Προς το περιεχόμενο

ατυχημα με πεζο

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί να μπλέξεις δηλαδή ως μάρτυρας, δε καταλαβαίνω; Για ποιό λόγο; Όχι δε κουβαλάω τέτοια "λογική", δεν το δέχομαι αυτό που λες αγαπητέ συμφορουμίτη. Είναι αδιανόητο για μένα να είσαι μπροστά σε τέτοιο περιστατικό και να φύγεις έτσι. Εσείς θα φεύγατε δηλαδή; Τί να πω... :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

φίλε μου εγώ σου λέω απλά τι γινεται.

αλλά αυτή τη λογική την έχουν πολλοί και μιλάω γενικά και όχι μόνο στην περίπτωση ενός ατυχήματος που συζητάμε τώρα.

μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ τη φράση:

-άντε ρε παμε μη μπλέξουμε, μην ανακατεύεσαι...

και δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που καλά θα κάνουμε να μην ανακατευόμαστε αλλά και σε πιο απλά πράγματα.

για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είπα ότι αυτό θα έκανα εγώ. είπα τι γίνεται

4. Oι πεζoί πρoκειμένoυ να διασχίσoυν τo oδόστρωμα, υπoχρεoύνται:

α) Aν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να τις χρησιμoπoιoύν.

β) Aν στη διάβαση πεζών την oπoία πρόκειται να χρησιμoπoιήσoυν, υπάρ-

χoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, να συμμoρφώνoνται στα σήματά τoυς.

γ) Aν στη διάβαση δεν υπάρχoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, αλλά η

κυκλoφoρία ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή από τρoχo-

νόμoυς και δίνεται σήμα για να πρoχωρήσoυν τα oχήματα, να μην κατέρχoνται

στo oδόστρωμα.

δ) Σε διαβάσεις πoυ η κυκλoφoρία τόσo των πεζών όσo και των oχημάτων

δεν ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες, να μην κατεβαίνoυν στo oδόστρω-

μα πριν λάβoυν υπόψη τoυς την απόσταση και την ταχύτητα των oχημάτων

τα oπoία πλησιάζoυν.

ε) Aν δεν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνoυν

σ’ αυτό, αν δεν βεβαιωθoύν ότι δεν θα παρεμπoδίσoυν την κυκλoφoρία των

oχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα πρoς τoν

άξoνά τoυ.

στ) Σε ισόπεδoυς oδικoύς κόμβoυς, στoυς oπoίoυς η κυκλoφoρία ρυθμί-

ζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή τρoχoνόμoυς, να διασχίζoυν τo

oδόστρωμα βαδίζoντας παράλληλα με τα κινoύμενα oχήματα.

ζ) Nα διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα χωρίς να βραδυπoρoύν ή να

σταματoύν σε αυτό αδικαιoλόγητα.

5. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με

διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.

http://blogs.sch.gr/x11k10/files/2009/12/kok2009.pdf

Επειδη πρωτα μαθαινουμε να περπαταμε και μετα να οδηγουμε, καλο θα ηταν να γνωριζουμε τους νομους, γιατι απο ορισμενες απαντησεις βλεπω οτι η λογικη εχει παει περιπατο.

Ειδικα για τα δ,ε,ζ υπαρχει πολυ λανθασμενη αντιληψη.

Ποιός παρεδωσε μωρέ... :lol:

Ναι, είναι προφανές πως είμαστε μια κοινωνία θεατών (καθίκια/παρτάκηδες/όπως το πεις), δε βρέθηκε ούτε ένας από τους παρευρισκόμενους στο περιστατικό να κάτσει να πει στο ανακριτικό τί είδε και να είναι σήμερα παρόν να στηρίξει τη κοπέλα. Εμένα αυτό μου έμεινε από την όλη υπόθεση, το πόσο ανόητος ήταν ο 20χρονος δε μου κάνει εντύπωση, αυτό όμως μου κάνει. :-(

χαχα... είδα mod να μιλάει για νομικά και τους μπέρδεψα... σορυ madsc:o

Κουράγιο στο κορίτσι και όχι μονο! Τουλάχιστον να μην έπαθε κάποια μόνιμη αναπηρία.

:fear:

Στο δικαστήριο θα δικαιωθεί αλλα πάλι αυτά που έχασε δεν αναπληρώνονται με τίποτα.Εύχομαι το λιγότερο να πάρεις χοντρή αποζημίωση από την ασφάλεια.

