Προς το περιεχόμενο

Η NVIDIA Λανσαρει την GTX465 φερνοντας την τεχνολογια Fermi με χαμηλοτερες τιμες

Nik.K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοειται αλλα δεν θα πεθανουμε κιολας....

Απο την αλλη καλο εκανε που τα εκαναν μανταρα ως τωρα με την σειρα GTX γιατι θα σφιξουν λιγο οι κ@λοι τωρα...

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα όμως με την μαντάρα της Nvidia είναι ότι όχι μόνο δεν τα τιμολογούν κάτω από τα προϊόντα του ανταγωνισμού όπως έκανε η ATI/AMD όταν ήταν χειρότερη, αλλά έχουν το θράσος να τα βάζουν και πιο πάνω...

...fucking bastards!

Δημοσ.
το θέμα όμως με την μαντάρα της Nvidia είναι ότι όχι μόνο δεν τα τιμολογούν κάτω από τα προϊόντα του ανταγωνισμού όπως έκανε η ATI/AMD όταν ήταν χειρότερη, αλλά έχουν το θράσος να τα βάζουν και πιο πάνω...

...και η AMD να τιμολογεί στο Θεό.

...fucking bastards!

Δημοσ.

Απο ηττα σε ηττα πηγαινει η Nvidia.Ποτε ηταν,πριν λιγο καιρο που ακυρωσε μεγαλη παραγγελια καρτων της η Apple γιατι ηταν ελαττωματικες?Και πηγε και πηρε ATI.

Γκουγκλαρετε το να το βρειτε.

Δημοσ.

Ναι και η ATI ειχε λανσαρει ολοκληρη σειρα απο το εργοστασιο καρτων 4830 με απενεργοποιημενους Shaders (560 εναντι 640) και εγινε χαμος με την "αποσυρση" που επρεπε να κανουν.

Τετοια πραγματα βρισκεις σε ολες τις εταιρειες δεν ειναι προβλημα μιας.

Δημοσ.
Εννοειται αλλα δεν θα πεθανουμε κιολας....

Απο την αλλη καλο εκανε που τα εκαναν μανταρα ως τωρα με την σειρα GTX γιατι θα σφιξουν λιγο οι κ@λοι τωρα...

Οι πισινούληδες έπρεπε να σφίξουν από την εποχή του GT200@65nm. Δυστυχώς όμως το μόνο που βλέπουμε είναι τα ίδια και χειρότερα.

Είμαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει το άρθρο του Anand για το πως εξελίχτηκε η δημιουργία του Cypress. Αρχές του 2008 η TSMC προειδοποίησε ότι οι μεγάλοι πυρήνες θα έχουν πρόβλημα στο κόστος παρασκευής και η AMD ενώ ουσιαστικά σχεδίαζε έναν >420mm2 πυρήνα άλλαξε τα σχεδιά της και κατέβηκε στα 334mm2 χωρίς ουσιαστική καθυστέρηση στην κυκλοφορία.

Με πείθει κανείς ότι η TSMC έκανε πλάτες στην AMD και προειδοποίησε μόνο εκείνη; ΄Οχι. ΄Αρα η NV το έπαιξε κορώνα γράμματα και προσπάθησε να τρυπήσει τον τοίχο με το κεφάλι της. Η ευελιξία και οι σωστές αποφάσεις με τα ανάλογα αντανακλαστικά οδηγούν στις επιτυχίες και πολύ φοβάμαι ότι η NV πρέπει όλα αυτά να τα ξαναβρεί από την αρχή γιατί για 2 συνεχόμενες φορές την νικάει ο ανταγωνισμός κατά κράτος. Μέχρι στιγμής από άποψη πωλήσεων και ποσοστά στις αγορές η NV δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας. ΄Οσο περνάει ο χρόνος όμως και διαιωνίζεται το ίδιο πρόβλημα δεν το βλέπω να μην αλλάζουν οι ισορροπίες.

Δημοσ.

Υπερβαλεις, με την σειρα GTX2xxx η NVIDIA ηταν μπροστα απο την αντιστοιχη σειρα 4xxx της ATI.

Προς το παρον η σειρα 5χχχ ειναι καλυτερη απο αποψη ταχυτητας αλλα με τι κοστος ? Τοσο στην 5870 που εχω τωρα οσο και στην 5970 που ειχα μεχρι πριν λιγες μερες αντιμετωπιζα και αντιμετωπιζω κολληματα/παγωματα του μισου λεπτου σε βαρια παιχνιδια κατι που μεχρι στιγμης εστω δεν εχω αντιμετωπισει με αντιστοιχη NVIDIA. Δεν ξερω, ισως ειναι προβλημα και στα δυο i7 συστηματα που τις εχω βαλει η μπορει να ειναι προβλημα των 10.4/5 η ακομα και των Windows 7 x64, δεν μπορω να πω πως φταιει 100% η ΑΤΙ αλλα προτιμω τις 470/480 που δουλευουν χωρις αυτα τα κοληματα στα ιδια μηχανηματα για τον οποιονδηποτε λογο και ας ειναι ποιο αργες απο τις αντιστοιχες υλοποιησεις της ΑΤΙ αυτη την στιγμη.

