Προς το περιεχόμενο

ατυχημα με πεζο

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαρτυρεσ προφανοσ υπηρχαν παρα πολοι αλλα κανενασ οποσ ολοι ξερουμε δεν καταθετει για να μην τρεχει σε δικαστηρια. στην διαβαση οταν περασα προσεχα δεξια μου και ειδα οτι ολα τα οχηματα ειχαν σταματησει. αυτοσ ηρθε απο στροφη και μπηκε με φορα . δεν με ειδε καν. εγω διστιχοσ δεν προλαβα να αντιδρασω. κανενα αμαξι δεν ειχε κσεκινισει να περναει τον δρομο. μονο αυτοσ περασε. διοτι με πεταξε στο κεντρο του δρομου και αν περνουσανε αμαξια θα με ειχαν λιοσει με την σειρα αυτα μετα.μιλαμε για την λεωφορο Θησεως που γινετε χαμοσ απο αμαξια και κοσμο. δεν σε περνει εκει να περασεισ με κοκινο. η αστυνομια στο πορισμα τησ εγραψε οτι ετρεχε παρα πολυ και οτι δεν πατησε καθολου φρενο. εντομεταξυ αυτοσ ειναι πιτσιρικασ 21 χρονον.... καταλαβενεισ οτι ετρεχε. και το καλο ειναι οτι την ημερα εκεινη δεν δουλευα κανονικα, πηγα στην δουλεια μου γιατι πηρα προαγωγη. τορα χαθηκε και αυτη γιατι διστιχωσ βαλανε αλλον στη θεση μου. ελπιζω να αποζημιωθω καλα ... αν και οσα και να παρο θα εδινα ευχαριστως τα διπλασια για να εχω το σωμα μου και το προσοπο μου οπωσ ηταν πριν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

εγώ (σαν πεζός) περπατάω αργά και προκλητικά σε τέτοιες στροφές δείχνοντας ότι έχω πράσινο

Μόνο που με τη μαλακία που μας δέρνει σαν οδηγούς, δεν είναι και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσα και εγώ να τσιτώνω τα γκάζια με το που ανάβει κόκκινο για τους πεζούς, ασχέτως με το αν ακόμα κάποιοι διασχίζουν τον δρόμο.

Overcompensating on these things can fucking kill you...

Μόνο που με τη μαλακία που μας δέρνει σαν οδηγούς, δεν είναι και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσα και εγώ να τσιτώνω τα γκάζια με το που ανάβει κόκκινο για τους πεζούς, ασχέτως με το αν ακόμα κάποιοι διασχίζουν τον δρόμο.

wrong

ο κοκ λεει οτι αν ξεκινησει να περπαταει ο πεζος στο φαναρι και μετα αναψει κοκκινο,και με 1χλμ να πηγαινει τοτε πρεπει να περιμενεις να περασει

wrong

ο κοκ λεει οτι αν ξεκινησει να περπαταει ο πεζος στο φαναρι και μετα αναψει κοκκινο,και με 1χλμ να πηγαινει τοτε πρεπει να περιμενεις να περασει

...
Περαστικά κοπελιά. Ελπίζω να αναρρώσεις σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται

Όσο για τον νεαρό που σε χτύπησε πες μικρός ήταν, απερίσκεπτος ήταν έγινε το ατύχημα, Κάπως δικαιολογείται. Αλλά το να μην το αναγνωρίζει και να σου κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη αυτό δε δικαιολογείται με τίποτα. Τρέξε τον όσο μπορείς και ζήτα του όσα περισσότερα μπορείς!

Και περαστικά ξανά

...
Περαστικά κοπελιά. Ελπίζω να αναρρώσεις σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται

Όσο για τον νεαρό που σε χτύπησε πες μικρός ήταν, απερίσκεπτος ήταν έγινε το ατύχημα, Κάπως δικαιολογείται. Αλλά το να μην το αναγνωρίζει και να σου κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη αυτό δε δικαιολογείται με τίποτα. Τρέξε τον όσο μπορείς και ζήτα του όσα περισσότερα μπορείς!

Και περαστικά ξανά

wrong

Σαφώς, όταν στέκεσαι στην κοινή λογική.

Άλλο η κοινή λογική όμως και άλλο η λογική του θα-ρισκάρω-την-ζωή-μου-για-να-την-πω-στον-κάθε μαλάκα, δεν νομίζεις; ;)

wrong

Σαφώς, όταν στέκεσαι στην κοινή λογική.

Άλλο η κοινή λογική όμως και άλλο η λογική του θα-ρισκάρω-την-ζωή-μου-για-να-την-πω-στον-κάθε μαλάκα, δεν νομίζεις; ;)

το να πεταχτεις μπροστα του και να περιμενεις να φρεναρει ειναι ηλιθιο

το να κανεις πως πεταγεσαι απλα για να του τη σπασεις εχει λογικη...

