Ailuros Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Υπερβαλεις, με την σειρα GTX2xxx η NVIDIA ηταν μπροστα απο την αντιστοιχη σειρα 4xxx της ATI. Από ποιά άποψη ακριβώς; Το κάθε high end SKU GT200 ήταν γύρω στα 15% μπροστά από το γρηγορότερη μονοπύρηνη GPU της AMD. ΄Αλλαξε τίποτα; Αχ ναι όντως τα πράγματα χειροτέρεψαν κιόλας αν συμπεριλάβει κανείς και την κατανάλωση ρεύματος στο GF100. Προς το παρον η σειρα 5χχχ ειναι καλυτερη απο αποψη ταχυτητας αλλα με τι κοστος ? Τοσο στην 5870 που εχω τωρα οσο και στην 5970 που ειχα μεχρι πριν λιγες μερες αντιμετωπιζα και αντιμετωπιζω κολληματα/παγωματα του μισου λεπτου σε βαρια παιχνιδια κατι που μεχρι στιγμης εστω δεν εχω αντιμετωπισει με αντιστοιχη NVIDIA. Δεν ξερω, ισως ειναι προβλημα και στα δυο i7 συστηματα που τις εχω βαλει η μπορει να ειναι προβλημα των 10.4/5 η ακομα και των Windows 7 x64, δεν μπορω να πω πως φταιει 100% η ΑΤΙ αλλα προτιμω τις 470/480 που δουλευουν χωρις αυτα τα κοληματα στα ιδια μηχανηματα για τον οποιονδηποτε λογο και ας ειναι ποιο αργες απο τις αντιστοιχες υλοποιησεις της ΑΤΙ αυτη την στιγμη. Από ευγένεια και μόνο δεν θα σου πω που βρίσκεται το ουσιαστικό πρόβλημα. Ο μέσος αναγνώστης εδώ μέσα είναι μακράν τόσο αφελής όσο μερικοί θεωρείται.
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Απο περιεργεια και μονο θα ηθελα να μου πεις.... Στο οτι καταναλωνει πολυ ρευμα ? Απο την σειρα 1χχχ μεχρι και την 4χχχ το ιδιο εκαναν και οι ΑΤΙ. Το οτι ειναι θορυβωδης ? Παλι το ιδιο. Στο οτι Επρεπε να φτιαξουν κατι καλυτερο ? Ναι εκει συμφωνω αλλα θεωρω πως καμια εταιρεια δεν μπορει να ηγειται εναν κλαδο συνεχεια, αυτο θα ηταν κακο και για την τσεπη μας. Το οτι τα χρεωνουν υπερβολικα, ισως αλλα δεν θα τους λιθοβολησουμε κιολας.
Ailuros Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Απο περιεργεια και μονο θα ηθελα να μου πεις.... Να σου πω τι ακριβώς; Τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται. Στο οτι καταναλωνει πολυ ρευμα ? Απο την σειρα 1χχχ μεχρι και την 4χχχ το ιδιο εκαναν και οι ΑΤΙ.Το οτι ειναι θορυβωδης ? Παλι το ιδιο. Στο οτι Επρεπε να φτιαξουν κατι καλυτερο ? Ναι εκει συμφωνω αλλα θεωρω πως καμια εταιρεια δεν μπορει να ηγειται εναν κλαδο συνεχεια, αυτο θα ηταν κακο και για την τσεπη μας. Το οτι τα χρεωνουν υπερβολικα, ισως αλλα δεν θα τους λιθοβολησουμε κιολας. Στο ότι η NVIDIA έχει την τεράστια ατυχία ο άμεσος ανταγωνιστής της να βγαίνει για δεύτερη φορά με επαρκέστερο-μικρότερο πυρήνα. Στο GT200 το πρόβλημα ήταν κυρίως performance/mm2 και τώρα πιά με το GF100 είναι τόσο performance/mm2 KAI performance/Watt. ΄Εχει τεράστια καθυστέρηση η NV και θα συνεχίζει να έχει στην τροφοδοσία DX11 GPUs και τα 11.000.000 κομμάτια που πούλησε ο ανταγωνισμός μέχρι τώρα είναι σίγουρα στραγάλια. ΄Οταν θα΄ναι διπλάσια μέχρι το τέλος της χρονιάς και η NV θα έχει πουλήσει μόνο ένα γελοίο ποσοστό αυτού τότε το ξανασυζητάμε.
