Liakos_LILIS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 όχι δεν λέγεται trifire, triple crossfire λέγεται... για συντομογραφια ετσι λεγεται
caution Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 ( Πάντως 4870Χ2 + 4870 σε P45 με CF δουλεύει κανονικότατα - been there, το scaling για >2 gpu είναι άμεσα εξαρτώμενο από τις εφαρμογές βέβαια... )
mellodos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Για μένα δεν αξίζει διότι αξιοποιειται απο ελάχιστα παλαιότερα παιχνίδια.Όταν το είχα δοκιμάσει πειραματικά το μόνο game που είχε κάποια διαφορά ήταν το clear sky.Για να μην μιλήσω βέβαια για τον θόρυβο ,εδώ μια 4870x2 μόνη της φτάνει να σηκώσει ενα σπίτι στο πόδι.Ε, φαντάσου την με παρέα... Ανεξάρτητα απο τα παραπάνω , η 4870x2 παραμένει μια πολύ καλή κάρτα και αν θες να πειραματιστείς είναι άλλο θέμα.Βέβαια επαναλάμβάνω : Δεν είσαι προετοιμασμένος για τον θόρυβο της μαμά ψύκτρας!
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Εδω μια διπλη και ειναι αστα βραστα θελετε και Tri-Fire?
mellodos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Εδω μια διπλη και ειναι αστα βραστα θελετε και Tri-Fire? Βράστα ίσως ναι , άστα όχι όμως.Ακόμα μαμεί η καρτούλα...
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Βράστα ίσως ναι , άστα όχι όμως.Ακόμα μαμεί η καρτούλα... Οταν πας σε single τα ξαναλεμε
telarin Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Για μένα δεν αξίζει διότι αξιοποιειται απο ελάχιστα παλαιότερα παιχνίδια.Όταν το είχα δοκιμάσει πειραματικά το μόνο game που είχε κάποια διαφορά ήταν το clear sky.Για να μην μιλήσω βέβαια για τον θόρυβο ,εδώ μια 4870x2 μόνη της φτάνει να σηκώσει ενα σπίτι στο πόδι.Ε, φαντάσου την με παρέα...Ανεξάρτητα απο τα παραπάνω , η 4870x2 παραμένει μια πολύ καλή κάρτα και αν θες να πειραματιστείς είναι άλλο θέμα.Βέβαια επαναλάμβάνω : Δεν είσαι προετοιμασμένος για τον θόρυβο της μαμά ψύκτρας! 4870 Χ2 με μαμα fan σε τεστμπεντ μέχρι 44% fan speed ο θόρυβος είναι ανεκτός, με θερμοκρασίες στο 2ο πυρήνα 80 C περίπου. Αν ανεβάσεις τον ήχο του παιχνιδιού (ή έχεις μέτρια ακοή ) μπορεις να δώσεις 50% fan speed που σημαίνει με room temp 25 C ότι η δεύτερη gpu δεν ξεπερνά τους 61 (η δεύτερη τραβά το ζόρι με τον καυτό αέρα της 1ης να πέφτει πάνω της και να είναι 15+ βαθμούς πιο ζεστή). Πάντως και από πλευράς επιδόσεων κρατιέται μια χαρά, και ο θόρυβός παλευεται, δεν είναι δλδ χαμένη μάχη όπως πίστευα πριν την πάρω, αντίθετα με τις 4870 Crossfire που αντικατέστησε που κόντεψαν να με στείλουν στον ωρλ
mellodos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Οταν πας σε single τα ξαναλεμε Δεν έκανα σύγκριση με single. Απλά πλεόν έτσι που την σκοτώνουν την βρίσκεις και 120€(όσο μια gts 250) .Και μιλάμε για κάρτα που αν της κοτσάρεις ένα accelero και την πας 840/1000 όπως εγώ ,πρέπει να δεις τι παπάδες κάνει για 120 γιούρια (θα παρακαλούσα επίδοξους αγοραστές ή κατόχους της εν λόγω κάρτας να ξεχάσουν το παραπάνω διότι θα την πάρουν στο χέρι.Εγώ απλά είμαι κ@λόφαρδος που δεν την έχω πάρει ακόμα.Ευχαριστώ) ---------- Προσθήκη στις 01:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:47 ---------- 4870 Χ2 με μαμα fan σε τεστμπεντ μέχρι 44% fan speed ο θόρυβος είναι ανεκτός, με θερμοκρασίες στο 2ο πυρήνα 80 C περίπου. Αν ανεβάσεις τον ήχο του παιχνιδιού (ή έχεις μέτρια ακοή ) μπορεις να δώσεις 50% fan speed που σημαίνει με room temp 25 C ότι η δεύτερη gpu δεν ξεπερνά τους 61 (η δεύτερη τραβά το ζόρι με τον καυτό αέρα της 1ης να πέφτει πάνω της και να είναι 15+ βαθμούς πιο ζεστή) Με το accelero cooler απο αποψη temps και θορύβου είναι απλα άλλη κάρτα φίλε μου.