alexhs gk Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Γεια σας θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και οποιος μπορει να μου απαντησει. Εγω του χρονου θα παω 2α λυκειου. Θελω να περασω στο Πανεπιστημιο Μακεδονιας και συγκεκριμενα διεθνων και ευρωπαικων σπουδων. Το ερωτημα μου ειναι τι κατευθυνση πρεπει να διαλεξω. Ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων.
javavall Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Ποια μαθήματα σου αρέσουν πιο πολύ: Βιολογία & Χημεία ή Προγραμματισμός & Παπαγαλία ? Μπορείς να αλλάξει κατεύθυνση και στην Γ Λυκείου πάντως
slipknot Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Γεια σας θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και οποιος μπορει να μου απαντησει. Εγω του χρονου θα παω 2α λυκειου. Θελω να περασω στο Πανεπιστημιο Μακεδονιας και συγκεκριμενα διεθνων και ευρωπαικων σπουδων. Το ερωτημα μου ειναι τι κατευθυνση πρεπει να διαλεξω. Ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων. Το τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Μακεδονίας βρίσκεται στο 5ο πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις πρόσβαση σε αυτό όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξεις, αρκεί: -Να επιλέξεις Μαθηματικά Γενικής ως δεύτερο εξεταζόμενο μάθημα γενικής παιδείας στις πανελλήνιες -Να εξεταστείς σε ένα επιπλέον μάθημα, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) Συνολικά δηλαδή θα πρέπει να εξεταστείς σε 7 μαθήματα, 4 κατεύθυνσης (αυτή που θα επιλέξεις), 2 γενικής παιδείας (έκθεση και ένα της επιλογής σου) και ΑΟΘ. Καλό θα είναι να σκεφτείς τι από τα δύο θα ορίσει τη μελλοντική σου πορεία, η σχολή που στοχεύεις ή τα μαθήματα που δεν αντέχεις; Τι εννοώ; Για να περάσεις στη σχολή που αναφέρεις θα πρέπει να δώσεις οπωσδήποτε μαθηματικά γενικής. Το μάθημα αυτό σου αρέσει ή δε μπορείς ούτε το βιβλίο να βλέπεις; Αν ισχύει το δεύτερο, είσαι διατεθειμένος να διαβάσεις για να περάσεις εκεί που θες; Έχε κατά νου και το γεγονός ότι αντίστοιχα τμήματα υπάρχουν και στην Αθήνα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βρίσκονται όμως στο 1ο πεδίο. Για να έχεις δικαίωμα να δηλώσεις και τα 3 τμήματα δηλαδή (έτσι για να έχεις εναλλακτικές) θα πρέπει να πας θεωρητική (που έχει εξ' ορισμού πρόσβαση στο 1ο πεδίο) και να δώσεις μαθηματικά γενικής + αοθ για να "ανοίξεις" και το 5ο πεδίο. Μπορεί όλα αυτά να σου φανούν βουνό, μη λιποθυμήσεις. Τα μαθήματα επιλογής και γενικής παιδείας που θα δώσεις στις πανελλήνιες τα επιλέγεις στην Γ' λυκείου οπότε έχεις καιρό ακόμα. Επίσης, αν θυμάμαι καλά όταν δηλώνεται κατευθύνσεις στο λύκειο υπάρχει μια περίοδος δύο εβδομάδων όπου μπορείς να αλλάξεις κατεύθυνση αν δεν είσαι ικανοποιημένος. Ό,τι άλλο θες, ρώτα.
mariakc Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 και να ξερεις οτι τα μαθηματα της κατευθυνσης στην 2α λυκειου συνδεονται ελαχιστα εως καθολου με αυτα που θα κανεις στην 3η (για θετικη και τεχολογικη μιλαω θεωρητικη εχουν μια συνεχεια).Οποτε δεν δημιουργεις κενα αν αλλαξεις κατευθυνση στην 3η. Εγω θα σε συμβουλευα να πας πρωτα θετικη και μετα στην 3η τεχνολογικη ή θεωρητικη κατευθειαν αναλογα με τα μαθηματα που σου αρεσουν αρκει βεβαια να παρεις ΑΟΘ και ως μαθημα επιλογης μαθηματικα γενικης. Μην τολμησεις ομως να αλλαξεις στην 3η απο θετικη σε θεωρητικη ή το αντιστροφο.Θα φας μεγαλο αγγουρι...
