Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η γνωμη σας για τον Woody allen?

Προσωπικά διασκεδαζω παρα πολυ με τα εργα του και τον θεωρω πολυ καλο σε αυτο που κανει.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για καποιο λογο, που δεν μπορω να προσδιορισω, ευχαριστιεμαι παντα τις ταινιες του (αυτο που λεμε κυλανε νερακι) οτι κι αν πραγματευονται αυτες.

Δημοσ.

Η γνώμη μου για αυτόν είναι η εξής:

Σαν ηθόποιος είναι ατάλαντος. Στις ταινίες του δεν είναι ο Harry ή ο Alvy ή ο Mickey, αλλά είναι ο Woody. Ακόμα και αν δεν είναι έτσι στην προσωπική του ζωή, τότε έχει μόνο μια μορφή ηθοποιίας και είναι αυτή του νευρωτικού, ανασφαλή ανθρώπου, με κολλήματα στην ομιλία, με μια διαρκή κίνηση, και έντονο παίξιμο των χεριών. Εκτός αυτού, καταφέρνει και κάνει και τους υπόλοιπους ηθοποιούς που διαλέγει να παίζουν κατ'αυτό τον τρόπο.

Σκηνοθετικά επίσης δεν μου λέει κάτι. Όλες οι ταινίες του ακολοθούν το ίδιο μοτίβο, ξεκινάν με ένα μαύρο πλάνο, στην συνέχεια ακούγεται ένα κομμάτι τζαζ και πέφτουν οι τίτλοι αρχής με τον ίδιο τρόπο που πέφτουν σε όλες τις ταινίες, και μετά εξελίσσεται η ιστορία η οποία σαν main story δεν έχει και πολλά να πει. Συνήθως αφορά κάποιον ο οποίος κάνει το επάγγελμα ή του συγγραφέα, ή του stand up comedian, ή κάτι του σεναριογράφου κωμωδίας, ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων. Και πάνω σε όλο αυτό που ανέλυσα, σταθερό πάντα, πάνω εκεί λοιπόν αναπτύσει το πνέυμα του.

Ε αυτό το πάνω εκεί, είναι αυτό που είναι ικανό να με κρατάει να βλέπω τις ταινίες του και να τις περιμένω πως και πως.

Επόμενη ταινία: You Will Meet a Tall Dark Stranger

Δημοσ.

οντως σαν ηθοποιος δεν λεει και πολλα...παιζει παντα με τον ιδιο τροπο.Οι ταινιες του αν και μοιαζουν αρκετα μεταξυ τους (αυτες που εχω δει τουλαχιστον) μ' αρεσουν αρκετα.

Αλλα δεν ειναι και ο αγαπημενος μου

Δημοσ.

Σαν ηθοποιός, στο έναν ρόλο που παίζει σχεδόν συνέχεια, είναι καλός.

Και σαν σκηνοθέτης είναι πολύ καλός

αν και πλέον είναι λίγο χαλαρός με τους ηθοποιούς του (βλέπε Scarlett Johansson...)

αλλά το βασικότερο...

Τρομερές ατάκες!

Δημοσ.

Εντάξει τέλειες δεν είναι, μην τρελλαθούμε κιόλας. Έχει ωραίες ατάκες αλλά μέχρι εκεί.

"Δεν ξέρω αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον, πάντως για καλό και για κακό θα πάρω μαζί μου μια αλλαξιά εσώρουχα".

Χαχα, που το σκέφτηκε ο τύπος, τι φάση, κτλ αλλά μέχρι εκεί.

Υ.Γ.Αν δεν είχα την υπογραφή που έχω θα είχα αυτή που έχεις εσύ. Στα σημεία έχασε :-)

• Like 1
Δημοσ.

το "τελειες" ειναι σχημα λογου. H τελειοτητα ειναι θεωρητικος ορος οχι πρακτικος.

Ας πουμε οτι οι περισσοτερες ταινιες του μου αρεσουν παρα πολυ.

Dirty Harry ftw :P

Δημοσ.

Clarification granted!

...and everyone thinks everyone else's stinks... :P

P.S. Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Δημοσ.

Εγώ έχω δει αρκετές του ταινίες αλλα σόρρυ που θα το πω πιστεύω ότι οι ταινίες του απευθύνονται σε άτομα 35-40+ χρονών, μιλάω για τις ρομαντικές του όπως το annie hall,melinda and melinda, new york stories, vicky christina barcelona.

Ίσως να φταίει που τις είδα μικρός κοντά στα 20 πριν 3 χρόνια και δεν τις πολυκατάλαβα. Πρέπει να έχεις και εμπειρία απο ταινίες (και απο την ζωή γενικότερα) γιατι στις δικές του μιλάνε πολύ και έχουν πολύ subtext, πράγμα που δεν το "πιάνει" ενας πρωτάρης στις ταινίες !

Αλλά είμαι σίγουρος ότι σε 10 χρόνια θα βλέπω μόνο Woody Allen.! :-D

Δημοσ.

Οποιος θελει να δει ταινια του Woody Allen χωρις να θελει να δει την νευρωτικη του φατσα μεσα ας δει το γαματο match point.

Ενταξει ξερω οτι το 99% την εχετε δει αλλα οσοι δεν την ειδαν να τρεξουν στο θειο γρηγορα!

Δημοσ.
Οποιος θελει να δει ταινια του Woody Allen χωρις να θελει να δει την νευρωτικη του φατσα μεσα

Αυτό ακριβώς είναι το κριτήριό μου για τις ταινίες του: "γαμάτες, αλλά θα μπορούσε να λείπει αυτός/το λιγότερο, το καλύτερο" κτλ. Κατά τ' άλλα στηρίζω και αγαπώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...