Trapper Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Αποφάσισα να κάνω back up το σύστημα μου με το time machine. Το θέμα όμως είναι πως θέλω να κρατήσω αντίγραφα μόνο από το iPhoto, το iTunes και τα έγγραφά μου. Από την άλλη βλέπω πως το time machine δεν σου επιτρέπει να επιλέξεις μόνο συγκεκριμένα αρχεία για backup παρά μόνο να κάνεις exclude όσα δε θες. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Εχετε καμιά ιδέα; Επιπλέον, μπορώ να του ορίσω κάθε πότε θα κρατάει αντίγραφα, γιατί τον εξωτερικό θέλω να τον ξεσυνδέω επειδή κάνει θόρυβο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Προφανώς το Time Machine δεν κάνει για τη δουλειά που θέλεις. Η φιλοσοφία λειτουργίας του είναι εντελώς διαφορετική. Μπορείς φαντάζομαι να προσθέσεις στα exclusions, έναν-έναν, όλους τους άλλους φακέλους εκτός από αυτούς που θέλεις αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ακόμα, αν και το Time Machine είναι σχεδιασμένο να παίρνει backup κάθε μια ώρα, αν δεν βρει συνδεδεμένο τον εξωτερικό δίσκο, θα αναβάλει το backup. Οπότε, μπορείς να τον συνδέεις εσύ όποτε θέλεις να πάρει backup. Μήπως όμως θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξεις για κάποια άλλη εφαρμογή backup που να κάνει πιο εύκολα τη συγκεκριμένη δουλειά που θέλεις; Κοίτα για παράδειγμα το SuperDuper ή το Carbon Copy Cloner. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικώς το ξανασκέφτηκα και είπα «γιατί να μην έχω backup τα πάντα»; Οπότε, όπως καταλαβαίνεις χρησιμοποιώ το Time Machine. Τώρα, αναφορικά με το κάθε πότε κάνει backup, βρήκα πως μπορείς να έχεις το Time Machine στο off και να πατάς από την πάνω μπάρα στο εικονίδιό του και να λες take backup now. Οπότε όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μην το κάνεις .. Το έκανα εγώ πίσω στο 2008, και σήμερα δεν έχω ιδέα τι έχω πάνω στον δίσκο μου Οκ, όλα είναι backed-up, αλλά δυσκολεύομαι πολύ στο να βρίσκω αυτά που θέλω από τον external και πολλές φορές δεν μπαίνω στον κόπο καν γιατί βαριέμαι να ψάχνω .. Καλά είναι να έχεις ένα backup δεν λέω, αλλά αυτό γίνεται και με άλλους τρόπους .. My 2 cents Και μιας και το έφερε το θέμα .. Έχει κανείς καμιά πρόταση για να δώ ΑΚΡΙΒΩΣ τι έχω πάνω στον external/time machine μου ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daniel's_saving_grace Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Είναι αμαρτία να μη χρησιμοποιεί κανείς ένα τόσο αποτελεσματικό και εύκολο σύστημα backup που σώζει και τα αρχεία μας και το σύστημα ολόκληρο. Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν το time machine! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.