "έκατσαν" άψογα, αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και δεν μπορώ να βρω τι φταίει. Η εφαρμογή για την οποία έγιναν όλα (η μεταφορά σε νεο pc δηλαδή) κατά κάποιο τρόπο "κλείδωσε" και μου βγάζει κάτι για πνευματικά δικαιώματα κ.λπ. Το περίεργο είναι ότι έχει κλειδώσει και στο παλιό pc από το οποίο έγινε το image και στο οποίο πριν έπαιζε μια χαρά. Έχω πελαγώσει...δεν μπορώ να βρώ άκρη. Έχει κανείς καμία ιδέα? Μήπως έχει αλλάξει κανένα key στη registry? Όλες οι ιδέες δεκτές.... thx
tsakonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Αν είναι γνήσια η εφαρμογή, επικοινώνησε με την εταιρία.
SALIN Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Αν είναι γνήσια η εφαρμογή, επικοινώνησε με την εταιρία. Γνήσια είναι. Απλά την είχαμε παραλάβει πριν 10 χρόνια και η τεχνική της υποστήριξη έχει λήξει εδώ και 5... Το θέμα είναι οτι ψάχνοντας στο νετ για κάτι παρόμοιο μετά από image, δεν βρήκα ούτε μια αναφορά..
tsakonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δε νομίζω να μπορείς να κανεις κάτι, η μονη λύση είναι να μιλήσεις με την εταιρία και να σου πουν τι επιλογές έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.