kantaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 θελω να συνδεσω το spdif καλωδιο ηχου απο την καρτα γραφικων στην πισω πλευρα του pc που ειναι η coaxial spdif out port οπως στη α περιπτωση του video [ame]http://www.youtube.com/watch?v=hFMgQlkkpXc&feature=player_embedded[/ame] εχω δηλαδη αυτο http://media.photobucket.com/image/nvidia%20spdif%20cable/xgamepc/DSC01243.jpg αυτες τις 2 ακρες απλως τις χωνω μεσα σε καποιο βυσμα για να μπορεσω να το βαλω μετα στην πισω θυρα coaxial?
Nik.K Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Το καλωδιο που εχεις παει η μια πλευρα στην καρτα γραφικων και η αλλη στην Onboard καρτα ηχου της μητρικης. Αλλο το καλωδιο που ειναι στο Videaki που δειχνεις.
kantaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 αυτο το καλωδιο που εχω θελω να κοπει απο την πλευρα που παει για την καρτα ηχου της μητρικης και να τα 2 καλωδιακια να μπουν σε ενα βυσμα=οπως το κιτρινο του video για να παει στην πισω υποδοχη spdif του pc.αυτο που θελω να μαθω ειναι αν τα 2 καλωδιακια πρεπει να ενωθουν μεταξυ τους για να μπουν στο βυσμα
Nik.K Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Αν και δεν ειμαι ηλεκτρολογος δεν νομιζω πως μπορουν να μπουν αλλιως στο βυσμα αφου το βυσμα εχει μοναχα το σιδερακι που μπαινει στο spdif. Αλλα οπως ειπα δεν ειμαι ηλεκτρολογος.
50EuroUser Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Ποιά μητρική έχεις ? Σχέδον όλες οι μητρικές έχουν header πάνω στο mainboard που λέει S/PDif Out. Πάνω σ'αυτό το header μπαίνουν τέτοια expansion. Διάβασε και αυτό το άρθρο. http://www.hardwaresecrets.com/article/600 Απλά πράγματα συνδέεις το καλώδιο απο την κάρτα σου στο mainboard.
Nik.K Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Προφανως θελει να το συνδεσει με την εξτρα καρτα ηχου του γιαυτο θελει το βυσματακι.
profi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 το βιντεο σου λέει πως θα κάνεις τον ήχο να περνάει από το hdmi της κάρτας γραφικών,η οποία δεν έχει audio decoder!αυτό θες να κάνεις?αν ναι,θα πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών κ θα πάρεις ένα coax βύσμα,πεντάφτηνο είναι!θα το ανοίξεις,ξεβιδώνει δεν είναι φιξ,κ θα κολλήσεις το άσπρο στο κέντρο του βύσματος κ το μαύρο στην εξωτερική μεριά(όταν το έχεις στα χέρια σου ανοιχτό θα καταλάβεις...)...θα χρειαστείς κολλητήρι and stuff φυσικά,δεν νομίζω ότι υπάρχουν με βίδα σαν κλέμα! αν χρειάζεσαι φωτογραφία πες...
kantaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 το βιντεο σου λέει πως θα κάνεις τον ήχο να περνάει από το hdmi της κάρτας γραφικών,η οποία δεν έχει audio decoder!αυτό θες να κάνεις?αν ναι,θα πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών κ θα πάρεις ένα coax βύσμα,πεντάφτηνο είναι!θα το ανοίξεις,ξεβιδώνει δεν είναι φιξ,κ θα κολλήσεις το άσπρο στο κέντρο του βύσματος κ το μαύρο στην εξωτερική μεριά(όταν το έχεις στα χέρια σου ανοιχτό θα καταλάβεις...)...θα χρειαστείς κολλητήρι and stuff φυσικά,δεν νομίζω ότι υπάρχουν με βίδα σαν κλέμα!αν χρειάζεσαι φωτογραφία πες... φιλε profi ευχαριστω για τις συμβουλες.αρχικα ειχα συνδεσει το spdif καλωδιακι με mother+vga card αλλα δεν παιρνω ηχο μεσω hdmi με τιποτα.ετσι τωρα θελω να κοψω τις 2 ακρες και να τις βαλω σε βυσματακι και μετα πισω απο το κουτι στην εξοδο coaxial spdif out.αρχικα νομιζα οτι θα ενωσω μαζι τα 2 καλωδια-γειωση+spdif cable.απο οτι βλεπω απο την προταση σου μπαινουν ξεχωριστα μεσα στο coax βυσμα
profi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 αλλα δεν παιρνω ηχο μεσω hdmi με τιποτα. τι εννοείς με τίποτα?τι έχεις δοκιμάσει?κάποια επιλογή θα είναι (bios,drivers) για να βγαίνει ο ήχος από το καλωδιάκι(κ να πηγαίνει στο hdmi) κ όχι από από το spdif out που έχεις βάλει στο μάτι!αυτό είναι στην onboard ή σε έξτρα κάρτα ήχου?
kantaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 on board ειναι. με το θεμα spdif μεσω vga+mother header ενοω τα παντα=συνδεση οκ,hdmi audio on στο nvidia control panel,και ενεργοποιηση ως default των καρτελων του ηχου.τιποτα.για αυτο παω για αλλη συνδεσμολογια.το μονο περιεργο ειναι οτι με την συνδεση spdif μεσω vga+mother header στην καρτελα του ηχου ανεβοκατεβενει η μπαρα του ηχου οταν παιζω μουσικη,ταινιες κλπ αλλα ηχο δεν εχω.η καρτελα του ηχου με συνδεση spdif δειχνει ετσι χωρις spdif
profi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 εγώ επιμένω πως δεν φταίει η συνδεσμολογία...ταινία με dts ή AC3 δοκίμασες?έχει σημασία!επίσης εκτός από την καρτέλα στην εικόνα,δες κ στο panel του προγράμματος για τον ήχο αν είναι όλα οκ!επίσης...τα ηχεία του monitor είναι δυναμωμένα έτσι? το να ανεβοκατεβαίνει η μπάρα είναι λογικό,βγαίνει ήχος...αλλά όχι από εκεί που θέλουμε!
kantaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 τιποτα φιλε.οταν βαζω πανω αλλη nvidia καρτα εχω κανονικα ηχο απο hdmi με το καλωδιακι spdif συνδεμενο θα παω να παρω ενα καλωδιο jack και θα συνδεσω την πισω εξοδο ηχου με την τηλεοραση και θα εχω μονο εικονα απο το hdmi και ηχο ετσι,δεν γινεται αλλιως
profi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 σηκώνω τα χερια τότε! η τηλεόρασή σου έχει coaxial spdif in?
kantaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 χα χα ασε το ιδιο και εγω.οχι δεν εχει coax spdif in.δεν πειραζει ετσι κι αλλιως αναλογικο ηχο βγαζουν τα ηχεια της tv απλα να μην παιδευομουν να συνδεω 2 καλωδια πανω της
alfas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Έχει μήπως κανένας κάποιο καλωδιάκι SPDIF Cable(for hdmi) που να μην το χρειάζεται; Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2011 από alfas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα