ektor7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Εχω κανει overclock την gpu(gts 360m) του φορητου μου και εχω μερικες αποριες-φοβιες! καταρχας εκανα τις εξης αλλαγες. Graphics clock απο 576mhz σε 680mhz. Memory clock απο 1800mhz σε 1900mhz. Processor clock απο 1436mhz σε 1600mhz. το τεσταρα για 20λεπτα με το furmark χωρι να μου βγαλει artifacts και με μεγηστη θερμοκρασια να φτανει τους 75βαθμου για την καρτα κ 80 για τον επεξεργαστη χωρις τη βαση(ψυκτρα). 1η ερωτηση,μηπως εκανα μακ@@ια που πειραξα το processor clock και 2ο οι θερμοκρασιες ειναι καλες ή ειναι αρκετα ψηλες? Υ.Γ. το overclock θα το εχω σαν profile για ενα δυο παιχνιδια. ευχαριστω εκ τον προτερων για την απαντηση σας!
Evgenios1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Τα λαπτοπ δεν εχουν ψηκτρα στη gpu, κακος και εκανες oc. Εμενα παντος το λαπτοπ μου τα εφτυσε(gpu δλδ ολο το λαπτοπ) χωρις καν να κανω oc αντιθετα ειχα κανει undervolting.
ektor7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 δεν ειμαι εκατο τις εκατον σιγουρος αλλα νομιζω πως η δικη μου εχει. 1ον γιατι εχει δυο ανεμιστηρακια κ 2ον πως εξηγειται το γεγονος οτι σε μερικα δευτερολεπτα πεφτει απο τους 60βαθμους στους 37. αλλα το εκανα πιο πολυ δοκιμαστικα κ γι'αυτο ρωταω για τις θερμοκρασιες.
Evgenios1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 δεν ειμαι εκατο τις εκατον σιγουρος αλλα νομιζω πως η δικη μου εχει.1ον γιατι εχει δυο ανεμιστηρακια κ 2ον πως εξηγειται το γεγονος οτι σε μερικα δευτερολεπτα πεφτει απο τους 60βαθμους στους 37. αλλα το εκανα πιο πολυ δοκιμαστικα κ γι'αυτο ρωταω για τις θερμοκρασιες. Γιατι πεφτουν τα mhz στα 100.
Apostolos83 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Τα λαπτοπ δεν εχουν ψηκτρα στη gpu, κακος και εκανες oc. Εμενα παντος το λαπτοπ μου τα εφτυσε(gpu δλδ ολο το λαπτοπ) χωρις καν να κανω oc αντιθετα ειχα κανει undervolting. Φίλε μου εγώ έχω laptop 4-5ετιας (IBM G41, 2881-7AG, Geforce FX Go5200) αν και παμπάλαιο έχει ψήκτρα στη κάρτα γραφικών, χωρίς ανεμιστήρα βέβαια αλλά μπορώ να προσαρμόσω με μοντιφιά-πατεντιά εφόσον δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση. Μπορείς να βρείς laptop με πολύ καλή και στιβαρή κατασκευή που να αντέχουν στο χρόνο και στις θερμοκρασίες. Βέβαια αν δεν μας πει ο φίλος μας τι laptop εχει δεν μπορώ να ξέρω αν έχει η οχι ψηκτρα πανω στην καρτα γραφικών.
lagoudakis Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 ειμαι της γνωμης οτι το o/c πρεπει να το αποφευγουμε στα λαπτοπ λογω θερμοκρασιων,στον επιτραπεζιο ειναι αλλιως τα πραγματα που εχουμε τις επιλογες για καλες ψυκτρες
ektor7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 ειμαι της γνωμης οτι το o/c πρεπει να το αποφευγουμε στα λαπτοπ λογω θερμοκρασιων,στον επιτραπεζιο ειναι αλλιως τα πραγματα που εχουμε τις επιλογες για καλες ψυκτρες το ξερω πολυ καλα και δεν εχω σκοπο να το παρακανω. Γι'αυτο ρωταω καποια πραγματα. το λαπτοπ τελικα διαθετει gpu fan-100%. ---------- Προσθήκη στις 14:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:54 ---------- το qosmio x505-q880 και απ'οτι εδειξε κραταει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες για τα specs του!
