rodez Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Καλημέρα, Έχω κάποια θεματάκια με τον opera 10.53. α)Όταν ανοίγω .pdf μέσω του όπερα τα χρώματα είναι αλλοιωμένα. Εγκατέστησα ξανά τον reader σύμφωνα με τις οδηγίες απο το site του opera αλλά τίποτα. β) Έχω τα bookmarks σε dropdown menu δίπλα στο address bar αλλά όταν το ανοίγω με δεξί κλίκ ή με μεσαίο κλίκ δεν ανοίγει το bookmark σε νέα σελίδα αλλά στην ίδια σελίδα. γ) Επίσης, χρόνια τώρα, δεν μπορώ να έχω custom zoom σε κάθε σελίδα όπως στο firefox για παράδειγμα. Μπορώ να θέσω το zoom σε όλες τις σελίδες στο 110% πχ αλλά δεν μπορώ να έχω διαφορετικό σε κάθε σελίδα. δ) Τέλος, όταν ανοίγω ένα media Link που είναι streaming και πρέπει να το παίξει με wmp πχ, ο media player δεν ανοίγει αν και αναπαράγει τον ήχο κανονικά. Ο wmp φαίνεται βέβαια στα Process και πρέπει να το κλείσω απο το task manager. Τα παραπάνω δεν είναι πολύ σημαντικά αλλα καλό θα ήταν να λύνονταν Ευχαριστώ πολύ
Moderators Praetorian Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Έχω κάποια θεματάκια με τον opera 10.53. α)Όταν ανοίγω .pdf μέσω του όπερα τα χρώματα είναι αλλοιωμένα. Εγκατέστησα ξανά τον reader σύμφωνα με τις οδηγίες απο το site του opera αλλά τίποτα. β) Έχω τα bookmarks σε dropdown menu δίπλα στο address bar αλλά όταν το ανοίγω με δεξί κλίκ ή με μεσαίο κλίκ δεν ανοίγει το bookmark σε νέα σελίδα αλλά στην ίδια σελίδα. γ) Επίσης, χρόνια τώρα, δεν μπορώ να έχω custom zoom σε κάθε σελίδα όπως στο firefox για παράδειγμα. Μπορώ να θέσω το zoom σε όλες τις σελίδες στο 110% πχ αλλά δεν μπορώ να έχω διαφορετικό σε κάθε σελίδα. δ) Τέλος, όταν ανοίγω ένα media Link που είναι streaming και πρέπει να το παίξει με wmp πχ, ο media player δεν ανοίγει αν και αναπαράγει τον ήχο κανονικά. Ο wmp φαίνεται βέβαια στα Process και πρέπει να το κλείσω απο το task manager. Σε τι σύστημα αναφέρεσαι; Για τα β και δ δεν έχω πρόχειρη κάποια απάντηση. Για το α, ίσως βοηθήσει να βάλεις το default skin αν χρησιμοποιεις κάποιο άλλο, και να ελέγξεις στα Settings-> Preferences-> Advanced -> Downloads ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τα .pdf αρχεία (και αν είναι το σωστό που εγκατέστησες πρόσφατα). Για το γ εμένα μου επιτρέπει να κάνω custom zoom σε κάθε tab χωριστά. Δεν εφαρμόζεται καθολικά. Αυτά με τον Opera 10.54 (3394) build σε Windows 7 x64. Επίσης ίσως βοηθήσει ένα clean install του Opera (φυσικά κρατώντας backup από τα αρχεία του προφιλ σου ώστε να τα επαναφέρεις μετά).
rodez Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Σε τι σύστημα αναφέρεσαι; Για τα β και δ δεν έχω πρόχειρη κάποια απάντηση. Για το α, ίσως βοηθήσει να βάλεις το default skin αν χρησιμοποιεις κάποιο άλλο, και να ελέγξεις στα Settings-> Preferences-> Advanced -> Downloads ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τα .pdf αρχεία (και αν είναι το σωστό που εγκατέστησες πρόσφατα). Για το γ εμένα μου επιτρέπει να κάνω custom zoom σε κάθε tab χωριστά. Δεν εφαρμόζεται καθολικά. Αυτά με τον Opera 10.54 (3394) build σε Windows 7 x64. Επίσης ίσως βοηθήσει ένα clean install του Opera (φυσικά κρατώντας backup από τα αρχεία του προφιλ σου ώστε να τα επαναφέρεις μετά). Έχεις δίκιο, ξέχασα. Τα σύστημα είναι win7 x64 μετά απο cleaninstall. Επίσης όταν λέω custom zoom εννοώ οτι δεν σώζει την προτίμησή μου ώστε να ξεκινά με αυτό το zoom όταν ξανανοίγω τη σελίδα. Για τα pdf το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν ανοίγω τα εν λόγω αρχεία μέσα στον opera. Όταν ορίζω να ανοίγει εξωτερικά με το reader είναι ΟΚ. Η δική μου έκδοση είναι 10.53 build 3374 αλλα δεν μου εμφανίζει καμία ενημέρωση.
