Προς το περιεχόμενο

Εξω πλατυς μυς

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ντοκτορια...Τι ειναι αυτο ?

Μια μαγνητικη κοιλιας που εκανα ειναι καθαρη για τα σπλαχνα αλλα λεει :

Διδεται η εντυπωση υπαρξης συλλογης υγρου εντος της δεξιας κατ ισχυον αρθρωσης οπως και στην περιοχη του εξω πλατεος μυος δεξια , ευρημα που χρηζει περεταιρω ελεγχου με MRI Λεκανης ισχυων.

Η παθολογος που την ειδε μου ειπε να την δει και ορθοπαιδικος και θα γινει αυτο την Πεμπτη που εχω ετσι κι αλοιως ραντεβου για την σπονδυλοδεσια Ο1-Θ11 που εχω κανει απο το 2006.

Ευχαριστω.

Και κατι αλλο.

Εcho (αν το γραφω καλα) κοιλιακης αορτης ειναι υπερηχος ή triplex ?

Δημοσ.

ο έξω πλατύς είναι μία από τις 4 κεφαλές του τετρακέφαλου, του μυ δηλαδή που καλύπτει το μπούτι σου. Ο 4κέφαλος γενικά τεντώνει το γόνατό σου.

606859

η κατ' ισχίον άρθρωση είναι η άρθρωση του γοφού σου.

κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τίποτα. Έχεις κανένα σύμπτωμα στον γοφό ή στο μπούτι; Ή στο γόνατο ίσως;

Καλό είναι να το δει ο ορθοπαιδικός σου.

...ευρημα που χρηζει περεταιρω ελεγχου με MRI Λεκανης ισχυων.

μουχαχαχα. Μουάααχαχαχαχα. Χαρ χαρ. Μην τσιμπάς, αυτό έχουν, αυτό πουλάνε.

Δημοσ.

Ευχαριστω.

Και κατι αλλο.

Εcho (αν το γραφω καλα) κοιλιακης αορτης ειναι υπερηχος ή triplex ?

υπερηχος ειναι

Δημοσ.
ο έξω πλατύς είναι μία από τις 4 κεφαλές του τετρακέφαλου, του μυ δηλαδή που καλύπτει το μπούτι σου. Ο 4κέφαλος γενικά τεντώνει το γόνατό σου.

606859

η κατ' ισχίον άρθρωση είναι η άρθρωση του γοφού σου.

κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τίποτα. Έχεις κανένα σύμπτωμα στον γοφό ή στο μπούτι; Ή στο γόνατο ίσως;

Καλό είναι να το δει ο ορθοπαιδικός σου.

μουχαχαχα. Μουάααχαχαχαχα. Χαρ χαρ. Μην τσιμπάς, αυτό έχουν, αυτό πουλάνε.

υπερηχος ειναι

Ευχαριστω πολυ.Οχι κανενα συμπτωμα δεν εχω εκει.

Που μπορει να οφειλεται η υπαρξη υγρου εκει ?

Δημοσ.

Ο1-Θ11 Ειναι μερικοι απο τους σπονδυλους,συγκεκριμενα οι σπονδυλοι με το "Θ" μπροστα ειναι οι Θωρακικοι,δηλαδη αυτοι π βρισκονται στο υψος του Θωρακα ενω οι "Ο" ειναι οι οσφυικοι,αυτοι που βρισκονται στην οσφυικη χωρα(κοντα στην λεκανη)

αρα Ο1-Θ11 ειναι οι σπονδυλοι απο τον 1ο οσφυικο ως τον 11ο θωρακικο(απο κατω προς τα πανω)

ειχες καποιο ατυχημα φιλε?

Δημοσ.
Ο1-Θ11 Ειναι μερικοι απο τους σπονδυλους,συγκεκριμενα οι σπονδυλοι με το "Θ" μπροστα ειναι οι Θωρακικοι,δηλαδη αυτοι π βρισκονται στο υψος του Θωρακα ενω οι "Ο" ειναι οι οσφυικοι,αυτοι που βρισκονται στην οσφυικη χωρα(κοντα στην λεκανη)

αρα Ο1-Θ11 ειναι οι σπονδυλοι απο τον 1ο οσφυικο ως τον 11ο θωρακικο(απο κατω προς τα πανω)

ειχες καποιο ατυχημα φιλε?

Ευχαριστω.Ειχα παραπατησει και ειχα καταγμα εξω σφυρας ποδοκνιμικης και μετα παραπατησα με τις πατεριτσες μεσα στο σπιτι και επεσα πισω με αποτελεσμα εκρηκτικο ατελες καταγμα Ο1.

Αφου συντηριτικα δεν γινοταν κατι εκανα σπονδυλοδεσια . Αιτα ολως αυτων μαλλον η οστεοπορωση.

