Προς το περιεχόμενο

Η NVIDIA Λανσαρει την GTX465 φερνοντας την τεχνολογια Fermi με χαμηλοτερες τιμες

Nik.K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε όλα τα προηγούμενα dx είδαμε το ίδιο σκηνικό, η πρώτη γενιά δεν σηκώνει τα νέα εφφέ με καλά frame rates οπότε περιμένουμε την επόμενη (ενίοτε και την μεθεπόμενη) για να δούμε προκοπή. Εκτός αυτού προοπτικές 3-4 ετών σε τεχνολογία που κάθε 6 μήνες έχει refresh δεν υπάρχουν, παίρνεις ότι καλύτερο για τα λεφτά σου υπάρχει ΤΩΡΑ και το κρατάς όσο σε παίρνει..

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οπως ειπα και πριν αν καποιος αλλαζει καθε τρεις και λιγο καρτα ναι η 5850/5870 ειναι καλυτερη επιλογη τωρα.

Αν ομως καποιος αλλαζει μια φορα στα 2-3-4 χρονια καρτα τοτε μια GTX μαλλον θα του κρατησει περισσοτερο.

Αυτο το "θα του κρατησει περισσοτερο μια GTX 470-480 δεν καταλαβαινω.Δηλαδη αν φτασει η δουλεια μια 5870 να βγαζει 15 frames και η 480 να βγαζει 20, εχει μεγαλη διαφορα κατα τη γνωμη σου?

---------- Προσθήκη στις 20:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:05 ----------

παίρνεις ότι καλύτερο για τα λεφτά σου υπάρχει ΤΩΡΑ και το κρατάς όσο σε παίρνει..

Αυτο ειναι το ποιο σωστο.Οι καρτες γραφικων και γενικα ολο το hi-end hardware ειναι πεταμενα λεφτα,οχι επενδυση.

Δημοσ.
Οπως ειπα και πριν αν καποιος αλλαζει καθε τρεις και λιγο καρτα ναι η 5850/5870 ειναι καλυτερη επιλογη τωρα.

Αν ομως καποιος αλλαζει μια φορα στα 2-3-4 χρονια καρτα τοτε μια GTX μαλλον θα του κρατησει περισσοτερο.

Δηλαδή αν κάποιος πάρει μια GTX470 είναι επένδυση 3 χρόνων, ενώ αν με τα ίδια περίπου λεφτά πάρει μια 5870 που είναι καλύτερη απ' την 470, δεν θα αντέξει πάνω από 6-7 μήνες. Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Δημοσ.

Γιαυτο θα κανω οταν βρω χρονο 2-3 τεστακια με AVP / Metro 2033 και Split Second μεταξυ 5870 / 470 και μπορει και 480 και βλεπουμε.

Τουλαχιστον αν με αποδειξεις η 470 βγει καλυτερη να σταματησουμε την κοντρα.

Δημοσ.
Γιαυτο θα κανω οταν βρω χρονο 2-3 τεστακια με AVP / Metro 2033 και Split Second μεταξυ 5870 / 470 και μπορει και 480 και βλεπουμε.

Σε AVP 5870 vs 470 ίδια αποτελέσματα θα δεις πάντως.

Δημοσ.
Δηλαδή αν κάποιος πάρει μια GTX470 είναι επένδυση 3 χρόνων, ενώ αν με τα ίδια περίπου λεφτά πάρει μια 5870 που είναι καλύτερη απ' την 470, δεν θα αντέξει πάνω από 6-7 μήνες. Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.

εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι

πχ αν παρεις μια 5870 και μια gtx 470 και αποδιδουν τωρα 100% στο μελλον η μια θα αποδιδει 70% και η αλλη 80% δηλαδει η μια θα χασει περισοτερες επιδοσεις και θα κατεβει περισοτερα fps απο οτι η αλλη αν βαλεις dx11(καπως ετσι το καταλαβα)

Δημοσ.

Α δηλαδη η 470 εγινε καλυτερη απο την 5870.Αντε και με τους νεους οδηγους( που οπως λες θα τις απογειωσουν) να ξεπερασει και την 5970.Παντως οτι θα γινοταν επενδυση για το μελλον η αγορα μιας GTX470-480, ειλικρινα δεν το φανταζομουν. ;) ;) ;)

Δημοσ.

επειδη εχω ψηθει,θα το κανω το copy-paste απο τον εαυτο μου..

β.Γιατι να παρω απο τωρα μια GTX που στοχευει στα tesselation games ,τα οποια ειναι το μελλον,αλλα ακομα δεν υπαρχουν(πολλοι η καθολου) τιτλοι??

