kage Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 http://ebna.gr/arxio/2007/KOK_pdf.pdf 84 σελιδα αρθρο 38 Kανόνες κυκλoφoρίας πεζών φιλος ειχε ατυχημα με πεζο αλλα ευτυχως με ελαφρυ τραυματισμο του πεζου.(κατα την γνωμη μου δεν φταιει μονο αυτος γιατι δεν υπαρχει διαβαση και οτι ηταν βραδυ χωρις φωτισμο στον δρομο) το θεμα ειναι τι πρεπει να κανει απο την μερια του ο πεζος και τι ο οδηγος.. απ οσο ξερω οταν ερχετε ασθενοφορο για τροχαιο με τραυματισμο ,αυτεπαγγελτα ερχεται η αστυνομια στο συμβαν ή στο νοσοκομειο αν δεν τους βρει εκει για καταθεση/έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας. μετα τι γινετε...ο πεζος βαζει-πληρωνει δικηγορο δικο του εναντιων ασφαλιστικης? ο οδηγος ειναι καλυμενος απο την ασφαλιστικη του(συνηθως περιλαμβανει και νομικη καλυψη εκτος απο εξοδα παραστασεων). μετα εμαθα απο κατι μηνες γινετε δικογραφια και καποια στιγμη αστικο δικαστηριο... κλασικα ο πεζος θα προσπαθησει να κερδισει οτι μπορεσει περα απο εξοδα νοσηλειας.π.χ. ηθικη βλαβη,χαμενα εσοδα λογο ατυχηματος,μονιμη βλαβη κτλ. Αντιθετως ο δικηγορος ασφαλιστικης θα πει τα αντιθετα... τωρα για το ποιος φταιει σε αυτες τις καταστασεις θελει ψαξιμο,μαρτυρες κτλ. to spoiler αυτο βοηθαει τους οδηγους σε πολλες περιπτωσεις .. <<4. Oι πεζoί πρoκειμένoυ να διασχίσoυν τo oδόστρωμα, υπoχρεoύνται: α) Aν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να τις χρησιμoπoιoύν. β) Aν στη διάβαση πεζών την oπoία πρόκειται να χρησιμoπoιήσoυν, υπάρ- χoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, να συμμoρφώνoνται στα σήματά τoυς. γ) Aν στη διάβαση δεν υπάρχoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, αλλά η κυκλoφoρία ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή από τρoχo- νόμoυς και δίνεται σήμα για να πρoχωρήσoυν τα oχήματα, να μην κατέρχoνται στo oδόστρωμα. δ) Σε διαβάσεις πoυ η κυκλoφoρία τόσo των πεζών όσo και των oχημάτων δεν ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες, να μην κατεβαίνoυν στo oδόστρω- μα πριν λάβoυν υπόψη τoυς την απόσταση και την ταχύτητα των oχημάτων τα oπoία πλησιάζoυν ε) Aν δεν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνoυν σ’ αυτό, αν δεν βεβαιωθoύν ότι δεν θα παρεμπoδίσoυν την κυκλoφoρία των oχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα πρoς τoν άξoνά τoυ. στ) Σε ισόπεδoυς oδικoύς κόμβoυς, στoυς oπoίoυς η κυκλoφoρία ρυθμί- ζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή τρoχoνόμoυς, να διασχίζoυν τo oδόστρωμα βαδίζoντας παράλληλα με τα κινoύμενα oχήματα. ζ) Nα διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα χωρίς να βραδυπoρoύν ή να σταματoύν σε αυτό αδικαιoλόγητα. 5. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.>> και το επομενο σποιλερ για Συμπεριφoρά των oδηγών πρoς τoυς πεζoύς 1. