d..b Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Καλησπερα,φιλος απο την δουλεια μου , μου εφερε τον υπολογιστη του γιατι ενω τον εχει ανοιχτο του εσβηνε η οθονη (σαν να μην περνει σημα) ενω εκανε μονταζ με το sony vegas και ο ηχος απο πισω επαιζε.Ριχνοντας μια ματια στον υπολογιστη και βαζοντας προγραμματα παρακολουθησης θερμοκρασιων βλεπω την καρτα γραφικων να χτυπαει 120c:shock:!!Κοιτωντας μεσα στο κουτι βλεπω τον ανεμιστηρα της καρτας να μην δουλευει(η καρτα ειναι αυτη http://www.incosoft.ua/img/9G96GTD3.gif).Το κλεινω εντελει και του κανω αρχικα μια τακτοποιηση των καλωδιων που ηταν σαν χταποδια και το αφηνω για την επομενη μερα μιας και ηθελε και φορματ αφου πρωτα πηγαινε την καρτα απο πλαισιο αφου ειχε εγγυηση(μονο η καρτα ειχε εγγυηση μιας και το μηχανημα το υπολοιπο ηταν αγορασμενο μεταχειρο χωρις αποδειξεις κτλ).Την επομενη βαζω μια καρτα αλλη πανω να κανω την δουλεια μου ο υπολογιστης αναβει και ενω ειναι στην οθονη εναρξης των γουιντοουζ ξαφνικα σβηνει τελειως.Δοκιμαζω να τον ξαναανοιξω τπτ ουτε καν ποσταρε.Τα βγαζω ολα απο πανω αφηνω μονο επεξεργαστη και ραμ δοκιμαζω και με αλλα τροφοδοτικα τπτ.Το λαμπακι της μητρικης αναβε ο ανεμιστηρας του cpu δουλευε αλλα μεχρι εκει ουτε ποσταρε ουτε τπτ,ριχνοντας μια ματια στην μητρικη διαπιστωνω ενα πυκνωτη πανω απο την pci-express σκασμενο Προφανως η υπερβολικη θερμοκρασια ( η οχι ; ) το προκαλασε αυτο αφου ο φιλος του ειχε κλεισει ο υπολογιστης ισα με 10 φορες εξαιτιας της υπερθερμανσης και ουτε καν ηξερε απο τι καθως δν γνωριζει οτιδηποτε απο hardware και ρωταω λοιπον υπαρχει περιπτωση αν αντικατασταθει ο πυκνωτης αυτος (κολητηρια κτλ υπαρχουν) να δουλεψει η μητρικη η απλα την κλαιμε και παμε για αλλα??
benign Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Εχω εναν φιλο τεχνικο που μου ειπε τις προαλλες οτι αντικαθιστα πυκνωτες σε μητρικες.Αλλα χρεωνει 20 ευρω.Δεν ξερω αν συμφερει,αν μπορει να αγορασει μια καινουργια μητρικη,φτηνη στα 50 ευρω ,π.χ. ισως και να μην συμφερει. Παντως επισκευες σε καλους τεχνικους γινονται.
LeoNaXe Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 φίλε μου άμα αλλάξεις με τον ίδιο πυκνωτή θα γίνει το πράγμα(άμα είναι από τον πυκνωτή)
phanispal Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Περί ποίας μητρικής πρόκειται; Αν είναι μέσα στην εγγύηση και είναι αγορασμένη χωρίς να έχει κοπεί σκέτη απόδειξη (σε ιδιώτη), ίσως υπάρχει περίπτωση να τη βρουν απ' τη στιγμή που κρατούν αρχείο.
nem52 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Καλησπερα,φιλος απο την δουλεια μου , μου εφερε τον υπολογιστη του γιατι ενω τον εχει ανοιχτο του εσβηνε η οθονη (σαν να μην περνει σημα) ενω εκανε μονταζ με το sony vegas και ο ηχος απο πισω επαιζε.Ριχνοντας μια ματια στον υπολογιστη και βαζοντας προγραμματα παρακολουθησης θερμοκρασιων βλεπω την καρτα γραφικων να χτυπαει 120c:shock:!!Κοιτωντας μεσα στο κουτι βλεπω τον ανεμιστηρα της καρτας να μην δουλευει(η καρτα ειναι αυτη http://www.incosoft.ua/img/9G96GTD3.gif).Το κλεινω εντελει και του κανω αρχικα μια τακτοποιηση των καλωδιων που ηταν σαν χταποδια και το αφηνω για την επομενη μερα μιας και ηθελε και φορματ αφου πρωτα πηγαινε την καρτα απο πλαισιο αφου ειχε εγγυηση(μονο η καρτα ειχε εγγυηση μιας και το μηχανημα το υπολοιπο ηταν αγορασμενο μεταχειρο χωρις αποδειξεις κτλ).Την επομενη βαζω μια καρτα αλλη πανω να κανω την δουλεια μου ο υπολογιστης αναβει και ενω ειναι στην οθονη εναρξης των γουιντοουζ ξαφνικα σβηνει τελειως.Δοκιμαζω να τον ξαναανοιξω τπτ ουτε καν ποσταρε.Τα βγαζω ολα απο πανω αφηνω μονο επεξεργαστη και ραμ δοκιμαζω και με αλλα τροφοδοτικα τπτ.