alexhs gk Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Το τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Μακεδονίας βρίσκεται στο 5ο πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις πρόσβαση σε αυτό όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξεις, αρκεί: -Να επιλέξεις Μαθηματικά Γενικής ως δεύτερο εξεταζόμενο μάθημα γενικής παιδείας στις πανελλήνιες -Να εξεταστείς σε ένα επιπλέον μάθημα, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) Συνολικά δηλαδή θα πρέπει να εξεταστείς σε 7 μαθήματα, 4 κατεύθυνσης (αυτή που θα επιλέξεις), 2 γενικής παιδείας (έκθεση και ένα της επιλογής σου) και ΑΟΘ. Καλό θα είναι να σκεφτείς τι από τα δύο θα ορίσει τη μελλοντική σου πορεία, η σχολή που στοχεύεις ή τα μαθήματα που δεν αντέχεις; Τι εννοώ; Για να περάσεις στη σχολή που αναφέρεις θα πρέπει να δώσεις οπωσδήποτε μαθηματικά γενικής. Το μάθημα αυτό σου αρέσει ή δε μπορείς ούτε το βιβλίο να βλέπεις; Αν ισχύει το δεύτερο, είσαι διατεθειμένος να διαβάσεις για να περάσεις εκεί που θες; Έχε κατά νου και το γεγονός ότι αντίστοιχα τμήματα υπάρχουν και στην Αθήνα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, βρίσκονται όμως στο 1ο πεδίο. Για να έχεις δικαίωμα να δηλώσεις και τα 3 τμήματα δηλαδή (έτσι για να έχεις εναλλακτικές) θα πρέπει να πας θεωρητική (που έχει εξ' ορισμού πρόσβαση στο 1ο πεδίο) και να δώσεις μαθηματικά γενικής + αοθ για να "ανοίξεις" και το 5ο πεδίο. Μπορεί όλα αυτά να σου φανούν βουνό, μη λιποθυμήσεις. Τα μαθήματα επιλογής και γενικής παιδείας που θα δώσεις στις πανελλήνιες τα επιλέγεις στην Γ' λυκείου οπότε έχεις καιρό ακόμα. Επίσης, αν θυμάμαι καλά όταν δηλώνεται κατευθύνσεις στο λύκειο υπάρχει μια περίοδος δύο εβδομάδων όπου μπορείς να αλλάξεις κατεύθυνση αν δεν είσαι ικανοποιημένος. Ό,τι άλλο θες, ρώτα. Εγω βασικα στοχευα να παρω θεωρητικη κατευθυνση γιατι και πιο πολυ μου αρεσει και μου ειναι και πιο ευκολα. Ρωρα με τα μαθηματικα γενικης δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα στην πραγματικοτητα μου αρεσουν κιολασ. Με το διαβασμα δεν εχω προβλημα. Αμα ξερω οτι αυτο θα με βοηθησει να περασω εκει που θελω και να κανω αυτο που θελω θα προσπαθησω. Για θεωρητικη δεν νομιζω ουτε για τεχνολογικη γιατι δεν τα παω καθολου καλα με την φυσικη. Για το ΑΟΘ δεν ξερω πολλα πραματα αλλα απο οτι καταλαβα ειναι στην ουσια 'οικονομια' . Ειμαι διατεθημενος να διαβασω μαθηματικα παραπανω απο οτι υπολογιζα. Επισησς αμα καταλαβα καλα τα μαθηματα της επιλογης τα επιλογω ατην τριτη. Σωστα? Εννοω οτι ΑΟΘ θα κανω μονο στην τριτη λυκειου και τα μαθηματικα γενικης ειναι η συνεχεια των αλλων χρονων. Κατι ακομα οταν λεμε μαθηματικα ειναι μεσα και η Γεωμετρια η μονο η Αλγεβρα. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ολων. ---------- Προσθήκη στις 16:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:16 ---------- και να ξερεις οτι τα μαθηματα της κατευθυνσης στην 2α λυκειου συνδεονται ελαχιστα εως καθολου με αυτα που θα κανεις στην 3η (για θετικη και τεχολογικη μιλαω θεωρητικη εχουν μια συνεχεια).Οποτε δεν δημιουργεις κενα αν αλλαξεις κατευθυνση στην 3η.Εγω θα σε συμβουλευα να πας πρωτα θετικη και μετα στην 3η τεχνολογικη ή θεωρητικη κατευθειαν αναλογα με τα μαθηματα που σου αρεσουν αρκει βεβαια να παρεις ΑΟΘ και ως μαθημα επιλογης μαθηματικα γενικης. Μην τολμησεις ομως να αλλαξεις στην 3η απο θετικη σε θεωρητικη ή το αντιστροφο.Θα φας μεγαλο αγγουρι... Πιο πολυ μου αρεσουν τα μαθηματα θεωρητικης. Εχω ενα προβλημα στην φυσικη και δεν το διακυνδυνευω. Περαν του οτι δεν μου αρεσει κιολας.