Moderators Praetorian Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Έχεις δίκιο, ξέχασα. Τα σύστημα είναι win7 x64 μετά απο cleaninstall. Επίσης όταν λέω custom zoom εννοώ οτι δεν σώζει την προτίμησή μου ώστε να ξεκινά με αυτό το zoom όταν ξανανοίγω τη σελίδα. Χμ. Αν κλείσω και ξαναανοίξω τον Opera, κρατάει τα zoom ανα σελίδα. Αλλά όντως δεν βρίσκω τρόπο να συνδέει ένα zoom setting με μια σελίδα ώστε να την ανοίγει με αυτή τη ρύθμιση όταν την ξαναεπισκέπτομαι. Μόνο τη γενική καθολική ρύθμιση βλέπω στο Settings-> Preferences -> Web Pages -> Page zoom Για τα pdf το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν ανοίγω τα εν λόγω αρχεία μέσα στον opera. Έχεις κάποιο url πρόχειρο για παράδειγμα; btw σε εμένα η ρύθμιση για το pdf είναι στο Use plug-in: Adobe Actobat Όταν ορίζω να ανοίγει εξωτερικά με το reader είναι ΟΚ. Η δική μου έκδοση είναι 10.53 build 3374 αλλα δεν μου εμφανίζει καμία ενημέρωση. H 10.54 είναι από τις beta δοκιμαστικές εκδόσεις και δε θα εμφανιστεί ως ενημέρωση. Προφανώς δεν προτείνω να κάνεις upgrade στην beta έκδοση, εκτός και αν ξέρεις τι κάνεις και το ρίσκο που υπάρχει (αν και εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με αυτή, ίσα-ίσα...). Από ό,τι καταλαβαίνω θα πάνε πλέον στην 10.6 και από εκεί θα προκύψει η νέα stable έκδοση για ενημέρωση.
PCharon Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 α) Να σημειωθεί πως είτε εντός του Opera είτε εκτός, ο Adobe Reader δουλεύει με το pdf όχι ο Opera, συνεπώς δεν έχει λογική αυτό. Άνοιξες το ίδιο pdf κι εκτός του Opera και είδες άλλα χρώματα; Δοκίμασες και σε άλλον φυλλομετρητή με το ίδιο plugin, πχ ΙΕ να δεις μήπως συμβαίνει το ίδιο; Σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλημα του Opera. β) Το μεσαίο κλικ δε δουλεύει στο μενού, δουλεύει στα links μιας ιστοσελίδας. Αν θες να ανοίγουν σε νέα καρτέλα τα Bookmarks ως menu items, θα πατάς Shift + Enter. γ) Ναι, ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν άλλο δε συμβαίνει αυτό, όχι επειδή ο Opera έχει κάποιο bug, αλλά επειδή είναι ανύπαρκτο feature αυτό που θες. Μιας και το φέρνει η κουβέντα, αντί να ψάχνεις για features που δεν υπάρχουν και να τα βαφτίζεις προβλήματα, δε κάνεις κανά feature request πέρα 'κει; δ) Δεν κατάλαβα 100%, ίσως και να φταίει η ίδια η πηγή του media content. Πάντως όταν μιλάμε για plugins, σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, παύουν τα όρια της ευθύνης του προγράμματος και το bug βαραίνει συνήθως το plugin. Τώρα αν ψάχνεις 100% συμβατότητα μεταξύ δύο λογισμικών κλειστού κώδικα (Opera - Ms), μη περιμένεις πολλά...
