Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Αυτο το +0,50 πως ακριβως εχει φτασει και το σιγουρεψατε κιολας; από την ράδιο αρβύλα, που αλλού?
greeker Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Παιδιά τσάμπα τα συζητάμε. Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό. Απλά τα πράγματα: ένα 1400cc πληρώνει 184,00€ στα τέλη. Αν η βενζίνη πάρει αύξηση +0,50€ με μια «τυπική» κατανάλωση 8LT/100 τα ίδια τέλη κυκλοφορίας βγαίνουν μετά από... ~1200 χιλιόμετρα. Οποιαδήποτε μετακίνηση από αυτά τα χιλιόμετρα και μετά είναι κέρδος για το κράτος, επιπλέον καπέλο για εμάς. Ξέρετε κανέναν να κάνει μόνο τόσα με το αυτοκίνητό του πάνω στο χρόνο; ++++ και αν δεν είναι +0,5, αλλά +0,25 τα ίδια τέλη θα βγούν στα 2500χλμ... πάρτο το αυγό και κούρεφτο
ata1983 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Παιδιά τσάμπα τα συζητάμε. Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό. Απλά τα πράγματα: ένα 1400cc πληρώνει 184,00€ στα τέλη. Αν η βενζίνη πάρει αύξηση +0,50€ με μια «τυπική» κατανάλωση 8LT/100 τα ίδια τέλη κυκλοφορίας βγαίνουν μετά από... ~1200 χιλιόμετρα. Οποιαδήποτε μετακίνηση από αυτά τα χιλιόμετρα και μετά είναι κέρδος για το κράτος, επιπλέον καπέλο για εμάς. Ξέρετε κανέναν να κάνει μόνο τόσα με το αυτοκίνητό του πάνω στο χρόνο; Ώπα αν και συμφωνώ απολύτως για τη φιλοσοφία του μέτρου κάπου σου ξέφυγε κάτι στις πράξεις και το αποτέλεσμά σου είναι ..εξωφρενικό. 1200 χλμ με 8λτ/100χλμ είναι: 1200*8/100=96λτ Η επιβάρυνση ανά λίτρο είναι 0.50 λεπτά άρα για 1200χλμ ή 96λτ έχουμε επιβάρυνση σε ευρώ: 96*0,50=48ευρώ Με μερικούς επιπρόσθετους υπολογισμούς το αμάξι που αναφέρεις για να καλύψει τα 184ευρώ πρέπει να κάνει 4560χλμ το χρόνο. Πέρα από αυτό το όριο θα έχει έξτρα χρέος. Το μέτρο εξακολουθεί να είναι φοβερό και τρομερό γιατί πριν μου έδιναν ένα δώρο Χριστουγέννων και μου το έπαιρναν πίσω με τέλη κυκλοφορίας και άλλες εφευρέσεις. Τώρα ο μισός κόσμος παίρνει μισό δώρο και αν ενώ καλείται να πληρώσει αυξημένο κόστος κυκλοφορίας. Αν βάλω και το γεγονός ότι πληρώνουμε και διόδια σε αυτή τη χώρα για δρόμους που έχουν ΗΔΗ αποσβεστεί τότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. Επίσης ακούω πολλά, μερικούς να συμφωνούν με το μέτρο γιατί προφανώς κάνουν 10χλμ το χρόνο. Και μας βρίζουν κιόλας επειδή εμείς χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μας. Εγώ δηλαδή που αντέχω το κρύο θα πρέπει να αρχίσω να βρίζω αυτούς που εκμεταλλεύονται τη χαμηλή φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν πάει έτσι γμτ μου! Αν δεν χρειάζεστε αμάξι πουλείστε το να γλυτώσετε και τις ασφάλειες. Αλλά εμείς που χρειαζόμαστε μην μας βγάζετε και μαλ@#@ες που δεν θέλουμε να πληρώνουμε 2ευρώ/λίτρο!!!! Έλεος!2 ευρώ το λίτρο το καταλαβένετε και η τιμή του βαρελιού είναι χώμα. Ας έρθει καμιά κρίση να ανέβει πάλι το βαρέλι στα 80-100$ να πληρώνουμε τη βενζίνη χρυσό
