HALF EVIL Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Για το συγκεκριμένο θέμα δεν κατέχω τίποτα, θα ήθελα λοιπόν την συμβουλή σας για μια αγορά ενός Wireless modem /router για το σπίτι. Έχω 2 Pc σε δύο διαφορετικά δωμάτια και θα ήθελα να φτιάξω ένα απλό ασύρματο δίκτυο μεταξύ τους , έτσι ώστε να μοιράζεται το Internet και οι εκτυπώσεις. Η τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού είναι ISDN και υπάρχει σύνδεδη CONN-X 24Mbps, η οποία πιάνει συνήθως 1,6-1,7 Mbps. Η τιμή που θα ήθελα να κινηθώ είναι μέχρι 80-90€ το πολύ. Με μια πρώτη ματιά είδα αυτά: http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/NETGEAR-DG834GBGR-WIRELESS-MODEM-ROUTER-G-54MBPS-ANNEX-B-DG834GBGR.htm http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/NETGEAR-DGN2000B-WIRELESS-MODEM-ROUTER-N-300MBPS-ANNEX-B-DGN2000B.htm Ποιές είναι οι διαφορές τους ? πχ. Wireless Data Transfer Rate Up to 300 Mbps το δεύτερο, Wireless Data Transfer Rate Up to 54 Mbps το πρώτο. Πόση σημασία έχουν αυτά τα νούμερα για τον σκοπό μου? Επίσης τι άλλο θα πρεπει να προσέξω στην αγορά για να μην κάνω καμιά πατάτα ? Ευχαριστώ πολύ.
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 to ena sto ασυρματο παιζει μεχρι 300mbps το αλλο στο ασυρματο παιζει μεχρι 54 g.το πρωτο για να πιασει τοσα θελει usb stick Η γενικα ασυρματο πρωτοκολλου N το δευτερο ενα νορμαλ stick g.οσο πιο γρηγορα τοσο πιο γρηγορα θα μεταφερεις αρχειο εκτος αν παιζεις με καλωδιο οποτε δεν θα εχει σημασια το wireless..α.με τι router παιζεις τωρα? γιατι πιανεις τοσο λιγο?εχεις αποσυνδεσεις με το υπαρχον?ο εκτυπωτης ειναι δικτυακος?ειναι usb και θες να τον κανεις δικτυακο η απλα να ειναι σε ενα pc και το αλλο να εκτυπωνει διαμεσω του πρωτου.αν εννοεις διαμεσω του πρωτου παρε το dgn2000>για να εκμεταλευτεις τα 300mbps θες sticks n αλλιως θα παιξει στα 54.αλλα ειναι και πιο νεο οποτε παρε αυτο.αλλα γραψε μας και χαρακτηριστικα γραμμης και γενικα τι ρουτερ εχεις και αν εχεις προβλημα αποσυνδεσεων κτλ.
HALF EVIL Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Το moden που έχω πάνω είναι το BaudTec που δίνει ο ΟΤΕ. Αποσυνδέσεις δεν έχω και κάποιοι μου λένε ότι να είμαι και ευχαριστημένος μ' αυτές τις ταχύτητες. Παίζει μήπως ρόλο ότι η γραμμή είναι ISDN και παρεμβάλλεται το NetMod, το οποίο παρεπιπτόντως τα Seven το βλέπουν με κίτρινο θαυμαστικό στην διαχείρηση συσκευών? Στο site όμως της Intacom δεν βρήκα οδηγούς για Seven. Τώρα τι εννοείς με το usb stick? Για τον εκτυπωτή, απλά είναι μέσω usb στο κυρίως Pc και θέλω να έχει τη δυνατότητα να εκτυπώνει σ' αυτόν και το άλλο Pc. Τελικά για την δουλειά που θέλω, αξίζουν τα κοντά 90€ του Netgear DGN2000B Wireless Modem/Router N (300Mbps, Annex , ή να με συμβουλεύατε για κάτι πιό απλό και φτηνό ?
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Το moden που έχω πάνω είναι το BaudTec που δίνει ο ΟΤΕ. Αποσυνδέσεις δεν έχω και κάποιοι μου λένε ότι να είμαι και ευχαριστημένος μ' αυτές τις ταχύτητες. Παίζει μήπως ρόλο ότι η γραμμή είναι ISDN και παρεμβάλλεται το NetMod, το οποίο παρεπιπτόντως τα Seven το βλέπουν με κίτρινο θαυμαστικό στην διαχείρηση συσκευών? Στο site όμως της Intacom δεν βρήκα οδηγούς για Seven.Τώρα τι εννοείς με το usb stick? Για τον εκτυπωτή, απλά είναι μέσω usb στο κυρίως Pc και θέλω να έχει τη δυνατότητα να εκτυπώνει σ' αυτόν και το άλλο Pc. Τελικά για την δουλειά που θέλω, αξίζουν τα κοντά 90€ του Netgear DGN2000B Wireless Modem/Router N (300Mbps, Annex , ή να με συμβουλεύατε για κάτι πιό απλό και φτηνό ? aμαειναι τοσο χαλια η γραμμη σου τοτε θα επαιρνα thomson για να εχω το κεφαλι μου ησυχο για αποσυνδεσεις.αν μπορεις γραψε μας τα στατιστικα σου οχι το Isdn δεν επηρεαζει.β.αυτο για το θαυμαστικο ειναι επειδη εχεις συνδεσει το netmod πανω στο pc σου με Usb και δεν εχεις περασει drivers>αποσυνδεσε το δεν χρειαζεται να ειναι στο Pc σου πανω ουτε na peraseis drivers.δεν το χρειαζεται για να μπεις στο ιντερνετ πλεον.μονο για τα τηλεφωνα ειναι. λεω οτι για να παιξουν τα ρουτερ που ειναι n στην πληρη ταχυτητα τους θελουν και ασυρματες καρτες n αλλιως θα παιξουν στα 54 αντι για 300 . παρε το netgear dgn2000b ελπιζω να μην εχεις θεματα αποσυνδεσεων.για τον εκτυπωτη σου οκ καντον κοινοχρηστο και θα τον βλεπει το αλλο pc σαν δικτυακο.απαραιτητη προυποθεση το pc σου να ειναι ανοιχτο για να εκτυπωσει το αλλο.
HALF EVIL Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 αυτο για το θαυμαστικο ειναι επειδη εχεις συνδεσει το netmod πανω στο pc σου με Usb και δεν εχεις περασει drivers>αποσυνδεσε το δεν χρειαζεται να ειναι στο Pc σου πανω ουτε na peraseis drivers.δεν το χρειαζεται για να μπεις στο ιντερνετ πλεον.μονο για τα τηλεφωνα ειναι. Ok , ευχαριστώ, αλλά το NedMod το χρειάζομαι διότι πληρώνω που πληρώνω επιπλέον ISDN , έχω τουλάχιστον 2 γραμμές για2 τηλέφωνα + 1 για Internet. Κάπου έχω ακούσει ότι έχουν βγεί οδηγοί για Seven , αλλά δεν τους βρήκα. Το thomson εκτιμάς ότι θα βελτιώσει τη ταχύτητα?
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 ρε συ θα με τρελανεις.αφου ιντερνετ μπαινεις με adsl ποιος ο λογος να το εχεις στο pc σου?στο pc σου θα το εχεις μονο αν θες να μπεις isdn και οχι adsl.δηλαδη αν εχει προβλημα το adsl. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ την βελτιωνει αλλα χωρις δοκιμη δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.μπες στο ρουτερ και γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου αν δεν σου κανει κοπο.
HALF EVIL Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 μπες στο ρουτερ και γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου αν δεν σου κανει κοπο. Πως γίνεται ? Όσο αναφορά το NetMod μου είπαν ότι χρειάζεται διότι μόνο έτσι έχεις ανοιχτό Internet και μπορείς παράλληλα να μιλάς με 2 διαφορετικά σταθερά τηλέφωνα την ίδια στιγμή.
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 μπες στο ρουτερ και γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου αν δεν σου κανει κοπο.Πως γίνεται ? Όσο αναφορά το NetMod μου είπαν ότι χρειάζεται διότι μόνο έτσι έχεις ανοιχτό Internet και μπορείς παράλληλα να μιλάς με 2 διαφορετικά σταθερά τηλέφωνα την ίδια στιγμή. οποιος στο ειπε αυτο πεστου να πεσει ευγενικα απο το παραθυρο.τι αλλο θα ακουσουμε.???
HALF EVIL Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 οποιος στο ειπε αυτο πεστου να πεσει ευγενικα απο το παραθυρο.τι αλλο θα ακουσουμε.??? Τι να πώ, αυτά που με συμβούλεψαν γράφω. Δεν μου είπες πως μπαίνω στο ρούτερ ??
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 λογικα το ρουτερ εχει μια ip px 192.168.1.1 μπαινεις εκει και καπου ειναι ενα μενου που λεει στα ποσα συγχρονιζει η γραμμη σου και με τι χαρακτηριστικα
HALF EVIL Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 λογικα το ρουτερ εχει μια ip px 192.168.1.1 μπαινεις εκει και καπου ειναι ενα μενου που λεει στα ποσα συγχρονιζει η γραμμη σου και με τι χαρακτηριστικα Ρε γαμώτω πληκτρολογώ με όλους τους τρόπους το 192.168.1.1 αλλά δεν μπαίνω στην ιστοσελίδα με τίποτε.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 μπορει να μην ειναι αυτη και να ειναι αλλη.η κανε Ipconfig απο παραθυρο msdos(command prompt) kai des το default gateway(προεπιλεγμενη πυλη) η δες στο manual.μπορει να ειναι πχ 192.168.2.1
HALF EVIL Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 μπορει να μην ειναι αυτη και να ειναι αλλη.η κανε Ipconfig απο παραθυρο msdos(command prompt) kai des το default gateway(προεπιλεγμενη πυλη) η δες στο manual.μπορει να ειναι πχ 192.168.2.1 Είναι η 192.168.1.1:cry:
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 τοτε πρεπει να μπαινει χωρις προβλημα οταν την γραφεις στο browser.απευθειας 192.168.1.1
HALF EVIL Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 τοτε πρεπει να μπαινει χωρις προβλημα οταν την γραφεις στο browser.απευθειας 192.168.1.1 Αμ δε. Δοκίμασα με τρείς browsers . Τι διάολο τόσο βλάκας είμαι ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.