rodez Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 α) Να σημειωθεί πως είτε εντός του Opera είτε εκτός, ο Adobe Reader δουλεύει με το pdf όχι ο Opera, συνεπώς δεν έχει λογική αυτό. Άνοιξες το ίδιο pdf κι εκτός του Opera και είδες άλλα χρώματα; Δοκίμασες και σε άλλον φυλλομετρητή με το ίδιο plugin, πχ ΙΕ να δεις μήπως συμβαίνει το ίδιο; Σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλημα του Opera. β) Το μεσαίο κλικ δε δουλεύει στο μενού, δουλεύει στα links μιας ιστοσελίδας. Αν θες να ανοίγουν σε νέα καρτέλα τα Bookmarks ως menu items, θα πατάς Shift + Enter. γ) Ναι, ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν άλλο δε συμβαίνει αυτό, όχι επειδή ο Opera έχει κάποιο bug, αλλά επειδή είναι ανύπαρκτο feature αυτό που θες. Μιας και το φέρνει η κουβέντα, αντί να ψάχνεις για features που δεν υπάρχουν και να τα βαφτίζεις προβλήματα, δε κάνεις κανά feature request πέρα 'κει; δ) Δεν κατάλαβα 100%, ίσως και να φταίει η ίδια η πηγή του media content. Πάντως όταν μιλάμε για plugins, σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, παύουν τα όρια της ευθύνης του προγράμματος και το bug βαραίνει συνήθως το plugin. Τώρα αν ψάχνεις 100% συμβατότητα μεταξύ δύο λογισμικών κλειστού κώδικα (Opera - Ms), μη περιμένεις πολλά... α) Προφανως και ο reader το ανοιγει. Προφανως και ανοιξα το pdf εκτος opera για αυτο έκανα το διαχωρισμο λέγοντας οτι δεν ανοίγει σωστα μέσα απο τον opera. Το εξηγω ξανα και στο αμεσως προηγουμενό μου Post. Σε ολους του υπόλοιπους browser δουλευει κανονικά. Επειδή το έφερε η κουβέντα, θα μπορούσες να διαβάζεις τα post πριν παρεις ύφος και απαντήσεις. β) Ναι μάλλον δεν υπάρχει feature για αυτό αλλά δεν είναι μεγάλο ζητημα. Το shift+enter δεν με βολεύει και απλώς ήθελα να σιγουρέψω ότι δεν μου ξεφεύγει εμένα κάτι. γ) Δεν μίλησα για bug αλλά ρωτήσω θέλησα αν υπάρχει κάποιο feature που μου διαφεύγει μιας και δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με τον Opera εδώ και 2 χρόνια. Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν υπάρχει feature ίσως κάνω και request. δ) Σε ολους τους browsers δουλεύει κανονικά ανεξάρτητα με ποιον media player θα ορίσω να ανοίγει το περιεχόμενο. Θα το κοιτάξω ξανά γιατί δεν το έχω ψάξει διεξοδικά Τέλος, δεν βάφτισα κανένα απο τα παραπάνω πρόβλημα και απορώ απο που βγάζεις το συμπερασμα αυτό, για καποια ''θεματάκια'' έγραψα.
PCharon Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 α) Προφανως και ο reader το ανοιγει. Προφανως και ανοιξα το pdf εκτος opera για αυτο έκανα το διαχωρισμο λέγοντας οτι δεν ανοίγει σωστα μέσα απο τον opera. Το εξηγω ξανα και στο αμεσως προηγουμενό μου Post. Σε ολους του υπόλοιπους browser δουλευει κανονικά. Επειδή το έφερε η κουβέντα, θα μπορούσες να διαβάζεις τα post πριν παρεις ύφος και απαντήσεις. Αναφέρθηκα σε "άλλους φυλλομετρητές". Είχες μιλήσει για τον Reader τον ίδιο, δεν είχες διευκρινήσει αυτό που ρώτησα. Συνεπώς, θα μπορούσες να διαβάζεις τα post πριν παρεις ύφος και απαντήσεις. Να σημειωθεί πως το ύφος μου αυτό είναι πάντα όταν μιλώ ή όταν γράφω (και χειρότερο για όσους με ξέρουν, εδώ κάνω κράττει να φανταστείς) και σε όποιον δεν αρέσει ας μη με πληρώσει για τις υπηρεσίες μου, λόγω κακής συμπεριφοράς προς τον πελάτη. Για το δ) δες κι εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=248355 μπας και σε βοηθήσει να το λύσεις (δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά και γενικώς δεν θυμάμαι ποτέ να μου δούλευαν καλά windows media plugins στον Opera) Σχετικά με το β) μπορείς από τα options να ξετικάρεις το reuse current tab. Αλλάζει όμως και περαιτέρω η συμπεριφορά στο άνοιγμα νέων tabs από links στα panels, όπως γράφει εδώ http://help.opera.com/Windows/10.53/en/tabs.html "When you open an item from the panels, such as a bookmark, the default action is to open the document in the current tab. If you prefer such items to be opened in a new tab, uncheck "Reuse current tab".
