Προς το περιεχόμενο

Qimo - Linux 4 Kids


iant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την τελευταία φορά που είδα ένα λειτουργικό σύστημα για παιδιά ήταν με το Microsoft Bob, οπότε διαβάζοντας την είδηση μου κίνησε το ενδιαφέρον και αποφάσισα να δοκιμάσω το Qimo.

Η αρχική εικόνα που αντικρίζει κάποιος βλέποντας την επιφάνεια εργασίας με το παιχνιδιάρικο φόντο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά δυστυχώς δεν θα χαρακτήριζα και την συνέχεια εξίσου ενδιαφέρουσα. Περίμενα να βρω μεγάλα εικονίδια συνδυασμένα με μια όμορφη γραμματοσειρά όπως η Comic Sans αντί αυτού όμως βρήκα ένα μενού με πολύ μικρά γράμματα και εικονίδια τόσο συνηθισμένα που έκαναν εμένα να βαρεθώ πόσο μάλλον ένα παιδί.

Αν όμως ξεχάσουμε το κομμάτι της εμφάνισης και στρέψουμε την προσοχή μας στα συνοδευτικά θα δούμε ότι έχει δοθεί προσοχή στο να εξοπλιστεί η διανομή με εφαρμογές που θα την αναδείξουν σε ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό εργαλείο. Έχει τα αυτονόητα όπως το Gcompris και το tux math αν και θα προτιμούσα να υπάρχει και το kturtle(αν και θεωρώ πως οι δημιουργοί δεν το ενσωμάτωσαν γιατί στρέφοναται προς μικρότερες ηλικίες στις οποίες θα μπορούσε να σταθεί άνετα η διανομή.

Συνοψίζοντας θα ήθελα να πω ότι σαν προσπάθεια είναι ενδιαφέρουσα αλλά δεν πείθει ως προς την εμφάνιση της. Αν κάποιος αλλάξει το φόντο κανείς δεν θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε μια παιδική διανομή. Φυσικά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι Linux είναι, μπορείς να το κάνεις να δείχνει όπως θέλεις αλλά το νόημα μιας τέτοιας προσπάθειας είναι να δείχνει παιδική και όμορφη σε κάθε σημείο της ακόμα και στην κονσόλα από την πρώτη στιγμή.

Αξίζει πάντως να την δοκιμάσει κάποιος ή ακόμα καλύτερα να αφήσουμε κάποιο μικρότερο να τη δοκιμάσει. Εγώ πάντως θα την έχω στα υπόψιν και ελπίζω να την δω να γίνεται ακόμα καλύτερη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, όντως, τα προγράμματα βάζεις και μόνος σου.

Θα έλεγα καλό είναι για LiveUSB (σε VMware το .iso έχει μικρό boottime)

ή να κάνεις εγκατάσταση σε κανένα VM ώστε να μην "φορτώνεις" την κανονική εγκατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...