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Υπερβαλεις, με την σειρα GTX2xxx η NVIDIA ηταν μπροστα απο την αντιστοιχη σειρα 4xxx της ATI. Προς το παρον η σειρα 5χχχ ειναι καλυτερη απο αποψη ταχυτητας αλλα με τι κοστος ? Τοσο στην 5870 που εχω τωρα οσο και στην 5970 που ειχα μεχρι πριν λιγες μερες αντιμετωπιζα και αντιμετωπιζω κολληματα/παγωματα του μισου λεπτου σε βαρια παιχνιδια κατι που μεχρι στιγμης εστω δεν εχω αντιμετωπισει με αντιστοιχη NVIDIA. Δεν ξερω, ισως ειναι προβλημα και στα δυο i7 συστηματα που τις εχω βαλει η μπορει να ειναι προβλημα των 10.4/5 η ακομα και των Windows 7 x64, δεν μπορω να πω πως φταιει 100% η ΑΤΙ αλλα προτιμω τις 470/480 που δουλευουν χωρις αυτα τα κοληματα στα ιδια μηχανηματα για τον οποιονδηποτε λογο και ας ειναι ποιο αργες απο τις αντιστοιχες υλοποιησεις της ΑΤΙ αυτη την στιγμη. Τι να σου πω…. Σε πολύ πιο ταπεινά συστήματα μεν , δεν έχω φάει ποτέ το κόλλημα που περιγράφεις με ΑΤΙ 3χχχ/4χχχ/5χχχ Και παρεμπίπτοντος ούτε με μοντέρνες nvidia. FUD or What ? Μισό λεπτό κιόλας? Βάψε το μπλε… (για το μπλέ … πλακίτσα κάνουμε - αν είσαι υπερβολικός τουλάχιστο γράφε το και εσύ όπως το δηλώνω και εγώ)
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Στα 15 χρονια που υπαρχουν οι 2 αυτες εταιρειες η σειρα 5χχχ ειναι η τριτη σειρα μετα την 9700/9800 που ειναι καλυτερη απο την αντιστοιχη λυση της NVIDIA. Αυτο εγω δεν μπορω να το θεωρησω αποτυχια σε καμια περιπτωση απλα ακομα και με βαση ποσοστων. Απο εκει και περα σαν end user δεν με ενδιαφερει το ποσα κομματια εχει πουλησει η μια και ποσα η αλλη, αν μη τι αλλο δεν νομιζω καποιος εδω μεσα να θελησε να αγορασει μια GTX4xx και να μην βρηκε. Μπορει ναι να ειναι κακο για την NVIDIA αλλα αφου τα εκαναν μανταρα οπως εστρωσαν ας κοιμηθουν. tmjuju ανετα αν θελεις γραφω ενα βιντεακι με τα κοληματα που λεω αν δεν το πιστευεις, ακομα και πριν 20 λεπτα που τεσταρα το Crysis Warhead παλι εφαγε κολημα η συγκεκριμενη καρτα οποτε εχω φτασει σε σημειο να σκεφτομαι να την στειλω πισω και να μου στειλουν αλλο δειγμα μπας και αυτο ειναι προβληματικο.
d3m0n Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Για το πρόβλημα που λες δεν νομίζω να φταίει η ΑΤΙ. Κάτι άλλο software ίσως, απ' την μία δεν γίνεται 2 κάρτες να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, και απ' την άλλη δεν έχω ξανακούσει παρόμοιο παράπονο. Εμ, υπαρχει ηδη, το λανσαρισμα δεν θα παρει πανω απο κανα μηνα. Και σε ένα μήνα να βγει, η ΑΤΙ λογικά το έχει ήδη έτοιμο το refresh της απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να το λανσάρει, γιατί μέχρι στιγμής αυτή έχει την πίτα αυτή έχει και το μαχαίρι...
