parsifal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Πες το ως παράδειγμα, με τυχαίους αριθμούς και μέλη, μπας και καταλάβω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ειναι ο χρηστης ΠΧ1, νεο μελος, ορατος, με 0 profile views. Ειναι ο χρηστης ΠΧ2, παλαιο invisible μελος, με αδιαφορο αριθμο profile views. Ειναι ο χρηστης ΠΧ3, αδιαφορου visibility, με αδιαφορο αριθμο Profile views. Ο ΠΧ2 μπαινει 5 φορες στο προφιλ του ΠΧ1. Πλεον ο ΠΧ2 βλεπει τον εαυτο του με αστερακι στο προφιλ του ΠΧ1, και το view count εχει γινει 5. Ο ΠΧ1 οταν μπει στο δικο του προφιλ, τι θα δει? 5 profile views απο τον κανεναν? Το βρισκεις λογικο αυτο? Θα τα δει κανονικα μηπως? Ο ΠΧ3 αν μπει στο προφιλ του ΠΧ1 τι θα δει? 6 views (πλεον) απο τον εαυτο του στο προφιλ του ΠΧ1? Και εαν ο ΠΧ1 ξαναμπει στο προφιλ του θα δει και παλι 6 views απο τον ΠΧ3? Αρα θα συμπερανει οτι ο ΠΧ3 εχει δει 6 φορες το προφιλ του, ενω στη πραγματικοτητα θα το εχει δει 5 φορες ο ΠΧ2 και μολις μια ο ΠΧ3. Ειναι μηπως και αυτο λογικο? Ή εγω χανω κατι λογω της ωρας και επειδη φτιαχνω εργασια ηλεκτρονικων?
nikos21aek Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Έχω την εντύπωση πως και απλή ανανέωση της σελίδας να κάνεις βλέπεις το view counter να αυξάνεται από το view σου..
parsifal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ειναι ο χρηστης ΠΧ1, νεο μελος, ορατος, με 0 profile views.Ειναι ο χρηστης ΠΧ2, παλαιο invisible μελος, με αδιαφορο αριθμο profile views. Ειναι ο χρηστης ΠΧ3, αδιαφορου visibility, με αδιαφορο αριθμο Profile views. Ο ΠΧ2 μπαινει 5 φορες στο προφιλ του ΠΧ1. Πλεον ο ΠΧ2 βλεπει τον εαυτο του με αστερακι στο προφιλ του ΠΧ1, και το view count εχει γινει 5. Ο ΠΧ1 οταν μπει στο δικο του προφιλ, τι θα δει? 5 profile views απο τον κανεναν? Το βρισκεις λογικο αυτο? Θα τα δει κανονικα μηπως? Ο ΠΧ3 αν μπει στο προφιλ του ΠΧ1 τι θα δει? 6 views (πλεον) απο τον εαυτο του στο προφιλ του ΠΧ1? Και εαν ο ΠΧ1 ξαναμπει στο προφιλ του θα δει και παλι 6 views απο τον ΠΧ3? Αρα θα συμπερανει οτι ο ΠΧ3 εχει δει 6 φορες το προφιλ του, ενω στη πραγματικοτητα θα το εχει δει 5 φορες ο ΠΧ2 και μολις μια ο ΠΧ3. Ειναι μηπως και αυτο λογικο? Ή εγω χανω κατι λογω της ωρας και επειδη φτιαχνω εργασια ηλεκτρονικων? GeorgeMan, έκανα μια νύξη πιο πάνω για τη Βάση Δεδομένων, αλλά δεν το έπιασες. Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει κοινός counter, αλλά για το κάθε διαφορετικό μέλος Χ1 που επισκέπτεται ένα τυχαίο προφίλ η τιμή του view counter διαμορφώνεται επιπλέον βάσει των επισκέψεων που έχει κάνει συγκεκριμένα ο Χ1 στο προφίλ αυτό, ώστε ο Χ1 να βλέπει άλλες τιμές από τον π.χ. Χ2 (το μέλος στο οποίο ανήκει το προφίλ ή άλλο 3ο μέλος). Αυτό θα προϋπέθετε ότι: για κάθε προφίλ είτε υπάρχουν πολλαπλοί view counters είτε ένας counter και πολλαπλές μεταβλητές που προσαυξάνουν την τιμή του counter (πάνω κάτω το ίδιο πράγμα). Αυτήν τη στιγμή, το Insomnia έχει 161577 μέλη. Αν για κάθε προφίλ μέλους υπήρχαν τόσοι μετρητές όσα τα μέλη, θα χρειάζονταν 161577² μετρητές, δηλαδή 26107126929 μετρητές. Με 32 bits = 4 bytes για να αποθηκεύσεις την τιμή του καθενός, θέλεις 104428507716 bytes = 97 Gigabytes! Μόνο για τους view counters! Η διαίσθησή μου λοιπόν μου λέει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και ο counter πιθανότατα είναι μοναδικός ανά προφίλ. Μπορεί όμως κάτι να μου ξεφεύγει και να κάνω λάθος. Όπως είπα, δεν ξέρω με σιγουριά τη σωστή απάντηση στο ερώτημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.