Ακόμα και στο 100% ζορίζεσαι να την ακούσεις. Για παράδειγμα μια 5850 που είναι σχετικά ήσυχη ακούγεται αισθητά πιο πολύ! Πάντως και από πλευράς επιδόσεων κρατιέται μια χαρά, και ο θόρυβός παλευεται, δεν είναι δλδ χαμένη μάχη όπως πίστευα πριν την πάρω Κάρτα που σηκώνει το metro στο very high είναι ακόμα μάχιμη. Βέβαια την έχω τουμπανιάσει και στο o/c
John-lamia Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 4870 Χ2 με μαμα fan σε τεστμπεντ μέχρι 44% fan speed ο θόρυβος είναι ανεκτός, με θερμοκρασίες στο 2ο πυρήνα 80 C περίπου. Αν ανεβάσεις τον ήχο του παιχνιδιού (ή έχεις μέτρια ακοή ) μπορεις να δώσεις 50% fan speed που σημαίνει με room temp 25 C ότι η δεύτερη gpu δεν ξεπερνά τους 61 (η δεύτερη τραβά το ζόρι με τον καυτό αέρα της 1ης να πέφτει πάνω της και να είναι 15+ βαθμούς πιο ζεστή). Πάντως και από πλευράς επιδόσεων κρατιέται μια χαρά, και ο θόρυβός παλευεται, δεν είναι δλδ χαμένη μάχη όπως πίστευα πριν την πάρω, αντίθετα με τις 4870 Crossfire που αντικατέστησε που κόντεψαν να με στείλουν στον ωρλ αυτο ειναι ενα προβλημα του μου βγαζει αρκετο αγχος. γιατι το κουτι ειναι σχετικα μικρο και τα πραγματα ειναι καπως το ενα πανω στο αλλο. βασικα για να βαλω την 4870χ2 θα πρεπει να περασει αναμεσα απ τους σκληρούς δισκους. και κατα δεύτερον το κουλερ της θα τραβαει ενα ανησυχητικό ποσοστό θερμοκρασίας αν την 4870 που θα ειναι απο κατω της. βεβαια εχω και στο πλάι ανεμιστηρακι αλλα και μπροστά στους σκληρούς δίσκους.
kanesaxo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 μηπως,αφου αποφασισες το να κανεις πραξη το εγχειρημα,να αγορασεις ένα κουτι...? για θεμα airflow και θερμοκρασιων κυρίως. Εδω με haf32 και 2 8800GT η θερμοκρασία είναι σε ανεκτά επιπεδα...Δε μπορω να φανταστω τι θα γινοταν με 4870Χ2+4870.(αν εισαι αθηνα,εχει στοκ κουτια στο πλαισιο σε συμπαθητικες τιμες!) Αυτο ειναι το κακο,οταν βρισκεις κατι φτηνο/ευκαιρια.Μιας φθηνης αγοράς...μύρρια ακριβοτερες ερχονται!
John-lamia Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 μηπως,αφου αποφασισες το να κανεις πραξη το εγχειρημα,να αγορασεις ένα κουτι...? για θεμα airflow και θερμοκρασιων κυρίως.Εδω με haf32 και 2 8800GT η θερμοκρασία είναι σε ανεκτά επιπεδα...Δε μπορω να φανταστω τι θα γινοταν με 4870Χ2+4870.(αν εισαι αθηνα,εχει στοκ κουτια στο πλαισιο σε συμπαθητικες τιμες!) Αυτο ειναι το κακο,οταν βρισκεις κατι φτηνο/ευκαιρια.Μιας φθηνης αγοράς...μύρρια ακριβοτερες ερχονται! το κουτι που εχω ειναι αυτης της κατιγωριας και αυτου του επιπεδου: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911030 αν και αυτο που σας εβαλα να δειτε ειναι καλιτερο απ το δικο μου. αυτο εχει 2 θεσεις στο πλαι για fans ενω το δικο μου εχει μια την οποια την εφταξα εγω. αυτη την στηγμη η 4870 που εχω εχει αποσταση απ τους σκληρους γυρο στο 1cm. και για να βαλω την 4870χ2 πρεπει να κατεβασω τον ενα σκληρο ποιο κατω για να περασει η καρτα αναμεσα. παρολου αφτα ομως το pc δεν εχει μεγαλες θερμοκρασιες, η 4870 που εχω τωρα εχει φτασει μεχρι 83c. και δεν ακουγετε καθολου. ειναι αρκετα καλη. παντως στην επομενη pci-exp βαζω ανετα οποια καρτα να ειναι εχει αρκετο χωρο. το πολυ πολυ φτιαχνω καλητερα το πλαινο καπακι του κουτιου με καλητερη ροη του αερα.(η το βγαζω τελειος!!! αν και ειναι λαθος .....)