Erwdios Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Το μέτρο αποκλείεται να εφαρμοστεί Ελλάδα, γιατί είδαν τα φυντάνια του υπουργείου Οικονομικών ότι όσα μέτρα και να βάλουν, τα ακυρώνει η ίδια η αγορά. Αύξησε ας πούμε τα τέλη κυκλοφορίας και τα κλιμάκωσε σύμφωνα με την παλαιότητα, πήγε ο Έλληνας και κατέθεσε πινακίδες. Εκεί που τον χρέωναν 600άρια για αυτοκίνητα 20ετίας ενώ πριν ο ίδιος πλήρωνε 180 € π.χ. το κράτος δεν πήρε ούτε τα 600 ούτε έστω τα 180. Πήρε το μακρύτερο. Άλλο παράδειγμα είναι η απελευθέρωση των απολύσεων. Απελευθέρωσε τις απολύσεις στον ιδιωτικό (από 2% σε 4% και σε λίγο καιρό θα μειώσει και τις αποζημιώσεις, μιλάμε δηλαδή για μεγάλα καραγκιοζιλίκια) και πάει ο κάθε μάγκας εργοδότης πλέον στον εργαζόμενο και του λέει επί λέξει: "Δύσκολοι οι καιροί αγόρι μου, βλέπεις τριγύρω σου τι γίνεται, εγώ δεν βγαίνω, έχω να σου κάνω μία πρόταση. Σε απολύω, δεν σου πληρώνω αποζημίωση, αλλά υπογράφεις ότι αποζημιώθηκες και συνεχίζεις να εργάζεσαι εδώ χωρίς ασφάλιση. Εσύ πήγαινε και στον ΟΑΕΔ να παίρνεις και 400€ το μήνα, θα σου δίνω κι εγώ 400-500 μαύρα και είσαι κομπλέ. Αν δεν θέλεις, παίρνεις την αποζημίωση και μας χαιρετάς, καλή καρδιά, κάτι θα βρεις να κάνεις κι εσύ, κανείς δεν χάνεται..." Συνεπώς τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν εισφορές και επιπλέον επιβαρύνεται το κράτος με έναν άνεργο που παίρνει κάθε μήνα 400€. Καλό ε? Έτσι και με τα τέλη, αν ενσωματωθούν στη βενζίνη, είτε θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το όχημά του ο Έλληνας είτε θα καταφύγει σε λαθρεμπόριο για να γλυτώσει το νταβατζιλίκι. Τη λύση σίγουρα θα τη βρει. Το θέμα είναι ότι εκεί θα χαθούν και τα σίγουρα έσοδα που μέχρι σήμερα έχει το κράτος. Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει λέει ο λαός γιατί ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, αλλά αυτοί εκεί πάνω δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Και πώς να καταλάβουν, έζησαν ποτέ μεσοαστική έστω ζωή για να έχουν ιδία άποψη? Από τα κολέγια στα υπουργεία τους έχωσαν και το παίζουν και ηγέτες...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Λαθρεμπόριο θα κάνει ο ιδιοκτήτης ή ο πρατηριούχος;
ioankoukos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Το μέτρο αποκλείεται να εφαρμοστεί Ελλάδα, γιατί είδαν τα φυντάνια του υπουργείου Οικονομικών ότι όσα μέτρα και να βάλουν, τα ακυρώνει η ίδια η αγορά. Αύξησε ας πούμε τα τέλη κυκλοφορίας και τα κλιμάκωσε σύμφωνα με την παλαιότητα, πήγε ο Έλληνας και κατέθεσε πινακίδες. Εκεί που τον χρέωναν 600άρια για αυτοκίνητα 20ετίας ενώ πριν ο ίδιος πλήρωνε 180 € π.χ. το κράτος δεν πήρε ούτε τα 600 ούτε έστω τα 180. Πήρε το μακρύτερο. Άλλο παράδειγμα είναι η απελευθέρωση των απολύσεων. Απελευθέρωσε τις απολύσεις στον ιδιωτικό (από 2% σε 4% και σε λίγο καιρό θα μειώσει και τις αποζημιώσεις, μιλάμε δηλαδή για μεγάλα καραγκιοζιλίκια) και πάει ο κάθε μάγκας εργοδότης πλέον στον εργαζόμενο και του λέει επί λέξει: "Δύσκολοι οι καιροί αγόρι μου, βλέπεις τριγύρω σου τι γίνεται, εγώ δεν βγαίνω, έχω να σου κάνω