Προς το περιεχόμενο

Η Πρώτη Εντύπωση

roulitsa89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Σπουδάζω ψυχολογία και κάνω μια εργασία στο μάθημα της κοινωνικής ψυχολογίας με θέμα << Η πρώτη Εντύπωση>> μήπως θα μπορούσατε να απαντήσετε σε τέσσερις ερωτήσεις; Αν μπορείτε και θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου στο email: [email protected] ζητώ αυτό να γίνει μέσω e mail γιατί πρέπει να σας στείλω μια φωτογραφία ενός άγνωστου ατόμου και πάνω σ' αυτήν να απαντήσετε σε τέσσερις ερωτήσεις.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ωραία εργασία και ωραία ιδέα να το ψάξεις μέσω ίντερνετ! :-)

Δυστυχώς λίγοι θα απαντήσουν στο mail σου. Έχω ακούσει ότι στην καλύτερη περίπτωση ένα 17% απαντάει. Αλλά και αν απαντήσει, δεν θα απαντήσει ειλικρινά, 1ον γιατί ξέρεις το mail του (δεν είναι τόσο ανώνυμο) και 2ον διάβασε εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Hawthorne_effect Οι άνθρωποι απαντούν διαφορετικά όταν γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και μάλιστα και τον λόγο για τον οποίον παρακολουθούνται. Πρόσεξε ότι είναι παράνομο να κάνεις έρευνα και να μην έχεις ενημερώσει αυτόν που συμμετέχει.

Η μαγκιά είναι στο πώς θα πάρεις ακριβείς και αληθηνές απαντήσεις χωρίς να γίνεις παράνομη. :-D

Έχεις μεγαλύτερες ελπίδες μέσω facebook, είναι πιο γρήγορο και εύκολο από mail

Θα μπορούσες να εμφανίσεις τις φωτογραφίες στο φόρουμ και ο κάθε χρήστης να πει τις εντυπώσεις του. Βέβαια σ'αυτήν την περίπτωση το θέμα της εργασίας θα ήταν η πνευματική ικανότητα των χρηστών του ινσομνια... :P

Δημοσ.
Aν βάλεις την δική σου εκεί που πρέπει θα χαρούν να απαντήσουν τα 8/9 του μπλαμπλα.

:D

Τί σου έλεγα ρουλίτσα ?

... το θέμα της εργασίας θα ήταν η πνευματική ικανότητα των χρηστών του ινσομνια... :P
Δημοσ.

Δεν είναι έρευνα, δεν θα δημοσιευτεί κάπου. Αυτό που ψάχνει αυτή η εργασία είναι ποια είναι η πρώτη εντύπωση των ανθρώπων όταν βλέπουν ένα πρόσωπο. Στη εργασία μου δεν θα αναφέρω κανένα όνομα, δεν με αφορά αυτό, αυτό που ψάχνω είναι να βρω απαντήσεις σε 4 πολύ απλές ερωτήσεις. Ναι πιστεύω ότι αυτό που λες για την ειλικρίνεια έχει μια λογική όμως είμαι θετική και θεωρώ ότι δεν θα υποκριθεί κάποιος για να απαντήσει στις ερωτησεις αυτές. Χαίρομαι που έστειλες αυτό το μήνυμα για να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η εργασία δεν περιλαμβάνει κανενός το όνομα και ξέρω πολύ καλά ότι για να κάνω κάτι τέτοιο πρέπει να έχω την γραπτεί άδεια του συμμετέχοντα όμως τονίζω ότι δεν είναι για έρευνα μια έρευνα πρέπει να έχει την συμφωνία του ατόμου που συμμετέχει το οποίο να έχει λάβει πλήρη περιγραφή για το πείραμα και άλλες λεπτομέριες που δεν αφορούν αυτή την εργασία. Τέλος, αυτό που κάνω εγώ δεν είναι έρευνα, είναι μια εργασία ένα observasion αν θέλεις γύρω απο ένα θέμα. Η έρευνα χρειάζεται πολύ περισσότερη οργάνωση από αυτό που κάνω εγώ εδώ. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου

---------- Προσθήκη στις 14:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:51 ----------

ok thanks για το link

Δημοσ.
Ωραία εργασία και ωραία ιδέα να το ψάξεις μέσω ίντερνετ! :-

Πρόσεξε ότι είναι παράνομο να κάνεις έρευνα και να μην έχεις ενημερώσει αυτόν που συμμετέχει.

