Προς το περιεχόμενο

Η Πρώτη Εντύπωση

roulitsa89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο συμμετέχων έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζει ότι λαμβάνει μέρος σε έρευνα και το ακριβές θέμα αυτής της έρευνας.

Εάν δεν τα γνωρίζει, εξαπατάται.

Ό,τι έχουν βγει λαβράκια από έρευνες όπου οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν ότι γινόταν έρευνα ή το πραγματικό θέμα της έρευνας, είναι μια πραγματικότητα. Αλλά οι συμμετέχοντες μπορούν να μηνύσουν τον ερευνητή, ακριβώς γιατί έχουν εξαπατηθεί.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Ρουλίτσα, το καταλάβαμε ότι δεν είναι επίσημη έρευνα, μια εργασία κάνεις και δεν θα σε τραβήξουμε στα δικαστήρια :-D

Σωστα αλλα σε περιπτωση καταφορης εξαπατησης....Μπορεις ομως να πεις το ιδιο για elements of mild deception?Aντε τρεχα να το ορισεις αυτο...Εγω παντα σκαλωνα κ ακομα σκαλωνω σε αυτο το σημειο...μεχρι που ειναι τα διακριτα ορια πχ?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μπα τραβήξτε με για εκεί είμαι!!!!:-D Απλά γενικά δεν είμαι ανθρώπος που σκοπός του είναι να ενοχλεί και να βλάπει τον κόσμο. Ξέρω και εχω διαβάσει αρκετά νομίζω για τα ethics στο research, τώρα αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι εξαπατώ τον κόσμο spread the news so nobody is hurt. Εγώ δεν έχω τέτοιο σκοπό και ούτε πρόκειται να κάνω κάτι για να βλάψω κάποιον για μια εργασία. That's all.

---------- Προσθήκη στις 15:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:45 ----------

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το active deception επιτρέπεται το passive deception που είναι να πεις ότι ο σκοπός της έρευνας είναι άλλος απο αυτόν που είναι πραγματικά που τότε εξαπατάς είναι το passive deception και έχω μάθει ότι δεν επιτρέπεται αλλά το να κρύψεις κάποια στοιχεία για να μην επιρεαστεί ο συμμετέχοντας και απαντήσει αυτά που περιμένει αυτός που κάνει την έρευνα ή να μην πει κάτι γιατί αν το έλεγε ο συμμετέχοντας θα πήγαινε προετοιμασμένος απ αυτά που μας έχουν μάθει επιτρέπεται αλλά να πεις για παράδειγμα βρήκαμε το χάπι κατά του AIDS και να το δώσεις στολυς Αφρικανους για να κάνεις πείραμα πάνω τους ε αυτό δεν επιτρέπεται. Πάντως ναι είναι λεπτά τα όρια και αλλάζουν κάποια πράγματα από χώρα σε χώρα

Δημοσ.
μπα τραβήξτε με για εκεί είμαι!!!!:-D Απλά γενικά δεν είμαι ανθρώπος που σκοπός του είναι να ενοχλεί και να βλάπει τον κόσμο. Ξέρω και εχω διαβάσει αρκετά νομίζω για τα ethics στο research, τώρα αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι εξαπατώ τον κόσμο spread the news so nobody is hurt. Εγώ δεν έχω τέτοιο σκοπό και ούτε πρόκειται να κάνω κάτι για να βλάψω κάποιον για μια εργασία. That's all.

Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Είναι δικά σου λόγια. Συμβουλές σου έδωσα και μετά άρχισε ο htps να λέει ότι το λίγο φαρμάκι δεν φαρμακίζει όπως λέμε στο χωριό μου...

Κοίτα να δεις htps, επειδή το mild deception είναι deception προσπαθείς να βρεις άλλους τρόπους... μπορείς να ελέγξεις την ακρίβεια των όσων υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες, με το να ζητήσεις δημογραφικά στοιχεία, π.χ. επίπεδο μόρφωσης, ηλικία, φύλλο, και αντί να δημιουργήσεις deception, μπορείς να εξετάσεις και άλλες μεταβλητές (δημογραφικά στοιχεία π.χ.) και να αποφασίσεις από εκεί κατά πόσο και προς ποια κατεύθυνση είναι επηρεασμένες οι απαντήσεις.

