Προς το περιεχόμενο

Bιντεοκάμερα sony HC42E και σύνδεση με pc

NICKLIO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας

Εχω μια βιντεοκαμερα sony HC42E mini DV.

Το προβλημα ειναι οτι ενω την εχω συνδεσει σε vaio laptop με firewire , τα windows 7 δεν την αναγνωριζουν.Υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν βάλω κάρτα firewire και τη συνδέσω με καλώδιο firewire σε άλλον υπολογιστή με xp θα λειτουργήσει ή χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα οδήγησης?

Χρειάζομαι κάποια λύση με firewire διότι με το USB η μεταφορά βίντεο ειναι πολυ χαμηλής ποιότητας. Ειδικότερα για τα windows 7 αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Φιλε μου δεν ξερω ποιος στο ειπε η αν το διαβασες καπου αλλα δεν εχει απολυτως καμια διαφορα το usb απο το firewire οταν μιλαμαι για ΠΟΙΟΤΗΤΑ εχουν διαφορα μονο στην ταχυτητα μεταδοσης δεδομενων, το μονο που κανει το usb h firewire ειναι να μεταφερει τα δεδομενα δεν επεξεργαζεται την ποιοτητα εικονας/βιντεο σε καμια περιπτωση.

Εισαι σιγουρος οτι τραβας βιντεο με την καλυτερη δυνατη αναλυση της βιντεοκαμερας?

Δημοσ.
Φιλε μου δεν ξερω ποιος στο ειπε η αν το διαβασες καπου αλλα δεν εχει απολυτως καμια διαφορα το usb απο το firewire οταν μιλαμαι για ΠΟΙΟΤΗΤΑ εχουν διαφορα μονο στην ταχυτητα μεταδοσης δεδομενων, το μονο που κανει το usb h firewire ειναι να μεταφερει τα δεδομενα δεν επεξεργαζεται την ποιοτητα εικονας/βιντεο σε καμια περιπτωση.

Εισαι σιγουρος οτι τραβας βιντεο με την καλυτερη δυνατη αναλυση της βιντεοκαμερας?

κανεις λαθος. Η ποιοτητα της εικονας ειναι χαοτικη. Εχεις MiniDV camera;

NICKLIO η καμερα δεν χρειαζεται καποιον επιπλεον driver για να λειτουργησει, εφ' οσον λειτουργει η θυρα θα αναγνωρισει την καμερα. Τωρα γιατι αντιμετωπιζεις αυτο το προβλημα δεν γνωριζω. Δοκιμασε να αλλαξεις καλωδιο. Πας την καμερα στο mode play/edit την ωρα που εχεις συνδεσει το καλωδιο;

Δημοσ.

NICKLIO η καμερα δεν χρειαζεται καποιον επιπλεον driver για να λειτουργησει, εφ' οσον λειτουργει η θυρα θα αναγνωρισει την καμερα. Τωρα γιατι αντιμετωπιζεις αυτο το προβλημα δεν γνωριζω. Δοκιμασε να αλλαξεις καλωδιο. Πας την καμερα στο mode play/edit την ωρα που εχεις συνδεσει το καλωδιο;

Εγω πιστευω οτι η ποιοτητα καμερας minidv με συνδεση firewire (ilink) ειναι μοναδικη.

Δημοσ.

Τους drivers που στους δινει μαζι με ενα cd τους εχεις περασει στον υπολογιστη γιατι εκει μεσα εχουν ενα πακετο εικονας και βιντεο απο οτι θυμαμαι αν δεν το εχεις περασει για αυτο εχεις χαλια ποιοτητα.

Δημοσ.

Είναι αλήθεια ότι και τα δύο (USB, Firewire) μεταφέρουν δεδομένα. Οι (miniDV) κάμερες όμως για τη μεταφορά του βίντεο συνεργάζονται κατά κανόνα με Firewire. Το ίδιο και τα προγράμματα μοντάζ.

Δημοσ.

Φίλε μου το βίντεο είναι στην καλύτερη ποιότητα τραβηγμένο και η μετάδοση με USB ειναι αποδεδειγμένα πολυ κατώτερη του firewire. Eιναι γνωστό οτι ειναι καλώδια μεταφοράς δεδομένων αλλα αυτο ισχύει για τις βιντεοκάμερες .

