roulitsa89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Arcanaloth δεν είναι δική μου η φωτογραφία. Morticia δεν είναι θέμα να χαντακώσεις ή όχι την εργασία, το θέμα είναι να πεις ευγενικά τη γνώμη σου και κάποιοι να συμφωνήσουν ή όχι μ' αυτήν
roulitsa89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Επέτρεψέ μου να είμαι διαφορετική από εσένα και να έχω μια άλλη πραγματικότητα. Γιατί η γνώμη μου ορίζει και το πως βλέπω την πραγματικότητα και αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μας φτιάχνει μια πραγματικότητα που μπορεί να είναι σωστή ή λάθος για κάποιον άλλον. Κατα τη γνώμη μου, υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα στην οποία σχεδόν όλοι συμφωνούμε για να μπορούμε να ζούμε και να εξελισσόμαστε αλλά υπάρχουν και οι διαφορετικές απόψεις, πραγματικότητες, οπτικές που κάνουν τη διαφορά και μας εξελίσσουν ακόμα περισσότερο.
Morticia Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δεν έχω καμία αντίρρηση με αυτό που κάνεις, ίσα ίσα που συμμετείχα στην εργασία σου! Οι πληροφορίες που έδωσα είχαν να κάνουν με το τι εστί νόμιμο και τι όχι σε περιβάλλον έρευνας (που δεν σε αφορά αφού μια εργασία κάνεις) σε offtopic συζήτηση με τον htps. Ποιος σε απαγόρεψε να έχεις διαφορετική άποψη? Τα δικαιώματα των συμμετεχόντων σε έρευνα πρέπει να είναι σύννομα με το πρώτο άρθρο του Σύνταγματος. Δεν είναι θέμα άποψης.
roulitsa89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Συμφωνώ μαζί σου τα δικαιώματα των συμμετεχόντων σε μια έρευνα πρέπει να είναι νόμιμα και όπως είπα και παραπάνω το τι είναι νόμιμο και το τι όχι αλλάζει από χώρα σε χώρα. Ξέρω ότι το θέμα που αναλύσαμε παραπάνω για έρευνα είναι οfftopic ωστόσο είναι πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου στην εργασία μου.
htps Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μα αυτο ελειπε!Να μην ειναι συννομα με το συνταγμα.Μιλαμε για λεπτες περιπτωσεις που ακομα κ ο νομοθετης δυσκολευεται να ορισει τι καθιστα απατη.Φυσικα κ στην Ψυχολογια το mild deception παιζει κ παραπαιζει σε συγκεκριμενες ερευνες κ η προκληση ειναι να μπορεσεις να μανατζαρεις το θεμα ως ερευνητης.Η προθεση να μην εξαπατησεις ως ερευνητης δεν αρκει.
roulitsa89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Εννοείται άλλωστε αυτοί που εργάζονται στον τομέα της έρευνας έχουν εξειδικευτεί σ'αυτό και έχουν και εμπειρία
bluesattack Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Ποσοι αραγε να θεωρουν σημαντικη την πρωτη εντυπωση που αποκομιζουν απο τους αλλους ? Εχουμε καμμια ερευνα για αυτο ?
slipknot Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Ποσοι αραγε να θεωρουν σημαντικη την πρωτη εντυπωση που αποκομιζουν απο τους αλλους ? Εχουμε καμμια ερευνα για αυτο ? Όσοι νοιάζονται για το public image τους υποθέτω.
roulitsa89 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δεν ξέρω πόσοι πιστεύω πως θα υπάρχουν έρευνες μπορείς αν θες να κάνεις μια δημοσκόπηση πάντως νομίζω ότι έστω και υποσυνείδητα όλοι χαρακτηρίζουμε κάποιον όταν τον βλέπουμε για πρώτη φορά.
roulitsa89 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Ουσιαστικά δεν μπορώ να γενικεύσω και να δώσω κάποιο αποτέλεσμα πχ. τόσα άτομα είπαν ότι είναι χαρούμενη στη φωτό γιατί δεν κοιτάει αυτό η εργασία μου αλλά τη διαφορετικότητα που υπάρχει μεταξύ των απαντήσεων. Ωστόσο όταν τελειώσει δηλαδή σε καμιά βδομάδα περίπου μπορώ να σας πω γενικά τι παρατηρήθηκε αλλά δεν μπορώ και δεν μου επιτρέπεται να βγάλω αποτέλεσμα γιατί δεν είναι κάτι έγκυρο είναι απλά ένα observation δεν θεωρείτε έρευνα
roulitsa89 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ πολύ όλους, η συμμετοχή σας ήταν πολύ χρήσιμη για 'μένα. Αυτή η εργασία αρχικά είχε σαν στόχο να δείξει πως οι απόψεις των ανθρώπων αλλάζουν ανάλογα με τα συναισθήματα που δείχνει το πρόσωπο της φωτογραφίας γι' αυτό και όλοι σας πήρατε φωτογραφία του ίδιου ατόμου αλλά κάποιοι με αυτό να είναι χαρούμενο, θυμωμένο, σοβαρό, ή με κάποια γκριμάτσα. Αυτό είχε σαν στόχο να δείξει πως ένας χαρούμενος άνθρωπος μας κάνει πιο καλή εντύπωση από κάποιον θυμωμένο για παράδειγμα. Όμως βρήκα πως σε όλες της φωτογραφίες υπήρχαν άνθρώποι που είχαν θετική και άλλοι αρνητική εντύπωση. Αυτό μας οδηγεί σε μια άλλη άποψη που λέει πως η εντύπωση μας για κάποιον επηρεάζεται από το αν βλέπουμε ομοιότητες ή διαφορές σε σχέση με εμάς ή τους κοντινούς μας ανθρώπους. Τέλος θίγονται και οι στερεοτυπικές απόψεις για το τι είναι όμορφο, θηλυκό, ποιες είναι οι σωστές αναλογίες σε ένα πρόσωπο. Επηρεασμένοι πάντα από την κοινωνία, τα media, την οικογένεια μας και το ποιος είναι ο καθένας μας βγάζουμε εντυπώσεις για τους άλλους. Αυτό που πιστεύω πως συμβαίνει είναι ότι όλοι μας βασιζόμαστε σε κάποια στερεότυπα θετικά ή αρνητικά και κρίνουμε κάποιον ανάλογα με την πρώτη εντύπωση που θα μας κάνει κάποιος και ότι κάποιοι από εμάς βασιζόμαστε σ αυτές τις στερεοτυπικές απόψεις και κάποιοι άλλοι προσπαθούμε να απεμπλακούμε από αυτές. Αυτές είναι κάποιες παρατηρήσεις που έγιναν σύμφωνα με αυτή την εργασία δεν είναι ο κανόνας, δεν αποδεικνύει τίποτα είναι απλά ένα observation που κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία μπορεί να είναι σωστά ή και λάθος. Ευχαριστώ πάλι όλους γιατί πραγματικά με βοηθήσατε πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.