Προς το περιεχόμενο

Διαμόρφωση ασύρματου δικτύου

Γιάννης Μ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας..

Σε κτίριο με ισόγειο και 2 ορόφους, έχω σύνδεση internet στον 1ο όροφο όπου έβαλα ασύρματο router baudtec new logo annex b (isdn). Έχω επίσης κάρτα δικτύου wireless N usb adapter TP-link TL-WN821NC. Δυχτυχώς, σήμα έχω (εκτός από τον 1ο όροφο φυσικά) μόνο σε ένα δωμάτιο στον 2ο όροφο και στο ισόγειο σχεδόν καθόλου. Τι προτείνετε να κάνω για να δυναμώσω το σήμα;

Σκέφτομαι να πάρω και το αντίστοιχο wireless N router της TP-Link TL-WR941ND μιας και υποτίθεται ότι με την τεχνολογία αυτή υπάρχει μεγαλύτερη εμβέλεια...

ή μήπως δε χρειάζεται άλλος router αλλά το αντίστοιχο access point;;

υπάρχει καμία συσκευή που να δυναμώνει ασύρματα το σήμα;; υπάρχει γενικά κάποια άλλη λύση;

Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει κάποια λύση απλή.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι , με κάποιο τρόπο να καταβάσεις καλώδιο και να συνδέσεις τα PC. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις καλώδιο και να βάλεις ασύρματο router.

Αυτό που λες να πάρεις της ίδιας εταιρίας δεν θα βοηθήσει και πολύ την κατάσταση σου.

Δημοσ.
Όχι δεν υπάρχει κάποια λύση απλή.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι , με κάποιο τρόπο να καταβάσεις καλώδιο και να συνδέσεις τα PC. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις καλώδιο και να βάλεις ασύρματο router.

Αυτό που λες να πάρεις της ίδιας εταιρίας δεν θα βοηθήσει και πολύ την κατάσταση σου.

καλώδιο δε μπορώ να κατεβάσω..

όταν λες να κατεβάσω καλώδιο και να βάλω ασύρματο router εννοείς να βάλω και 2ο router; γίνεται στην ίδια γραμμή;;;

Tο N router της TP-Link το σκέφτηκα όχι επειδή απλά είναι της ίδιας εταιρείας αλλά επειδή υποτίθεται η N τεχνολογία δίνει μεγαλύτερης εμβέλειας σήμα (εκτός από μεγαλύτερη ταχύτητα)... δεν ισχύει;;

Δημοσ.
καλώδιο δε μπορώ να κατεβάσω..

όταν λες να κατεβάσω καλώδιο και να βάλω ασύρματο router εννοείς να βάλω και 2ο router; γίνεται στην ίδια γραμμή;;;

Tο N router της TP-Link το σκέφτηκα όχι επειδή απλά είναι της ίδιας εταιρείας αλλά επειδή υποτίθεται η N τεχνολογία δίνει μεγαλύτερης εμβέλειας σήμα (εκτός από μεγαλύτερη ταχύτητα)... δεν ισχύει;;

Απλά και γρήγορα δεν ισχύει.

Εννοώ να καταβάσεις καλώδιο και να κουμπώσεις πάνω του 2ο ασύρματο router (όχι modem), μπορείς να βάλεις όσα router θέλεις.

Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμασεις με καποιο repeater η με access point και κεραια.Σιγουρα ετσι θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα αν και οντως το να φτιαξεις μια σωστη καλωδιωση ειναι η καλυτερη λυση.

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις homeplug* για να συνδέσεις τους ορόφους. Βέβαια έχει τους περιορισμούς του και δεν ξέρω κατά πόσο συμφαίρει, αλλά υπάρχει σαν λύση κι αυτό.

* Συσκευή που δημιουργεί LAN μέσω ηλεκτρικής μπρίζας.

Δημοσ.

προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το home plug και είμαι αρκετά ικανοποιήμενος.Δεν θυμάμαι την μάρκα να σου πώ αλλά έχει μεγάλη διαφορά αν τα βάλεις κατευθείαν πάνω στην πρίζα και όχι να παρεμβάλεται πολύπριζο.