Η μαγκιά είναι στο πώς θα πάρεις ακριβείς και αληθηνές απαντήσεις χωρίς να γίνεις παράνομη. :-D

Έχεις μεγαλύτερες ελπίδες μέσω facebook, είναι πιο γρήγορο και εύκολο από mail

Θα μπορούσες να εμφανίσεις τις φωτογραφίες στο φόρουμ και ο κάθε χρήστης να πει τις εντυπώσεις του. Βέβαια σ'αυτήν την περίπτωση το θέμα της εργασίας θα ήταν η πνευματική ικανότητα των χρηστών του ινσομνια... :P

Παρανομο σιγουρα δεν ειναι.Θα μπορουσε να ειναι unethical αλλα φανταζομαι η κοπελα θα κανει κ το αναλογο debriefing στο τελος..

Προς την συντακτρια...κανω λαθος?

Συνηθως ετσι λειτουργουν οι ερευνες στην ψυχολογια

Δημοσ.

Eεε, Ρολίτσαογδονταενιά, αστειευόμουν ε, δεν θέλω να σου χαλάσω το thread, είναι μία κρίση μλκίας που με πιάνει όποτε ξυπνάω (αν υπάρχει επιστημονική εξήγηση και γι'αυτή με ενδιαφέρει).

Μία λύση που μπορώ να σκεφτώ, είναι να βάλεις εδώ, σε αυτό το thread τις φωτογραφιες, και να κρατήσεις τις σοβαρές απαντήσεις (αν υπάρξουν τέτοιες) του καθενός για συμπεράσματα.

Πέρα από το χρόνο σου, δεν έχεις και τίποτα να χάσεις. ;)

(α, edit, το πρότεινε και η Morticia, δεν είχα διαβάσει).

Δημοσ.

Δεν είναι έρευνα. Είναι μια εργασία και ναι όσοι δεχτούν να απαντήσουν μπορώ να λύσω και κάθε απορία που μπορεί να έχουν για το σκοπό της εργασίας μου. Αυτό που θέλω είναι να έχω μια γενική εικόνα πάνω σ αυτές τις ερωτήσεις. Αυτό που ζητώ εδώ είναι απλά ένα μέρος της εργασίας μου. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Δεν είναι έρευνα. Είναι μια εργασία και ναι όσοι δεχτούν να απαντήσουν μπορώ να λύσω και κάθε απορία που μπορεί να έχουν για το σκοπό της εργασίας μου. Αυτό που θέλω είναι να έχω μια γενική εικόνα πάνω σ αυτές τις ερωτήσεις. Αυτό που ζητώ εδώ είναι απλά ένα μέρος της εργασίας μου. Ευχαριστώ.

Νομιζω θα χρειαστεις κ σε αυτη την περιπτωση ενα απλο debriefing.Εστω μια παραγραφο ρε παιδι μου,απλα να εισαι εσυ καλυμενη

Δημοσ.
Παρανομο σιγουρα δεν ειναι.Θα μπορουσε να ειναι unethical αλλα φανταζομαι η κοπελα θα κανει κ το αναλογο debriefing στο τελος..

Προς την συντακτρια...κανω λαθος?

Συνηθως ετσι λειτουργουν οι ερευνες στην ψυχολογια

Είναι ανήθικο και παράνομο γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιον χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Καταπατάς δικαιώματα. Γι' αυτό χρειάζονται και υπογραφές από επιτροπές και το πανεπιστήμιο (εκτός από τους συμμετέχοντες) για να πάρεις το πράσινο φως, δεν σ'αφήνουν έτσι να αυτοβαφτιστείς ερευνητής και όποιον πάρει ο Χάρος... Εάν κάνεις έρευνα είσαι σε θέση ισχύος και είναι πολύ λεπτό ζήτημα να παραμείνει έρευνα και να μην μετατραπεί σε εκμετάλλευση.

Δες τι γίνεται όταν εκδίδεται βιβλιο με βιογραφικά στοιχεία τρίτων, εκείνοι οι τρίτοι πάνε στα δικαστήρια και σταματάνε την κυκλοφορία του βιβλίου.