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν να συμπεριφέρονται με τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους πεζούς. Tηρoυμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παράγραφος 1, 17 παράγρα- φος 3 περίπτωση στ΄ και 19 παράγραφος 1 τoυ παρόντoς Kώδικα, όπoυ σε oδoστρώματα υπάρχoυν διαβάσεις πεζών, oι oπoίες έχoυν σημανθεί με πινα- κίδες ή διαγραμμίσεις και η κυκλoφoρία των oχημάτων ρυθμίζεται με φωτει- νή σηματoδότηση ή τρoχoνόμoυς, oι oδηγoί oχημάτων υπoχρεoύνται: α) Nα σταματoύν πριν από τη διάβαση, όταν απαγoρεύεται σε αυτoύς με σήμα να πρoχωρήσoυν ή όταν τυφλoί χρησιμοποιούν και επιδεικνύουν τo λευκό μπαστoύνι τoυς, για να δείξoυν ότι πρόκειται να διασχίσoυν την oδό ή όταν τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) πρόκειται να διασχίσουν την οδό. Όταν επιτραπεί να πρoχωρήσoυν, να μη διακόπτoυν ή παρεμπoδίζoυν τη διέλευση των πεζών, τυφλών ή των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), oι oπoίoι έχoυν ήδη εισέλθει και πρoχωρoύν στη διάβαση, κατά τα oριζόμενα στo άρθρo 38 τoυ παρόντoς Kώδικα. β) Aυτoί πoυ πρoτίθενται να στρίψoυν σε άλλη oδό, στην είσoδo της oπoίας υπάρχει διάβαση πεζών, να κινoύνται αργά και να παραχωρoύν πρoτεραιότητα στoυς πεζoύς πoυ ήδη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται στη διάβαση, κατά τα oριζόμενα στo άρθρo 38 τoυ παρόντoς Kώδικα και σε περίπτωση ανάγκης να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς. 2. Aν σε σημασμένη διάβαση πεζών η κυκλoφoρία των oχημάτων δεν ρυθ- μίζεται με φωτεινή σηματoδότηση ή με τρoχoνόμo, oι oδηγoί υπoχρεoύνται να πλησιάζoυν στη διάβαση με ταχύτητα τόσo μικρή ώστε να μην εκθέτoυν σε κίνδυνo τoυς πεζoύς πoυ τη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται σε αυτήν και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς για να επιτρέπoυν την διέλευση των πεζών. Σε σημασμένoυς με ειδική σήμανση πεζoδρόμoυς, τα oχήματα τα oπoία επιτρέπεται να εισέλθoυν σε αυτoύς oφείλoυν να κινoύνται με ταχύτητα βαδίσματoς και να παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς. Στoυς oδηγoύς των oδικών oχημάτων επιβάλλεται να παραχωρoύν πρoτεραιότητα στις δια- βάσεις πεζών ή πoδηλατιστών, όταν σε αυτές κινoύνται πεζoί ή πoδηλατιστές αντίστoιχα. 3. Σε περιοχές κατοικίας που έχουν χαρακτηρισθεί και σημανθεί ως περιο- χές ήπιας κυκλοφορίας εφαρμόζονται οι εξής ειδικοί κανόνες: α) Οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος του. Τα παιχνίδια επιτρέπονται. β) Οι οδηγοί πρέπει να προχωρούν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, η οποία σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα. γ) Οι οδηγοί δεν πρέπει να θέτουν τους πεζούς σε κίνδυνο ούτε να συμπε- ριφέρονται με παρεμποδιστικό τρόπο. Αν είναι αναγκαίο πρέπει να σταμα- τούν. δ) Οι πεζοί δεν πρέπει να εμποδίζουν χωρίς λόγο την κυκλοφορία των οχημάτων. ε) Απαγορεύεται η στάθμευση, εκτός από εκεί που επιτρέπεται από σήμα- τα στάθμευσης. στ) Σε διασταυρώσεις, χρήστες της οδού που εξέρχονται από περιοχή κα- τοικίας πρέπει να παραχωρούν την προτεραιότητα στους άλλους χρήστες της οδού. 4. Oι oδηγoί, oι oπoίoι πρόκειται να στρίψoυν σε