@@sos@@ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Aυτοι λενε istanbul την Κωνσταντινουπολη βασικα. Εμεις σωστα το λεμε.είδες τι κάνει η προπαγάνδα teaser;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 είδες τι κάνει η προπαγάνδα teaser; Δεν ειναι προπαγανδα, ειναι στοιχειωδης ιστορια. Αν ερθουν και κατακτησουν οι Τουρκοι την Αθηνα, και την ονομασουν Μητσο, γινεται 10.000.000 Ελληνες να την λενε Μητσο? Τα παιδια τους? Προκειται περι προπαγανδας αυτο? Η μπλεκετε σκοπιμως τις εννοιες των λεξεων, η ειστε πραγματικα μπερδεμενοι. Αντιστοιχα αν παω εγω και κατακτησω την Σεουλ, δεν γινεται να την ονομασω Πατρα και να εχω την προσδοκια να την λενε και οι επι αιωνες ιθαγενεις, Πατρα. Η προπαγανδα απο το μερος των ιθαγενων που εγκειται? ΥΓ. Ειδικα ατομα σαν εσενα, που δηλωνουν ασυμβιβαστα με καθε μορφη εξουσιας, κατακτησης, επιβολης κλπ περιμενα στο θεμα πχ της Κωνσταντινουπολης-Istanbul να ειχαν διαφορετικη θεση -αυτη που εχουν σε ολα τα υπολοιπα θεματα-.
@@sos@@ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δεν ειναι προπαγανδα, ειναι στοιχειωδης ιστορια. την οποία δεν κατέχεις χιχιχχι,βυζαντίς το όνομα από θράκες προφανώς τα βαφτίσια
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 την οποία δεν κατέχεις χιχιχχι,βυζαντίς το όνομα από θράκες προφανώς τα βαφτίσια Α νομιζα η συζητηση μας ηταν στο αν πρεπει να λεγεται Istanbul η Κωνσταντινουπολη. Τουλαχιστον σε αυτο ειδα να αναφερεσαι εσυ.
Teaser Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 προσωπικά δεν σε ενδιαφέρει τι αισθάνεται ο καθένας αλλά την istanbul την λες κωνσταντινούπολη έτσι δεν είναι; Όχι, δεν την λέω Κωνσταντινούπολη με την έννοια που νομίζεις, αλλά για ευκολία(ελληνική λέξη). Η istanbul είναι τούρκικη πόλη και δεν πρόκειται να την αποκτήσω αλλά ούτε και θέλω. (@@sos@@ δεν με έχεις μάθει τόσο καιρό αλλά όλα αυτά που γράφω δεν έχουν ίχνος εθνικισμού ή σωβινισμού, αυτό που κάνω είναι να κατακρίνω τους γείτονες για αυτές ακριβώς τις παράλογες προθέσεις τους.) Αυτό που θέλω είναι η ηρεμία της χώρας μου που όμως τα μιλιταριστικά γειτονάκια μου δεν επιτρέπουν γιατί δεν αρκούνται με αυτά που έχουν. Midi Miliz εφόσον είναι τουρκική πόλη και κατοικείται από τούρκους θα ονομάζεται istanbul. Και πριν πολλά χρόνια η αθήνα ανήκε στους ρωμαίους (λέμε τώρα, αυτό μου ήρθε) που την ονόμαζαν "coloxaneio", θα πρέπει να την λέμε και τώρα έτσι; Τώρα είναι ελληνική, τελείωσε όπως τουρκική είναι η κων/πολη. Δεν θα γίνουμε ένα με αυτούς που βρίζουμε, έτσι;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Midi Miliz εφόσον είναι τουρκική πόλη και κατοικείται από τούρκους θα ονομάζεται istanbul. Και πριν πολλά χρόνια η αθήνα ανήκε στους ρωμαίους που την ονόμαζαν "coloxaneio", θα πρέπει να την λέμε και τώρα έτσι; Τώρα είναι ελληνική, τελείωσε όπως τουρκική είναι η κων/πολη. Δεν θα γίνουμε ένα με αυτούς που βρίζουμε, έτσι; Kαι ξαναλεω. Τον ιθαγενη δεν μπορεις να τον αναγκασεις να λεει την Αθηνα Μητσο αν την κατακτησεις. Ο υπολοιπος κοσμος ας τη λεει Μητσο, δεν εχω προβλημα -οπως συμβαινει αλλωστε και με την Κωνσταντινουπολη-. Αλλα να μου λες οτι ειμαι θυμα προπαγανδας επι την λεω Κωνσταντινουπολη ειναι τουλαχιστον υπερβολικο.-
Teaser Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Θέλεις να πεις ότι από τους κατοίκους της περιοχής σήμερα , υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με τη σημερινή της ονομασία; Ποιοι είναι αυτοί οι ιθαγενείς που την λένε κωνσταντινούπολη και τους επέβαλαν οι άλλοι να την λένε ιστανμπούλ;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Θέλεις να πεις ότι από τους κατοίκους της περιοχής σήμερα , υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με τη σημερινή της ονομασία; Ποιοι είναι αυτοί οι ιθαγενείς που την λένε κωνσταντινούπολη και τους επέβαλαν οι άλλοι να την λένε ιστανμπούλ; 1ον. Ναι προφανως η ονομασια εμεινε απο στομα σε στομα σε πολλες οικογενειες πρωην ιθαγενεις που ηρθαν ως προσφυγες στην Ελλαδα. 2ον. Πολλοι ειναι σαν την περιπτωση σου, δηλαδη την λενε ετσι καθαρα για θεμα ευκολιας. Βεβαια εσυ εισαι καπως διαφορετικη περιπτωση γιατι απτη μια λες οτι πρεπει να λεγεται Istanbul και κακως λεγεται Κωνσταντινουπολη και απτην αλλη την λες Κωνσταντινουπολη. 3ον. Δεν μου απαντησες. Θελεις να πεις οτι οσοι την λενε Κωνσταντινουπολη ειναι επειδη μας προπαγανδισαν να την λεμε ετσι ή επειδη ειμαστε εθνικιστες απο μονοι μας? ΥΓ. Οταν στελνεις οτι pm στελνεις, αν τυχον σε ενδιαφερει απαντηση, καλα ειναι να ελευθερωνεις χωρο στο mailbox σου.
