Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση router

Γιάννης Μ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χρειάζομαι έναν router και στην ουσία το βασικότερο κριτήριο μου είναι η εμβέλεια του σήματος. Έχω δει αυτά τα δύο:

TP-Link-TL-WR1043ND

και

Asus RT-N13U Wireless Router/AP N (300Mbps, USB)

προς τι η μεγάλη διαφορά στην τιμή, δεδομένου μάλιστα ότι ο πιο φθηνός δίνει 10/100/1000, ενώ ο ακριβός 10/100;;;

έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε;

Δημοσ.

20 ευρώ δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορα. Το Asus απλά έχει usb support για external ~HDD σαν γρήγορο NAS.

Για αύξηση τις εμβέλειας κοίτα κανένα με αποσπώμενη κεραία ώστε να βάλεις δίκια σου μεγαλύτερη κεραία

Δημοσ.

το αντίστοιχο με 10/100/1000 της ASUS έχει 140€ άρα η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.. αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτό λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν access point - repeater, οπότε εκεί πρέπει να οφείλεται η διαφορά

Δημοσ.

άλλο link έδωσες. Και τα δυο το ίδιο κάνουν, η μονη διαφορα όπως προείπα είναι το usb support για ~HDD

Δημοσ.
χρειάζομαι έναν router και στην ουσία το βασικότερο κριτήριο μου είναι η εμβέλεια του σήματος. Έχω δει αυτά τα δύο:

προς τι η μεγάλη διαφορά στην τιμή, δεδομένου μάλιστα ότι ο πιο φθηνός δίνει 10/100/1000, ενώ ο ακριβός 10/100;;;

έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε;

το tp link παντα εβγαζε φτηνα πραγματα που εγω δεν τα θεωρω τοσο ποιοτικα.αν ηταν να παρω acccess point θα παιρνα Netgear αν και γενικα για να αποφυγω να εχω 2 router (adsl router kai router) θα παιρνα ενα νεο adsl router που να τα εχει ολα πανω.απλα οτι πληρωνεις παιρνεις.tp link πουλανε οπως και τα laptop acer λογω τιμης.

20 ευρώ δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορα. Το Asus απλά έχει usb support για external ~HDD σαν γρήγορο NAS.

Για αύξηση τις εμβέλειας κοίτα κανένα με αποσπώμενη κεραία ώστε να βάλεις δίκια σου μεγαλύτερη κεραία

απλα πολλες φορες δεν ειναι μονο η κεραια αλλα σε καποιες περιπτωσεις η ενισχυση με καποια παραπανω mw παιζει καλυτερα.δηλαδη καποια access points δεν παιζουν 100 mw αλλα 300mw με μικρη κεραια και παιζουν πολυ καλυτερα απο οτι ενα μικρο 100 mw με πολλα db κεραια.

το αντίστοιχο με 10/100/1000 της ASUS έχει 140€ άρα η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.. αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτό λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν access point - repeater, οπότε εκεί πρέπει να οφείλεται η διαφορά

αν ενα ρουτερ εχει και λειτουργια repeater περα απο access point εννοειται ειναι πιο ακριβο.

Δημοσ.

αν ενα ρουτερ εχει και λειτουργια repeater περα απο access point εννοειται ειναι πιο ακριβο.

την έχει και την πλήρωσα.. όμως δε μπορώ να την χρησιμοποιήσω...

Δημοσ.

απλα πολλες φορες δεν ειναι μονο η κεραια αλλα σε καποιες περιπτωσεις η ενισχυση με καποια παραπανω mw παιζει καλυτερα.δηλαδη καποια access points δεν παιζουν 100 mw αλλα 300mw με μικρη κεραια και παιζουν πολυ καλυτερα απο οτι ενα μικρο 100 mw με πολλα db κεραια.

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ σχετικά,έχεις να προτείνεις κάποιο "δυνατό" AP/Repeater;

Δημοσ.

μπορεις να κανεις και repeating αμα δεν φτανει το σημα .το netgear n ειναι καλο αλλα ειναι νομιζω ολα 100 mw.το μονο που ειχα δει να φτανει τα 200 ειναι τα Linksys wrt με custom firmware και 300 Mw κατι air live.καρτες δικτυου ασυρματες στο ebay εχει 500 mw kai 1000mw Που ειναι λιγο υπερβολη

Δημοσ.

Σκεφτόμουν για κάτι καλύτερο απο Linksys Wag200+Tp-link wa601+Omnni 8Dbi,με έμφαση κυρίως στο repeating.

Αν WRT54G (AP) + WRT54G (repeater) έχει καλύτερη απόδοση,γιατί όχι,στήνω το δίκτυο απο την αρχή και αλλάζω και της κεραίες...

(και εξκιούζ μι για το χάϊτζακ)

Δημοσ.

Τούτο δώ;

Step1Linksys.jpg

Linksys-WRT54G-Router.jpg

Αν και δέν έχω σκαρφαλώσει στους τοίχους...αυτά νομίζω έχουν βάλει και στην δουλειά μου και μάλιστα με 5dbi κεραίες της Linksys.

Δημοσ.

Δέν έχω ιδέα.Σίγουρα η κεραία ήταν αποσπώμενη αφού την είδα απο κοντά (περίσσεψαν 1-2 πακέτα) .Το Linksys οπτικά είναι το ίδιο, αν και βρίσκεται 3+ μέτρα ψηλά οπότε δέν μπορώ να διακρίνω κάποιον κωδικό.

Με τις νέες κεραίες μοιάζει με την v 2.0 του wiki

edit:Οκ,λίγη προσοχή δέν βλάπτει...(για μένα)

The original WRT54G was first released in December 2002. It comes with a 4+1 port network switch (the Internet/WAN port is also in the same internal network switch, but on a different VLAN). The devices have two removable antennas connected through Reverse Polarity TNC connectors. The WRT54GC router is an exception and has an internal antenna with optional external antenna. As a cost-cutting measure, the design of the latest version of the WRT54G no longer has detachable antennas or TNC connectors. Instead, version 8 routers simply route thin wires into antenna 'shells' eliminating the connector. As a result, Linksys HGA7T and similar external antennas are no longer compatible with this model.

Αν και γεννάται νέο ερώτημα τώρα...πώς βρέθηκαν στα χέρια τους συσκευές 7 ετών;

Δημοσ.

απλα το wag200 ουδεποτε βγηκε με αποσπωμενη.μονο το wag354 που ηταν sma.αρα καλα ειπα οτι δεν μοιαζει με sma.αρα δεν αλλαζουν.αρα σου μενει η κεραια:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...