άλλη oδό στην oπoία δεν υπάρχoυν σημασμένες με πινακίδες διαβάσεις πεζών ή διαγραμμίσεις στo oδόστρωμα, υπoχρεoύνται να παραχωρoύν πρoτεραιότητα στoυς πεζoύς, oι oπoίoι στις περιπτώσεις της παραγράφου 2 τoυ άρθρoυ 38 τoυ παρόντoς Kώδικα, έχoυν κατέλθει στo oδόστρωμα της oδoύ, στην oπoία πρόκειται να εισέλθoυν oι oδηγoί και σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς. Οι οδηγοί πρέπει επίσης να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στους πεζούς που διασχίζουν την οδό προκειμένου να επιβιβαστούν σε μέσα μαζικής μεταφο- ράς ή όταν απομακρύνονται από αυτά. 5. Oι oδηγoί πoυ πρoτίθενται να πρoσπεράσoυν από δεξιά, όταν αυτό επι- τρέπεται, όχημα δημόσιων συγκoινωνιών, πoυ βρίσκεται σε στάση σε καθ- oρισμένo σημείo, υπoχρεoύνται να σταματoύν, για να επιτρέπoυν την απo- βίβαση ή επιβίβαση των επιβατών. 6. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ. ----------------------------------------------------- οποιος εχει account ας δωσει το λινκ για τα στατιστικα με πεζους Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Οδικά τροχαία ατυχήματα μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (http://www.statistics.gr) στο σύνδεσμο <<Στατιστικά θέματα > Υγεία-Κοινωνική Προστασία > Ατυχήματα > Οδικά Τροχαία Ατυχήματα>>. Επιπλέον, αναδρομικές λεπτομέρειες για την παρούσα καθώς και για παλαιότερες χρονολογικές σειρές διατίθενται επίσης στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. γνωμη απο συλλογο πεζων ------------------------------------------------------ προπωπικη αποψη περα απο τα νομικα ειναι ,να μην κανει μαλκια καποιος/α και εγκαταλειψει(ακουγετε συχνα στην τν) τραυματισμενο...δεν προκειτε να μπει φυλακη ακομη και αν χασει την ζωη του ο πεζος.Βεβαια ισως μπλεξει αν εχει πιει(αν και καταντια..στην τελικη ας παρει τηλ.166 απο καπου ή απλα να φερει καποιον ξεμεθυστο σαν οδηγο) αλλα σιγουρα θα εχει τυψεις κτλ μετα αν χασει την ζωη του ετσι ο τραυματιας.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μην τα ρίχνουμε όμως όλα στους πεζούς. Αν τρέχουμε με 100+ μέσα στο κέντρο της πόλης... δεν μας φταίει ο πεζός. Και αυτό παίζει ρόλο σε ένα δικαστήριο. Κάποιος που τηρεί τα όρια και του τύχει ένα απρόοπτο με πεζό σίγουρα έχει μειωμένη ευθύνη. Αυτός όμως που παραβιάζει τα όρια ή πίνει αλκοόλ σαφώς και τιμωρείται πιο αυστηρά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η νομοθεσία είναι σε μεγάλο μέρος υπέρ του πεζού (και καλώς είναι). Ορισμένες φορές φορές μου έχει τύχει να διασχίσω βιαστικά διαβάσεις (μέσα στην πόλη σε μικρούς δρόμους, με το επόμενο διερχόμενο αυτοκίνητο σε απόσταση). Παρατηρώ ότι ορισμένοι οδηγοί, αντί να μειώνουν την ταχύτητα συνήθως επιταχύνουν και κορνάρουν για να με αποφύγουν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μην τα ρίχνουμε όμως όλα στους πεζούς. Αν τρέχουμε με 100+ μέσα στο κέντρο της πόλης... δεν μας φταίει ο πεζός. Και αυτό παίζει ρόλο σε ένα δικαστήριο. Κάποιος που τηρεί τα όρια και