Προς το περιεχόμενο

ο γατούλης μου φοβάται μια μικρή γατούλα

stavi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αφήνετε τις βλακείες λέω εγώ?

Τα αστείρωτα δεν μπορούν να είναι οικόσιτα γιατί τρελλαίνονται από τις ορμές τους.

Ο βασανισμός για αυτά είναι πολύ χειρότερος όταν έχουν οίστρο και είναι κλεισμένα στο σπίτι. Θα βρουν τρόπο να φύγουν αν τα πιάσει η τρέλλα , ή θα σκοτωθούν προσπαθώντας πέφτοντας από μπαλκόνια ή παραθύρια ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο..

Ο μέσος όρος ζωής των κεραμιδόγατων είναι 2 -2,5 χρόνια, ενώ των οικόσιτων πάνω από 12, ενώ φτάνουν και τα 16-20 χρόνια..

stavi, διάβασε και στο http://www.ailouros.gr κάποια πράγματα για τη συμπεριφορά των γάτων και πολλά άλλα για αυτές.

Περιληπτικά στο θέμα μας:

Οι γάτοι έχουν την περιοχή τους. Η περιοχή είναι ένας χώρος που έχει τις μυρωδιές τους.

Για να μην χάνεται η μυρωδιά τους μαρκάρουν την περιοχή τους, πολύ πιο έντονα όταν δεν είναι στειρωμένα, αλλά και όταν είναι, με ούρα ( και σπέρμα τα αστείρωτα) ..

Επίσης τρίβονται πάνω σε επιφάνειες και γωνίες για να αφήσουν τη μυρωδιά τους στο χώρο τους. Όλα αυτά τα τριψίματα στις γωνίες δεν είναι για ξύσιμο, απλώς αφήνουν τη μυρωδιά τους στο σημείο καλύπτοντας άλλες μυρωδιές.

Κάθε παρείσακτος (αρσενικό ή θηλυκό) που έρχεται στην περιοχή τους τους στρεσσάρει, περισσότερο ή λιγότερο.

Κάποια γατιά δεν αντιδρούν εμφανώς (δεν αγριεύουν), κάποια άλλα έχουν κακή διάθεση ή παθαίνουν κατάθλιψη, και κάποια άλλα αγριεύουν τόσο στον εισβολέα, όσο και γενικότερα.

Επίσης όσο μεγαλύτερα σε ηλικία τόσο πιο κακότροπα γίνονται και λιγότερο ανεκτικά σε αλλαγές και σε παρείσακτους.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα γατιά αρρωσταίνουν από το στρεσάρισμα λόγω παρείσακτων που έρχονται στο χώρο τους, ιδιαίτερα αν είναι μέσα στο σπίτι και τα έχουμε φέρει εμείς και δεν μπορούν να τα διώξουν (προβλήματα ουροποιητικού κυρίως σε αρσενικά, λοιμώξεις κλπ. )

Μπορεί η συγκεκριμένη γάτα να έχει μυρωδιά άλλων γάτων και αυτό τρελλαίνει τον δικό σου, ή μπορεί απλά να μην την γουστάρει..

Αν δεν θέλεις να σου φύγει ο γάτος, διώξε την παρείσακτη ή βρες μεθόδους να τον κάνεις να τη συνηθίσει (αν είναι δυνατόν). Μην του την επιβάλλεις..

Τα γατιά βέβαια , ως γνωστόν δεν είναι σκυλιά και δεν εκπαιδεύονται.

Αν δεν γουστάρουν κάτι, δεν το κάνουν που να χτυπιέσαι κάτω σαν χταπόδι..

Θα πρέπει να την αποδεχτεί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα..

Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ, αυτό θα κάνω θα προσπαθήσω να την απομακρύνω, αλλά δεν ξέρω πως....

νομίζω πως αυτά που λες είναι πολυ σωστά

Δημοσ.
σε ευχαριστώ πολύ, αυτό θα κάνω θα προσπαθήσω να την απομακρύνω, αλλά δεν ξέρω πως....

Άμα δεν την ταΐζεις και την τρομάξεις μερικές φορές δεν νομίζω να ξανά έρθει.

Δημοσ.

Βάλτα και τα 2 σε ένα κλουβί για 2 μέρες... Που θα πάει θα αναγκαστούν να συμβιώσουν... :P

Πέρα από όμως, εδώ ο κόσμος καίγεται και εσένα σε προβληματίζουν τόσο πολύ τα ψυχολογικά του γατούλη??? :-(

Δημοσ.