μία πρόταση. Σε απολύω, δεν σου πληρώνω αποζημίωση, αλλά υπογράφεις ότι αποζημιώθηκες και συνεχίζεις να εργάζεσαι εδώ χωρίς ασφάλιση. Εσύ πήγαινε και στον ΟΑΕΔ να παίρνεις και 400€ το μήνα, θα σου δίνω κι εγώ 400-500 μαύρα και είσαι κομπλέ. Αν δεν θέλεις, παίρνεις την αποζημίωση και μας χαιρετάς, καλή καρδιά, κάτι θα βρεις να κάνεις κι εσύ, κανείς δεν χάνεται..." Συνεπώς τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν εισφορές και επιπλέον επιβαρύνεται το κράτος με έναν άνεργο που παίρνει κάθε μήνα 400€. Καλό ε? Έτσι και με τα τέλη, αν ενσωματωθούν στη βενζίνη, είτε θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το όχημά του ο Έλληνας είτε θα καταφύγει σε λαθρεμπόριο για να γλυτώσει το νταβατζιλίκι. Τη λύση σίγουρα θα τη βρει. Το θέμα είναι ότι εκεί θα χαθούν και τα σίγουρα έσοδα που μέχρι σήμερα έχει το κράτος. Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει λέει ο λαός γιατί ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, αλλά αυτοί εκεί πάνω δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Και πώς να καταλάβουν, έζησαν ποτέ μεσοαστική έστω ζωή για να έχουν ιδία άποψη? Από τα κολέγια στα υπουργεία τους έχωσαν και το παίζουν και ηγέτες... Χτυπησες κεντρο ερωδιε... +1000 ---------- Προσθήκη στις 13:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:40 ---------- Ώπα αν και συμφωνώ απολύτως για τη φιλοσοφία του μέτρου κάπου σου ξέφυγε κάτι στις πράξεις και το αποτέλεσμά σου είναι ..εξωφρενικό. 1200 χλμ με 8λτ/100χλμ είναι: 1200*8/100=96λτ Η επιβάρυνση ανά λίτρο είναι 0.50 λεπτά άρα για 1200χλμ ή 96λτ έχουμε επιβάρυνση σε ευρώ: 96*0,50=48ευρώ Με μερικούς επιπρόσθετους υπολογισμούς το αμάξι που αναφέρεις για να καλύψει τα 184ευρώ πρέπει να κάνει 4560χλμ το χρόνο. Πέρα από αυτό το όριο θα έχει έξτρα χρέος. Το μέτρο εξακολουθεί να είναι φοβερό και τρομερό γιατί πριν μου έδιναν ένα δώρο Χριστουγέννων και μου το έπαιρναν πίσω με τέλη κυκλοφορίας και άλλες εφευρέσεις. Τώρα ο μισός κόσμος παίρνει μισό δώρο και αν ενώ καλείται να πληρώσει αυξημένο κόστος κυκλοφορίας. Αν βάλω και το γεγονός ότι πληρώνουμε και διόδια σε αυτή τη χώρα για δρόμους που έχουν ΗΔΗ αποσβεστεί τότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. Επίσης ακούω πολλά, μερικούς να συμφωνούν με το μέτρο γιατί προφανώς κάνουν 10χλμ το χρόνο. Και μας βρίζουν κιόλας επειδή εμείς χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μας. Εγώ δηλαδή που αντέχω το κρύο θα πρέπει να αρχίσω να βρίζω αυτούς που εκμεταλλεύονται τη χαμηλή φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν πάει έτσι γμτ μου! Αν δεν χρειάζεστε αμάξι πουλείστε το να γλυτώσετε και τις ασφάλειες. Αλλά εμείς που χρειαζόμαστε μην μας βγάζετε και μαλ@#@ες που δεν θέλουμε να πληρώνουμε 2ευρώ/λίτρο!!!! Έλεος!2 ευρώ το λίτρο το καταλαβένετε και η τιμή του βαρελιού είναι χώμα. Ας έρθει καμιά κρίση να ανέβει πάλι το βαρέλι στα 80-100$ να πληρώνουμε τη βενζίνη χρυσό Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο... Πανεξυπνο (!) μετρο να μετακυλιστει το κοστος στη βενζινη!!! Και δειτε γιατι: - Εξυπηρετειται το κεφαλαιο (εμ βεβαια μετα τη φορολογια στα lease και τους περιορισμους στις οφσορ) πρεπει να βρουν ενα τροπο να εχουν τα πορσικα τους οσο πιο φτηνα γινεται !! Αυτοι για τη βενζινη δεν πολυνοιαζονται γιατι ετσι και αλλιως 1ον δεν κανουν 100 χλμ καθε μερα και 2ον τα περνανε στα εξοδα της επιχειρησης... - Εξυπηρετουνται οι τραπεζες και (σε λιγοτερο βαθμο) οι μαντραδες που εχουν απουλητο στοκ απο μτχ και κατασχεμενα αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου. Πως θα ξεφορτωθουν τοσα 2λιτρα αμαξια και τζιπακια; - Τα εσοδα απο τη φορολογια στη βενζινη θα αυξηθουν κατακορυφα γιατι με την ελλειψη σοβαρων ΜΜΜ η ζητηση ειναι ανελαστικη, που σημαινει οτι ακομα και να αυξηθει στα 2ε/λιτρο η τιμη οι περισσοτεροι δεν εχουμε εναλλακτικο τροπο να παμε στη δουλεια μας χωρις να κανουμε χ2 και χ3 το χρονο που απαιτειται για να πας με αυτοκινητο... - Ειναι 'πρασινο' μετρο αφου και καλα προωθουμε τη χρηση των (ανυπαρκτων/ανεπαρκων) ΜΜΜ ή την εξορθολογισμένη χρηση του ΙΧ (σε σημειο που μονο αμα γενναει η γυναικα σου θα την πηγαινεις με το αμαξι στο μαιευτήριο) ...ηρθε η ωρα να (ξανα)γινουμε οικονομικοι μεταναστες αν θελουμε μια στοιχειωδως αξιοπρεπη ποιοτητα ζωης...
ata1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δεν νομίζω ότι τα έσοδα θα αυξηθούν στο τέλος πάντως. Αυτό είναι το θέμα ότι μας πηδάνε χωρίς λόγο! Εκεί εξοργίζομαι. Δεν μπορεί να πας την βενζίνη 2 ευρώ/λίτρο και να περιμένεις ο κόσμος να καταναλώνει τις ίδιες ποσότητες? Πως θα γίνει αυτό? Αυτό που επιδιώκουν είναι να κλείσουν βενζινάδικα και γενικά παντώς είδους ατομικές επιχειρήσεις και να τα πάρουν όλα οι πολυεθνικές και οι μεγαλοκαρχαρίες. Μια ζωή φωνάζουμε ότι άλλο ιδιωτικοποίηση και άλλο ξεπούλημα και κάτι μου λέει ότι προσεχώς θα γίνει το μεγαλύτερο ξεπούλημα που έχουμε δεί. Αν θέλεις βάλε φόρο στη βενζίνη αλλά πιάσε τον κάθε μαλ@#@α που αισχροκερδεί, από το μεγάλο κεφάλι στα διυλιστήρια εως τον μεταφορέα και τον βενζινοπώλη. Σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένας καημένος που κόβει ένα πορτοκάλι ή που αρμέγει ένα ζωντανό και από αυτό πρέπει να φάνε 30 μεσάζοντες.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Η λογική της αύξησης της τιμής θα ήταν λογική εαν και εφόσον η βενζίνη είχε αρκετά κάτω από 1 ευρώ. Αυτοί βλέπουν ότι η κίνηση δεν έχει μειωθεί όσο θα επιθυμούσαν παρόλο το 1,50 ευρώ το λίτρο. Έχουν αρχίσει ήδη να πειράζουν όλο και περισσότεροι βενζινάδες τις αντλίες με αποτέλεσμα να βάζεις 10 ευρώ και να μη μπαίνει ούτε 4 λίτρα βενζίνη μέσα. Είναι και ηλίθιοι! Κάνουν που κάνουν την πουστιά βάλτο να πηγαίνει κλιμακωτά, ηλεκτρονικά είναι ρε μπαγλαμά! Γι αυτό προσοχή. Κατά τη γνώμη ενός φίλου που ασχολείται με πετρελαικά στα ΗΑΕ άκουσα ότι στις βαλκανικές χώρες και την ανατολική ευρώπη θα υπάρξουν τιμές άνω των 2,30 ευρώ το λίτρο μέχρι το χειμώνα... Παραδώστε πινακίδες τώρα!