caution Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Και εγώ συμμερίζομαι την άποψη του lagoudakis, αλλά αν δεν βλέπεις τραγικές temps και είσαι και εντός εγγύησης - παίξε
lagoudakis Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 σωστο,αν το λαπτοπ δουλευει σε χαμηλες θερμοκρασιες μπορει καποιος να "παιξει λιγο"αλλα παντα με προσοχη
vasilisga Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 ειμαι της γνωμης οτι το o/c πρεπει να το αποφευγουμε στα λαπτοπ λογω θερμοκρασιων,στον επιτραπεζιο ειναι αλλιως τα πραγματα που εχουμε τις επιλογες για καλες ψυκτρες +1 και πιστευω οτι οι διαφορες που θα δεις θα ειναι max 3fps οποτε δεν αξιζει...
ektor7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 αυτο περιμενα κι εγω,5-10fps,αλλα το απιστευτο- εχω δει μεχρι και 25fps περισσ. σε 1920χ1080 ολα στο full AAx2 στο Bad Company 2 και ακριβως 1000μοναδες στο3dmark06 αλλα μονο 150μον. στο 3dmark vantage! ---------- Προσθήκη 01-06-2010 στις 00:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 31-05-2010 στις 21:59 ---------- το ερωτημα ομως παραμενει! Επρεπε ή οχι να αλλαξω το processor clock της καρτας? Αυτο ειναι που με ανησυχει περισσοτερο
vasilisga Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 με μια αυξηση της ταξεως 100-150mhz εχεις δει 25fps διαφορα??? :confused:
ektor7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 αλλαξα 105 στο πρωτο 100 στην μνημη και 164 στο processor. Αλλα και παλι δεν περιμενα ουτε εγω τοση διαφορα! απ'οσα ειχα διαβασει,περιμενα ενα 5 και μαξιμουμ 10fps. και διαφορα μερικες φορες φτανει και τα 35fps αλλα κυριος κυμενεται στα 20-25! ---------- Προσθήκη στις 03:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:04 ---------- Για να κλεισουμε το θεμα θελω να επισυμανω τα εξης: Η μοναδικη επαφη που ειχα τα τελευταια χρονια ηταν μονο με λαπτοπ.Οποταν γνωριζω πολυ καλα τι εστι θερμοτητα+λαπτοπ και κατ'επεκταση το overclock+λαπτοπ! Ετσι λοιπον ο λογος που μπηκα στην διαδικασια του overclocking ειναι κυριος η μανια που μ'εχει πιασει για πειραματισμο του μολις ενος μηνων λαπτοπ,αλλα και η περιεργεια μου να δω τι περισοτερο μπωρει να βγαλει(κυριος η καρτα γρ.). Επιστρεφω στο θεμα που με απασχολει. Επρεπε να αλλαξω το processor clock ή οχι γιατι μπορει να προκαλεσει καποια ζημια στην καρτα ή στο κομπιουτερ? Υ.Γ.Αυτη τη στιγμη ειναι bad time για overclock ιδιως σε λαπτοπ,εν οψη του καλοκαιριου που ειναι πολυ κοντα. Γι'αυτο φροντισα να ρυθμησω ολα τα παιχνιδια σε πιο χαμηλες αναλυσεις και τα γραφικα σε medium ή σε high αναλογα με τις απαιτησεις του παιχιδιου! Πρωτος στοχος ειναι οι χαμηλες θερμοκρασιες! Υ.Γ.Επειδη ομως τον χειμωνα εδω που σπουδαζω εχουμε θερμοκρασιες μεχρι και -15βαθμους,εχω την δυνατοτητα και θελω να χρησιμοποιησω το overclock σε profile για μερικα πιο απαιτητικα παιχνιδια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.