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μπορει να φταινε και οι οδηγοι δεν λεω, αν και το ιδιο κανουν και με τους 10.4 και με τους 10.5, οσο για αλλο software που να κολαει αποκλειστικα ΑΤΙ καρτες δεν γνωριζω. Οσο για refresh που λες, Αν υπηρχε θα το ειχαν δειξει στην Computex.
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 tmjuju ανετα αν θελεις γραφω ενα βιντεακι με τα κοληματα που λεω αν δεν το πιστευεις, ακομα και πριν 20 λεπτα που τεσταρα το Crysis Warhead παλι εφαγε κολημα η συγκεκριμενη καρτα οποτε εχω φτασει σε σημειο να σκεφτομαι να την στειλω πισω και να μου στειλουν αλλο δειγμα μπας και αυτο ειναι προβληματικο. Αυτό που γράφω ξεκάθαρα είναι ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν έχουν τα προβλήματα που αναφέρεις. Τα αναφέρεις εδώ και αποτρέπεις τον κόσμο να αγοράσει ATI. Και αναφέρεις ένα μεμονωμένο περιστατικό εμπρός τα εκατομμύρια (αγορασμένες κάρτες). Αυτό είναι που λέμε FUD. Fear Uncertainty and Doubt Για μεμονωμένα προβλήματα ας ανοίγει ο καθένας ένα συγκεκριμένο Thread, Να δούμε εάν μπορούμε και να τον βοηθήσουμε. Οι γενικεύσεις δεν μου αρέσουν… του τύπου, οι ATI / Samsung / whatever / μιτσοσΑΕ / Καταλαβαίνεις ότι τρομάζεις τον (πολύ) κόσμο που μας διαβάζει άδικα.
d3m0n Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Οσο για refresh που λες, Αν υπηρχε θα το ειχαν δειξει στην Computex. Θα δείξει, εδώ θα είμαστε και θα το δούμε..
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ο κοσμος το εχει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι ενα πραγμα..... Το προβληματα με τους οδηγους της ΑΤΙ ειναι Legendary και σιγουρα δεν ειναι κατι "μεμονωμενο". Εδω την μια στιγμη εβγαλαν τους 10.5 και την επομενη εβγαλαν Hotfix γιατι κατι παλι δεν ειχαν κανει σωστα. Αλλα αν επιμενεις στο μεμονωμενο Google Is Your Friend : http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=ATI+5870+PROBLEM&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=25b8104eb043e0c9 Τωρα αν και ολα αυτα ειναι μεμονωμενα παω πασο. Οπως και να εχει βλεπω ενα προβλημα με 2 υλοποιησεις τις ΑΤΙ και το αναφερω ας μην αρεσει σε καποιους. Απο εκει και περα οχι λυση δεν υπαρχει, σε 2 συστηματα με Win7 Ultimate x64 εχουν το ιδιο θεμα, να φταινε και τα 2 καπως απιθανο.