Δεν είμαστε οι χειρότεροι οδηγοί και πεζοί του κόσμου.Αλλα πολύ απειθαρχία "ιπαρχεια".Δυστυχώς. Πάντως όσοι Έλληνες έχουν ταξιδέψει και ζήσει σε κάποιες χώρες τις Ευρώπης και τις Βόρειας Αμερικής γίνονται καλύτεροι και οδηγοί και πεζοί.Και go στις Ηπα και Γερμανία βελτιώθηκα και έμαθα κύριος να σέβομαι τον πεζό σαν οδηγός.

..την ίδια άποψη είχα κι εγώ μέχρι που απέκτησα αυτοκίνητο και λόγω δουλειάς έκανα πολλά χιλιόμετρα καθημερινά.

.....σας έχει τύχει να οδηγείτε μέσα στην πόλη με κανονική ταχύτητα και να πετάγεται ο άλλος σαν ακρίδα για να περάσει απέναντι, να κοντεύεις να τον πατήσεις και να βρίζει κιόλας;

Εχω δίπλωμα 22 χρόνια. εκτος απο 2 χρονια διάλειμα για τη θητεία, οδηγώ αυτοκίνητο καθε μέρα τα υπόλοιπα 20. Σιγουρα δεν ειμαι το "καλύτερο παιδι" στο δρόμο :lol:

Εχω μπλεξει σε 4-5 συγκρούσεις, οχι σοβαρές. στις μισές έφταιγα.

Μια φορά χτύπησα πεζό, και η εμπειρία ήταν πολύ άσχημη.

Παρά την ατυχία, ειμουν για 2 λόγους ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ. φάρδος θεϊκό θα έλεγα :rolleyes:

1ον, επειδη ο ανθρωπος δεν έπαθε κατι πολυ σοβαρό, παρότι ηλικιωμένος (μετα απο 15 μερες ηταν ΟΚ), και 2ον επειδή δεν κίνησε καμια διαδικασία εναντίον μου, και στην τροχαία κατέθεσε οτι "μάλλον, ή σχεδόν σίγουρα" περασε εκεινος με κόκκινο, ή δεν κοιταξε καθολου το φανάρι. Πιθανόν αυτό ειχε σχέση και με την ιδιότητα του. Μια "ιδιότητα" που (αν την ασκείς με την καρδία σου, και οχι απλα για ενα μισθό), σε δυσκολεύει να πεις ψέματα.

Προσωπικά, δεν ειμουν σε θεση να ορκιστώ για τίποτα. Τα τελευταια δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, είχαν απλά σβηστεί απ το μυαλό μου.

Αυτες οι εμπειρίες μου σαν οδηγός, με εχουν κάνει και πολυ πιο προσεκτικό πεζό.

Ισως και παρανοικό πεζό μερικές φορές. Τα τελευταια χρόνια που κυκλοφορώ και με παιδιά στο δρόμο, ειτε με καρότσι, ειτε όχι, τα μαλλιά μου εχουν αλλάξει δέκα χρώματα απο τις ηλιθιότητες που βλέπω απο καθε ειδους οχήματα.

Πραγματικά, "εύχομαι" στον κάθε μικροτσούτσουνο, που περνάει απο συνοικιακούς , στενους δρόμους με ταχύτητα πάνω απο 40, ειτε σπινιάροντας, ειτε πανω σε μία ρόδα, ειτε μιλώντας στο κινητό, είτε πιωμένος, και σε ολους οσους καβαλάνε τα πεζοδρόμια, να γίνει κάποτε πατέρας, να βγάλει το μωρο του βόλτα με καρότσι, για να πληρωθει με το ίδιο νόμισμα :lol:

..κι αν την έχουνε τόσο πια μικρή, που δέν κάτσει, ας τους δώσει ο Δίας ενα σκύλο. μιά απο τα ίδια.

Δεν ειναι μονο αυτα που βλέπω. ειναι και αυτα που ξέρω. Αμα αναγνωρίζεις τις ηλιθιότητες που έχεις κάνει εσύ ο ίδιος, ειδικα τα πρώτα 5-6 χρόνια οδήγησης, και αυτες που συνεχίζεις να κάνεις παρά την 20ετία,

και άμα κοιτάξεις γύρω σου, (με μια ματιά σε μια λεωφόρο, παιρνεις αμέσως πρέφα, τι καπνό φουμάρει "οδηγικά" ο διπλανός σου), και βλέπεις οτι δεν εισαι ο χειρότερος.