Praetorianos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Τα μαθηματικά γενικής της Γ' Λυκείου είναι αστεία για οποιονδήποτε της Τεχνολογικής/Θετικής κατεύθυνσης. Ακόμα και της θεωρητικής να είσαι όμως μόνο το κεφάλαιο με τις παραγώγους ενδέχεται να σε δυσκολέψει κι ευτυχώς για σένα δεν απαιτούνται καθόλου γνώσεις Β' Λυκείου μαθηματικών κατεύθυνσης, ξεκινάς απ' το μηδέν. Η ΑΟΘ είναι κι αυτό εύκολο μάθημα που επίσης δεν χρειάζεται προηγούμενες γνώσεις ή τρομερά μαθηματικά. Έχε κατά νου και το γεγονός ότι αντίστοιχα τμήματα υπάρχουν και στην Αθήνα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, βρίσκονται όμως στο 1ο πεδίο. Δεν ισχύει αυτό για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το ΔΕΟΣ (Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών) είναι πέμπτο πεδίο.
arxaggelos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 ρε φούστη μου, τα έκαναν τόσο @@@τάνα που πρέπει να έχει βγάλει σχολή μόνο για να καταφέρεις να μην κάνεις μαμακία στις δήλωσεις.... Δέσμες rulez!
alexhs gk Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Τα μαθηματικά γενικής της Γ' Λυκείου είναι αστεία για οποιονδήποτε της Τεχνολογικής/Θετικής κατεύθυνσης. Ακόμα και της θεωρητικής να είσαι όμως μόνο το κεφάλαιο με τις παραγώγους ενδέχεται να σε δυσκολέψει κι ευτυχώς για σένα δεν απαιτούνται καθόλου γνώσεις Β' Λυκείου μαθηματικών κατεύθυνσης, ξεκινάς απ' το μηδέν. Η ΑΟΘ είναι κι αυτό εύκολο μάθημα που επίσης δεν χρειάζεται προηγούμενες γνώσεις ή τρομερά μαθηματικά. Δεν ισχύει αυτό για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το ΔΕΟΣ (Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών) είναι πέμπτο πεδίο. Α ωραια τοτε. Ακομα καλυτερα αφου ξεκινας απο το μηδεν. Μηπως ξερετε η εχετε υποψην σας στο περιπου ποσο ειναι οι βασεις γιατι δεν μπορω να το βρω πουθενα.