ikaruga24 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Η λογική της αύξησης της τιμής θα ήταν λογική εαν και εφόσον η βενζίνη είχε αρκετά κάτω από 1 ευρώ. Αυτοί βλέπουν ότι η κίνηση δεν έχει μειωθεί όσο θα επιθυμούσαν παρόλο το 1,50 ευρώ το λίτρο. Έχουν αρχίσει ήδη να πειράζουν όλο και περισσότεροι βενζινάδες τις αντλίες με αποτέλεσμα να βάζεις 10 ευρώ και να μη μπαίνει ούτε 4 λίτρα βενζίνη μέσα. Είναι και ηλίθιοι! Κάνουν που κάνουν την πουστιά βάλτο να πηγαίνει κλιμακωτά, ηλεκτρονικά είναι ρε μπαγλαμά! Γι αυτό προσοχή. Κατά τη γνώμη ενός φίλου που ασχολείται με πετρελαικά στα ΗΑΕ άκουσα ότι στις βαλκανικές χώρες και την ανατολική ευρώπη θα υπάρξουν τιμές άνω των 2,30 ευρώ το λίτρο μέχρι το χειμώνα... Παραδώστε πινακίδες τώρα! Αν συμβει κατι τετοιο εγω θα το κανω σιγουρα. Για να μην λεω πολλα ετσι και πιασουμε πανω απο 1.80 θα παραδωσω πινακιδες. Το πως θα πηγαινω στην οποιαδηποτε δουλεια μετα ειναι αλλο καπελο. Με ηλεκτρικο μοτοποδηλατο μαλλον (για χειμωνα δεν ξερω). Οι τυποι παντως ειναι τραγικοι. Καλασνικοφ και θερισμα στην πλατεια χρειαζονται για παραδειγματισμο.
Alexisssss Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Mια σετικη αλλα ασχετη ερωτηση μαγκες.. Ειχα καποτε ενα honda chaly το οποιο αγοραστηκε με πινακιδες και εχω και ενα χαρτακι να παω σε ενα αστυνομικο τμημα να βγαλω την αδεια.. Ομως δυστυχως η αδεια εδω και 14 χρονια δεν εχει βγει οποτε εγω για να την βγαλω πρεπει να πλερωσω ολα τα τελη κυκλοφοριας... Οποτε ρωταω εγω.. Αν καταργηθουν τα τελη θα πρεπει να εγω μτα να πληρωσω των προηγουμενων χρονων ή οχι;;;;
umaga Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 γιατι να τληρωσεις τα τελη για 14 χρονια αμα δε το κινουσες?
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 γιατι να τληρωσεις τα τελη για 14 χρονια αμα δε το κινουσες? Διοτι δεν ειχε παραδωσει πινακιδες, απλα στα μικρα πληρωνεις κατι σαν αναννεωση αδειας καθε χρονο αντι για τελη.
orck Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Αυτος ειναι ενας λογος που αυτη η χωρα δεν θα δει προκοπη ΠΟΤΕ. Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που απλα θα κοιτανε να μην πληρωνουν αλλα θα απαιτουν να εχουν και καλες υπηρεσιες. ΥΓ Το καλυτερο ειναι οτι τετοιοι ανθρωποι συνηθως εκνευριζονται οταν τους τονιζουν τα χαλια τους.
Alexisssss Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Αυτος ειναι ενας λογος που αυτη η χωρα δεν θα δει προκοπη ΠΟΤΕ. Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που απλα θα κοιτανε να μην πληρωνουν αλλα θα απαιτουν να εχουν και καλες υπηρεσιες. ΥΓ Το καλυτερο ειναι οτι τετοιοι ανθρωποι συνηθως εκνευριζονται οταν τους τονιζουν τα χαλια τους. Αν μιλας για μενα,τοτε σε καμια περιπτωση δεν παραπονεθηκα που θα πληρωσω... Και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ.. Πολυ απλα ρωτησα αν υπαρχει περιπτωση να εκδοθει η αδεια και μπορεσω να το κινησω για οικονομια και μονο γιατι αμαξι-μηχανη καινε πολυ τα γαμημενα...ενω αυτο με 2 ευρω φουλαρει το καημενο και ειναι και σκυλι... Μην βιαζεσαι λοιπον να βγαλεις συμπερασματα πρωτου διαβασεις την προταση του αλλου πολυ προσεκτικα... Τελος σου συνηστω να προσεχεις πολυ καλα τι λες και να τα περνας πρωτα απο το μυαλουδακι σου γιατι ισως αυτα τα λογια σου να θιξουν ή να απαξιωσουν ή και τα δυο καποιον.Για καλο δικο σου στο λεω γιατι αν μιλας οπως γραφεις τοτε... Αν παλι δεν αναφεροσοουν σε εμενα τοτε πασο και να εισαι παντα καλα φιλε μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.