Δημοσ.
Υπερβαλεις, με την σειρα GTX2xxx η NVIDIA ηταν μπροστα απο την αντιστοιχη σειρα 4xxx της ATI.

.

Έχω αρχίσει και βαριέμαι να διαβάζω τις αρλούμπες σου σε κάθε thread. :-(

Χρησιμοποιώ ΑΤΙ (και nvidia όταν σύμφερε την τσέπη μου) εδώ και πολλά χρόνια,και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα,στο δικό μου μηχάνημα ή σε μηχανήματα φίλων.

Η παπαγαλία με τα προβλήματα της ΑΤΙ έχει καταντήσει κουραστική μέχρι αηδίας.

Δημοσ.

Ανθρωπε ηταν μπροστα λεω σε ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, τι ακριβως δεν καταλαβες ?

Που κολανε αυτα που λες ?

Οσο για αρλουμπες αστο, ενα ποστ εκανες και πεταξες αρκετες.

Δημοσ.

Nil.k προς τι όλο αυτό το πάθος υπέρ της Nvidia ? Έχεις μήπως μετοχές , και φοβάσε για την επένδυση σου που πάει κατά διαόλου. Δεν βλέπεις ότι η nvidia μας κοροιδεύει , με τα προιόντα της? Και ναι το GT200 ήταν μπροστά σε επιδόσεις, δικαιοόλογούσε όμως τα +100 ευρώ που ήθελε για την αγορά του σε σχέση με την 4890 ? Θυμάσε όταν προωτοβγήκε η gtx280 που έκανε 500+ ευρώ και τρέχανε μετά να γυρίσουν τα λεφτά στον κόσμο ? Παρόμοια κατάσταση και τώρα με 3 κάρτες που δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την τιμή τους

Δεν νιώθεις καθόλου την κοροιδία δηλαδή ??

Πες μου μια αντίστοιχη περίπτωση με την Ati που να έχει τιμολογήσει τόσο προκλητικά μια κάρτα της.

Δημοσ.

Παραδειγμα θελεις παραδειγμα θα σου δωσω...

2002 Geforce 4 Ti4600, η καλυτερη καρτα μεχρι εκεινη την στιγμη....Μου ειχε κοστισει αν θυμαμαι καλα γυρω στα 300ε....

2002 Radeon 9700pro, η πρωτη ΑΤΙ καρτα ποτε που ξεπερασε την NVIDIA.....Ακομα καλυτερη (χωρις φοβερες διαφορες αλλα καλυτερη), ακομα πιο ακριβη κατα 30ε....Την αγορασα φυσικα...

2002-2003 Radeon 9800Pro/XT, ιδιες περιπου με την 9700, πιο γρηγορες ελαχιστα, με τα ιδια και περισσοτερα χρηματα απο την 9700Pro...Και παλι τις αγορασα....

Βλεπεις οταν μια εταιρεια βγαζει κατι καλυτερο το χρεωνει και περισσοτερο ως ειναι λογικο. Βεβαια απο το 2003 μεχρι τα τελη του 2009 παλι η NVIDIA ειχε τα σκυπτρα οποτε πως να χρεωσει η ΑΤΙ κατι παραπανω ? Με την σειρα 5χχχ εφτιαξαν κατι πιο γρηγορο απο την προηγουμενης γενια GTX2xx αλλα δεν μπορουσαν να ξερουν οτι η σειρα GTX4xx θα ηταν ως τωρα εστω χαλια και αρα οι τιμες τους ηταν αντιστοιχες της σειρας GTX2xx. Δεν ειναι τυχαιο ομως που μολις εμαθαν τις επιδοσεις των GTX4xx οι τιμες ακομα και της 5850 μυστηριωδως ανεβηκαν 10-15%. Φυσικα δεν δικαιολογω την NVIDIA που τις χρεωνει οσο τις χρεωνει αλλα μην ξεχναμε πως απο θεμα αρχιτεκτονικης, περα απο τις απαιτησεις σε ενεργεια και μεγαλες θερμοκρασιες, ειναι οντως κατι το ξεχωριστο.

Μετοχες λοιπον δεν εχω, αγοραζω η εστω χρησιμοποιω οτι ειναι καλυτερο στην αγορα. Δεν μπορω ομως να μην λεω και αυτο που βλεπω. Αυτο ειναι ολο.

Δημοσ.

Ξεχνας να αναφερεις οτι τοτε επαιρνες μια καρτα των 500Ε και ειχε οντως διαφορα απο μια των 250Ε.......Ενω τωρα η μονη διαφορα π.χ της 480(500+Ε) με μια 5850(290Ε) ειναι κατι fps παραπανω

Δημοσ.

Ε οχι κατι FPS παραπανω, κατι FPS παραπανω ειναι σε σχεση με την 5870 που κοστιζει 360+.

Απο εκει και περα περιμενω να δω τι θα γινει με τους επομενους οδηγους, αν δεν αλλαξει τπτ η NVIDIA εκανε χοντρη πατατα.

Απο την αλλη δεν μπορει μια εταιρεια να ειναι Παντα πρωτη, λογικο πιστευω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...