Noobidi4848 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Λοιπόν,σκέφτομαι να πάρω έναν ssd μια και αυτός θα με βοηθήσει στο video editing που κάνω και θα μειώσει τα load times σε κάποια games.Όμως πρώτα θέλω να ρωτήσω κάτι.Έχω περασμένα τα windows 7 x64 σε έναν wd black 750gb αλλά αν τα περνούσα στον ssd θα μειωνόταν και το boot time.Άρα,υπάρχει κανένας τρόπος ώστε να τα περάσω στον ssd και να τα τρέχω από αυτόν αλλά να έχω πρόσβαση στον άλλο δίσκο για τα αρχεία μου ή θα υπάρχει πρόβλημα σταθερότητας;Τέλος,για να μην ανοίγω και άλλο thread ποιον ssd με 50-100 ευρώ θα προτείνατε;Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
isay Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Η διαδικασία που θέλεις λέγεται cloning και έχει συζητηθεί εκτενώς στο forum αλλά και στο wiki. (Acronis true image ή Norton ghost). Μετά κάνεις τον παλαιο δίσκο slave και τον SSD τον κάνεις master.
Noobidi4848 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Αν όμως κάνω cloning,εκτός από τα windows πρέπει να περιέχονται και οι drivers στο image ή απλά θα ξεκινούν αυτόματα από τον slave disk;
isay Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δισκός Α - Παλιός δίσκος (Partition C) Δίσκος Β - Νέος δίσκος SDD Με cloning αντιγράφεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ στο Α (στο partition C) και το βάζεις στο δίσκο Β. Η αντιγραφή περιέχει τα πάντα (windows, drivers, ρυθμίσεις, documents, κλπ). Μετά βάζεις τον Β ως master και βγάζεις τελείως τον Α. Το μηχάνημα θα ξεκινήσει και θα τρέχει απο τον Β, σαν να είχες τον Α. Αν τώρα θες πλέον να χρησιμοποιείς τον Α ως αποθηκευτικό χώρο, τοποθετείς τον Α ως slave και πλέον είσαι σαν αποθηκευτικός χώρος.
lion2486 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι αρκεί η εγκατάσταση του λειτουργικού πάλι στο νέο δίσκο (επειδή ίσως να είναι πολύ μικρότερης χωριτικότητας) και απλά να τον κάνει master, μετά ναι μεν θα έχεις και τον παλαιό να τον χρησιμοποιήσεις όπως θες, αλλά θα περιέχει ακόμα το λειτουργικό, πα' όλο που θα χρησιμοποιείς εσύ του άλλου δίσκου.
Noobidi4848 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Άρα απλά θα μεταφέρω ότι games,videos και άλλα άχρηστα έχω σε ένα άλλο μέσο και μετά θα κάνω cloning.Εντάξει. Όμως στην άλλη ερώτηση δε μου απαντήσατε.Ποιος θα ήταν ένας καλός ssd,καλύτερα κάτω των 100Ε ή κάτω των 150Ε.
isay Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Άρα απλά θα μεταφέρω ότι games,videos και άλλα άχρηστα έχω σε ένα άλλο μέσο και μετά θα κάνω cloning. Ή εσύ δεν κατάλαβες τι κάνει το cloning ή δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Καλή τύχη
Noobidi4848 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Όχι κατάλαβα,απλά αν βάλω ολόκληρο το image του παλιού μου σκληρού θα χρειάζεται κάπου στα 200gb χώρος στον ssd αλλά εγώ δεν πρόκειται να πάρω ssd 200+gb.Άρα απλά είπα πως θα μεταφέρω ότι δε θέλω να αντιγραφεί στον ssd από τον σκληρό μου,θα κάνω cloning στον ssd,θα τον βάλω master και τον παλιό σκληρό slave και μετά θα μεταφέρω στον παλιό σκληρό αυτά που μετέφερα αφού θα είναι ο storage drive.Τέλος πάντων ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Vasilis 07 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Όχι κατάλαβα,απλά αν βάλω ολόκληρο το image του παλιού μου σκληρού θα χρειάζεται κάπου στα 200gb χώρος στον ssd αλλά εγώ δεν πρόκειται να πάρω ssd 200+gb.Άρα απλά είπα πως θα μεταφέρω ότι δε θέλω να αντιγραφεί στον ssd από τον σκληρό μου,θα κάνω cloning στον ssd,θα τον βάλω master και τον παλιό σκληρό slave και μετά θα μεταφέρω στον παλιό σκληρό αυτά που μετέφερα αφού θα είναι ο storage drive.Τέλος πάντων ευχαριστώ για τη βοήθεια. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να μπείς στην διαδικασία του cloning . Από την στιγμή που θα πάρεις νέο δίσκο για OS το καλύτερο είναι να κάνεις εξαρχής νέα εγκατάσταση OS-software κτλ. Άλλωστε η διαδικασία στον SSD είναι ταχύτατη. Για ποιό λόγο να κρατήσεις και όση σαβούρα έχουν μαζέψει τα Windows όλο αυτό το διάστημα που τα έχεις στον black ?
Noobidi4848 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να μπείς στην διαδικασία του cloning . Από την στιγμή που θα πάρεις νέο δίσκο για OS το καλύτερο είναι να κάνεις εξαρχής νέα εγκατάσταση OS-software κτλ. Άλλωστε η διαδικασία στον SSD είναι ταχύτατη. Για ποιό λόγο να κρατήσεις και όση σαβούρα έχουν μαζέψει τα Windows όλο αυτό το διάστημα που τα έχεις στον black ? To εξήγησα στο πρώτο post.Η έκδοση των windows που έχω είναι oem οπότε δε μπορώ να την ενεγοποιήσω δεύτερη φορά και επίσης δε θέλω να ξαναεγκαταστήσω όλους τους drivers .Έτσι και αλλιώς ο black είναι σε εξαίρετη κατάσταση.Δεν έχει malware,fragmentation άξιο αναφοράς,ούτε corrupted αρχεία.Είναι και σχετικά καινούργιος.Με αυτή τη διαδικασία θα έχω την ευκαιρία και να σβήσω διάφορα άχρηστα αρχεία που δεν έχω ασχοληθεί μαζί τους.Δεν υπάρχει λόγος να μην κάνω cloning.
lion2486 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 To εξήγησα στο πρώτο post.Η έκδοση των windows που έχω είναι oem οπότε δε μπορώ να την ενεγοποιήσω δεύτερη φορά και επίσης δε θέλω να ξαναεγκαταστήσω όλους τους drivers .Έτσι και αλλιώς ο black είναι σε εξαίρετη κατάσταση.Δεν έχει malware,fragmentation άξιο αναφοράς,ούτε corrupted αρχεία.Είναι και σχετικά καινούργιος.Με αυτή τη διαδικασία θα έχω την ευκαιρία και να σβήσω διάφορα άχρηστα αρχεία που δεν έχω ασχοληθεί μαζί τους.Δεν υπάρχει λόγος να μην κάνω cloning. Αυτό δεν λέει και πολλά για εμένα ένας δίσκος με το πρώτο του format είδα bad sector, και ένας western digital velociraptor μου έκανε bad sector μετά από 1,5 μήνα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.