Δημοσ.

το υγρό είναι σύμπτωμα και όχι πάθηση από μόνο του. Είναι αποτέλεσμα τραυματισμού, από μικρό μέχρι σοβαρό. Κάποιος μικροτραυματισμός ίσως προκάλεσε την συγκέντρωση υγρού στον γοφό σου, και όταν λέμε "μικροτραυματισμό" εννοούμε κάτι που ούτε εσύ ο ίδιος μπορεί να μην κατάλαβες, πχ μια απότομη κίνηση στο πόδι, ένα γλίστρημα την ώρα που περπατούσες κλπ. Ανάλογα με την ποσότητα είναι και ο χρόνος απορρόφησης, με προϋπόθεση ότι η αιτία που το προκάλεσε δεν υφίσταται πλέον. Πχ ένα γόνατο με οστεοαρθρίτιδα θα γεμίζει υγρό συνεχώς. Πιθανόν αν ξανακάνεις αξονική σε κάναν μήνα πχ να μην βρεθεί τίποτα.

Δημοσ.
το υγρό είναι σύμπτωμα και όχι πάθηση από μόνο του. Είναι αποτέλεσμα τραυματισμού, από μικρό μέχρι σοβαρό. Κάποιος μικροτραυματισμός ίσως προκάλεσε την συγκέντρωση υγρού στον γοφό σου, και όταν λέμε "μικροτραυματισμό" εννοούμε κάτι που ούτε εσύ ο ίδιος μπορεί να μην κατάλαβες, πχ μια απότομη κίνηση στο πόδι, ένα γλίστρημα την ώρα που περπατούσες κλπ. Ανάλογα με την ποσότητα είναι και ο χρόνος απορρόφησης, με προϋπόθεση ότι η αιτία που το προκάλεσε δεν υφίσταται πλέον. Πχ ένα γόνατο με οστεοαρθρίτιδα θα γεμίζει υγρό συνεχώς. Πιθανόν αν ξανακάνεις αξονική σε κάναν μήνα πχ να μην βρεθεί τίποτα.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.
Κάποιος μικροτραυματισμός ίσως προκάλεσε την συγκέντρωση υγρού στον γοφό σου, και όταν λέμε "μικροτραυματισμό" εννοούμε κάτι που ούτε εσύ ο ίδιος μπορεί να μην κατάλαβες, πχ μια απότομη κίνηση στο πόδι, ένα γλίστρημα την ώρα που περπατούσες κλπ.

Επανερχομαι γιατι ακρη δεν βρισκω με τους γιατρους....Αυτη η συγεντρωση υγρου στον γοφο μπορει να ειναι η αιτια που ποναω μια παλαμη σχεδον κατω ακριβως απο τομ ομφαλο ?

Ο ουρολογος εκει τον αποδιδει ενω ο ορθοπαιδικος δεν δινει σημασια....

Δημοσ.

Γιάννη μου δεν τολμάω να σου πω ούτε ναι ούτε όχι, γιατί ο πονος κάτω από τον ομφαλό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να ψάξεις. Νομίζω πρέπει να ξεκινήσεις με έναν καλό παθολόγο.

Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα που να συνδέει το υγρό στον γοφό με τον πόνο που αναφέρεις. Δεν θα ποντάριζα ούτε ένα ευρώ στον ουρολόγο :-)

Αλλά και το "δεν δίνει σημασία" του ορθοπαιδικού δεν είναι καλό.

Δημοσ.
Γιάννη μου δεν τολμάω να σου πω ούτε ναι ούτε όχι, γιατί ο πονος κάτω από τον ομφαλό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να ψάξεις. Νομίζω πρέπει να ξεκινήσεις με έναν καλό παθολόγο.

Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα που να συνδέει το υγρό στον γοφό με τον πόνο που αναφέρεις. Δεν θα ποντάριζα ούτε ένα ευρώ στον ουρολόγο :-)

Αλλά και το "δεν δίνει σημασία" του ορθοπαιδικού δεν είναι καλό.

Ευχαριστω.Τι εννοεις με το ..μαυρισμενο ???? Την ειδαν δυο ορθοπαιδικοι.Και αυτος που εκανε την επεμβαση και ενας αλλος που πηγα και ασχολειται με το προβλημα της οστεοπορωσης που εχω.

Η μαγνητικη αν καποιο προβλημα υπηρεχε με το εντερο θα το εβλεπε ? Εχω χρονιο προβλημα εδω και 11 χρονια και καθε δυο χρονια κανω ενδοσκοπιση και εχει ερθει και φετος η ωρα.

Δημοσ.

ε τότε δεν είναι "δεν δίνει σημασία". Έδωσε σημασία, το έψαξε ο άνθρωπος, και κατέληξε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αυτό εννοούσα, ότι ήθελε ψάξιμο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...