του τύχει ένα απρόοπτο με πεζό σίγουρα έχει μειωμένη ευθύνη. Αυτός όμως που παραβιάζει τα όρια ή πίνει αλκοόλ σαφώς και τιμωρείται πιο αυστηρά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η νομοθεσία είναι σε μεγάλο μέρος υπέρ του πεζού (και καλώς είναι). Ορισμένες φορές φορές μου έχει τύχει να διασχίσω βιαστικά διαβάσεις (μέσα στην πόλη σε μικρούς δρόμους, με το επόμενο διερχόμενο αυτοκίνητο σε απόσταση). Παρατηρώ ότι ορισμένοι οδηγοί, αντί να μειώνουν την ταχύτητα συνήθως επιταχύνουν και κορνάρουν για να με αποφύγουν! Αυτό γίνεται παντού και μετά αν συμβεί να χτυπήσουμε τον άμοιρο τον πεζό να ζητάμε κ τα ρέστα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 [Α] Είναι δεδομένο πια πως στην Ελλάδα οι πεζοί - όλως των ηλικιών,φύλων,IQ, κτλ - ΔΕΝ έχουν κυκλοφοριακή παιδεία. Όπου νά 'ναι, όπως νά 'ναι, όπως λάχει, ό,τι και να συμβαίνει γύρω... τσουπ, σου κατεβαίνει στην κούτρα να περάσεις ένα δρόμο σε στυλάκι ράμπο. Κι άμα το κάνεις και νύχτα αυτό ή ντάλα μεσημέρι που ο ήλιος κλείνει τις κόρες των ματιών των οδηγών, άντε μετά να προλαβει να σε δει και να φρενάρει ο οδηγός. Είμαστε όλοι για τα πανηγύρια, ως πεζοί. [Β] Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί, ενώ έχει διάβαση πεζών ο δρόμος, ΣΠΑΝΙΑ σταματάνε τα αυτοκίνητα ή κόβουν ταχύτητα για να περάσουν οι πεζοί, όπως επιβάλλεται; Είναι δυνατόν να έχει διάβαση πεζών και ο άλλος να περνάει από πάνω κανονικά (εως κι επιταχύνοντας μόλις δει πεζούς έτοιμους να περάσουν, μη χάσει και καθυστερήσει) και να σε γράφει στα @@ του κι εσύ να περιμένεις πόοοοοτε θα αδειάσει ο δρόμος να περάσεις; Λες κι εκεί που υπάρχει η διάβαση λέει "πέρνα και πάτα τους όλους". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moldovan20 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Είμαι από τους οδηγούς που σταματάω εκνευριστικά πολλές φορές για τους από πίσω για να δώσω προτεραιότητα στους πεζούς .Αλλά μερικοί είναι μεγάλα ζώα .Στη Γερμανία αν δεν περάσεις από διάβαση η περάσεις με κόκκινο ,δε πα να σε σκοτώσουν τον οδηγό ούτε που θα τον ενοχλήσουν αν είναι σωστός .Εδώ αν χτυπήσεις πεζό και με 20 να πηγαίνεις και σου πεταχτεί θα σε τρέχουνε . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maria nounou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 ΤΟΝ Ιανουαριο οποσ σχολουσα απο την δουλεια μου περιμενα στην διαβαση πεζων να αναψει πρασινο να περασω απενατι. απο μεγαλη λεωφορο στην καλλιθεα.Αναψε πρασινο για μενα και τοτε αρχισα να διασχιζω την διαβαση προσ το απεναντι πεζοδρομιο. Καθωσ εφτανα στο πεζοδρομιο περασε ενα μηχανακι και με χτυπησε.