Οταν κάνω μ... , καταλαβαίνω που την κάνω, κι ας συνεχίζω. Και έχω και κάποια όρια που δεν ξεπερνάω.

υπάρχουν εκει έξω άτομα που απλά δεν έχουν κανένα όριο (πχ. στο κοκκινο θα σταματήσουν μονο αν δουν Τροχαία, ή απλά επειδη η κινηση θα ειναι αδύνατη λογω αλλων οχηματων μπροστα.)

ή ακόμα χειρότερα, άτομα που απλά δεν έχουν καμια επίγνωση του πότε κανουν λάθος.

Βλέπω δηλαδή, οτι παρά την δική μου αναγνωρισμένη ανικανότητα, στο δρόμο κυκλοφορούν χιλιάδες άλλοι, πολλές βαθμίδες πιό επικίνδυνοι, πιό απρόσεκτοι, πιό άσχετοι απο μένα.

και όλους αυτούς... τους έχω απέναντι/πίσω/μπρός μου, καθε απόγευμα που αφήνω το ΙΧ, και βγαίνω στο δρόμο, με 1 ή 2 παιδιά, σαν πεζοί στο δρόμο.

-------------------------------------------------------

Με αυτα και αυτά, βλέπω οτι μεταξύ των πεζών υπάρχουν και τόσα άτομα, που δεν εχουν οδηγήσει ποτέ, ή οδηγούσαν πριν πολλά χρόνια, ή η διανοητική ή άλλη κατάσταση δεν τους επιτρέπει να σκεφτούν καθαρά.

τα παιδία, οι γέροι, διαφοροι ανήμποροι, και αλλοι χωρις δίπλωμα, κλπ.

Ολοι αυτοι δεν έχουν τις εμπειρίες μου.

Οι περισσότεροι, πολύ απλά δεν εχουν καμιά συναίσθηση του πόσο κινδυνεύουν.

Τα σχολεία μας, αφιέρωσαν 3-4 χρόνια να μας μάθουν συντακτικό αρχαίων γλωσσών, ή πόσα ηλεκτρόνια εχει ο άνθρακας, ή πώς κούναγε την αχλαδιά ενας ανιψιός ενός άρχοντα πριν 1000 χρόνια στην αυτοκρατορία τους τρέχαγύρευε...

Πόσες διδακτικές ώρες δαπανήθηκαν για κυκλοφοριακή αγωγή;

πόσες για το θέμα κάπνισμα, το ποτό, την αντισύλληψη; πόσες για το πώς λειτουργεί το σύνχρονο πιστωτικό σύστημα (πχ. πιστωτικές);

πολύ λιγότερες.

αρα τί μένει για αυτα τα θέματα;

μόνο η εμπειρία. Θα πάθεις, και θα μάθεις.

Ετσι, καταλήγω, οτι σε περίπτωση, σαν οδηγός, συγκρουστείς με πεζό, κατα 80% εσύ θα φταίς, και πρέπει να το δεχτείς, και να πεις κι ενα τραγούδι.

ειτε έτρεχες με 10 χλμ/ωρα, είτε περασε ο πεζος με κόκκινο, είτε ηταν μεθυσμένος, ειτε, ειτε, ειτε.

οτι στο δρόμο περπατάνε άτομα που δεν ξέρουν που θα πατήσει το δεξί και που το αριστερό τους, ειναι δεδομένο, και πρέπει να το γνωρίζεις.

Καλώς ή κακώς, για το βάδισμα δεν απαιτείται δίπλωμα. μόνο για την οδήγηση.

οποιος δεν το καταλαβαίνει, ας το παρατήσει το "σιδερικό" στην πυλωτή, και να αγαπήσει τα μ.μ.μ.

Τα σχολεία μας, αφιέρωσαν 3-4 χρόνια να μας μάθουν συντακτικό αρχαίων γλωσσών, ή πόσα ηλεκτρόνια εχει ο άνθρακας, ή πώς κούναγε την αχλαδιά ενας ανιψιός ενός άρχοντα πριν 1000 χρόνια στην αυτοκρατορία τους τρέχαγύρευε...

Πόσες διδακτικές ώρες δαπανήθηκαν για κυκλοφοριακή αγωγή;

πόσες για το θέμα κάπνισμα, το ποτό, την αντισύλληψη; πόσες για το πώς λειτουργεί το σύνχρονο πιστωτικό σύστημα (πχ. πιστωτικές);

πολύ λιγότερες.

