Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την έκθεση Computex η οποία διεξάγεται στην Κίνα, επέλεξε η Asus για τα αποκαλυπτήρια δύο νέων μοντέλων Tablet PC με τα οποία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το iPad της Apple αλλά και άλλες παρόμοιες λύσεις που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά.

Με την ονομασία Eee Pad η Asus παρουσιάσε 2 μοντέλα, τα EP121/EP101TC με 12' και 10' ιντσών οθόνη αντίστοιχα και αυτονομία η οποία θα πλησιάζει τις 10 ώρες. Το Eee Pad EP121 θα διαθέτει επεξεργαστή Intel Core 2 Duo CULV, usb θύρες, webcam ενώ ως λειτουργικό σύστημα επιλέχθηκαν τα Windows 7 τα οποία υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία υπολογιστή.

Το μοντέλο των 10' ιντσών με μικρότερες διαστάσεις, προσφέρει καλύτερη φορητότητα και στηρίζεται στην τεχνολογία Nvidia Tegra 2. Από πλευράς πλατφόρμας θα τρέχει την έκδοση Windows Embedded Compact 7 σε συνδυασμό με λογισμικό που έχει αναπτύξει η ίδια η Asus με έμφαση στις cloud υπηρεσίες.

Επιπλέον παρουσιάστηκε και ένα αρκετά ενδιαφέρον περιφερειακό το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο του dock (φόρτιση, πληκτρολόγιο) μόλις συνδέσετε πάνω τη συσκευή ενώ μπορεί παράλληλα να μετατρέψει το Eee Pad σε φορητό υπολογιστή.

Δυστυχώς η επίσημη κυκλοφορία είναι ακόμα μακρυά αφού και τα 2 μοντέλα αναμένονται στις αρχές του 2011 με πιθανές τιμές τα $399 για το μοντέλο των 10' ιντσών και $499 για το EP121.

Link.png Site: techradar.com

Video Video: Asus Eee Pad & Dock

post-331-129063093698_thumb.jpg

post-331-129063093701_thumb.jpg

post-331-129063093703_thumb.jpg

post-331-129063093706_thumb.jpg

post-331-129063093709_thumb.jpg

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι ο c2d CULV ακούγεται εξαιρετικά καλό νέο!

Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή κανένα συγκριτικό με tegra2, άραγε από gpu πως τα πάει; Λογικά είναι soc και αυτό, ε;

Άντε να δούμε κάτι καλό! Ελπίζω να βγάλουν κανένα καλό ui!

Δημοσ.

Ωραία... βρέθηκε αντίπαλος του ipad... τώρα μας μένει να βρούμε νόημα ύπαρξης τέτοιων συσκευών εκτός από την gadgeto-μάνια

Δημοσ.

εντελώς άχρηστα και αντιπαραγωγικά....τι να κάνεις χωρίς keyboard? :S εδω με το hd2 ξενερώνεις που δεν έχει qwerty keyboard...δεν θα ξενερώσεις μ αυτό;...

Δημοσ.
Ωραία... βρέθηκε αντίπαλος του ipad... τώρα μας μένει να βρούμε νόημα ύπαρξης τέτοιων συσκευών εκτός από την gadgeto-μάνια

αααα, δεν έχεις δίκιο, πάντα χρειαζόμουν μια συσκευή για να μάθει η γιαγιά μου να παίζει πιάνο...:-)

Δημοσ.
αααα, δεν έχεις δίκιο, πάντα χρειαζόμουν μια συσκευή για να μάθει η γιαγιά μου να παίζει πιάνο...:-)

η δική μου γιαγιά με τέτοια συσκευή, πιάνο app και το τρέμουλο στο χέρι θα παίζει πλάκα πλάκα τρελό ροκ εντ ρολ....

Δημοσ.

Άλεξ, με την ίδια λογική όλα τα iPods και παρεμφερή θα πρέπει να απομακρυνθούν απο την αγορά ως άχρηστες συσκευές....

Φέρνω παράδειγματα επαγγελματικής χρήσης του iPad...

e-mail, internet, αρχεία pages, numbers, keynote, pdf, word, excel, powerpoint.... κτλ.... σε μία πρακτική, άκρως φορητή και εργονομική συσκευή στο μέγεθος ενός τετραδίου....

Αναφέρω και ένα παράδειγμα φίλου μου που θα αγοράσει το iPad για επαγγελματική χρήση (δεν λέω για μένα, διότι θα μου πεις ότι είμαι fan boy και δεν πιάνομαι!)

Ο φίλος μου λοιπόν που εργάζεται ως αντιπρόσωπος εταιρίας ρουχισμού με το που είδε το δικό μου με ρώτησε αν μπορεί να περάσει το πελατολόγιό του (αρχείο excel) κι αν αναπαράγει φωτογραφίες jpg... Θα το αγοράσει για να ξεκουράσει τις πλάτες του από τους ντοσιέδες που κουβαλάει όλη ημέρα....

Σήμερα το προπαρήγγειλε και θα το έχει τέλη Ιουνίου ;)

Δημοσ.
Άλεξ, με την ίδια λογική όλα τα iPods και παρεμφερή θα πρέπει να απομακρυνθούν απο την αγορά ως άχρηστες συσκευές....

e-mail, internet, αρχεία pages, numbers, keynote, pdf, word, excel, powerpoint.... κτλ.... σε μία πρακτική, άκρως φορητή και εργονομική συσκευή στο μέγεθος ενός τετραδίου....