Ailuros Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Στα 15 χρονια που υπαρχουν οι 2 αυτες εταιρειες η σειρα 5χχχ ειναι η τριτη σειρα μετα την 9700/9800 που ειναι καλυτερη απο την αντιστοιχη λυση της NVIDIA. Αυτο εγω δεν μπορω να το θεωρησω αποτυχια σε καμια περιπτωση απλα ακομα και με βαση ποσοστων. Kαι αυτό συζητήσιμο είναι, αλλά δεν με ενδιαφέρει να ανακατέψω όλο το ιστορικό των δύο εταιριών. Αναφέρθηκε το GT200 και σου εξήγησα που ήταν εκεί το πρόβλημα. Για του λόγου το αληθές η λέξη EXECUTION έχει καταντήσει άγνωστη λέξη από την εποχή G92. Απο εκει και περα σαν end user δεν με ενδιαφερει το ποσα κομματια εχει πουλησει η μια και ποσα η αλλη, αν μη τι αλλο δεν νομιζω καποιος εδω μεσα να θελησε να αγορασει μια GTX4xx και να μην βρηκε. Μπορει ναι να ειναι κακο για την NVIDIA αλλα αφου τα εκαναν μανταρα οπως εστρωσαν ας κοιμηθουν. Aφού λοιπόν τα έκαναν μαντάρα και επέτρεψέ μου να επιμείνω ότι η μαντάρα ξεκινάει από το G92 και μετά, θα έλεγα ότι κάθε είδους κριτική θα πρέπει να την κάνουν γαργάρα όπως δεν έχω προσωπικά σταματήσει την κριτική προς την πλευρά της AMD. Το αρνητικό είναι ότι αν κλείσεις το ένα μάτι σε DevRel και υποστήριξη επαγγελματικού λογισμικού στην εποχή μας δεν υπάρχουν πλέον ιδιαίτερα σημεία κριτικής για την ΑΜD. Και σκοπός της κάθε κριτικής δεν είναι στην τελική ο λεκτικός αυνανισμός σε μια καρεκλίτσα γραφείου έτσι για να σκοτώνουμε την ώρα μας, αλλά για να ξεστραβωθούν μερικοί και να αρχίσουν να διορθώνουν.
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ATI 5870 PROBLEM: Σχετικά με 729.000 αποτελέσματα (0,31 δευτερόλεπτα) nVidia 280 PROBLEM Σχετικά με 864.000 αποτελέσματα (0,28 δευτερόλεπτα) Τη στατιστική την δέχομαι σαν επιστήμη μέχρις ότου να πάει κάποιος να μεταφράσει κατά το δοκούν τα αποτελέσματα ;-) Άνοιξε θέμα για το πρόβλημα που έχεις. Τόσο οι nV όσο και οι ΑΤΙ έχουν προβλήματα - αυτό έπρεπε να γράφεις καθώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ότι έχεις πρόβλημα δεν είναι λόγος να μην αγοράσει το κοινό κάρτες ΑΤΙ. Άλλωστε για αυτό το λόγο έχουν πουλήσει εκατομμύρια κομμάτια.
nickelodeon Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ATI 5870 PROBLEM:Σχετικά με 729.000 αποτελέσματα (0,31 δευτερόλεπτα) nVidia 280 PROBLEM Σχετικά με 864.000 αποτελέσματα (0,28 δευτερόλεπτα) Καλά υπάρχουν και άνθρωποι που ξεχνάνε να συνδέσουν την κάρτα με το καλώδιο τροφοδοσίας και ανοίγουν στα forums θέμα ζητώντας βοήθεια χωρίς να κάνουν ένα αυτονόητο έλεγχο από μόνοι τους. Τα σχετικά αποτελέσματα στο google δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε για την ΑΤΙ ούτε για την nVidia, δεν είναι στοιχείο άξιο λόγου για το ποια έχει τα περισσότερα προβλήματα.
Nikosgiann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 καλα,αλλο διαστημα κυκλοφοριας εχει η 280 και αλλο η 5870..η 280 ειναι πολυ πολυ μεγαλυτερο καιρο στην αγορα/καταναλωση.. παντως σε καμια περιπτωση δεν γενικευουμε τα προβληματα,και αυτο με τους οδηγους ΑΤΙ εχει καταντησει σπαστικο.. απλα τα πραγματα,η ΑΤι εχει τωρα τα ηνια,κ η NVIDIA δυσκολευεται να ακολουθησει.. καλα θα κανει,να προσπαθησει περισσοτερο,γιατι το λουκι εμεις το τραβαμε(βλεπε 5850 @ 220 ευρω δεκεμβρη και βλεπε τιμη τωρα)
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Για αυτό είπα και τα παραπάνω για τη στατιστική. Εννοείτε ότι δε μπορεί κανείς να βγάλει ΝΟΗΜΑ από τέτοιες αναζητήσεις. Καθώς δεν έχουμε σκεπτόμενες μηχανές Και παραμένει η δυσκολία του ότι ο παρατήρητης πρέπει πάντοτε να έχει το ΝΟΥ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.