Μετα απο 5 μερεσ που ξυπνησα διοτι ημουν σε κωμα ειχα σπασμενα κεφαλι- χερι- λεκανη-ποδι και πολυ υγρο στην κοιλιακη χωρα. Το ποδι βασικα εγινε θρυψαλλα. απο τον ιανουαριο εωσ τον σεπτεμβριο δεν περπατουσα. τωρα περπαταο σιγα σιγα και κουτσενο παρα πολυ. Εχω κανει 3 χειρουργεια και παο για το 4. Αυτος που με χτυπησε ισχυριζετε οτι περασε με πρασινο και οτι εγω τον ειδα και επεσα επανο του σαν να ηθελα να αυτοκτονησω. Επισησ στην δικογραφια αναφερει οτι ετρεχε με 40 και πωσ ζηταει την πληρη αποζημιωση για το μηχανακι που του κατεστρεψα. Οταν θα του σπασω με καμια βαριοπουλα ολα οσα εσπασε σε μενα ... τοτε θα του το πληρωσω το κολομηχανακι του. καμια παιδεια στην ελλαδα οι οδηγοι. ειμαστε σε δρομο χωρισ διαβαση μασ σκοτωνετε, σε διαβαση μασ σκοτωνετε, σε πεζοδρομεια επανο μασ σκοτωνετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maria nounou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 ΤΟΝ Ιανουαριο οποσ σχολουσα απο την δουλεια μου περιμενα στην διαβαση πεζων να αναψει πρασινο να περασω απενατι. απο μεγαλη λεωφορο στην καλλιθεα.Αναψε πρασινο για μενα και τοτε αρχισα να διασχιζω την διαβαση προσ το απεναντι πεζοδρομιο. Καθωσ εφτανα στο πεζοδρομιο περασε ενα μηχανακι και με χτυπησε.Μετα απο 5 μερεσ που ξυπνησα διοτι ημουν σε κωμα ειχα σπασμενα κεφαλι- χερι- λεκανη-ποδι και πολυ υγρο στην κοιλιακη χωρα. Το ποδι βασικα εγινε θρυψαλλα. απο τον ιανουαριο εωσ τον σεπτεμβριο δεν περπατουσα. τωρα περπαταο σιγα σιγα και κουτσενο παρα πολυ. Εχω κανει 3 χειρουργεια και παο για το 4. Αυτος που με χτυπησε ισχυριζετε οτι περασε με πρασινο και οτι εγω τον ειδα και επεσα επανο του σαν να ηθελα να αυτοκτονησω. Επισησ στην δικογραφια αναφερει οτι ετρεχε με 40 και πωσ ζηταει την πληρη αποζημιωση για το μηχανακι που του κατεστρεψα. Οταν θα του σπασω με καμια βαριοπουλα ολα οσα εσπασε σε μενα ... τοτε θα του το πληρωσω το κολομηχανακι του. καμια παιδεια στην ελλαδα οι οδηγοι. ειμαστε σε δρομο χωρισ διαβαση μασ σκοτωνετε, σε διαβαση μασ σκοτωνετε, σε πεζοδρομεια επανο μασ σκοτωνετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Περαστικά σου κοπελιά. Το ότι βρισκόμαστε πάνω σε διάβαση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάμε δεξιά και αριστερά, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά εδώ Ελλάδα που οι σηματοδότες για τους περισσότερους είναι σαν να μην υπάρχουν, καλά για παιδεία δεν το συζητάω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Επισησ στην δικογραφια αναφερει οτι ετρεχε με 40 και πωσ ζηταει την πληρη αποζημιωση για το μηχανακι που του κατεστρεψα. Οταν θα του σπασω με καμια βαριοπουλα ολα οσα εσπασε σε μενα ... τοτε θα του το πληρωσω το κολομηχανακι του. καμια παιδεια στην ελλαδα οι οδηγοι. ειμαστε σε δρομο χωρισ διαβαση μασ σκοτωνετε, σε διαβαση μασ σκοτωνετε, σε πεζοδρομεια επανο μασ σκοτωνετε. Καλά...Δεν ντρέπεται λίγο; Ζητάει και αποζημίωση; Σε κάτι τέτοιους θέλω η δικαιοσύνη να τους καταδικάζει με την μέγιστη ποινή. Περαστικά... και κυνήγησε τον όσο μπορείς. Να πάρεις μεγάλη χρηματική αποζημίωση και να τον κλείσεις και φυλακή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Καλά, το τί ζητάει αυτός δε λέει κάτι ρε παιδιά. Εϊναι απολύτως αναμενόμενο να ζητάει αυτά και να θέλει να δείξει πως δεν έκανε παράβαση για να βγει λάδι, έτσι πάνε αυτά. Αυτό δε σημαίνει κάτι. Εγώ άλλο αναρωτήθηκα, μάρτυρας στην όλη φάση δεν υπάρχει; Στην έρημο συνέβη αυτό και βρέθηκαν μόνο η κοπέλα και το μηχανάκι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Είμαι από τους οδηγούς που σταματάω εκνευριστικά πολλές φορές για τους από πίσω για να δώσω προτεραιότητα στους πεζούς .