ειναι πιο φρονιμο να παρεις μια 5850 ας πουμε τωρα να κανεις καλα και βαρβατα τη δουλεια σου,και οταν με το καλο βγουν tesselation games (σε κανα χρονο τουλαχιστον) να παρεις τοτε μια αντιστιχη καρτα GTX5xx η αντιστοιχη ΑΤΙ...

Αφου και τωρα να παρεις μια καρτα που στοχευει σε tesselation(aka GTX) κανεις διπλο λαθος(ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ,γιατι :

-πληρωνεις πιο ακριβα για κατι που δεν υπαρχει(tesselation games)

-σε 1-2 χρονια που θα βγουν αυτα τα παιχνιδια και συ υποτιθεται οτι παιρνοντας μια GTX470-480 εχεις κανει επενδυση για τοτε,αυτες οι καρτες θα ειναι αδυναμες γιατι θα εχουν βγει μεχρι τοτε πολυ πολυ καλυτερες και απο τις 2 εταιριες

btw Nik.K welcome back:-)

\

still didnt got an answer

Δημοσ.
επειδη εχω ψηθει,θα το κανω το copy-paste απο τον εαυτο μου..

\

still didnt got an answer

Ναι φιλε μου,αυτο που αναλυεις εσυ λεγεται ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.Απλα καποιοι εδω μεσα δεν λενε να το νοιωσουν.

Και γραψε γρηγορα ενα μυνημα να φυγει αυτος ο αριθμος.

Δημοσ.
Ναι φιλε μου,αυτο που αναλυεις εσυ λεγεται ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.Απλα καποιοι εδω μεσα δεν λενε να το νοιωσουν.

Και γραψε γρηγορα ενα μυνημα να φυγει αυτος ο αριθμος.

σ'ευχαριστω που δεν ειμαι μονος μου...

from (665+1) to 667 posts :-D

Δημοσ.

Metro 2033 σίγουρα θα τον πιεί η ATi λόγω Tessalation, αλλά στα υπόλοιπα η 5870 είναι καλύτερη από 470. Άμα έχεις χρόνο κάνε και σε άλλα παιχνίδια. Αλλά θα έχουν ενδιαφέρον αυτές οι μετρήσεις..

Δημοσ.

Γιαυτο θα κανω record τοσο την επιφανεια εργασιας με το καθε setting του CC (κατι που δεν κανει κανεις) οσο και μεσα τα παιχνιδια με Fraps ωστε να πειστουν ολοι.

Τωρα ΑΝ οι οδηγοι δωσουν ενα 5-10% αυξηση επιδοσεων τοτε η 470 περναει μπροστα απο την 5870 και η 480 ματσαρει στα ισια πλεον την 5970. Αν παλι οχι δεν θα δουμε κατι νεο.

AVP

Metro 2033

Split Second

Battlefield Bad Company 2

Mass Effect 2

Ελπιζω αυτα να ειναι ικανοποιητικα αν και απο τωρα πρεπει να γνωριζουν ολοι πως μιλαμε για αρκετα MB για κατεβασμα οποτε θα διαλεξω Rapidshare για να τα ανεβασω ωστε να εχουν και καλη ποιοτητα για να δουν ολοι τα settings.

Δημοσ.

Με ενα refresh και με διπλη καρτα ευελπιστει να χτυπησει την 5970 η nvidia και συ τις εκανες ισες με εναν καλυτερο οδηγο....:rolleyes:

Προσωπικη αποψη..... για τις θερμοκρασιες και την καταναλωση της, η καρτα δεν αξιζει τα λεφτα της..... και συμφωνω με τον anand

However if we continue on, there’s an ugly truth to face: the GTX 465 delivers the GTX 470’s power and noise characteristics, but not the GTX 470’s performance. This is a critical difference because while we could make a case for the GTX 470 versus the 5850 based on the former’s superior performance, now we’re looking at a card that is slower than a 5850 but worse in every basic metric except price. The GTX 465 is much louder and much more power hungry than the Radeon 5850 all while being slower – and all you save is $20.

Με τη διαφορα οτι μπορεις να την βρεις και φθηνοτερα την 5850....οποτε ουτε στην τιμη κερδιζει τελικα....

Δημοσ.

Οταν το Anand εγραφε τα ιδια για τις ATI μεχρι και την σειρα 48χχ δεν τα αναφερε κανεις, δεν ενοχλουσαν κανεναν......Περιεργο πως αλλαζουν οι εποχες.....

Οπως και να εχει καποιοι αναφερουν αρκετες διαφορες στις επιδοσεις με τους επικειμενους οδηγους οποτε περιμενουμε και βλεπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...