rodez Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Αναφέρθηκα σε "άλλους φυλλομετρητές". Είχες μιλήσει για τον Reader τον ίδιο, δεν είχες διευκρινήσει αυτό που ρώτησα. Συνεπώς, θα μπορούσες να διαβάζεις τα post πριν παρεις ύφος και απαντήσεις.[/i]". Μα και εγω για άλλους φυλλομετρητες μιλάω στο εν λόγω post μου. Το πρόβλημα δεν ειναι ο reader αλλα το γεγονός οτι δεν ανοίγουν σωστά τα αρχεία μόνο μεσω Opera αντιθετα απο άλλους φυλλομετρητες. Νομίζω είναι ξεκάθαρο σε καθε ποστ μου. Τέλος πάντων δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας. Για το δ) είναι συχνο θέμα αλλα ήχο και τα λοιπά έχω κανονικά οπότε μπορω να το παραβλέψω. Όσο για το β) το δοκίμασα αλλα το πρόβλημά μου ειναι συγκεκριμένα με το μενου των bookmarks. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σε κάθε περίπτωση. Κάτι ακόμα με αυτή τη σελίδα έχω προβλημα. http://global.nytimes.com/?iht Ενώ ανοίγει κανονικά η αρχικική όταν προσπαθώ να ανοίξω κααποια απο τα άρθρα παίρνω μια κατάλευκη σελίδα. Συμβαίνει και σε άλλους;
PCharon Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 για το β) το δοκίμασα αλλα το πρόβλημά μου ειναι συγκεκριμένα με το μενου των bookmarks. Σίγουρα δοκίμασες και δε σου δουλεύει για το μενού των bookmarks; Για δες. Εγώ το δοκίμασα και μου δουλεύει. Απλά δε θα ανοίγει μόνο τα bookmarks σε νέα tabs, αλλά και γενικώς links από τα panels, οπότε αν δε σε πειράζει αυτό το κρατάς. Κάτι ακόμα με αυτή τη σελίδα έχω προβλημα.http://global.nytimes.com/?iht Ενώ ανοίγει κανονικά η αρχικική όταν προσπαθώ να ανοίξω κααποια απο τα άρθρα παίρνω μια κατάλευκη σελίδα. Συμβαίνει και σε άλλους; Όχι όσα πάτησα άνοιξαν.
rodez Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Σίγουρα δοκίμασες και δε σου δουλεύει για το μενού των bookmarks; Για δες. Εγώ το δοκίμασα και μου δουλεύει. Απλά δε θα ανοίγει μόνο τα bookmarks σε νέα tabs, αλλά και γενικώς links από τα panels, οπότε αν δε σε πειράζει αυτό το κρατάς. Όχι όσα πάτησα άνοιξαν. Τα bookmarks ανοιγουν ετσι αν είναι στο personal bar ή απο το κανονικό μενου των bookmarks. Έχω φτιάξει ένα μικρο drop down menu δίπλα απο την address bar εκει δεν δουλεύει το μεσαίο κλικ κτλ. Περίεργο και για το site...ειδικά μιας και ανοίγει η κεντρική κανονικά. Απενεργοποίησα και τα adblockers αλλα τίποτα. Θα κάνω κανένα clean install με την 10.54. Το θέμα του site είναι πιο σημαντικό. Ευχαριστώ πάντως
PCharon Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Τα bookmarks ανοιγουν ετσι αν είναι στο personal bar ή απο το κανονικό μενου των bookmarks. Έχω φτιάξει ένα μικρο drop down menu δίπλα απο την address bar εκει δεν δουλεύει το μεσαίο κλικ κτλ. Είτε προσθέσω το drop down κουμπί Bookmarks από τα διαθέσιμα στο customization στην address bar, είτε σε αυτά που πρόσθεσα πειραματικά στην personal bar, εμένα μου δουλεύει σε όλα η ρύθμιση και όντως ανοίγουν αυτόματα σε νέο tab. Τϊ να σου πω... δεν ξέρω. Μήπως έβαλες στον Opera κάποιο πολύ παλιό αποθηκευμένο προφίλ που είχες και δεν το πήρε καλά; Μήπως λόγω x64 παίζουν τίποτα κουλά; Τϊ να πω, δεν ξέρω, καλή τύχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.