vocals_ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Το θέμα αυτό το άνοιξα με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, μπας και μπούνε και 5-10 άτομα να μάθω κάτι και να γίνει μια κουβέντα. Μέχρι στιγμής ξέρω τα βασικά και πολύ λίγες λεπτομέρειες. Ξέρω ότι Τουρκία και Ισραήλ παλεύουν για να κυριαρχήσουν στην περιοχή της Παλαιστίνης (και ότι η διαμάχη γενικότερα υπάρχει δεκαετίες τώρα), δεν ξέρω γιατί όμως (αν και μέχρι στιγμής έχω ακούσει τις γνωστές θεωρίες ότι η Τουρκία θέλει να ξαναδημιουργήσει με τον ένα η τον άλλο τρόπο την Οθ. Αυτοκρατορία και ότι το Ισραήλ θέλει να κυριαρχήσει τον κόσμο κλπ), έχω επίσης ακούσει για τα πετρέλαια κλπ που είναι άλλος ένας λόγος. Με τα πετρέλαια επίσης ξέρω ότι το Ισραήλ ξαφνικά ανακάλυψε ότι είχε πολλούς τόνους πετρελαίου και έτσι έγινε κυρίαρχο (εδώ θέλω ένα update). Σκόρπια πράγματα δηλαδή έχω στο κεφάλι μου, και απλά θέλω κάποια άτομα που γνωρίζουν αν γίνεται να τα συμμαζέψουν με μία μεγάλη δόση ιστορίας και γεγονότων, όχι προτάσεις στυλ "ΚΑΤΩ ΟΥΓΚ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΥΓΚ!" Ύστερα, σ'όλα αυτά μπλέκεται και η Δύση, δηλαδή έχω ακούσει ότι η Αμερική είναι μια μαριονέτα του Ισραήλ, ή αν αυτό είναι υπερβολικό ότι το Ισραήλ έχει τέλος πάντων μία μεγάλη επιρροή στον υπόλοιπο πλανήτη. Ακόμα, έχω ακούσει συζητήσεις γύρω απ'το ποιον σύμμαχο ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ πρέπει να διαλέξει η Ελλάδα (γιατί κάποτε θα αναγκαστεί) όπως και οι υπόλοιπες χώρες, αν και αυτό είναι ένα ξεχωριστό και μεγάλο θέμα, που όμως αξίζει να το συζητήσουμε.. Τέλος, αν και όσο μπορείτε να κάνουμε μία πολιτισμένη και με επιχειρήματα συζήτηση γύρω απ'το θέμα.
javavall Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Διαβάσε το άρθρο της wikipedia για το Israeli–Palestinian conflict. Τα περί πετρελαίων, οθωμανικής αυτοκρατορίας, μαριονέτας και Τουρκίας δεν πιστεύω να έχουν κάποια βάση.(Πιο πιθανό θεωρώ το Ισραήλ μαριονέτα των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, ώστε να "ελέγχουν" την κατάσταση.) Η διαμάχη όντως συνεχίζεται εδώ και καιρό, από την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, τo Six-Day War μέχρι και σήμερα... Υπάρχουν πάρα πολλές πηγές στο internet από όπου μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες για τα γεγονότα και την ιστορία τους.
@@sos@@ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Lv4FEsxB9uI[/ame]
vocals_ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Grimpr τί ακριβώς θες να πεις ; Γιατί οκ είδα ότι είναι μια διαδήλωση Ισραηλινών κατά της Τουρκίας αλλά δεν καταλαβαίνω εσύ τι θες να μου μεταφέρεις από αυτό.. Ωραίο το βίντεο sos ευχαριστώ.. Όμως λέει και αυτό κάποια πράγματα που δεν βασίζονται και πουθενά. Π.χ. λέει ότι το Ισραήλ μέσω της AIPAC μπορεί και ελέγχει τους πολιτικούς της Αμερικής. Και απλά σκεπτόμενος ρωτάω : Η Αμερική πού είναι ; Αφού και αυτή έχει μεγάλη δύναμη, γιατί απλά να δέχεται να την ελέγχουν ; Αυτή δηλαδή γιατί να μην μπορεί να ελέγξει το Ισραήλ ; Κάτι ακόμη. Εκεί που λέει ότι μέσω του Αμερικανικού βέτου το Ισραήλ μπορεί και "κρύβει" τα εγκλήματα του, έχουμε κάποια παραδείγματα για αυτό ; Διαβάσε το άρθρο της wikipedia για το Israeli–Palestinian conflict. Το διάβασα, και διάβασα και άλλα τόσα απ'τη wiki για τους πολέμους που γίνανε κλπ, βοήθησε κάμποσο να κατανοήσω την όλη κατάσταση... Thanks, αν και νιώθω λίγο βλάκας γιατί και μόνος μου θα μπορούσα να το βρω αυτό.. Τα περί πετρελαίων, οθωμανικής αυτοκρατορίας, μαριονέτας και Τουρκίας δεν πιστεύω να έχουν κάποια βάση.(Πιο πιθανό θεωρώ το Ισραήλ μαριονέτα των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, ώστε να "ελέγχουν" την κατάσταση.) Το βίντεο της sos ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα, εσύ έχεις κάποια στοιχεία ή κάποια θεωρία που να βασίζεται κάπου για αυτό ; Πάντως μήπως κανείς δεν ελέγχει κανέναν, και απλά έχουν κάνει μια σιωπηλή συμφωνία o ένας να υποστηρίζει τον άλλο ; Ή μια συμφωνία βασισμένη σε απειλές, δηλαδή "μην το κάνεις αυτό γιατί θα σου ρίξω πυρηνικά" "όχι γιατί έχω και γω πυρηνικά και θα σε κάνω ντα" κλπ.