Το λαμπακι της μητρικης αναβε ο ανεμιστηρας του cpu δουλευε αλλα μεχρι εκει ουτε ποσταρε ουτε τπτ,ριχνοντας μια ματια στην μητρικη διαπιστωνω ενα πυκνωτη πανω απο την pci-express σκασμενο Προφανως η υπερβολικη θερμοκρασια ( η οχι το προκαλασε αυτο αφου ο φιλος του ειχε κλεισει ο υπολογιστης ισα με 10 φορες εξαιτιας της υπερθερμανσης και ουτε καν ηξερε απο τι καθως δν γνωριζει οτιδηποτε απο hardware και ρωταω λοιπον υπαρχει περιπτωση αν αντικατασταθει ο πυκνωτης αυτος (κολητηρια κτλ υπαρχουν) να δουλεψει η μητρικη η απλα την κλαιμε και παμε για αλλα?? Παντως ειναι υπερβολικα ευκολο να αλλαχεις ενα πυκνωτη αν βρεις ιδιο φυσικα (και αν τελικα φταιει αυτος) και απο οτι βλεπω ειναι και μεγαλος αυτος θα ειναι ακομη πιο ευκολο. στην τελικη αν δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο απλα δοκιμασε το και υστερα πετα την στην τελικη
d..b Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Περί ποίας μητρικής πρόκειται; Αν είναι μέσα στην εγγύηση και είναι αγορασμένη χωρίς να έχει κοπεί σκέτη απόδειξη (σε ιδιώτη), ίσως υπάρχει περίπτωση να τη βρουν απ' τη στιγμή που κρατούν αρχείο. P5WD2-E , θα τον ρωτησω σημερα τον φιλο που θα τον δω
bandits Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Αν τελικα αποφασησεις να αλλαξεις πυκνωτη αλλαξε και αυτον που εχει διπλα για προληπτικους λογους,πυκνωτες αυτοι εχουν πολικοτητα, δεν εχεις να χασεις κατι.
Roger Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 To ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι να αλλαξεις πυκνωτες σε ενα motherboard εξαρταται απο το booard ,το κολλητηρι,την εμπειρια.Υπαρχουν πυκνωτες που βγαινουν στο λεπτο,υπαρχουν και πυκνωτες που με δυο κολλητηρια μας κανανε και παραμιλαγαμε. Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι,αν μπεις στον κοπο να αλλαξεις τον σκασμενο,αλλαξε και τους διπλανους γιατι πολλες φορες αδειαζουνε.Ειναι κριμα να αλλαξεις μονο τον ενα και να σου δημιουργει παλι προβληματα επειδη οι διπλανοι ειναι αδειοι. Στην προκειμενη βλεπω εναν διπλα του .
d..b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Τελικα η μητρικη παρεδωσε πνευμα και αποδημησε εις τον κυριο...Επειδη ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων ηταν ελλατωματικος με αποτελεσμα να σταματαει να δουλευει οποτε ηθελε και ως αποτελεσμα ηταν να καει η μητρικη ο φιλος την πηγε πισω πλ@ισιο για αντικατασταση θα ηθελα να μου προτεινετε καποια κοντα στα 200ευρω απο πλ@ισιο μιας και απο εκει ηταν αγορασμενη , ο φιλος ασχολειται με επεξεργασια video κυριως.Η ηδη υπαρχουσα καρτα ηταν 512 οπως αναφερω στην αρχη του topic και θα ηθελα να μου προτεινετε κατι σε 512 η 1γβ
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα; Με τη μητρική τι έκανε;
d..b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Με την μητρικη τιποτα του αλλαξα τους πυκνωτες τον σκασμενο και τον ακριβως διπλα οπως προταθηκε αλλα τζιφος και μαλλον οπως παρατηρησα απο την πισω πλευρα της μητρικης εχει σε αλλο ενα σημειο κοντα στους πυκνωτες μια κιτρινιλα απο καψιμο το pcb.To υπολοιπο συστημα ειναι psu 450W 3gb ram (δν θυμαμαι χαρακτηριστικα ακριβως διοτι δν τα εχω μπροστα μου ειμαι στην δουλεια)και μητρικη θα χτυπησει μια απο εδω μεσα μεταχειρισμενη την p5b-deluxe wifi που ειναι φτηνη και παρομοιων χαρακτηριστικων με αυτη που ειχε
d..b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 To ξεχασα τελειως...Τωρα κλαιμε!!!!!!εχει ενα celeron στα 3g μονοπυρηνο
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Ε; Τι παίχτηκε; Αν είναι με καναν Celeron πάντως, δεν αξίζει να πάει σε κάρτα γραφικών των 200€.
d..b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Ηταν με αυτην την συνθεση (και την καρτα γραφικων που αναφερω στην αρχη του topic) μεχρι στιγμης , και απλα θα αλλαξει καρτα επειδη θα παει για αντικατασταση την δικια του την οποια ειχε παρει κανα 150 ευρω...γιαυτο και ρωταω τι να παρει και δν παιζει και χρημα τωρα για να αλλαξει cpu.Ti προτεινεις ετσι οπως τα βλεπεις??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.