Είναι τέχνη το attitude measurement γι'αυτό το έχω ερωτευθεί :-D

Δημοσ.
. Πάντως ναι είναι λεπτά τα όρια και αλλάζουν κάποια πράγματα από χώρα σε χώρα

Μη σου πω κ απο γειτονια σε γειτονια στην Αγγλια :-D

Παντως ναι..η φυση της ερευνας ειναι καταλυτικη στο θεμα ορισμου του deception..μερικες φορες μπορει να γινει εφιαλτης αυτο το ζητημα εαν προσπαθησεις να εισαι τυπικοτατος κ να το δεις απο ολες τις πλευρες!Πιστεψε με τα εχω τραβηξει!!

Δημοσ.
Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Είναι δικά σου λόγια. Συμβουλές σου έδωσα και μετά άρχισε ο htps να λέει ότι το λίγο φαρμάκι δεν φαρμακίζει όπως λέμε στο χωριό μου...

Κοίτα να δεις htps, επειδή το mild deception είναι deception προσπαθείς να βρεις άλλους τρόπους... μπορείς να ελέγξεις την ακρίβεια των όσων υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες, με το να ζητήσεις δημογραφικά στοιχεία, π.χ. επίπεδο μόρφωσης, ηλικία, φύλλο, και αντί να δημιουργήσεις deception, μπορείς να εξετάσεις και άλλες μεταβλητές (δημογραφικά στοιχεία π.χ.) και να αποφασίσεις από εκεί κατά πόσο και προς ποια κατεύθυνση είναι επηρεασμένες οι απαντήσεις.

Είναι τέχνη το attitude measurement γι'αυτό το έχω ερωτευθεί :-D

Οχι οχι..αναφερομαι περισοτερο στην περιπτωση που εσυ ο ιδιος εισαι διχασμενος για το τι καθιστα deception οταν ολες οι μεταβλητες σου δεν βοηθουν..και πιστεψε το εχω περασει...επισης μιλαω για elements!!οχι συνειδητη προσπαθεια να εξαπατησεις!!

Δημοσ.

Οι ερωτήσεις της εργασίας είναι ποια είναι η πρώτη εντύπωση για το πρόσωπο της φωτογραφίας, η δεύτερη να το χαρακτηρίσεις με 1 εως 5 επίθετα, η τρίτη αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου του ατόμου που να σου έκανε εντύπωση και η τελευταία αν θα σου ήταν αδιάφορο αν το έβλεπες στο δρόμο. Αυτές είναι οι ερωτήσεις

Δημοσ.
Οχι οχι..αναφερομαι περισοτερο στην περιπτωση που εσυ ο ιδιος εισαι διχασμενος για το τι καθιστα deception οταν ολες οι μεταβλητες σου δεν βοηθουν..και πιστεψε το εχω περασει...επισης μιλαω για elements!!οχι συνειδητη προσπαθεια να εξαπατησεις!!

Υποτίθεται ότι η πρώτη σου προτεραιότητα είναι να μην δημιουργήσεις deceptions και μετά πώς (μεθόδους) θα συλλέξεις στοιχεία ενώ ισχύει το πρώτο.

Εάν εννοείς (δεν είμαι σίγουρη) στοιχεία που κατά την ανάλυση δεν δείχνουν κάτι συγκεκριμένο... Είχα συναντήσει μία έρευνα που μετά από πολλά ερωτηματολόγια δεν κατάφερε να επαληθεύσει (αυτόν τον σκοπό είχε) αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών. Το πρώτο πρόβλημα αυτής της έρευνας ήταν ότι το ερωτηματολόγιο του (άλλα ήθελε να μάθει άλλα ρώταγε) και το δεύτερο ήταν ότι δεν υπήρχε triangulation (δηλ. χρήση και ποιοτικών μεθόδων εκτός από ποσοτικών). Αυτό δεν λέγεται deception αλλά έλλειψη πιστότητας των δεδομένων. Αυτός τελικά έκανε μεταανάλυση των προηγούμενων ερευνών (και αυτή είναι μια λύση), μιας και η δική του δεν τα κατάφερε.

Υποθέτουμε ότι έγινε άθελα του (για άλλο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες και άλλού να τον οδηγήσουν τα δεδομενα του) και η αποτυχία της έρευνας του το επαλήθευσε.

Ρουλίτσα συγγνώμη που στο γεμίσαμε με offtopic το θέμα!!!!!!!

Σε ευχαριστούμε που εμπιστεύεσαι την γνώμη των insomniac για την εργασία σου! :-D

Δημοσ.