Αν δεν κάνω λάθος ένας περιορισμός είναι να είναι στην ίδια φάση!

Δημοσ.
Απλά και γρήγορα δεν ισχύει.

Εννοώ να καταβάσεις καλώδιο και να κουμπώσεις πάνω του 2ο ασύρματο router (όχι modem), μπορείς να βάλεις όσα router θέλεις.

Μπορεις να δοκιμασεις με καποιο repeater η με access point και κεραια.Σιγουρα ετσι θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα αν και οντως το να φτιαξεις μια σωστη καλωδιωση ειναι η καλυτερη λυση.

Μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις homeplug* για να συνδέσεις τους ορόφους. Βέβαια έχει τους περιορισμούς του και δεν ξέρω κατά πόσο συμφαίρει, αλλά υπάρχει σαν λύση κι αυτό.

* Συσκευή που δημιουργεί LAN μέσω ηλεκτρικής μπρίζας.

σας ευχαριστώ όλους, προφανώς καλύψατε όλες τις πιθανές λύσεις... θα δοκιμάσω την λύση του repeater γιατί καλώδια δε μπορώ να τραβήξω (ούτε καν εντός του ίδιου χώρου) και έχοντας ένα netbook θέλω να υπάρχει ασύρματα internet παντού οπότε δε μου κάνει το homeplug

Δημοσ.
σας ευχαριστώ όλους, προφανώς καλύψατε όλες τις πιθανές λύσεις... θα δοκιμάσω την λύση του repeater γιατί καλώδια δε μπορώ να τραβήξω (ούτε καν εντός του ίδιου χώρου) και έχοντας ένα netbook θέλω να υπάρχει ασύρματα internet παντού οπότε δε μου κάνει το homeplug

Πήρα το Asus RT-N13U Wireless Router/AP N (300Mbps, USB), για να το χρησιμοποιήσω ως repeater. Το σήμα του είναι πολύ καλό και πιάνει παντού, ωστόσο δεν μπορώ να το λειτουργήσω ως repeater στο αρχικό router / modem που έχω...

στις οδηγίες λέει να γυρίσεις το κουμπί για την λειτουργία του στην θέση repeater (το έκανα) και μετά να πατήσεις το κουμπί WPS τόσο στον repeater όσο και στο modem / router.

Ωστόσο στο modem / router δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί και η σύνδεση δεν γίνεται... εξάλλου ακόμα και όταν συνδέω ενσύρματα το modem/router με το repeater, όταν ανοίγω τον browser ζητάει κωδικούς... ξέρει κανείς τι συμβαίνει;; χρειάζεται να κάνω ρυθμίσεις στον modem / router ή στον repeater;

Δημοσ.
Μάλλον οι συσκευές δεν είναι συμβατές μεταξύ τους.

Δυστυχώς αυτό καταλαβαίνω κι εγώ, γιατί τελικά κατάφερα να το κάνω να δουλέψει σαν access point αφού το σύνδεσα με καλώδιο με το modem / router... θα το δοκιμάσω και με κανένα άλλο για να είμαι σίγουρος..

Δημοσ.
Μάλλον οι συσκευές δεν είναι συμβατές μεταξύ τους.

Δυστυχώς αυτό καταλαβαίνω κι εγώ, γιατί τελικά κατάφερα να το κάνω να δουλέψει σαν access point αφού το σύνδεσα με καλώδιο με το modem / router... θα το δοκιμάσω και με κανένα άλλο για να είμαι σίγουρος..

βασικά μήπως έτσι κι αλλιώς τα repeater συνδέονται μόνο με access points και όχι με modem/ routers; γιατί και σε δεύτερο που το δοκίμασα τα ίδια..

Δημοσ.

συνδέονται και με router(wireless) φυσικά.

Ανέβασε screenshots από τα δυο router στα config για repeater μήπως βρούμε κάτι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...