mindtrapper Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δεν είναι και πολύ ξεκάθαρος ο τίτλος, αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα router Linksys wrt120n και ένα Speedtouch 536v6. Θέλω το Speedtouch να παίρνει τη DSL και να τη δίνει στο Linksys το οποίο θα τη μοιράζει μετά με wifi και τα 4 lan ports που έχει (1 pc με καλώδιο, laptop και κινητά με wifi). Κατάφερα αρχικά βάζοντας το speedtouch στη θύρα του linksys που λέει internet να κάνω αυτό που θέλω. Είχα όμως ένα πρόβλημα με το Port forwarding (λόγω διπλού ΝΑΤ υποθέτω) και αποφάσισα να βάλω το Linksys στο DMZ του Speedtouch και μετά να κλείσω το DHCP και ΝΑΤ στο Linksys (μάλλον εδώ μπερδεύτηκα και έπρεπε να γίνει το ανάποδο; ) για να μην έχω 2 DHCP και ΝΑΤ να τρέχουν. Δεν δούλευε μετά και δεν μπορούσα να μπω σε κανένα web interface. Οπότε έβαλα το Speedtouch σε θύρα lan αντί για wan. Έκανα το linksys switch απλό δηλαδή. Kαι τώρα έχω net και wifi κανονικά και μπορώ να μπω στο web interface του Speedtouch. Οχι όμως και στου Linksys. Δοκίμασα και το linksys μόνο του στον υπολογιστή και πάλι δεν μπαίνει. Το ipconfig σε αυτή την περίπτωση είναι περίεργο και όχι 192.168.χ.χ. Δοκίμασα /release /renew αλλά τίποτα. Δοκίμασα να πατήσω το Reset στο Linksys αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δεν γίνεται (το είχα πατημένο 1 λεπτό αλλά τίποτα). Το έκανα και power cycle (για 1-2 λεπτά) αλλά τίποτα πάλι. 1. Πως μπορώ να μπω πάλι στο web interface του Linksys; 2. Ποια είναι η σωστή συνδεσμολογία σε αυτή την περίπτωση για να δουλεύει σωστά το port forward; Κάπου διάβασα ότι έπρεπε να βάλω το linksys σε ppoe mode αλλά μετά ζητάει username/pass. Αυτά είναι τα στοιχεία της συνδρομής dsl ή του speedtouch router; Ή άσχετο; Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 εχουμε και λεμε.υπαρχουν διαφοροι τροποι τροπος α.αυτο που εκανες με διπλο Port forward. τροπος β.σεταρεις το thomson κανονικα το βαζεις σε μια Lan toy linksys και κλεινεις τον dhcp του λινκσυς.to linksys 192.168.1.1 ενω το thomson 192.168.1.254. τωρα αν εχασες το Linksys η θα το κανεις reset to default η πολυ απλα θα πας στο tcp ip Και θα βαλεις καρφωτα Ip για να μπορεσεις να μπεις στο web interface.πχ αν το Link.sys exei ip 192.168.2.1 εσυ θα πας και θα βαλεις Ip sto pc 192.168.2.2 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.254 και θα μπεις.αλλα για μενα καντο reset defaults για να παρει την 192.168.1.1 και μετα μπες και απλα κλεισε dhcp και ενωσε τα μεταξυ τους.μετα θα παρεις Ip απο το thomson και θα μπορεις να μπεις και στο Linksys> γ.τροπος και σωστος. κανεις το wizard στο thomson και το κανεις bridge αφου το κανεις bridge μετα μπαινεις στο Linksys.το linksys το κανεις pppoe και δινεις το username και password σου μεσα στο Linksys.στο Thomson επειδη θα το εχεις κανει bridge δεν θα σου ζητησει username kai pass συνδεσης.αφου το κανεις Pppoe τα ενωνεις κανονικα.lan thomson με wan/internet linksys.την ip θα την παρει το Linksys Και port forward θα κανεις μον οστο Linksys που ειναι και ευκολο.σορρυ για το delay.ετρεχα λιγακι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.