@ngelaki Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, Θέλω να φτιάξω μία οντολογία σε OWL και μετά να τη χρησιμοποιήσω σε μία web εφαρμογή η οποία λέω να είναι σε PHP. Βασικά θέλω να γίνεται reasoning και να μπορώ να εισάγω επιπλέον τριπλέτες οι οποίες να αντιστοιχίζονται σε διάφορα κείμενα τα οποία λέω να αποθηκεύω σε μία sql βάση δεδομένων.. Μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες ή ιδέες για το πως ακριβώς να χρησιμοποιήσω την OWL? Ξέρω να χρησιμοποιώ το Protege για δημιουργία Οντολογίας και για Reasoning, υπάρχει κάποιος τρόπος να καλώ από την PHP το Protege? Μήπως σα web service ? Κάτι βρήκα στο internet αλλά δεν έβγαλα άκρη... Ακόμα και αν έχετε κάποιο βιβλίο να μου προτείνετε θα βοηθούσε ιδιαίτερα....
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε από php; γιατί αν απλώς χρειάζεται να έχεις ένα site μπορείς, φαντάζομαι, να πας κατευθείαν με jsp...
@ngelaki Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε από php;γιατί αν απλώς χρειάζεται να έχεις ένα site μπορείς, φαντάζομαι, να πας κατευθείαν με jsp... όχι δεν είναι υποχρεωτική php απλά έχω ασχοληθεί με php γι'αυτό σκέφτηκα αυτήν... και άμα χρησιμοποιήσω jsp με ποια εργαλεία θα το κάνω? έχεις κάποια link ή παραδείγματα! ευχαριστώ που απάντησες τόσο γρήγορα
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 για να γράψεις jsp μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε IDE που υποστηρίζει Java... Mερικά είναι: Netbeans, Eclipse, IntelliJ Idea Community Edition Xρησιμοποιώντας το A.P.I που σου δίνει το Protege, θα γράψεις Java και ενδεχομένως λίγη jsp αν είναι να το κάνεις web based... Υ.Γ. παραδείγματα θα βρεις στο "developer documentation" site...π.χ. αυτό
@ngelaki Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ natural_sgf, είχα χαθεί ψάχνοντας στο protegewiki κι επειδή το είχα χρησιμοποιήσει για το reasoning κυρίως δεν ήξερα πως γίνεται να καλείς τις κλάσεις του... Ευχαριστώ πολύ! ---------- Προσθήκη στις 17:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:00 ---------- Σε ευχαριστώ πολύ natural_sgf, είχα χαθεί ψάχνοντας στο protegewiki κι επειδή το είχα χρησιμοποιήσει για το reasoning κυρίως δεν ήξερα πως γίνεται να καλείς τις κλάσεις του... Ευχαριστώ πολύ! EDIT: έχεις ασχοληθεί καθόλου για το πως γίνεται το reasoning με κώδικα?
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 όχι, τώρα θα ασχοληθώ γιατί η αλήθεια είναι ότι βαριόμουν(και ενώ πρέπει να ασχοληθώ)... ξέρω περίπου τι παίζει όμως...οπότε ευκαιρία να μάθω..για πες, τι σε προβληματίζει;
@ngelaki Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Τίποτα, απλά δε κοίταξα σωστά και δεν είδα να έχει εντολές για reasoning αλλά τελικά έχει λίγο κώδικα... Εγώ είχα χρησιμοποιήσει το user interface αρχικά και ήταν όλα πολύ πιο εύκολα . Πάντως χωρίς το reasoning χάνεται το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της owl.... EDIT: Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι σε τι μορφή θα μου εμφανίζονται τα αποτελέσματα όταν εκτελώ queries, γιατί θα πρέπει αυτά τα αποτελέσματα να χειριστώ μετά....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.