Αναφέρω και ένα παράδειγμα φίλου μου που θα αγοράσει το iPad για επαγγελματική χρήση (δεν λέω για μένα, διότι θα μου πεις ότι είμαι fan boy και δεν πιάνομαι!)

Ο φίλος μου λοιπόν που εργάζεται ως αντιπρόσωπος εταιρίας ρουχισμού με το που είδε το δικό μου με ρώτησε αν μπορεί να περάσει το πελατολόγιό του (αρχείο excel) κι αν αναπαράγει φωτογραφίες jpg... Θα το αγοράσει για να ξεκουράσει τις πλάτες του από τους ντοσιέδες που κουβαλάει όλη ημέρα....

Δεν μίλησε κανείς για εξαφάνιση αυτών των συσκευών...

Απλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να μπορείς να κάνεις σοβαρή δουλειά σε μία τέτοια συσκευή και μάλιστα σε πάρα μα πάρα πολύ λίγες περιπτώσεις. Πλην του υπέρμετρου ενθουσιασμού δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο να ανοίγεις οποιοδήποτε office app για να κάτσεις να δουλέψεις.

Για τις λίγες περιπτώσεις όπως του φίλου σου, ναι θα είναι χρήσιμο... δεν δικαιολογούν όμως τις τόσες πωλήσεις του ipad και τις όσες θα πουλήσουν τα υπόλοιπα.

Δικαιολογώ ΑΠΟΛΥΤΑ όσους το αγοράζουν λόγο gadgeto-μάνιας... αλλά το να

κάνουμε και τα tablet τα απόλυτα portable εργαλεία εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Δημοσ.
εντελώς άχρηστα και αντιπαραγωγικά....τι να κάνεις χωρίς keyboard? :S εδω με το hd2 ξενερώνεις που δεν έχει qwerty keyboard...δεν θα ξενερώσεις μ αυτό;...

Εγώ πάντως διαφωνώ κάθετα!

Άμα δείτε λίγο παραπέρα που πάει το πράγμα με το cloud computing θα καταλάβετε ότι οι ταμπλέτες είναι αυτές που θα επικρατήσουν! Σαν απλά τερματικά ;) Στο τέλος πιστεύω ότι δεν θα μείνουν τα κλασικά pc όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Το λέω αυτό αλλά πιστέψτε με όταν λέω ότι δεν μου αρέσει καθόλου το σύννεφο, απλά εκεί το βλέπω να πηγαίνει.

Μπορεί όχι αύριο αλλά πιστεύω στο κοντινό μέλλον B)

Δημοσ.

kpartsi έχεις κι εσύ δίκιο, απλά αυτό που λεει ο alex (φαντάζομαι) είναι ότι η apple δεν προμοτάρει το ipad ως συσκευή που κάνει συγφκεκριμένα πράγματα πολύ καλά (και όλα τα άλλα είναι @@ριές - μιλάω για πραγματική εργασία και παραγωγικότητα, όπως του φίλου σου, όχι μπουρδίτσες τύπου "μπορώ να χειριστώ το itunes από τον καναπέ ουάου"), άρα ως κάτι που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, αλλά ως την πλάκα που κατέβασε ο Μωυσής από το Σινά, κάτι που, απλά, δεν ισχύει. Κι εγώ θα μπορούσα να σκεφτώ πολλά πράγματα που θα μπορούσα να κάνω (σε συνδυασμό με ένα macbook ίσως) αλλά τίποτε από αυτά δεν το κοστολογώ μέχρι στιγμής 600Ε (ιατί, κακά τα ψέμματα, το μοντέλο χωρίς 3γ δεν διαφέρει και πολύ σε χρησιμότητα από ένα γυαλιστερό σουπλά). Το μαρκετιγκ της apple είναι παροιμιώδες, και τουλάχιστον η Asus δεν υπερκοστολογεί ένα προϊόν που, ακόμη κι αν δεν πατώσει, μετά από 6 μήνες θα αναβαθμιστεί. Αν δεν μας μείνει και στα χέρια, καλά θα είναι (τουλάχιστον το iPad σε πείθει με τη μία για την ποιότητα κατασκευής του)

Δημοσ.

Πάντως αυτό το windows seven και κάτι άλλα με android που ανακοινώθηκαν θα με κάνουν να κυλήσω και εγώ... θύμα...

Δημοσ.

οφφ τοπικ

ένας φίλος σπουδάζει ηχοληψία και η πτυχιακή του είναι ψηφιοποίηση κονσόλας, hardware και software. Το iPad του ήρθε κουτί, αντί να τρέχει να ψάχνει και να τροποποιεί touch panel. Για κάτι τέτοια γουστάρω τρελά.  

Δημοσ.

Το σημαντικότερο είναι να κρατήσουν χαμηλό το βάρος αλλιώς χάνουν το παιχνίδι

Δημοσ.

Οποτε εδωσε 600 ευρω για να βλεπει φωτογραφιες και excel... κατα τα αλλα του ηρθε κουτι απλα 300 ευρω ακριβοτερα. Το ipad δεν ειναι για επαγγελματικη χρηση. Ειναι για ατομα που δεν εχουν τι να κανουν στον καναπε τους... Δεν θα δεις καμια εταιρια να δινει εταιρικα ipad. Θα σου δωσει ομως Dell netbook των 600 ευρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...