Praetorianos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 ρε φούστη μου, τα έκαναν τόσο @@@τάνα που πρέπει να έχει βγάλει σχολή μόνο για να καταφέρεις να μην κάνεις μαμακία στις δήλωσεις.... Δέσμες rulez! Όχι ρε, ντάξει δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται Α ωραια τοτε. Ακομα καλυτερα αφου ξεκινας απο το μηδεν. Μηπως ξερετε η εχετε υποψην σας στο περιπου ποσο ειναι οι βασεις γιατι δεν μπορω να το βρω πουθενα. Στις σχολές που θα περάσεις πάντως θα χρειαστεί να γίνεις αρκετά επίμονος για να βγάλεις μερικές εργασίες http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+2009 Πρώτο αποτέλεσμα, 606 εγγραφή.
alexhs gk Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Όχι ρε, ντάξει δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται Στις σχολές που θα περάσεις πάντως θα χρειαστεί να γίνεις αρκετά επίμονος για να βγάλεις μερικές εργασίες http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+2009 Πρώτο αποτέλεσμα, 606 εγγραφή. Εβρισκα που ηταν αλλα δεν εβρισκα την σχολη αλλα ενταξει τωρα μπορεσα και την βρηκα. Ευχαριστω πολυ.
Dropsreef Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Aυτό το topic αντικατοπτρίζει πόσο για τον λούτσο ειναι το ελληνικό σχολείο. Αντι να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε έναν μαθητή Α'Λυκειου που ετοιμάζεται να διαλέξει ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσει προσπαθεί ο ενδιαφερόμενος να συλλέξει πληροφορίες μέσα απο τεχνολογικό forum
slipknot Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Επισησς αμα καταλαβα καλα τα μαθηματα της επιλογης τα επιλογω ατην τριτη. Σωστα? Εννοω οτι ΑΟΘ θα κανω μονο στην τριτη λυκειου και τα μαθηματικα γενικης ειναι η συνεχεια των αλλων χρονων. Κατι ακομα οταν λεμε μαθηματικα ειναι μεσα και η Γεωμετρια η μονο η Αλγεβρα. Ναι, όλα αυτά τα επιλέγεις στην Γ' τάξη. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δηλώσεις ένα μάθημα επιλογής μέσα στη χρονιά (και στη Β' τάξη το κάνεις αυτό αν θυμάμαι καλά). Έχει βιολογία επιλογής, πολυμέσα-δίκτυα, διάφορα. Εσύ θα πάρεις ΑΟΘ. Μαθηματικά γενικής (ή Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής όπως είναι το επίσημο όνομα) θα κάνεις έτσι κι αλλιώς στην τάξη γιατί είναι μάθημα γενικής παιδείας, το κάνει όλη η τάξη ανεξαρτήτως κατεύθυνσης. Όταν έρθει η ώρα να κάνεις αίτηση για τις πανελλήνιες (στην Γ' τάξη πάλι, κατά τον Φεβρουάριο συνήθως) θα δηλώσεις ότι επιθυμείς να εξεταστείς σε Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας) και ΑΟΘ (μάθημα επιλογής). Όπως σου είπε και ο Praetorianos, τα μαθήματα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα. ΑΟΘ δεν έχω κάνει αλλά από γνωστούς ξέρω ότι δεν είναι τίποτα το εξωφρενικό. Τα μαθηματικά γενικής έχουν μόνο 3 κεφάλαια, Διαφορικός Λογισμός (το κεφάλαιο με τις παραγώγους που λέει ο Praetorianos), Στατιστική και Πιθανότητες. Είναι κατά γενική ομολογία εύκολο κι αυτό, προσφέρεται για καλό βαθμό δηλαδή. Δεν ισχύει αυτό για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το ΔΕΟΣ (Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών) είναι πέμπτο πεδίο. Σωστός, δικό μου λάθος. Το ΔΕΟΣ Παντείου είναι 1ο πεδίο, το Διεθ & Ευρωπ. Οικον. Σπουδών Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας είναι 5ο πεδίο. Αλήθεια όμως, τι αχταρμάς είναι αυτός; Δύο σχολές στο ένα πεδίο και δύο στο άλλο. Προφανώς θα υπάρχουν διαφορές στα προγράμματα σπουδών από τη στιγμή που τα τμήματα του 5ου πεδίου είναι Διεθ. & Ευρωπ. Οικον. Σπουδών (ακόμα και το τμήμα του πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι γνωστό ως πρώην Διεθ. & Ευρωπ. Οικον. & Πολ. Σπουδών), τόσο μεγάλες όμως; Γιατί έχω και φίλο στο τμήμα του Πειραιά και μου λέει ότι κάνουν λίγα οικονομικά.