Pooky(1) Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ωχ! Το κουτί σου είναι απόλυτα ανεπαρκές για αυτό που θες να στήσεις, αν και οι 4870 (Χ2) πετάνε τον αέρα έξω από το μηχάνημα. Τέλος πάντων. Είχα 4870 Χ2 και είχα πειραματιστεί και με μια 4870 για trifire. Μάλιστα την μονή 4870 την έχω ακόμα και σήμερα παροπλισμένη. Ειδικά με τους νέους drivers πρόβλημα δεν θα δεις, αλλά η κατανάλωση της σειράς 4 ATI συγκρίνεται με τη σειρά 4 της nVidia. Είμαι φανατικός οπαδός των πολλαπλών καρτών γραφικών. Βέβαια παίζω σε 2560 Χ 1600 και έχει νόημα να έχεις crossfire ή sli, εδώ και καιρό. Αν και τα προβλήματα υπάρχουν μειώνονται αισθητά με το καιρό. Στα παλιά παιχνίδια, βέβαια, προβλήματα υπάρχουν, αλλά πολύ περισσότερα είναι από τα windows 7 παρά από τις πολλαπλές κάρτες. Για την ιστορία έχω 5970 σε crossfire και 480 σε SLI, σε δύο πανομοιότυπα, κατά τα άλλα, συστήματα με οθόνες 30''. Στο πρώτο σκέφτομαι σοβαρά να στήσω eyefinity setup σε λίγο καιρό. Εϊδομεν.
kanesaxo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 το κουτι που εχω ειναι αυτης της κατιγωριας και αυτου του επιπεδου: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911030αν και αυτο που σας εβαλα να δειτε ειναι καλιτερο απ το δικο μου. Δυστυχώς το κουτι σου δεν πληρει,τις "προυποθεσεις",ας πουμε. Ειναι αυτο που σου λεγα.Ναι μεν θα παρεις μια κάρτα γραφικων φτηνα,αλλα πρεπει να δωσεις χρηματα για ένα καλο κουτι. Το κουτι ειναι επενδυση,δεν το αλλαζεις καθε χρονο.Στην περιπτωση σου,με τετοιες καρτες,κρινεται απαραιτητο. Εχει haf32 στοκ με 100ε στο πλαισιο.Και πάρα πολλα αλλα να διαλέξεις. Υ.Γ. την θερμοκρασια αυτη την λες λιγη? βεβαια δε ξερω που κυμαινονται οι 4870,αλλα μυο φαινεται καπως.Εγω στις 8800gt εχω σε games μαξ 60κατι (δεν ειναι στοκ βεβαια οι ψυκτρες).
mihalakis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 αφου την εχεις βρει σε καλη τιμη, γιατί δεν την τσιμπας, να αντικαταστησεις πληρως την 4870 και να μεινεις μόνο με τη Χ2? Έτσι κι αλλιώς στα 1920 που παίζεις η Χ2 θα σε υπερκαλύψει. Θα πουλησεις τη 4870 και με τη διαφορα κανεις την κίνηση. Έτσι και από τροφοδοσία θα είσαι καλυμμένος, και από χωρο στο κουτί, και από κατανάλωση ρεύματος θα είσαι χαμηλότερα (όπως επίσης και από θόρυβο και θερμοκρασίες) και θα έχεις και λιγότερες ασυμβατότητες. Άσε που triple crossfire σε αυτήν την ανάλυση θα πάει άπατο. Εδώ και το απλό δεν αποδίδει παντού και πάντα. Αν έπαιζες σε 2560 τότε κάτι θα γινόταν
John-lamia Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Άσε που triple crossfire σε αυτήν την ανάλυση θα πάει άπατο. Εδώ και το απλό δεν αποδίδει παντού και πάντα. Αν έπαιζες σε 2560 τότε κάτι θα γινόταν το θεμα ειναι να μπορω να βγαλω αρκετα καρε με φιλτρα στ 1900*1200.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.