Προς το περιεχόμενο

καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας, αυξάνεται η βενζίνη;

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγω έλλειψης χρόνου τελευταία δεν μπορώ να ενημερωθώ για το τι γίνεται.

πήρε το μάτι μου σε blogs (troktiko) ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και να αυξηθούν τα καύσιμα στα 2e!

Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ή είναι ράδιο αρβύλα;

καλά μόλις το διάβασα μου πετάχτηκαν τα μάτια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το σκεφτονται αλλα δεν ειναι σιγουρο ακομη.Για καποιους που δεν χρησιμοποιουν παρα πολυ το αυτοκινητο τους θα ειναι καλο μετρο, ομως υπαρχουν και αυτοι που εργαζονται καθημερινα σε μεγαλη αποσταση και θα εχουν προβλημα.Γνωμη μου ειναι οτι οποιος χρησιμοποιει περισσοτερο το αυτοκινητο καλως να πληρωνει και περισσοτερο ομως ειναι δυσκολο να εφαρμοστει διοτι οι δυσκολιες ειναι πολλες και αντικειμενικες.

Γιατί να μην κρατήσοθν τα τέλη κυκλοφορίας ΚΑΙ να αυξίσουν την φορολογία σα καύσιμα!!!!!!!! win-win!!!!!!!

Με επιασες αμεσως που το παω ;) Greece τα μεγαλεια σου.

καλο για ποιον; για αυτον που μενει σε χωριο και δουλευει απεναντι;

Δηλαδη τωρα το να εχεις μεσο μεταφορας εγινε πολυτελεια; συγνωμη αλλα για να παω εγω με μηχανακι στην δουλεια μου που ειναι σχετικα κοντα στο σπιτι μου στην αθηνα τρωω πες 1λιτρο βενζινη μπρος πισω, αμα επερνα λεοφοριο πες θα πηγαινα αντι για 20 λεπτα σε 1 ωρα και θα εδινα για μπρος πισω 2 ευρω την μερα, με το μηχανακι δινω τωρα 1.4 ευρω την μερα και αμα γινει αυτο που λετε θα δινω 2 ευρω, δηλαδη εγω που το χρησιμοποιο το μηχανακι(250cc) μονο για να παω σχεδον στην δουλεια μου και δινω το χρονο 30 ευρω τελη, μετα θα δινω +0.60λεπτα*365 μερες= 219ευρω-30 ευρω(που δινω τωρα πες) = 189ευρω.

Δηλαδη με την minimum χρηση θα δινω + 189 ευρω, που με αυτη την minimum χρηση και λεωφοριο(που τα θεωρω αθλια) να χρησιμοποιησω(που καποτε θα ανεβουν και αυτα) θα δινω περισσοτερα.

Τι λετε ρε παιδια?Ας πουμε για ενα μεσο αυτοκινητο κ μιας Α ηλικιας τα τελη ειναι 250 ευρω,με 2 ευρω την βενζινη αυτο το ποσο ειναι 3 γεμισματα στο ρεζερβουαρ...εσεις 3 φορες το χρονο γεμιζετε το ρεζερβουαρ σας?!

Τι λετε ρε παιδια?Ας πουμε για ενα μεσο αυτοκινητο κ μιας Α ηλικιας τα τελη ειναι 250 ευρω,με 2 ευρω την βενζινη αυτο το ποσο ειναι 3 γεμισματα στο ρεζερβουαρ...εσεις 3 φορες το χρονο γεμιζετε το ρεζερβουαρ σας?!

Με 2 ευρώ βενζινη ειναι περιπου 50λεπτα πάνω στο λίτρο αρα μιλαμε για 25ευρώ πανω στα 50 λίτρα (ενα full γεμισμα) αρα 250 ευρώ ειναι 10 γεμισματα.

Αλλά δε νομιζω να μιλανε για αυξηση 50λεπτων το λίτρο ειναι τεραστια αυξηση!

Παντως οτιδηποτε θα οδηγήσει στη χρήση ΜΜΜ αντι για αυτοκινητο το θεωρω καλό ολες οι πολεις εχουν πήξει στην κίνηση...

To συγκεκριμενο σύστημα εφαρμοζεται στην Ολλανδια σιγουρα και το βρίσκω εξαιρετικό!

Κάνεις λάθος.

Στην Ολλανδία χρεώνεσαι ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις, που τα κάνεις και την ώρα που τα κάνεις. Τα στοιχεία καταγράφονται σε μια συσκευή με GPS. Απο εκεί προκύπτουν τα τέλη κυκλοφορίας σου.

Φυσικά καμία σχέση με την τιμή της βενζίνης καθώς κι επίσης δεν υπάρχουν και διόδια.

Το μέτρο αυτό που σκέφτονται, φαίνεται καλό αλλά η τιμή της βενζίνης να είχε και λογική τιμή. Δηλαδή αν από το 1€ που είχε περίπου πριν τις δύο αυξήσεις στον ειδικό φόρο, πήγαινε 1.20€ πχ, θα ήταν ΟΚ. Αλλα αν είναι να πάει στα 2€ κλάφτα Χαράλαμπε.

