Προς το περιεχόμενο

Πολύ σκληρός για να σβηστεί

washcloud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...και σε άλλο πισί τον έβαλα, και το τζαμπεράκι μόνο στον κ του δεν το έβαλα, και σαμάνικες προσευχές διάβασα.......

...άντε να του ανοίξω και τη Φρήσκις μπας και...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μήπως έχει στραβώσει κανα pin και δεν κάνει καλή επαφή και παίζει; Μπορεί τώρα που έπιασαν οι ζέστες, κάτι που δεν καθόταν καλά να αποσυνδέθηκε μεδιαστολές / συστολές κτλ.

...τα τσαλίμια τα είχε αρχίσει όταν είχε ακόμη κρύα, εν τω μεταξύ.

Αυτό με στραβωμένα pin παίζει για άλλες φάσεις (να μην αναφέρομαι) - όμως δεν τον είχα μετακινήσει απ' τη θέση του, πριν τζαζέψει.

Δημοσ.

Πολύ παράξενο!

Δοκίμασε να boot-άρεις με το Hirens boot cd.

Αυτό έχει μέσα (μεταξύ άλλων) ένα σωρό εργαλεία διαγραφής δεδομένων αλλά και ελέγχου της αξιοπιστίας του.

ή δοκίμασε να κάνεις φορμάτ μέσα από κάποιο linux live cd.

Δημοσ.

Το Λίνουξ το έχω στα υπ' όψιν.

Όσο για το Hiren's, έχω ήδη δοκιμάσει διαφορετικά ("σκέτα") εργαλεία διαγραφής, αλλά δεν. Οπότε τείνω να πιστέψω ότι έχει φάει κάποια (αλλά τί;!) φλασιά το firmware του, κι απλά περιμένω κάποια επιβεβαίωση από κάποιον που να το έχει ζήσει ακριβώς αυτό...

(...το "καλό" είναι πως με πρόχειρο σερτς, δε βλέπω να παίζει πουθενά firmware για κατέβασμα/φλασάρισμα....)

Δημοσ.
όχι, αλλά σαν τί εννοείς ότι θα μπορούσα να δω εκεί......;

Επειδή υποπτεύομαι hardware πρόβλημα, να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος.

Δημοσ.
Επειδή υποπτεύομαι hardware πρόβλημα, να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος.

...καμμία αντίρρηση, αλλά δε λες ποιό attribute ακριβώς να κοιτάξω.

Πχ δε νομίζω το reallocated sector count να είναι ενδεικτικό κάποιας (σχετικής με το τί "αντιμετωπίζω") φάσης...

(θα τον τσεκάρω, αλλά νομίζω το είχα κάνει και τότε που πήρα χαμπάρι το "πρόβλημα", και ήταν τζετ....)

---------- Προσθήκη στις 16:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:12 ----------

...μόλις τον τσέκαρα με τα HDTune και HD Sentinel, τα οποία αμφότερα τον βγάζουν υγιέστερο (κανένα "ιδιαίτερο πρόβλημα" στα S.M.A.R.T. attributes) κι από ποταμίσια πέστροφα...

(το δε Sentinel ειδικά, που συνήθως "γκρινιάζει" για ψύλλου πήδημα, δίνει 100% health, κι ένα benchmarking με το HDTune τον δείχνει επίσης κωτσονάτο........Σταδιάλα, παραείναι υγιής..........)

Δημοσ.

Μήπως δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος, αλλά ο controller?

Η μέθοδος του μαγνήτη δεν έχει κάνει τίποτα σε δισκέτες από Amiga.

Σε σκληρό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Δημοσ.

...εμ γι' αυτό είπα (...ήταν τότε που την είχατε βγάλει και την παίζατε :P) ότι "στην ουσία περιμένω επιβεβαίωση από κάποιον που να 'χει ζήσει το ίδιο", αναφερόμενος στην υποψία μου πως τα έχει παίξει το firmware (aka "ο controller" - κατ' επέκταση). Πράγμα που φυσικά δεν μπορώ να το διαπιστώσω - παρά μόνο να το διασταυρώσω με παρόμοια εμπειρία....

(τον δε μαγνήτη ούτε εγώ τον ψήνω για υποψήφιο σώστη....)

Δημοσ.

Από περιέργεια και μόνο, μιας και αρχίσαμε τις σκυλοτροφές, δεν του απενεργοποιείς το write caching; Βάλε "quick removal" μπας και έχει πρόβλημα στην cache του...

Δημοσ.
Μήπως δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος, αλλά ο controller?

Τον δοκίμασε όμως και σε άλλο υπολογιστή και παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

...α της ΜΗΤΡΙΚΗΣ τον controller εννοούσε ο Bass ;

Xμ, νόμισα για της pcb έλεγε... (ναι, μπήκε σε άλλο pc).

GCMH, να το δοκιμάσω κι αυτό (αν και τον "λόγο" δεν βλέπω...; ) και ενημερώνω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...