Πέρα από όμως, εδώ ο κόσμος καίγεται και εσένα σε προβληματίζουν τόσο πολύ τα ψυχολογικά του γατούλη??? :-(

Με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα στην ζωή μας... γιατί σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και έχουν τεράστια προβλήματα.

Όταν είναι μακριά μας αυτά τα προβλήματα ούτε που μας ενδιαφέρουν... όταν τα βιώσουμε λίγο ξαφνικά θυμόμαστε ότι δεν πάει καλά η κοινωνία :P

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Φρένζυ ότι η συμπεριφορά αυτή δείχνει ζήλια.

Εν μέρει και φόβο .

Από ότι έχω δει σε πολλούς γάτους -αστείρωτους και κανονικούς- υπάρχει αυτή η επιθετικότητα προς τα μικρά γατιά.

Ανεξαρτήτως φύλου.

Δημοσ.

διόρθωση:

Θα συμφωνήσω με τον Φρένζυ ότι η συμπεριφορά αυτή δείχνει ζήλια.

Εν μέρει και φόβο .

Από ότι έχω δει σε πολλούς γάτους -αστείρωτους και κανονικούς- υπάρχει αυτή η επιθετικότητα προς τα μικρά αρσενικά γατιά.

Ανεξαρτήτως φύλου.

Υ.Γ. Το μήνυμα που έχετε εισάγει είναι μικρό. Παρακαλούμε μεγαλώστε το μήνυμα σας ώστε να περιέχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες.

Με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα στην ζωή μας... γιατί σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και έχουν τεράστια προβλήματα.

Όταν είναι μακριά μας αυτά τα προβλήματα ούτε που μας ενδιαφέρουν... όταν τα βιώσουμε λίγο ξαφνικά θυμόμαστε ότι δεν πάει καλά η κοινωνία :P

You're (kind of) right... :P

Δημοσ.
Εγώ το έχω δει γενικώς.

Όχι μόνο ως προς τους ομόφυλους τους.

Έπεσες στην περίπτωση λογικά τότε... ο λόγος που σκοτώνουν τα αρσενικά μικρά είναι για να μην πάρουν αυτά την θέση τους αργότερα, ενώ αφήνουν τα θυληκά για να έχουν περισσότερες επιλογές στο χαρέμι...

Δημοσ.
Έχει έρθει μια μικρή γατούλα στο μπαλκόνι μου και έχει εξοστρακίσει το γατούλη μου. Αυτή είναι πολύ φιλική αλλά αυτός τη φοβάται θανάσιμα, μου φαίνεται πως στην κυριολεξία τα έχει παίξει, τον πιάνει τέτοιος φόβος που τα βάζει με όλους και με όλα και με μένα γίνεται επι8ετικός όταν η γατούλα είναι εκεί αλλά ακόμα και με ένα φίλο του γάτο. Εντωμεταξύ η γατούλα είναι μια γλυκήτατη θηλυκία, που συνέχεια νιαουρίζει όλο παράπονο και το μόνο που θέλει είναι να κάνουνε παρέα. Τον πλησιάζει με πολύ φιλική διάθεση αλλά αυτός αντιδράει λές και βλέπει το σατανά τον ίδιο. Είναι πολύ τρομοκρατημένος και δεν έρχεται πλέον να μείνει στο μπαλκόνι μου, εκτός κι αν τον φωνάξω, αλλά όταν έρχεται είναι άλλος γάτος από αυτόν που ήξερα. Δεν είναι ο χαλαρός γάτος που του άρεζαν τα χάδια, βρίσκεται συνέχεια σε επιφυλακή και φαίνεται το συνεχές νιαουριτό που ακούγεται έξω από το σπίτι να τον τρελαίνει. \

Να σημειώσω ότι είναι στειρωμένος.... λέτε αυτό να παίζει κάποιο ρόλο που έχει τόση μεγάλη φοβία από μια θηλυκιά γάτα...

σόρυ και το μακροσκελές μήνυμα αλλά αν γνωρίζει κανείς από γάτες... (ναι ξέρω είναι φόρουμ για πισι αλλά λέω μήπως... )

Προσπάθησε να τον 'μπερδέψεις'..:lol:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=B2Je1CEPkUM[/ame]

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....

ενδιαφέρομαι για τον κόσμο αλλά αγαπάω και το γατούλη μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...