Και μην πετάτε την καραμέλα των ΜΜΜ. Το λέτε λες κι έχουμε κανά σοβαρό σύστημα που λειτουργεί σωστά και αξιόπιστα. :mad:

Ας υποθέσουμε λίγο ένα μικρό αμάξι αμάξι με κατανάλωση 7lt/100km και το οποίο χρησιμοποιείται για 10.000χλμ το χρόνο! Μόνο! Ας δούμε πόσο θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης:

10000*7/100=700λίτρα*(0,50ευρώ επιβάρυνση ανά λίτρο)=350ευρώ!

Καταλαβαίνεται τι θα γίνει αν κάποιος το χρειάζεται για τη δουλειά του και κάνει όπως όλοι μας παραπάνω από 10000χλμ το χρόνο. Και στο κάτω κάτω εμείς στην επαρχία που δεν έχουμε μέσα συγκοινωνίας τι θα κάνουμε? Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.

Όσο για το εξωτερικό μην λέμε και ότι θέλουμε. Μπορεί να ισχύει το μέτρο αλλά αλλά φαντάζομαι ότι πουθενά δεν έχει 2ευρώ το λίτρο με βασικό μισθό πλέον 580 ευρώ. Αν θέλουμε να παραδειγματιστούμε από άλλες χώρες ας δούμε ποιες έχουν διόδια σε δρόμους τριακονταετίας που προφανώς το έργο έχει αποσβεστεί? Μόνο το Ελλάντα είναι η απάντηση. Αλλού υπάρχει ή το ένα ή το άλλο (σε έργα που έχουν αποσβεστεί μιλάω πάντα)

Kαταρχην ειμαστε σιγουροι οτι μιλαμε για τοσο μεγαλη αυξηση;;

Sorath οπως κ να το χουν στην Ολλανδια στο τελος ουσιαστικα χρεωνόνται με βαση τα km ου εκαναν οτι θα γινει και εδω αν μπουν τα τελη στη βενζινη.. Απλως εκει μετρανε τα km (εδω αν γινοταν αυτο θα πλουτιζαν αυτοι που θα μπορουσαν να κλεψουν..) ενω εδω τα πληρωνεις αμεσα με τη βενζινη.

Ναι συμφωνω οτι αυξηση 50λεπτων ειναι υπερβολικη αλλα μια αυξηση 25-30 λεπτων ειναι σχετικα καλη..

Οπως επισης πιστευω οτι το συστημα των ΜΜΜ θα δουλευε καλυτερα αν αυξανόταν η χρηση τους.. Πιο συχνες διαδρομες σε μια γραμμη κλπ.

Με 2 ευρώ βενζινη ειναι περιπου 50λεπτα πάνω στο λίτρο αρα μιλαμε για 25ευρώ πανω στα 50 λίτρα (ενα full γεμισμα) αρα 250 ευρώ ειναι 10 γεμισματα.

Αλλά δε νομιζω να μιλανε για αυξηση 50λεπτων το λίτρο ειναι τεραστια αυξηση!

Παντως οτιδηποτε θα οδηγήσει στη χρήση ΜΜΜ αντι για αυτοκινητο το θεωρω καλό ολες οι πολεις εχουν πήξει στην κίνηση...

Καπου μπερδευτικες!Με 25 ευρω δε γεμιζει ουτε σμαρτ ακομα και με την υπαρχουσα τιμη της βενζινης!το δικο μου ρεζερβουαρ (1.4cc αυτοκινητο) θελει περιπου 70-80 ευρω!αν υπολογισουμε την αυξηση θα παει στα 100 ευρω.... αρα σε συγκριση με τα τελη ειναι 2,5 γεμισματα :X

Sorath οπως κ να το χουν στην Ολλανδια στο τελος ουσιαστικα χρεωνόνται με βαση τα km ου εκαναν οτι θα γινει και εδω αν μπουν τα τελη στη βενζινη.. Απλως εκει μετρανε τα km (εδω αν γινοταν αυτο θα πλουτιζαν αυτοι που θα μπορουσαν να κλεψουν..) ενω εδω τα πληρωνεις αμεσα με τη βενζινη.

Τα χλμ υπολογίζουν αλλά δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος χρέωσης όμως. Άλλο 10Km στις 09:00 στο κέντρο της Πόλης και άλλο 10Km στις 22:00 στο χωριουδάκι.

Ναι συμφωνω οτι αυξηση 50λεπτων ειναι υπερβολικη αλλα μια αυξηση 25-30 λεπτων ειναι σχετικα καλη..

Κάτι τέτοια διαβάζουν και οι πολιτικοί, κα θα λένε "Ρεε, αυτοί αντέχουν κι άλλο. Δώσεεεεεε..."

Ρε μπάς και ήσουν αυτός που θυσίασεε στο Γιωργάκη τον μισθό του για την χώρα; :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...