Φιλε μου εχεις δίκιο επειδή τα εχω ψάξει ολα πιστεύω κ εγω οτι κατι απο τα δυο συμβαίνει , ή ειναι προβληματική η θηρα firewire ή απλά η sony θέλει να προωθήσει τα δικα της καλώδια και ολα τα αλλα δεν ταιριάζουν.Εννοείται οτι το εχω στο play/edit οταν θέλω να συνδεθώ.Η πρώτη μου κίνηση θα είναι να αγοράσω καλώδιο sony firewire και αν συνεχίζει το πρόβλημα εξεταζουμε τις θηρες. Νομίζω οτι αυτο ειναι το σωστό. Τι λέτε?

Δημοσ.

Οχι εχω καμερα sony και λειτουργει με οποιοδηποτε firewire καλωδιο. Καλυτερα δοκιμασε σε καποιο αλλο pc πρωτα με τα ιδια καλωδια. Δες στο device manager μηπως υπαρχει προβλημα στις θυρες

Δημοσ.

To device manager το έχω ελέγξει ηδη είναι οκ. Καλη η γνωμη σου θα δικιμασω πρωτα σε αλλο pc και ελπίζω να βρούμε την ακρη αν και θεωρώ πιο πιθανό να μην ειναι συμβατό το καλώδιο.

Δημοσ.

Μάλλον θέλει κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα για video editing. Π.χ. Premiere - Nero - Corel - sony Vega.

Δημοσ.
Μάλλον θέλει κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα για video editing. Π.χ. Premiere - Nero - Corel - sony Vega.

Φιλε μου τα εχω τα προγράμματα αυτά .Το πρόβλημα δεν είναι το πρόγραμμα αλλά οτι τα windows 7 δεν μου εντοπίζουν την κάμερα.Θα δούμε ίσως φταίει το καλώδιο.Θα το ψάξω και θα το αναφέρω στο forum.Aν έχει κανείς καμιά ιδέα τη συζητάμε εδώ.

Εγω οταν ειχα καμερα Sony με firewire εκανα αψογη δουλεια με το Pinnacle studio.

Δεν αμφιβάλω καθόλου φιλε μου ειναι κοινη διαπίστωση απο πολλούς οτι το firewire κάνει πολύ καλη δουλειά με τις βιντεοκάμερες.Το sony vaio που εχω εχει ενσωματωμένα στα windows 7 πολυ καλά προγράμματα μεταφοράς βίντεο, αν βρούμε και τον τρόπο να δουν τα windows την κάμερα θα γίνει η δουλειά.

Δημοσ.
Φιλε μου τα εχω τα προγράμματα αυτά .Το πρόβλημα δεν είναι το πρόγραμμα αλλά οτι τα windows 7 δεν μου εντοπίζουν την κάμερα.Θα δούμε ίσως φταίει το καλώδιο.Θα το ψάξω και θα το αναφέρω στο forum.Aν έχει κανείς καμιά ιδέα τη συζητάμε εδώ.

Τα προγραμματα Premiere - Nero - Corel - sony Vega δεν τε εχω δοκιμασει αλλα στο pinacle studio πρεπει να επιλεγξεις πηγη για να κανει μεταφορα αρχειων στο pc και αν δεν επιλεγξεις την καμερα δεν την βλεπει. Μηπως και τα αλλα προγραμματα εχουν καποια ρυθμιση "απο που να παρουν" υλικο ?

Δημοσ.
Παιδιά γεια σας

Εχω μια βιντεοκαμερα sony HC42E mini DV.

Το προβλημα ειναι οτι ενω την εχω συνδεσει σε vaio laptop με firewire , τα windows 7 δεν την αναγνωριζουν.Υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν βάλω κάρτα firewire και τη συνδέσω με καλώδιο firewire σε άλλον υπολογιστή με xp θα λειτουργήσει ή χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα οδήγησης?

Χρειάζομαι κάποια λύση με firewire διότι με το USB η μεταφορά βίντεο ειναι πολυ χαμηλής ποιότητας. Ειδικότερα για τα windows 7 αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.

Ευχαριστώ

Γεια σας,

Και εγώ έχω μια sony DCR-HC40E mini DV.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με την θύρα firewire στα windows xp και στα

windows 7 στον ίδιο laptop που τα έχω εγκατεστημένα.

Με USB δουλεύει μία χαρά και με A/V που το έχω κάνει capture.

Βέβαια το καλώδιο Firewire είναι ένα κοινό και όχι από την sony.

Εάν βρεις κάποια άκρη ενημέρωσε μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...