Προς το περιεχόμενο

Meego,ένα Linux based λειτουργικό της intel για netbooks και tablets

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια πρώτη ματιά στο νέο λειτουργικό σύστημα της intel,εγκατεστημένο σε ένα netbook της MSI.

Η δοκιμή πάνω στο netbook είναι άκρως εντυπωσιακή,με πραγματικά πολύ μεγάλες ταχύτητες στην αλλαγή οθονών που πιο πριν μόνο μπορούσαμε να ονειρευτούμε σε ένα Atom-based σύστημα.

Σίγουρα ο περισσότερος κόσμος δεν είναι έτοιμος να αφήσει τα Windows 7 για κάτι κάπως πιο εξειδικευμένο όπως αυτό,αλλά αν κρίνουμε από όσα βλέπουμε στο βίνεο μάλλον πρέπει να του δώσει μια ευκαιρία.Τι έχει να χάσει;

Video Video: Meego on an MSI netbook

Source.png Πηγή: engadget

Δημοσ.

Θα ήθελα να το δοκιμάσω,φένεται πολυ ενδιαφέρον απο θέμα ταχύτητας και πρέπει να ειναι και ελαφρύ.Υπάρχει έκδοση διαθέσιμη για testing ?

Δημοσ.
Τι το κάνει πιο γρήγορο από Debian base-install και ένα minimal DE;

Πιο γρηγορο μπορει οχι, αλλα το τι το κανει καλυτερο ειναι το πιο συγχρονο περιβαλλον.

Ναι ξερω, θεωρητικα το περιβαλλον δεν ειναι τοσο σημαντικο, και οτι στο Debian μπορει να αντικατασταθει μεσα σε λιγα λεπτα. To θεμα ειναι οτι σε ολα τα themes που εχω δει, ολα ειναι το ιδιο πραγμα με διαφορετικα χρωματα, και τα πραγματκα καλα UIs μετρωνται στα δαχτυλα τους ενος χεριου. Σε αυτο πονταρει το MeeGo.

Επισης, εχει επισημη λιστα υποστηριζομενων συσκευων που η intel εγγυαται οτι θα παιζει τελεια και απροβληματιστα (ενω το debian το εγκαθιστάς προσευχόμενος να μην πάει κάτι στραβά κατά την αναγνώριση των συσκευών και κάνοντας τον χορό της φωτιάς γύρω από το netbook) και εχει και καλυτερο app store.

Δημοσ.
Θα ήθελα να το δοκιμάσω,φένεται πολυ ενδιαφέρον απο θέμα ταχύτητας και πρέπει να ειναι και ελαφρύ.Υπάρχει έκδοση διαθέσιμη για testing ?

Για open source software προκειται, οποτε υπαρχει και με το παραπανω.

Μονο να πω οτι αμα σκοπευεις να το χωσεις σε pc... ξεχνα το. Δεν υποστηριζονται καρτες απο Nvidia, ATI ουτε το GMA 500. Αμα εχεις ενα απο τα υποστηριζομενα netbook (βλεπε πανω ποστ), τοτε ορμα

Δημοσ.
Εντελώς μέτριο λειτουργικό

Καλύτερα μια διανομή Linux

Για βάλε διανομή linux σε κινητό χωρίς να σου βγεί η πίστη ...

(το meego είναι μίξη του maemo και του moblin ==> smartphones & netbooks)

Δημοσ.

Κατ αρχην να ρωτησω, το δοκιμασες;

Παντως, κατ εμε, καλυτερα το linux να αρχισει απο τα απλά, και να τα κανει καλα, παρα να φτιαχνει πιο μεγαλα λειτουργια τα οποια ομως εχουν καθε λογης μικρο-προβληματα, με αποτελεσμα να μην τα προτιμαει ο κοσμος. Ας ξεκινησει πρωτα καπαρωνοντας τον χωρο των netbooks, και μετα παει σε πιο μεγαλα λειτουργικα.

Δημοσ.

Είναι μια διανομή Linux.

Μόλις μάθω ποιο τσιπ γραφικών έχει το νετμπουκ μου θα το δοκιμάσω.

Ή θα περιμένω να μπει το DE του Meego στα repo της Fedoraς, όπως έγινε με το moblin πριν.

Δημοσ.
Είναι μια διανομή Linux.

Μόλις μάθω ποιο τσιπ γραφικών έχει το νετμπουκ μου θα το δοκιμάσω.

Ή θα περιμένω να μπει το DE του Meego στα repo της Fedoraς, όπως έγινε με το moblin πριν.

Αμα εχεις ενα απο τα netbook που υπαρχουν εδω http://meego.com/devices/netbook/supported-hardware-platforms βαλτο χωρις να ελεγξεις τιποτα. ;)

Δημοσ.
Έχω το 110. Ήμουν τόσο κοντά...

Το τσιπ είναι 945GME Express IGC. Τι παίρνω;

Intel Atom και GMA 950 βλεπω (ιδιο με αυτο του eeepc 901, που υποστηριζεται) οποτε καλος εισαι. Το βαζεις και μας λες πως το ειδες.

Δημοσ.

Από το live usb κιόλας πετάει, και το UI είναι πολύ βολικό:-).

Ένα μικρό πρόβλημα μόνο. Δεν έχω wifi. Broadcom BCM4312 γαρ, που και στην Fedora θέλει firmware από το non-free repo για να αναγνωριστεί.

Αν και κάποιοι έχουν ήδη φτιάξει srpm το firmware για moblin, πρέπει να κάνω πρώτα install για να το χτίσω.

Δημοσ.

Προσθέστε και την nokia στην αρχική είδηση, δεν είναι μόνο της intel η προσπάθεια.

Meego = maemo + moblin όπως είπαν και πιο πάνω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...