Praetorianos Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Αλήθεια όμως, τι αχταρμάς είναι αυτός; Δύο σχολές στο ένα πεδίο και δύο στο άλλο. Προφανώς θα υπάρχουν διαφορές στα προγράμματα σπουδών από τη στιγμή που τα τμήματα του 5ου πεδίου είναι Διεθ. & Ευρωπ. Οικον. Σπουδών (ακόμα και το τμήμα του πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι γνωστό ως πρώην Διεθ. & Ευρωπ. Οικον. & Πολ. Σπουδών), τόσο μεγάλες όμως; Γιατί έχω και φίλο στο τμήμα του Πειραιά και μου λέει ότι κάνουν λίγα οικονομικά. Χμ επειδή έχω γνωστούς και στο τμήμα της Παντείου και στο τμήμα του ΔΕΟΣ θα σου πω πως ναι. Στη Πάντειο δεν κάνουν οικονομικά, κάνουν οικονομική ιστορία, κοινώς άντε να ξέρουν να σου πουν για την πετρελαϊκή κρίση αλλά αν τους βάλεις καμια εξίσωση με 1 άγνωστο σε καμπύλες προσφοράς/ζήτησης δεν έχουν ιδέα κι αυτό λόγω της νοοτροπίας τους εκεί. Είναι παιδιά θεωρητικά που δεν έχουν κάνει μαθηματικά οπότε λογικό είναι να είναι πιο θεωρητικά προσανατολισμένα τα μαθήματα τους. Αντιθέτως αν και στο ΔΕΟΣ κάνουν ελαφρά μαθηματικά (τουλάχιστον όσα έχω παρακολουθήσει) και είναι κι εκεί πιο προσανατολισμένοι στην οικονομική ιστορία, λόγω υπόβαθρου διδάσκονται πιο προχωρημένα οικονομικά.
slipknot Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Aυτό το topic αντικατοπτρίζει πόσο για τον λούτσο ειναι το ελληνικό σχολείο.Αντι να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε έναν μαθητή Α'Λυκειου που ετοιμάζεται να διαλέξει ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσει προσπαθεί ο ενδιαφερόμενος να συλλέξει πληροφορίες μέσα απο τεχνολογικό forum Συμφωνώ, δεν υπάρχει κανένας προσανατολισμός, τίποτα απολύτως. Θυμάμαι μάλιστα ότι στις εξετάσεις τις Α' λυκείου, πριν μας δώσουν τα θέματα, είχαν μπει μέσα και μας μοίρασαν ένα χαρτί σχετικά με την κατεύθυνση της Β' τάξης λέγοντας μας να το συμπληρώσουμε. Όπως ήταν αναμενόμενο, κανένας δεν ήξερε τι παίζει. Η απάντηση τους ήταν σε φάση "Εντάξει μωρέ, συμπληρώστε το και του χρόνου αλλάζετε άμα είναι". Πιστεύω ότι στο λύκειο θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό τμήμα που να λύνει κάθε απορία μαθητή.
alexhs gk Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Αλήθεια όμως, τι αχταρμάς είναι αυτός; Δύο σχολές στο ένα πεδίο και δύο στο άλλο. Προφανώς θα υπάρχουν διαφορές στα προγράμματα σπουδών από τη στιγμή που τα τμήματα του 5ου πεδίου είναι Διεθ. & Ευρωπ. Οικον. Σπουδών (ακόμα και το τμήμα του πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι γνωστό ως πρώην Διεθ. & Ευρωπ. Οικον. & Πολ. Σπουδών), τόσο μεγάλες όμως; Γιατί έχω και φίλο στο τμήμα του Πειραιά και μου λέει ότι κάνουν λίγα οικονομικά. Βασικα η σχολη που ειναι στο μακεδονιας λεγετε Διεθνων Ευρωπαικων Σπουδων. Βεβαια εχει μεσα οικονομια αλλα δεν το αναφερει στην ονομασια της οπως τα αλλα πανεπιστημια.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.