digimyth Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Εγώ είχα διαβάσει κάπου για μείωση τζίρου στα βενζινάδικα κατά 60%. Πράγμα που σημαίνει παρά την αύξηση της φορολογίας ,τα έσοδα είναι μειωμένα λόγω της χαμηλής αγοραστικής δύναμης. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τα περιβαλλοντολογικά τέλη, όπου η μισή Ελλάδα απέσυρε τα παλιά αυτοκίνητα οπότε και χάθηκαν και από εκεί πολλά έσοδα. Χαιρετώ, Εγώ τυχαίνει και δουλεύω στη Hell εδώ και ένα χρόνο περίπου. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η κίνηση δεν έχει πέσει καθόλου. Αντίθετα έχει αυξηθεί. Βέβαια αυτό είναι παράδοξο αλλά αν σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (από την εμπειρία μου) βάζουν 20ευρώ λογικό είναι να έρχονται συνέχεια για βενζίνη με τέτοια τιμή. Στα 20 ευρώ είναι περίπου 13.5λίτρα δηλαδή πάνω κάτω 100 κάτι χιλιόμετρα. Το λιγότερο που μπορεί να γεμίσει πλέον ένα αμάξι (με τιμή 1.453) είναι περίπου 35ευρώ τα τσικουετσέντο. Αν πάμε σε μερσέντες και BMW τότε πάμε από 70-80 και πάνω. Από την εμπειρία μου επίσης θα πω ένα πράγμα. Η τιμή θα φτάσει τα 2ευρώ 1000% απλά είναι θέμα χρόνου το πότε θα συμβεί. Επίσης αυτό που παρατηρώ είναι ότι παρόλο που η βενζίνη έχει φτάσει το 1.5ευρώ η κίνηση δεν έχει μειωθεί γιατί οι περισσότεροι από εσάς (αυτοί που έχουν αυτοκίνητο) αντιμετωπίζετε τα μέσα μεταφοράς σαν μέσο για τις τριτοκοσμικές χώρες και άλλωστε φαίνεται και από αρκετά σχόλια και εδώ στο φόρουμ. Βέβαια εγώ χρησιμοποιώ τα μέσα μεταφοράς και ξέρω τι γίνεται αν και πρόσφατα πήρα και ένα μηχανάκι μόνο για να πηγαίνω στη δουλειά στις 6 το πρωί μιας που είναι δύσκολη ώρα για τα λεωφορεία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Εγώ πάλι δε το βλέπω να πηγαίνει εύκολα στα 2,00€. Δεν έχει κανείς μας απύθμενες τσέπες ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε αδιαμαρτύρητα όλο και περισσότερα. Και όπως ειπώθηκε πριν λίγες μέρες στο forum, η αγορά έχει αντιστρέψει σχεδόν όλα τα μέτρα. Κάτι που θα γινόταν και σε αυτή την περίπτωση, καθώς αν πάρουν αύξηση 30% τα καύσιμα (χωρίς αντίστοιχη αύξηση των μισθών/συντάξεων) θα μειώσουμε τις μετακινήσεις. Ή αν όχι τις μετακινήσεις, άλλα έξοδα (ένδυση, έξοδο, οτιδήποτε...). Για να δώσεις πρέπει να έχεις. Απλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Εγώ πάλι δε το βλέπω να πηγαίνει εύκολα στα 2,00€. Δεν έχει κανείς μας απύθμενες τσέπες ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε αδιαμαρτύρητα όλο και περισσότερα. Και όπως ειπώθηκε πριν λίγες μέρες στο forum, η αγορά έχει αντιστρέψει σχεδόν όλα τα μέτρα. Κάτι που θα γινόταν και σε αυτή την περίπτωση, καθώς αν πάρουν αύξηση 30% τα καύσιμα (χωρίς αντίστοιχη αύξηση των μισθών/συντάξεων) θα μειώσουμε τις μετακινήσεις. Ή αν όχι τις μετακινήσεις, άλλα έξοδα (ένδυση, έξοδο, οτιδήποτε...). Για να δώσεις πρέπει να έχεις. Απλό. Ναι αλλά για σκέψου ότι πριν ένα χρόνο η βενζίνη ήταν στα 90 λεπτά περίπου και τώρα έχει αυξηθεί 60 λεπτά! Πριν ένα χρόνο θεωρούσες αδιανόητο 1.5ευρώ τη βενζίνη αλλά έγινε. Σε εμάς όταν έγινε η αύξηση του φόρου στο 1.3 έπεσε κατακόρυφα η πώληση της VPower και βάζαν όλοι απλή αμόλυβδη. Όμως τώρα έχει ανέβει πάλι η πώληση της VPower γιατί η τιμή έχει συνηθιστεί από το κοινό. Όταν θα φτάσει τα 2 ευρώ τα ίδια θα γίνουν. Βέβαια δε λέω ότι θα φτάσει τα 2 ευρώ σε ένα μήνα αλλά σε ένα διάστημα και θα γίνει κλιμακωτά, λεπτό προς λεπτό... Είναι σίγουρο ότι θα γίνει είτε τώρα είτε σε πιο μεγάλο διάστημα (πχ 1 χρόνο) γιατί και τα καύσιμα τελειώνουν και όπως και να έχει θα ανέβουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Έκοψα όμως τις μετακινήσεις μου. Ισχύει ότι θα «συνηθίσουμε» και πάλι την τιμή αν αυξηθεί. Με θυσίες όμως όπως έγραψα. Όσο ήταν < 1,00€ έπαιρνα το αμάξι ακόμα και για γάλα απ' το supermarket. Μετά έκοψα όλο και πιο πολλά. Όταν από εκεί που ήμουν οκ με 30€ όλο το μήνα πλέον θέλω... 70€ (και δε τα έχω!) λογικό είναι να κόψω από όπου μπορέσω για να διατηρηθώ στα 30€. Αν δεν είναι τα καύσιμα θα είναι το supermarket. Δε θα παίρνω ό,τι βρω μπροστά μου. Ή η ένδυση. Δε θα παίρνω 4 παντελόνια το χρόνο, τη βγάζω και με 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orck Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Αλεξη προσπαθησε να μην παρεξηγιεσαι με το παραμικρο, σου περασε απο το μυαλο οτι πρεπει να βγαλεις αδεια να βγαλεις διπλωμα να παρεις ασφαλεια; Θα σου αρεσε να πεσει κανεις επανω σου που να μην εχει διπλωμα, αδεια, ασφαλεια; Τι ακρη θα βγαλεις μετα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Αλεξη προσπαθησε να μην παρεξηγιεσαι με το παραμικρο, σου περασε απο το μυαλο οτι πρεπει να βγαλεις αδεια να βγαλεις διπλωμα να παρεις ασφαλεια;Θα σου αρεσε να πεσει κανεις επανω σου που να μην εχει διπλωμα, αδεια, ασφαλεια; Τι ακρη θα βγαλεις μετα; Δεν παρεξηγουμαι αλλα δεν υπαρχει και λογος να πεσω πανω σε κανενα Τωρα αμα πεσω μια χαρα ακρη θα βγαλει ο αλλος.... Και για ψυχικη οδυνη θα με κατηγορησει... Και αποζημειωση θα παρει... Εγω την γαμησα αμα πεσω πανω σε κανενα γιαυτο και το αποφευγω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.