αρα τί μένει για αυτα τα θέματα;

μόνο η εμπειρία. Θα πάθεις, και θα μάθεις.

+1000000000

Ετσι, καταλήγω, οτι σε περίπτωση, σαν οδηγός, συγκρουστείς με πεζό, κατα 80% εσύ θα φταίς, και πρέπει να το δεχτείς, και να πεις κι ενα τραγούδι.

ειτε έτρεχες με 10 χλμ/ωρα, είτε περασε ο πεζος με κόκκινο, είτε ηταν μεθυσμένος, ειτε, ειτε, ειτε.

Ναι, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι πεζοί μπορούν να κάνουν και του κεφαλιού τους ε; Πόσες φορές π.χ. έχεις δει πεζό να παίζει τη ζωή του κορώνα-γραμματα διασχίζοντας κάποια λεωφόρο ενώ στα 50 μέτρα έχει φανάρι; Πόσες φορές το έχει κάνει αυτό διαγώνια, περιμένοντας ανάμεσα στα δυο ρεύματα; Πόσες φορές το έχει κάνει αυτό μάνα μαζί με το παιδί της;

Και δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, αυτό το κατανοώ. Αναφέρομαι στην πλειοψηφία των πεζών που βαριούνται να σύρουν τον κώλο τους 50-100 μέτρα για να περάσουν από το φανάρι.

Δεν λεω πως δεν πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε έτοιμοι για το οτιδήποτε, λεω πως και οι πεζοί όπως και δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Ανάμεσα σε αυτές, όσα ανέφερε ο MementoMori. Η δικαιολογία του "αφού εκείνος έχει αμάξι (μόνο) εκείνος πρέπει να προσέξει", δεν στέκει, πόσω μάλλον το "προκαλώ για να αποδείξω το οτιδήποτε". Όποιος επαναπαύεται σε αυτά είναι άξιος τη μοίρας του.

το περπατημα ανακαλυφτηκε μερικα χρονια πριν την οδηγηση...

το ενστικτο τοτε ηταν μη πεσεις σε λιονταρι και οχι μη πεσεις σε κινουμενο σιδερο ενος τονου

Ευχαριστω για την συμπαρασταση. καταρχην να διευκρινισω ποσ δεν πεταχτικα στον δρομο. περιμενα στιν διαβαση οσπου να αναψει πρασινο για μενα να περασω, αυτοσ απλα ερχοταν απο στροφη και δεν με ειδε καθολου. επισησ αποτι εμαθα.. οσο εγω ημουν σε κωμμα ερχοταν ο πατερασ του στο νοσοκομειο γιατι φοβοτανε μπασ και πεθανω και τσακωθηκε με την μητερα μου και την εβρισε παρα πολυ ασχημα. φανταστητε να εχετε το παιδι σασ σε κωμμα και καπιος να ερχετε και να σασ λεει οτι το παιδι σασ φταιει γιατι ηθελε να αυτοκτονησει και να σασ βριζει χυδαια. ο πατερασ μου βασικα ορμηξε να τον χτυπισει αλλα τουσ χωρισαν. ημουν πολυ τυχερη που εφημερευε το νοσοκομειο που δουλευει η αδερφη μου και ηξερε ολουσ τουσ γιατρουσ και σωθηκα. αυτο που θελω να πω ειναι πωσ κι εγω οδηγοσ ειμαι και μετα απο αυτο που επαθα , ισωσ πρεπει να προσεχουμε τον πεζο πιο πολυ γτ και ο πεζοσ να φταιει οταν τον χτυπισουμε εμεισ θα εχουμε απλα ενα χαλασμενο αμαξι ... ο πεζοσ θα εχει ενα χαλασμενο σωμα θα εχει πολυ πονο και η ψυχικη του υγεια θα ειναι κουρελι. οποτε καλο θα ηταν να οδηγαμε πιο προσεκτικα.