umaga Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 παντος η τουρκια δεν τολμαει να κουνιθει στο ισραιλ οπως σε εμας
vocals_ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 παντος η τουρκια δεν τολμαει να κουνιθει στο ισραιλ οπως σε εμας Και αυτό τότε τι είναι ;
BaLsAmoMenos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Γιατι που παραβιαζουν εναεριο χωρο? Δικα τους λενε οτι ειναι αυτα στην Ελλαδα, αρα επι της ουσιας δεν παραβιαζουν κατι (ανεξαρτητα αν τα "δικα"τους, ειναι κομματι αλλης χωρας). Αν πεις παλι "ασε τι λεει" καιγεσαι.
@@sos@@ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Ωραίο το βίντεο sos ευχαριστώ.. Όμως λέει και αυτό κάποια πράγματα που δεν βασίζονται και πουθενά. Π.χ. λέει ότι το Ισραήλ μέσω της AIPAC μπορεί και ελέγχει τους πολιτικούς της Αμερικής. Και απλά σκεπτόμενος ρωτάω : Η Αμερική πού είναι ; Αφού και αυτή έχει μεγάλη δύναμη, γιατί απλά να δέχεται να την ελέγχουν ; Αυτή δηλαδή γιατί να μην μπορεί να ελέγξει το Ισραήλ ; Κάτι ακόμη. Εκεί που λέει ότι μέσω του Αμερικανικού βέτου το Ισραήλ μπορεί και "κρύβει" τα εγκλήματα του, έχουμε κάποια παραδείγματα για αυτό ; εδώ θα βρεις ορισμένες βάσεις :http://www.countercurrents.org/petras180708.htm, υγ.για τον Chomsky δεν έχω πειστεί ακόμα πως αυτό συμβαίνει για τους λόγους που επικαλείται ή οφείλεται στον αρχέγονο εώς πρωτόγονο πολιτικό στοχασμό των αμερικάνων μου αφήνει μόνο για αυτή την περίπτωση αναπάντητα ερωτηματικά... το σίγουρο είναι πως ουσιαστικό λόγο ο Chomsky δεν αρθρώνει,κατά την γνώμη μου, αλλά από κει και πέρα ...
israelyesgr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Vocals, Το Ισραήλ δεν ελέγχει τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεν ελέγχουν το Ισραήλ. Ναι, είναι σύμμαχες χώρες και αλληλοϋποστηρίζονται σε όλους τους τομείς. Πετρέλαιο δεν υπάρχει στο Ισραήλ. Πολλοί έχουν επενδύσει εκατομμύρια $$$ στο ψάξιμο. Μετά από ένα μέτρο σκαψίματος το μόνο που βρίσκουν είναι αρχαία. Μερικοί ακόμα ελπίζουν... Αν υπήρχε πετρέλαιο θα το είχαν εκμεταλευτεί είδη. Η μη-ύπαρξη πετρελαίου είναι ένας από τους λόγους που το Ισραήλ είναι πρωτοπόρος και τεχνολογικά αναπτυγμένη χώρα σε όλους τους τομείς ανανεώσιμης ενέργειας. Για ιστορία δες εδώ: http://wp.me/pKbhT-el και εδώ: http://wp.me/pKbhT-y
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.