Αλλά μερικοί είναι μεγάλα ζώα .Στη Γερμανία αν δεν περάσεις από διάβαση η περάσεις με κόκκινο ,δε πα να σε σκοτώσουν τον οδηγό ούτε που θα τον ενοχλήσουν αν είναι σωστός .Εδώ αν χτυπήσεις πεζό και με 20 να πηγαίνεις και σου πεταχτεί θα σε τρέχουνε . εξαρταται την περιπτωση.ο πατερας μου παλια ειχε χτυπησει πεζο (εφταιγε),τον οποιο και εβαλε να πληρωσει την ζημια που εκανε στο αμαξι του μεσω δικαστηριου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyber_katsarida Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 καταρχήν περαστικά στην κοπελιά με το ατύχημα. έχω κι εγώ να διηγηθώ πολλά περιστατικά που τη γλίτωσα παρα τρίχα, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι. και για να μιλήσουμε και λίγο αντικειμενικά.. ακούω τους πάντες να λένε πως οι έλληνες οδηγοί δεν έχουν παιδεία, είναι ζώα, δε σέβονται τους πεζούς και τα λοιπά... την ίδια άποψη είχα κι εγώ μέχρι που απέκτησα αυτοκίνητο και λόγω δουλειάς έκανα πολλά χιλιόμετρα καθημερινά. ε λοιπόν έχω να πω πως όσο ζώα είναι οι έλληνες οδηγοί άλλο τόσο είναι και οι έλληνες πεζοί. σας έχει τύχει να οδηγείτε μέσα στην πόλη με κανονική ταχύτητα και να πετάγεται ο άλλος σαν ακρίδα για να περάσει απέναντι, να κοντεύεις να τον πατήσεις και να βρίζει κιόλας; σας έχει τύχει σε φανάρι να ανάβει πράσινο για τα αυτοκίνητα και ο εξυπνάκιας πεζός να τρέχει απέναντι; μου έχουν τύχει άπειρα παρόμοια σκηνικά. και δε μιλάω για ηλικιωμένους που κατα κάποιον τρόπο τους δικαιολογω. που θέλω να καταλήξω. δεν είναι θέμα βλάκα οδηγού. είναι θέμα βλάκα ανθρώπου. που σημαίνει ότι ο βλάκας τη βλακεία του θα την κάνει είτε οδηγάει αυτοκίνητο, είτε ποδήλατο, είτε είναι πεζός, είτε οδηγάει σκάφος. Υ.Γ εκτός να όλα τα στραβά συμβαίνουν σε μένα, τι να πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 εξαρταται την περιπτωση.ο πατερας μου παλια ειχε χτυπησει πεζο (εφταιγε),τον οποιο και εβαλε να πληρωσει την ζημια που εκανε στο αμαξι του μεσω δικαστηριου. ο πατερας σου εφταιγε η ο πεζος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelomhxmhx Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 έχουμε τους χειρότερους πεζούς αλλά και τους χειρότερους οδηγούς: πείτε μου έναν οδηγό που τηρεί το κίτρινο βελάκι(που σημαίνει στρίβεις αλλά με προσοχή) σας έχει περάσει ποτέ απ' το μυαλό ότι στον κάθετο δρόμο έχει πράσινο φανάρι για πεζούς? κίτρινο βελάκι: δεν σημαίνει επιταχύνουμε, αλλά πάμε σιγά σιγά και αν δούμε πεζό σταματάμε, εγώ (σαν πεζός) περπατάω αργά και προκλητικά σε τέτοιες στροφές δείχνοντας ότι έχω πράσινο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 ο πατερας σου εφταιγε η ο πεζος? ο πεζος φυσικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.