Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT220 ασύμβατη με motherboard;

Composer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα/

Έχω ενα πρόβλημα που κοντεύει να με τρελλάνει.

Έχω ένα motherboard Asrock ConroexFire- eSata2 και είχα μια κάρτα Nvidia Geforce 6200.

Πήρα μια καινούργια κάρτα μήπως λυθεί ένα πρόβλημα που είχα (Nvidia Geforce GT220).

Όμως το pc μου δε φαίνεται να την αναγνωρίζει και όταν πάω να βάλω τα drivers (είτε τα τελευταία από το site είτε από το cd) μου βγάζει ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα drivers για το hardware που έχω.

Επιπλέον στο device manager υπάρχει ένα θαυμαστικό δίπλα σε μια συσκευή που μάλλον είναι ο προσαρμογέας οθόνης αφού δεν υπάρχει πια εκεί.

Έβαλα πάλι την παλιά κάρτα και την αναγνωρίζει και βάζει και τα drivers κτλ.

Ξανάβαλα την καινούργια και πάλι τα ίδια.

Τι συμβαίνει, ξέρει κανείς;

edit:

τώρα πήρα το πλαίσιο και μου λένε ότι αποκλείεται να είναι πρόβλημα ασυμβατότητας, και να τους πάω πίσω την κάρτα μήπως έχει πρόβλημα..

---------- Προσθήκη στις 16:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:15 ----------

Το πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και όπως το περίμενα.

Η κάρτα εκεί είναι μια χαρά!!

Τώρα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. :-(

Δημοσ.
Δεν τσεκαρεις το bios του m/b αν ειναι πολυ παλιο και αν χρειαστει να περασεις πιο φρεσκο? Αν και η 220 σχετικα παλια ειναι κι αυτη

http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2

Τελικά την πήγα πίσω και πήρα τα λεφτά μου.

Μαλλον, όπως είπε και ένας γνωστός μου, έφταιγε το ότι η κάρτα (όπως όλες σήμερα) ειναι για συνδεση PCI Express x16 2, ενώ το motherboard μου έχει θύρα PCI Express x16 1.

Αν και εκεί στο ΠΛΑΙΣΙΟ είπαν ότι πως έγινε να μην υποστηρίζεται, και απ'ότι βλέπω και στο wikipedia υποστηρίζονται και οι κάρτες PCI 2 από τη θύρα 1.

Δεν το ριψοκινδύνευσα να πάρω άλλη κάρτα αλλά τώρα τι μπορώ να κάνω;

'Oλες οι κάρτες είναι PCI 2.

Δημοσ.
Αν και η 220 σχετικα παλια ειναι κι αυτη

Ε όχι και παλιά... Ούτε 6 μήνες δεν έχει που βγήκε και χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία κατασκευής των 40nm.

Composer, αν δεν γίνεται να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις, κοίτα στα ίδια χρήματα περίπου την ATI HD4650.

Η ATI φτιάχνει ακόμα AGP κάρτες, οπότε μπορεί και οι PCI-E τους μπορεί να έχουν καλύτερη συμβατότητα με παλιότερες μητρικές.

Συγκεκριμένα, έχω δοκιμάσει την HD 3450 σε μια από τις πρώτες μητρικές με PCI-E και δούλεψε απροβλημάτιστα (επιτάχυνση HD βίντεο, κουτσά-στραβά κάποιο ελαφρύ παιχνίδι κλπ).

Αν κι αυτό δεν δουλέψει, μάλλον έχουν κάποιο πρόβλημα οι προδιαγραφές της μητρικής.

Δημοσ.
Καλησπέρα/

Έχω ενα πρόβλημα που κοντεύει να με τρελλάνει.

Έχω ένα motherboard Asrock ConroexFire- eSata2 και είχα μια κάρτα Nvidia Geforce 6200.

Πήρα μια καινούργια κάρτα μήπως λυθεί ένα πρόβλημα που είχα (Nvidia Geforce GT220).

Όμως το pc μου δε φαίνεται να την αναγνωρίζει και όταν πάω να βάλω τα drivers (είτε τα τελευταία από το site είτε από το cd) μου βγάζει ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα drivers για το hardware που έχω.

Επιπλέον στο device manager υπάρχει ένα θαυμαστικό δίπλα σε μια συσκευή που μάλλον είναι ο προσαρμογέας οθόνης αφού δεν υπάρχει πια εκεί.

Έβαλα πάλι την παλιά κάρτα και την αναγνωρίζει και βάζει και τα drivers κτλ.

Ξανάβαλα την καινούργια και πάλι τα ίδια.

Τι συμβαίνει, ξέρει κανείς;

edit:

τώρα πήρα το πλαίσιο και μου λένε ότι αποκλείεται να είναι πρόβλημα ασυμβατότητας, και να τους πάω πίσω την κάρτα μήπως έχει πρόβλημα..

---------- Προσθήκη στις 16:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:15 ----------

Το πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και όπως το περίμενα.

Η κάρτα εκεί είναι μια χαρά!!

Τώρα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. :-(

επειδη την εχω πατηση και εγω με μια μητρικι asrock αμα δεις στο σαιτ τισ asrock γραφει δυπλα ποσ ειναι Supported PCI Express VGA Card List for AGI Express Slot και ειναι συμβατη μονο και μονο με τις καρτες που εχει στο support list.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...