Ευχαριστω για την συμπαρασταση. καταρχην να διευκρινισω ποσ δεν πεταχτικα στον δρομο. περιμενα στιν διαβαση οσπου να αναψει πρασινο για μενα να περασω, αυτοσ απλα ερχοταν απο στροφη και δεν με ειδε καθολου. επισησ αποτι εμαθα.. οσο εγω ημουν σε κωμμα ερχοταν ο πατερασ του στο νοσοκομειο γιατι φοβοτανε μπασ και πεθανω και τσακωθηκε με την μητερα μου και την εβρισε παρα πολυ ασχημα. φανταστητε να εχετε το παιδι σασ σε κωμμα και καπιος να ερχετε και να σασ λεει οτι το παιδι σασ φταιει γιατι ηθελε να αυτοκτονησει και να σασ βριζει χυδαια. ο πατερασ μου βασικα ορμηξε να τον χτυπισει αλλα τουσ χωρισαν. ημουν πολυ τυχερη που εφημερευε το νοσοκομειο που δουλευει η αδερφη μου και ηξερε ολουσ τουσ γιατρουσ και σωθηκα. αυτο που θελω να πω ειναι πωσ κι εγω οδηγοσ ειμαι και μετα απο αυτο που επαθα , ισωσ πρεπει να προσεχουμε τον πεζο πιο πολυ γτ και ο πεζοσ να φταιει οταν τον χτυπισουμε εμεισ θα εχουμε απλα ενα χαλασμενο αμαξι ... ο πεζοσ θα εχει ενα χαλασμενο σωμα θα εχει πολυ πονο και η ψυχικη του υγεια θα ειναι κουρελι. οποτε καλο θα ηταν να οδηγαμε πιο προσεκτικα.

• 1 μήνα μετά...

Εχουμε τους χειροτερους πεζους και τους χειροτερους οδηγους!( οπως γραφτηκε πιο πανω )

τι συνεβη :

Οδηγουσα με χαμηλη ταχυτητα στο κεντρο της πολης διχως πολλα αυτοκινητα και πεζους και πλησιαζα το φαναρι που ηταν πρασινο για τα οχηματα.Ενω εφτασα στα 10 - 15 μετρα απο την διαβαση 2 Κυριες 30 - 35 ετων ( με Κ Κεφαλαιο καθως ηταν καλοντυμενες και πανεμορφες και πανεξυπνες και θυληκες οπω ς νομιζαν :D ) ξεκινουν απο την αριστερη πλευρα της διαβασης να διασχισουν τον δρομο.Τις εβλεπα απο μακρια και ειπα οτι αυτες ειναι ΒΟΔΙΑ γιατι θα περασουν.Οταν πλεον εφτασα σχεδον πανω στην διαβαση και ενω δεν υπηρχε αλλος απο πισω μου εκοψα σχεδον σταματησα και ανοιγοντας το παραθυρο τις ειπα κατα λέξη: Το φαναρι ειναι πρασινο , δεν μπορειται να περασετε ( με ηρεμο και ευγενικο υφος ) και συνεχιζοντας ακουω να λεει η μια θεια:Φυγε Φυγε ειμαι στην μεση του δρομου.

Εχουμε τους χειροτερους πεζους και τους χειροτερους οδηγους!( οπως γραφτηκε πιο πανω )

τι συνεβη :

Οδηγουσα με χαμηλη ταχυτητα στο κεντρο της πολης διχως πολλα αυτοκινητα και πεζους και πλησιαζα το φαναρι που ηταν πρασινο για τα οχηματα.Ενω εφτασα στα 10 - 15 μετρα απο την διαβαση 2 Κυριες 30 - 35 ετων ( με Κ Κεφαλαιο καθως ηταν καλοντυμενες και πανεμορφες και πανεξυπνες και θυληκες οπω ς νομιζαν :D ) ξεκινουν απο την αριστερη πλευρα της διαβασης να διασχισουν τον δρομο.Τις εβλεπα απο μακρια και ειπα οτι αυτες ειναι ΒΟΔΙΑ γιατι θα περασουν.Οταν πλεον εφτασα σχεδον πανω στην διαβαση και ενω δεν υπηρχε αλλος απο πισω μου εκοψα σχεδον σταματησα και ανοιγοντας το παραθυρο τις ειπα κατα λέξη: Το φαναρι ειναι πρασινο , δεν μπορειται να περασετε ( με ηρεμο και ευγενικο υφος ) και συνεχιζοντας ακουω να λεει η μια θεια:Φυγε Φυγε ειμαι στην μεση του δρομου.

Έπρεπε να βάλεις όπισθεν, να τη χτυπήσεις με δύναμη να βάλεις πάλι πρώτη κ να σηκωθείς να φύγεις! B)

οχι,επρεπε να τις πατησει με τις ροδες,και να κανει burnout στη μουρη τους

μην ανησυχεις,με το μυστρι το ριχνουν το μεικαπ αυτες εχουν προστασια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...