Η μετα ανάλυση είναι πολύ σημαντική όπως φαίνεται από το παράδειγμα που δίνεται. Πολύ καλά τα point σας και χαίρομαι που γίνεται μια όμορφη συζήτηση έστω και από εδώ:-D

Δημοσ.

ego roula apantisa meso allou γνωστου forum οπου συμμετεχω επισης.

Παιδια δεν νομιζω να κρυβει κατι πονηρο η παγίδα η κοπέλα. Οντως μου εστειλε ενα εμαιλ με μια φωτογραφια καποιας κοπελας (ομορφούλα) και απαντησα ειλικρινά και σοβαρα στις 4 αυτες απλες ερωτησεις..

καλη συνεχεια Roula και καλά συμπεράσματα/ αποτελέσματα.

Δημοσ.
ego roula apantisa meso allou γνωστου forum οπου συμμετεχω επισης.

Παιδια δεν νομιζω να κρυβει κατι πονηρο η παγίδα η κοπέλα. Οντως μου εστειλε ενα εμαιλ με μια φωτογραφια καποιας κοπελας (ομορφούλα) και απαντησα ειλικρινά και σοβαρα στις 4 αυτες απλες ερωτησεις..

καλη συνεχεια Roula και καλά συμπεράσματα/ αποτελέσματα.

Ούτε είπαμε κάτι τέτοιο... Η συζήτηση ήταν offtopic

Δεν θέλαμε να χαντακώσουμε την εργασία της κοπέλας

Να μας πεις μετά τα αποτελέσματα!

Δημοσ.

H photo της κοπέλας δεν είναι πιστεύω να είναι δικιά σου, έτσι;

Φαντάζομαι κάποια άσχετη είναι.

Δημοσ.
Δεν είναι έρευνα, δεν θα δημοσιευτεί κάπου. Αυτό που ψάχνει αυτή η εργασία είναι ποια είναι η πρώτη εντύπωση των ανθρώπων όταν βλέπουν ένα πρόσωπο.

Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω πια ήταν η πρώτη εντύπωση της σαύρας μου όταν την αγόραζα. Τι άραγε να είπε; <<Αχ, αυτό το αγόρι θα με φροντίζει>> ή <<Ω ρε μάνα μου, τι μ@λάκας αγοραστής έτυχε σε μένα>> :lol:

Δημοσ.
Υποτίθεται ότι η πρώτη σου προτεραιότητα είναι να μην δημιουργήσεις deceptions και μετά πώς (μεθόδους) θα συλλέξεις στοιχεία ενώ ισχύει το πρώτο.

Εάν εννοείς (δεν είμαι σίγουρη) στοιχεία που κατά την ανάλυση δεν δείχνουν κάτι συγκεκριμένο... Είχα συναντήσει μία έρευνα που μετά από πολλά ερωτηματολόγια δεν κατάφερε να επαληθεύσει (αυτόν τον σκοπό είχε) αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών. Το πρώτο πρόβλημα αυτής της έρευνας ήταν ότι το ερωτηματολόγιο του (άλλα ήθελε να μάθει άλλα ρώταγε) και το δεύτερο ήταν ότι δεν υπήρχε triangulation (δηλ. χρήση και ποιοτικών μεθόδων εκτός από ποσοτικών). Αυτό δεν λέγεται deception αλλά έλλειψη πιστότητας των δεδομένων. Αυτός τελικά έκανε μεταανάλυση των προηγούμενων ερευνών (και αυτή είναι μια λύση), μιας και η δική του δεν τα κατάφερε.

Υποθέτουμε ότι έγινε άθελα του (για άλλο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες και άλλού να τον οδηγήσουν τα δεδομενα του) και η αποτυχία της έρευνας του το επαλήθευσε.

Ρουλίτσα συγγνώμη που στο γεμίσαμε με offtopic το θέμα!!!!!!!

Σε ευχαριστούμε που εμπιστεύεσαι την γνώμη των insomniac για την εργασία σου! :-D

Οχι ενοουσα οτι τοσο οι μεταβλητες οσο κ το research question σου αφηνουν χωρο για παρερμηνεια που μπορει να εκληφθει ως εξαπατηση και εσυ να τρεχεις μετα να το μαζεψεις.Δεν λεω για validity που λες.Εξαλλου αυτο ειναι συνηθες φαινομενο σε καποιες ερευνες...κ το mild deception ειναι αναποφευκτο απο την γενικοτερη φυση αυτων των συγκεκριμενων ερευνων.Με λιγα λογια τα ορια ειναι δυσδιακριτα σε μερικες ερευνες κ αυτο ειναι η προκληση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...