Teaser Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μα δεν λέω ότι είναι προπαγάνδα. Είναι απλά μια βλακεία. Η άποψη μου είναι ότι όπως είμαστε τώρα, τα εδάφη, οι πληθυσμοί κτλ να μείνουν όπως είναι αλλιώς θα υπάρχουν κόντρες αιωνίως. Και μετά τα έρθουν και οι άραβες να διεκδικήσουν.. ε, ας σοβαρευτούμε. τα έσβησα ξανα στείλε
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μα δεν λέω ότι είναι προπαγάνδα. Είναι απλά μια βλακεία. Η άποψη μου είναι ότι όπως είμαστε τώρα, τα εδάφη, οι πληθυσμοί κτλ να μείνουν όπως είναι αλλιώς θα υπάρχουν κόντρες αιωνίως. Και μετά τα έρθουν και οι άραβες να διεκδικήσουν.. ε, ας σοβαρευτούμε. τα έσβησα ξανα στείλε Ωραια τοτε δε βλεπω να διαφωνεις με οτι ειπα εξαρχης περι Κωνσταντινουπολης, απορω γιατι δημιουργηθηκε θεμα. Το μονο που ειπα ειπα ειναι οτι δεν υπαρχει προπαγανδα πισω απο το ονομα "Κωνσταντινουπολη" και οτι ιστορικα δεν ειναι λαθος ο πρωην ιθαγενης και οι απογονοι του να την λενε με την ονομασια που την εζησαν κατα τη διαρκεια αιωνων, πρωτου ερθει ο κατακτητης και επιβαλει νεα ονομασια.
Toufas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 ποιοuς ιθαγενεις προσφυγες? 500 χρονια εχουν περασει.
Sylvia88 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 @ Teaser και βέβαια δεν θα απαντούσες γιατί όπως βλέπεις δεν γνώριζες ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα από αυτά που περιέγραψα άσχετο γιατί βλέπω πάντα αντιπαραθέσεις Midi-sos ? μ΄αρέσει να διαβάζω τις απόψεις σας
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 ποιοuς ιθαγενεις προσφυγες? 500 χρονια εχουν περασει. Αφου δεν μπαινεις στον κοπο να διαβασεις οτι γραφω, τι απαντας? Η αφου μπαινεις στον κοπο να τα διαβασεις, γιατι μπαινεις στον κοπο να παραποιεις οτι λεω τοσο ξεκαθαρα? Ας το πω 3η φορα για οσους δυσκολευονται στην κατανοηση: Η Κωνσταντινουπολη ειχε Βυζαντινους που την λεγανε επι αιωνες ετσι? Ναι. Διωχθηκαν απτην πολη τους με την εισβολη του κατακτητη? Ναι. Ηρθαν στην (σημερινη) Ελλαδα ως προσφυγες? Ναι. Στις οικογενειες τους το λογικο ειναι να λεγανε την πρωην πολη τους με το ονομα που την μαθανε, ή με το ονομα που επεβαλε ο κατακτητης? Το ιδιο ισχυει και για ολους του Βυζαντινους, οχι μονο τους Κωνσταντινουπολιτες. Ετσι διαιωνιστηκε η ονομασια προφανως. Δεν προπαγανδισε καποιος απο τοτε μεχρι σημερα για να την λεμε Κωνσταντινουπολη με το ζορι. Και μεταξυ μας δεν υπαρχει και λογος για να το κανει καποιος. Αληθεια, λογω προπαγανδας λεμε την Marseille Μασαλια, την Deutschland Γερμανια, την New Work, Νεα Υορκη κλπ? Λετε να εχουμε ιμπεριαλιστικες τασεις μεχρι εκει? Και αληθεια, στα παιδια σας εσεις πως θα μαθετε την ονομασια? Istanbul?
insomniaK Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Η ονομασία Κωνσταντινούπολη προέρχεται από τους Ρωμαίους. Αν έχω να διαλέξω μεταξύ της ονομασίας μίας πόλης από 2 κατακτητές, προσωπικά επιλέγω τη σύγχρονη ονομασία της πόλης κι αυτή είναι η Istanbul και είναι ο ίδιος λόγος που δε δέχομαι από Βούλγαρος για παράδειγμα, να αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη Σολίν. Για την ιστορία να πούμε ότι η προϋπάρχουσα της Κωνσταντινούπολης, αρχαία ελληνική πόλη ονομαζόταν Βυζαντίς ή πιο εκσυγχρονισμένα Βυζάντιο, επομένως η σοφιστία περί ιθαγενών δε στέκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.