Για εξήγησέ μου την λογική του "κάνω πως πετάγομαι".

Τι ακριβώς θα καταφέρει ο πεζός έτσι;

Εγώ αν δω κάποιον πεζό να "κάνει πως πετάγεται" να περάσει με κόκκινο ως είθισται, μήπως να κάνω και εγώ πως γκαζώνω για να δούμε ποιός θα κοτέψει πρώτος;

FFS, αυτά είναι παιδιαρίσματα. Έχουν προκληθεί ατυχήματα και με μικρότερες αφορμές.

95% ο πεζός δικαιώνεται στα δικαστήρια, είτε τον χτυπήσει αυτοκίνητο είτε μηχανάκι/μοτοσυκλέτα.

Αν δε, κάνει το λάθος ο οδηγός να κάνει και αρνητική δήλωση στην ασφάλεια του για το περιστατικό ... κούνια που τον κούναγε.

Όσοι οδηγάτε, προσέχετε τους πεζούς -όπου και αν βρίσκονται- μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Αν όποιος οδηγός προκαλέσει σωματική βλάβη σε πεζό ή μοτοσυκλετιστή και καταδικαστεί αλλάζει η ζωή του από τις ποινές και τις αποζημιώσεις μετά από αυτό.

Προσοχή στους δρόμους!

p.s. Μαρία περαστικά και μην ανησυχείς, το δικαστήριο δίνει το μέγιστο βάρος στην ερμηνεία του ΤΟΤΑ για το περιστατικό. Η δικιά του η κατάθεση άκλαφτη θα πάει. ;)

/sc

Αν δεν απατώμαι η μοναδική περίπτωση να δικαιωθεί οδηγός vs πεζού είναι στην περίπτωση όπου ο δεύτερος παραβιάσει σηματοδότη. Υπάρχει δεδικασμένο μάλιστα πρόσφατα.

Γενικώς ο οδηγός οφείλει να μην τρέχει και να έχει τα μάτια του 14 για πεζούς. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (βούτηγμα στην παραλιακή/εθνική και άλλα αυτοκτονικά) κάθε ατύχημα προλαμβάνεται. Αλλά τι λεω εγώ τώρα.

Καλά, το τί ζητάει αυτός δε λέει κάτι ρε παιδιά. Εϊναι απολύτως αναμενόμενο να ζητάει αυτά και να θέλει να δείξει πως δεν έκανε παράβαση για να βγει λάδι, έτσι πάνε αυτά. Αυτό δε σημαίνει κάτι.

Εγώ άλλο αναρωτήθηκα, μάρτυρας στην όλη φάση δεν υπάρχει; Στην έρημο συνέβη αυτό και βρέθηκαν μόνο η κοπέλα και το μηχανάκι; :o

Η έλλειψη μεταμέλειας όμως θα είναι πολύ επιβαρυντική γι' αυτόν στον δικαστήριο και θα αυξήσει την ποινή του.

Όπως επισήμανε και ο παρεδώσε κατά 95% δικαιώνονται οι πεζοί σε τέτοιες δικαστικές διαμάχες.

Οπότε η καλύτερη τακτική για αυτόν που έχει σφάλει, με βάση την κοινή λογική αλλά και από νομικής απόψεως, είναι να τα βρει με τον πεζό.

Δεν αναφέρομαι καν στο ηθικό ζήτημα το οποίο είναι προφανές.

Όπως επισήμανε και ο παρεδώσε

Ποιός παρεδωσε μωρέ... :lol:

Δεν αναφέρομαι καν στο ηθικό ζήτημα το οποίο είναι προφανές.

Ναι, είναι προφανές πως είμαστε μια κοινωνία θεατών (καθίκια/παρτάκηδες/όπως το πεις), δε βρέθηκε ούτε ένας από τους παρευρισκόμενους στο περιστατικό να κάτσει να πει στο ανακριτικό τί είδε και να είναι σήμερα παρόν να στηρίξει τη κοπέλα. Εμένα αυτό μου έμεινε από την όλη υπόθεση, το πόσο ανόητος ήταν ο 20χρονος δε μου κάνει εντύπωση, αυτό όμως μου κάνει. :-(

Ναι, είναι προφανές πως είμαστε μια κοινωνία θεατών (καθίκια/παρτάκηδες/όπως το πεις), δε βρέθηκε ούτε ένας από τους παρευρισκόμενους στο περιστατικό να κάτσει να πει στο ανακριτικό τί είδε και να είναι σήμερα παρόν να στηρίξει τη κοπέλα. Εμένα αυτό μου έμεινε από την όλη υπόθεση, το πόσο ανόητος ήταν ο 20χρονος δε μου κάνει εντύπωση, αυτό όμως μου κάνει. :-(

εδώ κυριαρχεί η λογική ου μπλέξεις και αυτή τη λογική την έχουμε οι περισσότεροι πιστεύω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...