Δημοσ.
Είναι ανήθικο και παράνομο γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιον χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Καταπατάς δικαιώματα. Γι' αυτό χρειάζονται και υπογραφές από επιτροπές και το πανεπιστήμιο (εκτός από τους συμμετέχοντες) για να πάρεις το πράσινο φως, δεν σ'αφήνουν έτσι να αυτοβαφτιστείς ερευνητής και όποιον πάρει ο Χάρος... Εάν κάνεις έρευνα είσαι σε θέση ισχύος και είναι πολύ λεπτό ζήτημα να παραμείνει έρευνα και να μην μετατραπεί σε εκμετάλλευση.

κοιτα την υπογραφη την παιρνεις για το ethical approval και μονο στις πτυχιακες πχ...τωρα να πω την αληθεια νομικος δεν ειμαι αλλα παρανομο δεν μου κανει.Εξαλλου μια μικρη μεριδα απο ερευνες στην ψυχολογια εχουν elements of mild deception...μερικα ισως κ αναποφευφκτα λογο της φυσης μερικων ερευνων

Δημοσ.

Συμφωνώ htps ίσως όπως και να έχει μια ενημέρωση να χρειάζεται τώρα για τα υπόλοιπα σχόλια. Ο καθένας λέει ότι νομίζει και ξέρει εγώ εξήγησα και τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να απαντήσουν και δεν ανάγκασα κανέναν και δεν χρησιμοποιώ κανενός τα στοιχεία διότι δεν με αφορούν αυτό που με αφορά είναι το περιεχόμενο της απάντησεις και εξηγώ τι ακριβώς πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να απαντήσουν, δεν πιέζω κανέναν και δεν εξαπατώ κανέναν λέω ξανά ότι ΔΕΝ κάνω έρευνα δεν δημοσιεύω τίποτα κάνω μια εργασία που μου έχει βάλει συγκεκριμένος καθηγητής για να παρατηρήσω μια συμπεριφορά. Το Debriefing ναι χρειάζεται και σ ευχαριστώ για το comment σου όμως εγώ έχω ξεκαθαρίσει τι κάνω και όποιος θέλει με βοηθά με την εργασία μου όπως θέλει και μόνο. Ευχαριστώ

Δημοσ.
Συμφωνώ htps ίσως όπως και να έχει μια ενημέρωση να χρειάζεται τώρα για τα υπόλοιπα σχόλια. Ο καθένας λέει ότι νομίζει και ξέρει εγώ εξήγησα και τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να απαντήσουν και δεν ανάγκασα κανέναν και δεν χρησιμοποιώ κανενός τα στοιχεία διότι δεν με αφορούν αυτό που με αφορά είναι το περιεχόμενο της απάντησεις και εξηγώ τι ακριβώς πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να απαντήσουν, δεν πιέζω κανέναν και δεν εξαπατώ κανέναν λέω ξανά ότι ΔΕΝ κάνω έρευνα δεν δημοσιεύω τίποτα κάνω μια εργασία που μου έχει βάλει συγκεκριμένος καθηγητής για να παρατηρήσω μια συμπεριφορά. Το Debriefing ναι χρειάζεται και σ ευχαριστώ για το comment σου όμως εγώ έχω ξεκαθαρίσει τι κάνω και όποιος θέλει με βοηθά με την εργασία μου όπως θέλει και μόνο. Ευχαριστώ

Ναι βρε!Μια μικρη παραγραφο και θα σε βοηθησει εσενα αλλα σιγουρα θα αυξησει κ την μαζικοτητα των απαντησεων που θα παρεις πιστευω!!

Εξαλλου φαινεται πολυ ενδιαφερουσα:-D

Δημοσ.

Ο συμμετέχων έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζει ότι λαμβάνει μέρος σε έρευνα και το ακριβές θέμα αυτής της έρευνας.

Εάν δεν τα γνωρίζει, εξαπατάται.

Ό,τι έχουν βγει λαβράκια από έρευνες όπου οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν ότι γινόταν έρευνα ή το πραγματικό θέμα της έρευνας, είναι μια πραγματικότητα. Αλλά οι συμμετέχοντες μπορούν να μηνύσουν τον ερευνητή, ακριβώς γιατί έχουν εξαπατηθεί.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Ρουλίτσα, το καταλάβαμε ότι δεν είναι επίσημη έρευνα, μια εργασία κάνεις και δεν θα σε τραβήξουμε στα δικαστήρια :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...